Μια σημαντική εξαγορά της Sony προβλέπει αναλυτής, ως απάντηση σε αυτή της Activision Blizzard από τη Microsoft.
Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, η συμφωνία ύψους $68.7 δισεκατομμυρίων επιτέλους ολοκληρώθηκε. Μαζί με την ολοκλήρωση της, ωστόσο, δημιουργούνται και νέα ερωτήματα. Ερωτήματα που αφορούν τις άλλες μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας και τις αντιδράσεις τους απέναντι σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική εξαγορά.
Σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε στο GamesIndustry.biz, ο αναλυτής της gaming βιομηχανίας Dr. Serkan Toto, πιστεύει ότι η Sony βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και «υπό πίεση» να αντιδράσει. Εξαιτίας αυτού, προβλέπει ότι η εταιρεία θα προβεί σε περεταίρω επενδύσεις και εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης μιας πολύ μεγάλης, η οποία θα την οφελήσει σημαντικά.
Η τελευταία μεγάλη εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας, ήταν αυτή της Bungie τον περασμένο Ιούλιο, έναντι $3.6 δισεκατομμυρίων.
Φυσικά, τα παραπάνω δεν αποτελούν έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο μεγάλη σε μέγεθος ήταν η εξαγορά της Microsoft, στην οποία πλέον ανήκουν μεγάλα franchises, όπως Call of Duty, Diablo και Warcraft, μεταξύ άλλων.
Ένας άλλος αναλυτής τώρα, σύμφωνα με το VGC, ονόματι Karol Severin, δήλωσε ότι θεωρεί απίθανο η Sony να απαντήσει με την εξαγορά ενός κορυφαίου third-party publisher. Αντιθέτως, πιστεύει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της στον κινηματογράφο, στη τηλεόραση, στα παιχνίδια και στη μουσική, λανσάροντας μια νέα συνδρομητική cross-entertainment υπηρεσία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Karol Severin δήλωσε:
«Η Sony διαθέτει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καταλόγους περιεχόμενου στον κόσμο. Για παράδειγμα, το να τα συνδυάσει όλα σε ένα συνδρομητικό πακέτο, θα αποτελούσε δυνατή και ανταγωνιστική απάντηση προς τις cross-platform προσπάθειες της Microsoft.»
«Η περίπτωση να ανταγωνιστεί η Sony τη Microsoft μόνο με παιχνίδια, θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Η μόνη απάντηση της εταιρείας από πλευράς αποκλειστικά παινχιδιων, θα ήταν να εξαγοράσει μια πραγματικά μεγάλη εταιρεία, όπως η Take-Two, αλλά αυτό αποτελεί ένα σχεδόν απίθανο σενάριο.»