Στο κλείσιμο της χθεσινής Xbox Games Showcase, παρουσιάστηκε το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Gears of War, το prequel Gears of War: E-Day.
Η Xbox Games Showcase 2024 δεν μας άφησε να ηρεμήσουν δευτερόλεπτο. Δεκάδες παιχνίδια παρουσιάστηκαν όμως το κλείσιμο της παρουσίασης ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Και αυτό γιατί παρουσιάστηκε ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι Gears, το Gears of War: E-Day.
To E-Day βάζει ένα στοπ στα γεγονότα των δυο τελευταίων Gears και μας ταξιδεύει 14 χρόνια πριν το αρχικό παιχνίδι, εξερευνώντας μια περίοδο που δεν έχουμε δει αρκετά. Τη μέρα της πρώτης εισβολής των Locust στο σύμπαν των παιχνιδιών. Πρωταγωνιστές είναι οι αγαπημένοι Marcus Fenix και Dom Santiago, οι οποίοι επιστρέφουν σε ένα ακόμα παιχνίδι Gears. Όπως έχετε καταλάβει το Gears of War: E-Day αποτελεί prequel, όμως δεν είναι spin-off ή κάτι τέτοιο, αλλά βασικό κεφάλαιο της σειράς.
Η ανάπτυξη του παιχνιδιού γίνεται με την Unreal Engine 5, με την Coallition να έχει δώσει μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος αλλά και των animations. Παράλληλα όμως θα διατηρηθεί η third-person shooting οπτική, που έχει κάνει διάσημα τα παιχνίδια Gears.
Περισσότερα για το παιχνίδι δεν μάθαμε, όπως ημερομηνία κυκλοφορίας, όμως ένα είναι σίγουρα. Όταν κυκλοφορήσει θα το απολαύσουμε και αυτό από την πρώτη μέρα, στο Xbox Game Pass.