Creative Live! Cam Sync V3 – Review

Παύλος Κρούστης

Μια σύγχρονη webcam από την Creative που δίνει σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή εικόνα και ήχο που θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες σας.

Κάμερες για τον υπολογιστή σας μπορείτε να βρείτε πολλές. Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε όμως ποια από αυτές κάνει για τις δικές σας ανάγκες; Αν αυτές οι ανάγκες συμπεριλαμβάνουν βιντεοκλήσεις ή streaming την ώρα που ασχολείστε με gaming ή έστω απλά ψάχνετε μια άνω του μετρίου εικόνα, χωρίς να δώσετε μια περιουσία, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει η νέα webcam της Creative, η Live! Cam Sync V3.

Πρόκειται για ένα προϊόν βολικό, με μικρό όγκο, που διαθέτει τα κομφόρ που θα χρειαστείτε. Παράλληλα, η τιμή της -στα €54,99- είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον καταναλωτή, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη μας, το βασικό της ατού, που είναι η 2K ανάλυσή της. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

 

Η Live! Cam Sync V3 είναι μια webcam με μόλις 95,7 γρ. βάρος και διαστάσεις 82 x 53 x 58 mm. Συνδέεται μέσω USB με τον υπολογιστή μας και το καλώδιο φτάνει τα 1,8 μέτρα. Η κάμερα είναι «plug and play». Με λίγα λόγια, δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση και κανένα σετάρισμα, αν και μπορείτε να ασχοληθείτε και με τα δύο, αν θέλετε να παραμετροποιήσετε την εικόνα και τον ήχο σας.

Μπορεί και περιστρέφεται στον κάθετο άξονα στις 360 μοίρες, ενώ «κοιτάζει» και πάνω-κάτω με άνοιγμα στις 30 μοίρες. Διαθέτει ένα ειδικό κλιπ, που έχουμε δει και σε άλλες webcam για να μπορέσετε να την τοποθετήσετε επάνω στην οθόνη σας, κάτι που λογικά δεν σας δυσκολέψει. Στο κάτω μέρος του κλιπ, υπάρχει και οπή για να βιδώσετε τρίποδο εάν θέλετε. Ένα μικρό πρόβλημα που μας δυσκόλεψε σε αυτό το σημείο είναι ότι αν δεν έχετε πολύ «αέρα» για το USB και το καλώδιο τεντώνει, τότε ίσως αυτό τραβάει την κάμερα προς τα κάτω, καθώς η ίδια η webcam είναι πανάλαφρη. Παρ’ όλα αυτά, στερεώνεται με ευκολία επάνω στην οθόνη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της κάμερας είναι το ειδικό καπάκι, που προσφέρει κάλυψη όποτε το θέλει ο χρήστης, χειροκίνητη και τόσο άμεση όσο απαιτείται. Δεν αποτελεί κάποιο hi-tech χαρακτηριστικό, αλλά στην εποχή που η ιδιωτικότητα είναι ένα από τα πιο «καυτά» θέματα της βιομηχανίας, είναι θετικό το γεγονός ότι οι κατασκευαστές προνοούν για αυτές τις ανάγκες των χρηστών.

2Κ ανάλυση, touch controls και 4x zoom

Ένα από πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της Live! Cam Sync V3 είναι η ανάλυσή της: η κάμερα μπορεί να τραβά σε ανάλυση 2560×1440 (2K / 1440p / QHD) και στα 30fps. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη ανάλυση απαιτεί κάποιο συμβατό πρόγραμμα, όπως το OBS, το οποίο θα αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη ανάλυση, αλλιώς η κάμερα θα παίζει στα 1080p. Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει κάποιος το OBS για client και να συνδεθεί, όμως σαφώς θα θέλαμε να είναι πιο απλή η διαδικασία.

Το κάδρο είναι αρκετά ευρύ, στις 95 μοίρες, σίγουρα πιο ευρύ απ’ ό,τι περιμέναμε. Ευτυχώς, η κάμερα υποστηρίζει ψηφιακό zoom, πολύ εύκολα, χωρίς να απαιτεί λογισμικό, αφού αν απλά ακουμπήσετε το δάχτυλό σας στο επάνω μέρος της, τότε μπορείτε να εναλλάξετε τα zoom, ανάμεσα στις 4 θέσεις, που φτάνουν έως και 4x. Δεν είναι χρήσιμα όλα τα επίπεδα, αλλά το τελικό κάδρο του 4x είναι σημαντικά πιο κλειστό (και πιο χρήσιμο) σε σχέση με το αρχικό.

Ποιότητα εικόνας και ήχου

Η ποιότητα της εικόνας είναι άνω του μετρίου στις default ρυθμίσεις, με βασικό πλεονέκτημα φυσικά την ανάλυση. Παρ’ όλα αυτά, η ρύθμιση δεν είναι ιδανική, αφού θα χρειαστεί να ρυθμίσετε μέσω software τις επιλογές για την εικόνα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε από το επίσημο site της Creative το software της κάμερας, το οποίο σας επιτρέπει να φτιάξετε τη φωτεινότητα και την έκθεση ανάμεσα σε άλλα.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν και επιλογές για auto, όμως δεν έδιναν σωστή εικόνα με τα λευκά πολλές φορές και «καίγονται» και τα μαύρα να εμφανίζουν επίσης clipping. Αν ρυθμίσετε με τις δικές σας τιμές, η εικόνα βελτιώνεται αισθητά.

Διαβάστε επίσης:  Sound Blaster Blaze V2: Χωρίς στολίδια, απλά συναρπαστικό

Ο ήχος της κάμερας είναι πολύ καλός χάρη στα 2 μικρόφωνα που ενσωματώνει. Μπορείτε, αν θέλετε, μέσω του software, να ρυθμίσετε ένα noise gate κι ένα voice detection tool, που κάνει mute, όταν δεν μιλάτε, τα οποία είναι επίσης χρήσιμα.

Creative Live! Cam Sync V3

Φωτογραφία: VG24

Budget, αλλά αξιόπιστη

H Creative Live! Cam Sync V3 δεν φέρνει επανάσταση στην κατηγορία της, όμως με πολύ φιλική τιμή, δίνει πιο πλούσια χαρακτηριστικά απ’ ό,τι θα περίμενε κάποιος, συνδυάζοντας μάλιστα αρκετά καλή εικόνα, εύχρηστο zoom και παραδόξως πολύ καλό ήχο. Αν ψάχνετε κάτι αξιόπιστο, μπορείτε να τσεκάρετε τη νέα webcam της Creative.

Θετικά

  • Υψηλότερη ανάλυση απ' ό,τι βρίσκουμε στην κατηγορία
  • Πολύ καλή ποιότητα ήχου
  • Μπόλικες επιλογές ρύθμισης
  • Plug and play
  • Προσιτή τιμή

Αρνητικά

  • Απαιτεί ρύθμιση η εικόνα
  • Δεν δίνει σε όλα τα σενάρια ανάλυση 2K

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ