Cyberpunk 2077: Phantom Liberty – Review

Ελένη Δρίβα

Το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty μάς υπενθυμίζει γιατί η CD Projekt Red υπήρξε ως επίσημη αγαπημένη και γιατί υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Ό,τι και να λέμε και όσο και αν μπορούσε να είχε αποφευχθεί εξαρχής το σφάλμα, θέλει κότσια να καθίσει μια εταιρεία να ασχοληθεί εντατικά με ένα βιντεοπαιχνίδι της, το οποίο είχε κυκλοφορήσει σε κακή (έως και πολύ κακή) κατάσταση αρχικά. Είναι κυρίως θέμα τιμής και αξιοπρέπειας, παρά κέρδους, μια τέτοια απόφαση. Το “τρένο” έχει θεωρητικά περάσει σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως το κοινό θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε κάτι που το έχει ήδη απογοητεύσει. Και όμως, κάποιες εταιρείες που έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση τα τελευταία χρόνια, έχουν καταβάλει την προσπάθεια και έχουν ανταμειφθεί για αυτό, όπως η Square Enix με το Final Fantasy XIV και η Hello Games με το No Man’s Sky.

Heavy Hearts Club

Photo: CD Projekt / VG24

Όλοι θυμούνται την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 το 2020. Ήταν ο επόμενος μεγάλος τίτλος της CD Projekt Red μετά από το άψογο The Witcher 3: Wild Hunt, που την είχε καθιερώσει ως μια από τις πιο αγαπητές εταιρείες της βιομηχανίας. Η προωθητική καμπάνια έδειχνε ότι το Cyberpunk 2077 θα θέσει νέα στάνταρ και θα συνεχίσει το εξαίρετο σερί του πολωνικού στούντιο, αλλά εν τέλει τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη. Πολλά από όσα είχαμε δει σε trailers και showcases δεν υπήρχαν πουθενά μέσα στο τελικό προϊόν, ενώ τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που είχε το παιχνίδι είχαν έρθει για να συμπληρώσουν το καταστροφικό καρέ, δημιουργώντας μαζική κατακραυγή. Ήταν σχεδόν τρομακτικό το ποσό γρήγορα έχασε η CD Projekt την εύνοια των περισσότερων παικτών, αλλά αναμενόμενο. Οι Πολωνοί όμως αποφάσισαν να εξιλεωθούν, να επιχειρήσουν να μπουν στο γκρουπ των εταιρειών που προαναφέραμε.

Days of Play 2024 - 300x250

Για αυτόν τον λόγο η CD Projekt δεν εγκατέλειψε το Cyberpunk 2077 για να πάει παρακάτω. Update στο update, τα τεχνικά προβλήματα μειώθηκαν. Τον Φεβρουάριο του 2022 το παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του στις κονσόλες νέας γενιάς και το στούντιο συνέχισε να δουλεύει. Έφτιαξε χρονοδιαγράμματα που δεν μπόρεσε να τηρήσει, όμως τελικά, τον Σεπτέμβριο του 2023, ήρθε η μεγάλη στιγμή. Με διαφορά λίγων ημερών κυκλοφορεί ένα πολύ μεγάλο update, που φέρνει τεράστιες αλλαγές στο Cyberpunk 2077, καθώς και το expansion του παιχνιδιού, με όνομα Phantom Liberty. Η Night City ζωντανεύει και πάλι…

V and Johnny

Photo: CD Projekt / VG24

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με πολιτική χροιά

Το Phantom Liberty “κουμπώνει” φυσικά πάνω στο υπόλοιπο παιχνίδι και αφότου φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της βασικής πλοκής, μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί του οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, αρκεί να μην κάνετε την τελευταία αποστολή του main story. Το ύφος του όμως διαφέρει ελαφρώς, καθώς στο επίκεντρό του κρύβεται μια απόπειρα κατασκοπείας, που τροφοδοτείται από πολιτικές ίντριγκες.

Days of Play 2024 - 300x250

Ο/Η V παγιδεύεται σε έναν ιστό συμφερόντων και ανατροπών, όταν αναλαμβάνει να σώσει την πρόεδρο των NUS (New United States), της οποίας το αεροσκάφος καταρρίπτεται σε μια από τις πιο κακόφημες περιοχές της Night City, το Dogtown. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με πράκτορες του κράτους, ανάμεσα τους και ο Solomon Reed, τον οποίο ενσαρκώνει ο Idris Elba με απόλυτη επιτυχία.

Παρότι expansion, το Phantom Liberty δεν είναι μικρό σε διάρκεια, ούτε βιάζεται να τελειώσει. Η βασική του πλοκή αποτελείται από 13 αποστολές που θα σας απασχολήσουν για περίπου 12-13 ώρες. Μαζί με τις όποιες δευτερεύουσες δραστηριότητες προσφέρει, μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ώρες. Διόλου κακά νούμερα. Όμως, αυτό που του δίνει αξία δεν είναι οι αριθμοί, αλλά η ποιότητα του περιεχομένου που προσφέρεται μέσα στο προαναφερόμενο διάστημα και αυτή υπάρχει σε αφθονία.

Days of Play 2024 - 300x250

Η υπόθεση που πραγματεύεται έχει πολλές εκπλήξεις, καθηλωτικές στιγμές και καλογραμμένους χαρακτήρες που δεν χωρίζονται σε “άσπρο” και “μαύρο”, φυτεύοντας μέσα στον παίκτη την αβεβαιότητα και τη δυσπιστία. Είναι ίσως μεγάλη κουβέντα αυτή που θα πούμε, μιας και η CD Projekt έχει γράψει πολλές αξιόλογες ιστορίες, όμως το Phantom Liberty αποτελεί ένα από τα καλύτερα σεναριακά δείγματα της δουλειάς της.

Songbird

Photo: CD Projekt / VG24

Οι Πολωνοί έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν το expansion με αρμονία πάνω στο υπόλοιπο παιχνίδι, που σημαίνει ότι σε κανένα σημείο δεν μοιάζει παράταιρο ή δεν δημιουργεί τη σκέψη “μα, εδώ ο κόσμος χάνεται, τι με βάζουν να κάνω;“. Το νέο plotline ταιριάζει όμορφα στη συνολική περιπέτεια και δικαιολογείται έξυπνα. Παράλληλα όμως, προσθέτει μια ακόμα όψη στο Cyberpunk 2077, εστιάζοντας λίγο παραπάνω στα πολιτικά δρώμενα της πόλης, αλλά και στο stealth, χωρίς όμως να γίνεται απαγορευτικό για αυτούς που δεν αρέσκονται ιδιαίτερα σε κάτι από τα παραπάνω. Οι μυστικές αποστολές φέρνουν κάτι από δράση του Χόλιγουντ, χωρίς όμως να κλέβουν τη λάμψη από την εκρηκτική και πολύχρωμη ταυτότητα του παιχνιδιού που ήδη προϋπάρχει.

Days of Play 2024 - 300x250

Αν και το Phantom Liberty μπορεί να σταθεί ανεξάρτητα ως έναν βαθμό (μπορείτε να επιλέξετε να παίξετε μόνο το expansion από το μενού του τίτλου), η αλήθεια είναι πως λειτουργεί καλύτερα ως μια προέκταση της ιστορίας που βιώσαμε για πρώτη φορά το 2020. Εξάλλου, το expansion, πέρα από τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να τελειώσει το ίδιο, προσθέτει και έναν νέο επίλογο στη ιστορία του/της V. Ας πούμε, λοιπόν, ότι λειτουργεί ουσιαστικά από όλες τις απόψεις όσον αφορά στο σενάριο.

Idris Elba, αλλά και όχι μόνο

Η CD Projekt ανήκει στη VIP “πτέρυγα” των εταιρειών οι οποίες έχουν το ταλέντο να δημιουργούν αξιομνημόνευτους χαρακτήρες τόσο συχνά που το κάνουν να φαίνεται εύκολο (δεν είναι). Το Phantom Liberty το αποδεικνύει αυτό, αφού έχει μια χούφτα από νέες προσωπικότητες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πλοκή του και ακόμα και αυτοί που είναι σε δεύτερη μοίρα είναι φτιαγμένοι με απόλυτη λεπτομέρεια.

Days of Play 2024 - 300x250

Ο Solomon Reed είναι ο μεγάλος σταρ, ο οποίος παρά τον ανεπιτήδευτα κουλ, μυστήριο χαρακτήρα του και την εξαιρετική ερμηνεία του Idris Elba, δεν γίνεται απαραίτητα και συμπαθής. Αλλά, αυτό είναι το κόλπο: οι Πολωνοί προτίμησαν να κάνουν όλα τα νέα πρόσωπα ενδιαφέροντα, παρά ευκολόπεπτα.

Διαβάστε επίσης:  NieR Replicant ver.1.22474487139... - Review

Και αν ο Idris Elba είναι το πρόσωπο στην αφίσα, δεν σημαίνει πως είναι και ο μόνος αξιόλογος. Ένας προς ένας, όλοι οι νέοι χαρακτήρες συνοδεύονται από καθηλωτικές ερμηνείες, με υψηλού επιπέδου voice acting, αλλά και λεπτομερώς φτιαγμένα μοντέλα.

Idris Elba

Photo: CD Projekt / VG24

Αυτό που η CD Projekt ξέρει να κάνει καλύτερα

Side quests. Η CD Projekt Red σκαρφίζεται τις καλύτερες δευτερεύουσες αποστολές στη βιομηχανία. Με διαφορά. Το απέδειξε με το The Witcher 3: Wild Hunt, το επανέλαβε για να εξαλείψει κάθε αμφιβολία με το Cyberpunk 2077 (ναι, ακόμα και τότε, παρ’ όλα τα προβλήματα, τα gigs ήταν πολύ δυνατό χαρτί).

Το Phantom Liberty επεκτείνεται πάνω σε αυτό, φέρνοντας 17 ακόμα side jobs. Ιστορίες διαφθοράς, απελπισίας, επιβίωσης. Τραγικές και κωμικές φιγούρες της Night City που χρειάζονται τη βοήθεια του/της V. Οι δευτερεύουσες αποστολές του expansion έχουν λίγο από όλα.

Days of Play 2024 - 300x250

Η διαχείριση, όσον αφορά αυτού του τύπου το περιεχόμενο, είναι πραγματικά αριστοτεχνική από τη CD Projekt. Τα gigs δεν υπάρχουν απλά για να φαίνεται πιο “γεμάτο” το παιχνίδι. Κρύβουν μικρές, ολοκληρωμένες διηγήσεις, που ορισμένες φορές έχουν ίση αξία με ένα καλογραμμένο main quest. Όταν πρόκειται για θέματα σεναρίου, οι Πολωνοί σέβονται τον εαυτό τους, αλλά και τους παίκτες.

Σε αυτό το σημείο η κριτική μας θα χωριστεί σε δύο μεγάλα κομμάτια. Το ένα θα αφορά το update 2.0 και το άλλο τις πτυχές του Phantom Liberty τις οποίες δεν έχουμε αναφέρει ακόμα. Παραθέτουμε το παρακάτω infographic της CD Projekt για να έχετε μια πιο καθαρή εικόνα σχετικά με το τι ανήκει που:

Update 2.0 - Phantom Liberty (Features)

Photo: CD Projekt

Cyberpunk 2077 2.0

Αν και το update 2.0 ουσιαστικά είναι ανεξάρτητο από το expansion, η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος μαζί θα τα “γνωρίσει”. Οπότε, θεωρήσαμε πιο σωστό να αναφερθούμε και σε αυτό, ώστε να μπορούν αυτοί που είχαν παίξει το παιχνίδι πιο παλιά να καταλάβουν, ως ένα βαθμό, τι έχει αλλάξει. Ωστόσο, η τελική ετυμηγορία δεν θα λάβει υπόψη το update.

Το 2.0 του Cyberpunk 2077 ουδεμία σχέση έχει με το 2.0 της Ελλάδας. (Με αυτό εννοούμε ότι το update είναι όντως χρήσιμο και φέρνει δραστικές αλλαγές.) Είναι αυτό που λέμε extreme makeover. Μια αναθεώρηση μεγάλης κλίμακας που αλλάζει άρδην βασικά πράγματα, όπως το skill system, την οδήγηση και την AI των εχθρών.

Days of Play 2024 - 300x250

Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, που η CD Projekt Red δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες που έχουν παίξει ήδη το παιχνίδι και έχουν ήδη φτιάξει τον/την V τους όπως ήθελαν τότε, να μοιράσουν τα perk points εκ νέου, μιας και τα perks είναι αρκετά αλλαγμένα, με μεγαλύτερο νόημα και πιο επιδραστικά. Μάλιστα, μπορείτε να μοιράσετε και τα skill points σας από την αρχή, αλλά μόνο μια φορά. Πλέον υπάρχουν περισσότερα χρήσιμα abilities για να ξεκλειδώσετε με αυτόν τον τρόπο και λιγότερα από αυτά, που απλά σας δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα ή άμυνα πχ. Κάποια από αυτά σας δίνουν πλεονέκτημα και στις ένοπλες συγκρούσεις εν ώρα οδήγησης (άλλη μια προσθήκη του update).

Άλλο ένα βασικό σύστημα που είδε αλλαγές είναι αυτό των cyberwares, το οποίο πλέον είναι αυτό που σας δίνει και το περισσότερο defence, μιας και τα ρούχα έχουν γίνει πια μόνο κοσμητικά. Βέβαια, ο χαρακτήρας σας έχει πλέον έναν μετρητή που σας δείχνει πόσα cyberware αντέχει να έχει πάνω του (capacity system) χωρίς να… περάσει -θεωρητικά- στην άλλη πλευρά, αυτή των cyberpsychos.

Cyberware

Photo: CD Projekt / VG24

Όπως προαναφέραμε, αλλαγές έχουν γίνει και στην οδήγηση, αφού μπορείτε να ανταλλάξετε πυρά, ενώ είστε μέσα σε αμάξι ή πάνω σε μηχανή. Πάνω από όλα όμως έχει αλλάξει η ίδια η οδήγηση, με τα οχήματα να συμπεριφέρονται διαφορετικά. Παρεμπιπτόντως, στις διαδρομές σας θα σας συντροφεύσουν και τρεις νέοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Παράλληλα, αρκετά βελτιωμένη είναι και η AI των εχθρών την ώρα της μάχης. Πλέον δεν στέκονται απλά και ρίχνουν, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να σας στριμώξουν. Το ίδιο ισχύει και για τις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης, που έχουν γίνει πιο επικίνδυνες, ειδικά στα πιο υψηλά επίπεδα καταδίωξης. Επίσης, αν κάποιος σας δει να διαπράττετε ένα έγκλημα μπορεί να καλέσει την αστυνομία, η οποία θα σπεύσει στο σημείο. Πάντως, οι αστυνομικοί δεν εμφανίζονται πλέον ως μάνα εξ ουρανού, όπως έκαναν παλιότερα, αφού περιπολούν σε πολλά κεντρικά σημεία.

Days of Play 2024 - 300x250

Κλείνοντας, όσον αφορά στο update, υπάρχουν μικροβελτιώσεις στο UI (User Interface) και στον τρόπο που λειτουργεί το crafting, ενώ πλέον είναι πιο εύκολο να βρείτε νέο loot και να συλλέξετε χρήματα.

Phantom Liberty

Επιστροφή στα του expansion, αλλά ας συνεχίσουμε με το loot. Το Phantom Liberty φέρνει νέα αυτοκίνητα (ορισμένα εξοπλισμένα με όπλα), νέα ρούχα (που όπως είπαμε είναι πλέον κοσμητικά), cyberwares και κυρίως όπλα. Υπάρχουν νέες επιλογές για όλα τα γούστα και οι προσθήκες στο οπλοστάσιο είναι τόσο εξωφρενικές όσο θα περίμενε κανείς από το Cyberpunk 2077 (αν δεν έχετε ασχοληθεί ξανά αυτό σημαίνει πως είναι πολύ εξωφρενικές). Φυσικά, το highlight είναι τα iconic όπλα, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε μονάχα μια φορά ή καμία, ανάλογα με τις επιλογές σας.

Days of Play 2024 - 300x250

Συνεχίζοντας με το κοινό έδαφος που μοιράζονται το expansion και το update και όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί σύγχυση, το Phantom Liberty προσθέτει ένα ακόμα skill tree (relic) στο ήδη αναθεωρημένο σύστημα που προαναφέραμε. Οι επιλογές είναι λιγότερες στο συγκεκριμένο, αλλά έχει και δικά του levelling points, οπότε δεν “κλέβει” τίποτα από τις προηγούμενες κατηγορίες, στις οποίες μάλιστα μπορείτε να επενδύσετε περισσότερους πόντους στο expansion, καθώς ανεβάζει το level cap στο 60 από 50. Τα abilities του relic αυτά καθ’ αυτά είναι διασκεδαστικά και χρήσιμα.

Phantom Liberty Relic skills

Photo: CD Projekt / VG24

Dogtown saints

Τα γεγονότα του Phantom Liberty διαδραματίζονται στην περιοχή του Dogtown, μια πολύ επικίνδυνη συνοικία, ακόμα και για τα δεδομένα της Night City. Αν και μέρος της πόλης είναι αποκομμένο μέσω “συνόρων” από το υπόλοιπο κομμάτι και λόγω του ότι υπήρξε για πολλά χρόνια εμπόλεμη ζώνη, θυμίζει μέχρι και σήμερα βομβαρδισμένο τοπίο. Κουμάντο στο Dogtown κάνει ένας παλιός στρατιωτικός που στράφηκε στο εμπόριο όπλων, έχοντας δημιουργήσει έναν μικρό, βαριά οπλισμένο ιδιωτικό στρατό.

Days of Play 2024 - 300x250

Αισθητικά, το Dogtown δεν διαφέρει πάρα πολύ από την υπόλοιπη Night City αν κοιτάξει κανείς πέρα από τα συντρίμμια, πράγμα αναμενόμενο. Έχει και αυτό τα δικά του εντυπωσιακά αξιοθέατα, τα φανταχτερά καταστήματα και τις φτωχογειτονιές. Είναι αρκετά διαφορετικό και αρκετά ίδιο για να δικαιολογεί τα πάντα.

Στους δρόμους της Dogtown περιπολούν μιλιταριστικά ρομπότ, συμμορίτες και στρατιώτες, που είναι και οι βασικοί μας εχθροί στο expansion. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες ειδικές περιστάσεις, όπου συναντάμε και ορισμένα νέα boss fights. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, σίγουρα είναι εντυπωσιακά. (σ.σ.: υπάρχει ένα sequence που δεν θεωρείται καν boss fight και θα το δείτε μόνο αν κάνετε μια συγκεκριμένη επιλογή, οπότε θα σας προτείναμε να επιδιώξετε να δείτε όλα τα endings. Τρομερό highlight για το Cyberpunk 2077 σαν σύνολο, όχι μόνο για το expansion. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω για να μην υπάρξουν spoilers.)

Days of Play 2024 - 300x250

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να κάνει την περιοχή να μοιάζει πιο απρόβλεπτη και ζωντανή, η CD Projekt έχει σκαρφιστεί δύο repeatable activities για το Dogtown που συναντάτε μόνο εκεί. Διαρκούν ελάχιστα λεπτά το καθένα και δίνουν πολύ καλό loot, όμως τους λείπει η φαντασία και γρήγορα καταντούν μονότονα. Οι πιθανότητες είναι ότι αν δεν κυνηγάτε νέα όπλα ή άλλα αντικείμενα, τότε πολύ σύντομα θα καταλήξετε να τα προσπερνάτε.

Statue

Photo: CD Projekt / VG24

There’s a (little) bug in the system

Το πιο κραυγαλέο πρόβλημα του Cyberpunk 2077 όταν πρωτοκυκλοφόρησε ήταν τα δεκάδες bugs και glitches που έκαναν το γύρο του διαδικτύου καθημερινά. Τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν από το πουθενά ήταν το λιγότερο και τουλάχιστον αυτά ήταν ενίοτε αστεία. Υπήρχαν και άλλα θέματα, πιο σοβαρά, τόσο που κάποιοι δεν μπορούσαν καν να παίξουν. Τόσο που τα ψηφιακά καταστήματα σταμάτησαν να διανέμουν τον τίτλο και επέστρεψαν χρήματα πίσω στους παίκτες.

Days of Play 2024 - 300x250

Αυτά έγιναν το 2020. Το 2023 το Cyberpunk 2077 έχει ακόμα bugs, αλλά δεν είναι από αυτά που προκαλούν κατακραυγή. Πλέον τα “προβλήματα” που έχουν απομείνει είναι αυτά που προκαλούν γέλιο. Ένας νεκρός εχθρός θα κάνει μια τούμπα πριν προσγειωθεί, οι ρόδες της μηχανής θα “μπουν” στιγμιαία στο έδαφος και ούτω καθεξής.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από τα τόσα χρόνια κυκλοφορίας του The Witcher 3: Wild Hunt, το οποίο μέχρι και σήμερα έχει επίσης τέτοιου τύπου θέματα, η CD Projekt δεν θεωρείται ο τύπος της εταιρείας που καθαρίζει τον κώδικα της από όλα τα “σκουπιδάκια”. Όχι ότι αυτό της δίνει άλλοθι, αλλά τουλάχιστον η όχληση των παικτών δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα που έφτανε αρχικά το 2020.

Haven church

Photo: CD Projekt / VG24

Υπερεπικά beatακια από το μέλλον

Τι να πεις κανείς για το soundtrack του Cyberpunk 2077, αλλά και τι να πει κανείς για το soundtrack του Phantom Liberty…

Διαβάστε επίσης:  The Witcher 3: Σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ ο τίτλος

Ο P.T. Adamczyk επιστρέφει ως ο βασικός συνθέτης του expansion, συνεργαζόμενος με τον Jacek Paciorkowski, αλλά και τον τραγουδιστή Dawid Podsiadło, τραγούδια του οποίου ακούσαμε και στη σειρά Cyberpunk: Edgerunners. Ήταν εξαιρετικός στη σειρά, είναι εξαιρετικός και εδώ.

Days of Play 2024 - 300x250

Έχουμε νέο battle theme, που είναι εξίσου κολλητικό με το παλιό (θυμόμαστε το σχετικό meme του 2020;) και μια σειρά από νέα κομμάτια που ταιριάζουν γάντι στο μυστήριο και βαρύ κλίμα του Phantom Liberty. Μεγάλο ατού η μουσική για το expansion, όπως ήταν και για το main game.

Dogtown - Entrance

Photo: CD Projekt / VG24

Εξιλέωση

Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια επιμονής και υπομονής για να να επιτευχθεί η ολική επαναφορά του Cyberpunk 2077. Η CD Projekt Red άντεξε, τα κατάφερε. Με τη δεύτερη ευκαιρία της είναι σαν να ορκίστηκε να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και παρότι δεν τα κατόρθωσε στο 100%, τα σφάλματα που της “διέφυγαν” είναι ατοπήματα και όχι ασυγχώρητες τραγωδίες.

Days of Play 2024 - 300x250

Το Phantom Liberty δημιουργήθηκε με τόση φιλοδοξία και σοβαρότητα που υπάρχουν στιγμές όπου ξεχνάς πως είναι ένα “απλό” expansion. Πρόκειται για ένα υπόδειγμα της κατηγορίας του, ένα καλογραμμένο συμπλήρωμα για τον αναστημένο “Ίκαρο” των Πολωνών μάγων, που κλείνει άκρως ικανοποιητικά το πρώτο κεφάλαιο του franchise, την ώρα που εκείνοι στρέφουν το βλέμμα του προς τη συνέχεια.

Ελπίζουμε να μην πετάξουν πολύ κοντά στον ήλιο και για δεύτερη φορά.

Days of Play 2024 - 300x250

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PC, PS5, Xbox Series X|SCyberpunk 2077: Phantom Liberty - Icon
Δοκιμάστηκε σε:
  PS5
Εταιρεία Ανάπτυξης: CD Projekt Red
Εκδότρια Εταιρεία: CD Projekt
Είδος: Action role-playing
Ηλικίες: 18+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 26 Σεπτεμβρίου 2023
Official website: link

Days of Play 2024 - 300x250

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review. 

Θετικά

  • Καλογραμμένη ιστορία, με ελαφρώς διαφορετική χροιά
  • Οι νέοι χαρακτήρες είναι όλοι εξαιρετικοί (όχι απαραίτητα και συμπαθείς)
  • Δένει άψογα με το υπόλοιπο παιχνίδι
  • Δευτερεύουσες αποστολές από... άλλον πλανήτη
  • Εξωφρενικά νέα όπλα και abilities
  • Νέο loot για όλα τα γούστα
  • Το Dogtown δίνει την αίσθηση του καινούργιου και του γνώριμου μαζί

Αρνητικά

  • Τα repeatable activities γίνονται γρήγορα βαρετά
  • Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από τα bugs, όσα χρόνια και αν περάσουν

Βαθμολογία

9.5
Τούμπανο!
Days of Play 2024 - 300x250
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ