Brothers: A Tale of Two Sons Remake – Preview

Το Brothers: A Tale of Two Sons, ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα παιχνίδια του 2013, επιστρέφει από την Avantgarden Games.

Το Brothers: A Tale of Two Sons αποτελεί ένα εξαιρετικά όμορφο όμορφο παιχνίδι, που προκαλεί δυνατά συναισθήματα. Εστιάζει έντονα στο αφηγηματικό κομμάτι και καταφέρνει να αποδώσει τόσο άρτια μια συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία, χωρίς καμία απολύτως λέξη, καθώς οι διάλογοι εντός του παιχνιδιού γίνονται σε μια φανταστική γλώσσα, βασισμένη στα αραβικά του Λιβάνου. Έτσι, η ιστορία αποτυπώνεται μέσα από ενέργειες, χειρονομίες και εκφράσεις των χαρακτήρων μας.

Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013 από την σουηδική εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, Starbreeze Studios, αποτελεί και ταυτόχρονα τον πρώτο τίτλο που σκηνοθέτησε ο ειδήμων, πλέον, του είδους, Josef Fares.

Το Brothers: A Tale of Two Sons κατάφερε ακαριαία να κερδίσει την προσοχή των παικτών όταν κυκλοφόρησε, καθώς παράλληλα με την υπέροχη ιστορία του, εισήγαγε και έναν ενδιαφέρον μηχανισμό -τον οποίο θα αναλύσουμε παρακάτω- που εξυπηρετούσε ολοκληρωτικά τον σκοπό και το νόημα του παιχνιδιού.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Brothers: A Tale of Two Sons

Η ιστορία του τίτλου αφορά το τρομακτικό και παραμυθένιο ταξίδι δύο αδερφών, του Naiee και του Naia, με σκοπό να βρουν τη θεραπεία για μια μυστηριώδη ασθένεια που περνάει ο πατέρα τους. Ο κόσμος στον οποίο λαμβάνει χώρα το ταξίδι των δύο αδελφών, απαρτίζεται από φανταστικά και επικίνδυνα πλάσματα, όπως Orcs και Trolls, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake

Credit: 505 Games

Για να το κάνουμε αυτό, θα χρειαστεί να συνεργαστούν τα δύο αδέλφια μεταξύ τους. Εδώ είναι που έρχεται και ο μηχανισμός που λέγαμε παραπάνω. Έχοντας στα χέρια μας ένα χειριστήριο αλλά δύο playable χαρακτήρες, η Starbreeze Studios σκέφτηκε να «κόψει» το χειριστήριο στα δύο. Τι εννοούμε. Η αριστερή πλευρά, συμπεριλαμβανομένου του αναλογικού και των κουμπιών στο πάνω μέρος χρησιμοποιείται για να χειριζόμαστε τον Naia, ενώ αντίστοιχα η δεξιά πλευρά τον Naiee.

Ένα χειριστήριο, δύο χαρακτήρες

Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο μηχανισμό, ο οποίος ενώ αρχικά έχει μια περίεργη αίσθηση, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού. Και αυτό γιατί το Brothers: A Tale of Two Sons είναι ένα παραμυθένιο ταξίδι, στο οποίο δίνεται μεγάλη έμφαση στον δεσμό που έχουν μεταξύ τους τα δύο αδέλφια. Έναν δεσμό που θα περάσει από σκληρές δοκιμασίες και θα καταλήξει σε μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες που έχουμε βιώσει.

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που σκεφτόμαστε ότι δύο άνθρωποι είναι τόσο κοντά, που δεν χρειάζεται να πουν λέξη μεταξύ τους για να επικοινωνήσουν. Σαν να μοιράζονται το ίδιο μυαλό. Αυτή είναι και η συνθήκη που προσπαθεί να πετύχει ο παραπάνω μηχανισμός. Ένα μυαλό, ένα χειριστήριο, δύο χαρακτήρες και κανένας διάλογος. Φυσικά, μιας και το παιχνίδι έχει στη φύση του το co-op, όσον αφορά στο gameplay, έχει προστεθεί πλέον και η δυνατότητα αυτή για όσους το προτιμούν, με κάθε παίκτη να χειρίζεται έναν χαρακτήρα.

Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται σε έναν φανταστικό, πολύχρωμο και ζωντανό κόσμο, που το remake καταφέρνει να αποτυπώσει ακόμα πιο γλυκά και όμορφα από το αρχικό παιχνίδι. Σε κάθε γωνία κάθε μέρους που θα βρεθούμε, μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με αντικείμενα και ανθρώπους, με τον καθένα από τα αδέρφια να το κάνει με διαφορετικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:  Game Pass: Λίγοι τίτλοι για το πρώτο κύμα του Μαΐου

Ο Naiee, όντας ο μικρότερος αδερφός της οικογένειας, αλληλεπιδράει με τα πάντα με έναν πιο αθώο και αστείο τρόπο, παρουσιάζοντας μας μια γεύση για το πώς φαίνεται από τα δικά του μάτια ο κόσμος. Από την άλλη πλευρά, ο Naia, έχοντας τον ρόλο του μεγαλύτερου αδελφού, του προστάτη της οικογένειας, κρατάει μια πιο σοβαρή και προστατευτική στάση. Συνολικά υπάρχει μια εκπληκτική ισορροπία, η οποία δίνει μεγάλο βάθος τόσο στη σχέση των χαρακτήρων, όσο και στο κομμάτι του gameplay.

Για παράδειγμα, ο Naia, όντας ο μεγαλύτερος αδελφός έχει και μεγαλύτερη δύναμη, επομένως έχει την ικανότητα να τραβήξει μεγάλους, βαρείς μοχλούς ή ακόμα και να ανεβάσει τον μικρότερο αδελφό του σε υψηλότερα σημεία, που αλλιώς δεν θα ήταν προσβάσιμα. Παράλληλα, ο Naiee μπορεί να περάσει ανάμεσα από στενά κάγκελα και περάσματα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Naia.

Νέα μυστικά στο Remake

Με αυτήν τη λογική, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εχθρούς και γρίφους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο πλαίσιο του Remake, δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά όσον αφορά στο gameplay, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως έχουν προστεθεί νέα μυστικά, τα οποία μπορούμε να ανακαλύψουμε εξερευνώντας τον κόσμο του.

Όσον αφορά στον οπτικοακουστικό τομέα, το Remake κάνει εξαιρετική δουλειά. Το νέο παιχνίδι έχει αναπτυχθεί στην Unreal Engine 5, ενώ το παιχνίδι του 2013 ήταν στην UE3. Έχουμε συνολικά μια πολύ ζεστή και παράλληλα ζωηρή αποτύπωση του κόσμου, γεμάτη χρώματα που του δίνουν ζωή. Η εικόνα σε γενικά πλαίσια είναι καθαρή και με αρκετές λεπτομέρειες, ενώ ο φωτισμός και οι αντανακλάσεις αγγίζουν το ιδανικό.

Το ίδιο μονοπάτι ακολουθούν και τα ηχητικά εφέ. Από τους ήχους της φύσης, μέχρι τους μεγάλους σιδερένιους μοχλούς και τις αλυσίδες, τα πάντα ακούγονται ρεαλιστικά, αφήνοντάς μας να «χαθούμε» στον κόσμο του παιχνιδιού.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake

Credit: 505 Games

Όσον αφορά στη μουσική επένδυση του Brothers: A Tale of Two Sons Remake, έχουμε μια επανηχογράφηση του original, υπέροχου soundtrack, σε συνδυασμό με μια ζωντανή ορχήστρα. Από την αρχική του κυκλοφορία πίσω το 2013, η μουσική του τίτλου αποτελούσε, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα από τα πιο δυνατά του σημεία.

Διαβάστε επίσης:  Game Pass: Λίγοι τίτλοι για το πρώτο κύμα του Μαΐου

Φανταστικές μελωδίες μάς ακολουθούν παντού κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς μας, εμπλουτίζοντας κάθε στιγμή συναισθηματικά, δίνοντάς μας την δυνατότητα να δεθούμε ακόμα περισσότερο με δύο αδέρφια, τα οποία «παλεύουν» για την οικογένειά τους, καθώς έχει πέσει όλο το βάρος πάνω τους.

Εν κατακλείδι, η πρώτη γεύση του Brothers: A Tale of Two Sons Remake ήταν θετική. Υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στο οπτικοακουστικό κομμάτι, λόγων της ανάπτυξής του στην Unreal Engine 5, ενώ βλέπουμε μόνο λίγες διαφορές στο κομμάτι του gameplay. Παράλληλα, έχουν προστεθεί νέα μυστικά, διάσπαρτα στον κόσμο του παιχνιδιού, ο οποίος δείχνει και είναι πιο ζωντανός από ποτέ.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5, Xbox Series X|S, PCBrothers: A Tale of Two Sons Remake - Boxart
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Avantgarden Games
Εκδότρια Εταιρεία: 505 Games
Είδος: Adventure / Puzzle / Casual
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2024
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του preview.

 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ