Call of Duty: Modern Warfare III – Preview

Άρης Φουρναράκης

Ένα μήνα πριν τη κυκλοφορία του, συμμετείχαμε στην open beta του Call of Duty: Modern Warfare III και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Μετά τα δυο πλήρως επιτυχημένα νέα παιχνίδια Modern Warfare της Infinity Ward, η Activision αποφάσισε να δώσει τα ηνία για τον τρίτο τίτλο της rebooted σειρας στη Sledgehammer Games. H αμερικανική εταιρεία επιστρέφει σε τίτλο Call of Duty μετά το 2021 και το μετριότατο, Vanguard. Βέβαια το Call of Duty: Modern Warfare III ξεκίνησε ως expansion του Modern Warfare ΙΙ και όχι ως πλήρης τίτλος. Στη συνέχεια η Activision άλλαξε γνώμη και έπειτα παρουσιάστηκε πλήρως, με ένα φαντασμαγορικό trailer.

Είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το νέο Call of Duty, καθώς συμμετείχαμε στην open beta που διεξάγη για μερικές μέρες, και στις επόμενες γραμμές θα σας παρουσιάσουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

call-of-duty-modern-warfare-iii

Photo: Activision – VG24.gr

Modern Warfare II remastered…

Ξεκινώντας στην beta είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε μόλις τέσσερις χάρτες, από τους συνολικά 16 με τους οποίους αναμένεται να κυκλοφορήσει το Call of Duty: Modern Warfare III. Οι Favela, Skidrow, Rust και Estate μπορεί κάτι να σας θυμίζουν και δικαίως, καθώς πρόκειται για χάρτες του original Modern Warfare II, οι οποίοι έχουν γίνει remastered. Οι υπόλοιποι 12 έρχονται και εκείνοι απευθείας από τον τίτλο του 2009, με το κατάλληλο ρετουσάρισμα βέβαια. Τα modes τα οποία δοκιμάσαμε δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά των προηγούμενων ετών. Τέλος, στο mode Ground War είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τον χάρτη Popov Power, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Warzone 2.0, μετά την κυκλοφορία του Modern Warfare III.

call-of-duty-modern-warfare-iii

Photo: Activision – VG24.gr

 …ή μήπως Modern Warfare II 2.0;

Αν και είναι πολύ νωρίς, στο Call of Duty: Modern Warfare III δεν εντοπίσαμε ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τον περυσινό τίτλο. Κάτι λογικό, αν λάβουμε υπόψη την πορεία της ανάπτυξής του. Οι μόνες σοβαρές αλλαγές είναι το sliding που μπορείτε πλέον να κάνετε ξανά και ένα νέο stance, με το οποίο μπορείτε να πυροβολήσετε με το όπλο σας από τον γοφό και γυρισμένο. Εκτός από αυτό, μιλάμε για ακριβώς το ίδιο παιχνίδι με πέρυσι.

Από την άλλη, αλλαγές έχουν υποστεί τα perks, καθώς πλέον έχουν μετατραπεί σε εξοπλισμό. Γάντια που δίνουν ταχύτερα bonus στα χέρια (πχ. στην αλλαγή των όπλων ή το reload), μπότες που δίνουν bonus στα πόδια (πχ. τρέξιμο), αλεξίσφαιρο γιλέκο κ.α. Όλα αυτά προσθέτουν ρεαλισμό, αλλά και ένα ακόμα μπερδεμένο menu στο ήδη επιβαρυμένο UI του τίτλου.

Διαβάστε επίσης:  Call of Duty: Στα σκαριά sequel του Modern Warfare και νέο Warzone

Τέλος, έχει προστεθεί αρκετός νέος εξοπλισμός, όπως το drone-βόμβα που κυνηγάει τον αντίπαλο παίκτη ή το νέο ACS σύστημα με το οποίο γίνεται capture κάποιο σημείο χωρίς να βρίσκεστε εκεί. Το shooting κομμάτι παραμένει αψεγάδιαστο, πλήρως απολαυστικό, άμεσο και αρκετά μακρυά από τον ανταγωνισμό.

call-of-duty-modern-warfare-iii

Photo: Activision – VG24.gr

 Μάλλον σκέτο Modern Warfare

Οπτικά, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τα προηγούμενα δυο παιχνίδια, εκτός ίσως από τα εφέ του καπνού που φαίνονται πιο λεπτομερή. Για μια ακόμη φορά έχει χρησιμοποιηθεί η μηχανή γραφικών IW 9.0, οπότε περιμένουμε εξαιρετικά in-game γραφικά.

Συνοπτικά, στην open beta περάσαμε μερικές αρκετά διασκεδαστικές ώρες (όταν δεν ακούγαμε μικρά παιδάκια να ουρλιάζουν) και ιδιαίτερα οι remastered χάρτες του ορθόδοξου Modern Warfare II μάς έκαναν να αναπολήσουμε μερικές πολύ ωραίες αναμνήσεις. Ελπίζουμε το ίδιο να καταφέρει να κάνει και το campaign του τίτλου, το οποίο το περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες, σε μερικές ημέρες.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, PC
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Sledgehammer Games
Εκδότρια Εταιρεία: Activision
Είδος:  First-Person Shooter
Ηλικίες: 18+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 10 Νοεμβρίου 2023
Official website: link

Πρόσβαση μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του preview.

 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ