HUAWEI WATCH GT 4 – Review

Παύλος Κρούστης

H HUAWEI κυκλοφορεί το νέο μοντέλο της δημοφιλούς της σειράς smartwatch, το HUAWEI WATCH GT 4, που έρχεται με βελτιωμένους αισθητήρες για μεγαλύτερη ακρίβεια και ανανεωμένο σχεδιασμό.

H σειρά Watch GT πάντα ήταν η δημοφιλέστερη ανάμεσα στα smartwatches της εταιρείας και αυτό αναμένεται να συνεχίσει με τα Watch GT 4. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σειρά Watch GT 4 είναι πιο προσιτή σε σχέση με τη σειρά HUAWEI Watch, καθώς δεν διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως είναι η υποστήριξη eSIM, ενώ διαφοροποιούνται και ως προς κάποιες λειτουργίες σχετικές με την υγεία. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ECG στο Watch GT 4, όμως υπάρχει πχ. η ανανεωμένη λειτουργία TruSeen 5.5+.

Οι διαφορετικές εκδόσεις του HUAWEI WATCH GT 4

Για αρχή, στη σειρά Watch GT 4 έχουμε δύο βασικές εκδόσεις, που διαφοροποιούνται ως προς το μέγεθος σε “46mm” και “41mm” και στην ουσία αποτελούν ανδρική και γυναικεία έκδοση. Διαφέρουν ως προς το καντράν, το σχήμα τους, ακόμα και το χρώμα τους, αλλά και το σημείο που δένουν με το λουράκι. Η κάθε μία από αυτές τις δύο εκδόσεις έρχεται επίσης σε άλλες παραλλαγές, με το στοιχείο που τις διαφοροποιεί περαιτέρω να είναι το λουράκι. Για το 46mm κυκλοφορούν 3 εκδόσεις στην αγορά: με ατσάλινο μπρασελέ, με μαύρο rubber λουράκι, αλλά και με το ολοκαίνουργιο πράσινο λουράκι, που θυμίζει ύφασμα, όμως είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά και πολύ εντυπωσιακό. Αντίστοιχα, η έκδοση των 41mm έρχεται με two-tone Piano Key μπρασελέ, λευκό δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ Milanese, εμπνευσμένο από κοσμήματα.

HUAWEI WATCH GT 4

Photo: HUAWEI

Στα χέρια μας έχουμε την έκδοση των 46mm με τον γκρι μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Αναλόγως της εκάστοτε έκδοσης από τις τρεις, θα βρείτε και μερικές διακριτικές διαφορές επάνω στο καντράν και στα νούμερα που απεικονίζονται. Φυσικά, και πάλι όλα τα λουράκια μπορούν να εναλλαχθούν μεταξύ τους, ενώ και πάλι μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο θέλετε σε αυτό το μέγεθος.

Gameathlon 2024

Design

H HUAWEI φέτος αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει το στυλ της σειράς Watch GT, καθώς έρχεται πιο κοντά σε premium συμβατικό ρολόι και προσφέρει ανασχεδιασμένο οκτάγωνο σχήμα, κάτι που βρίσκουμε ότι προσδίδει κύρος στη συσκευή. Η κυρτή ένωση του καντράν με τον μπρασελέ πλέον είναι κομμάτι του μπρασελέ και αλλάζει εντελώς την όψη σε σχέση με τις άλλες δύο εκδόσεις στα 46mm, κάτι το οποίο βλέπουμε ως θετικό, αφού ο χρήστης έχει περισσότερες επιλογές που διαφοροποιούνται περισσότερο.

HUAWEI WATCH GT 4

Photo: VG24

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μπρασελές μπορεί να επιμηκυνθεί ή να μικρύνει, αφού μπορείτε να ξεχωρίσετε κάθε κομμάτι του με έναν έξυπνο -και αρκετά βολικό- διακόπτη, που βρίσκεται επάνω στο κάθε κομμάτι. Συνεπώς, μπορείτε να φέρετε τον μπρασελέ ακριβώς στα μέτρα σας.

Όσον αφορά στην οθόνη, έχουμε την ίδια που είχαμε στο προηγούμενο μοντέλο, η οποία σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει. Έχουμε AMOLED στις 1,43”, με ανάλυση 466×466. Διαθέτει εξαιρετική φωτεινότητα και πολύ καλά ρυθμισμένα χρώματα, με τα μαύρα της φυσικά να είναι «απόλυτα». Είναι πιστοποιημένο για αδιαβροχοποίηση και πίεση έως και 5ATM, καθώς μπορείτε να το πάρετε μαζί σας για κολύμπι.

Gameathlon 2024

Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, με τα haptics να λειτουργούν ιδιαίτερα δυνατά. Στα δεξιά της συσκευής θα βρείτε τη ροδέλα και ένα ακόμα κουμπί, ενώ φυσικά, διαθέτει και πάλι μικρόφωνο και ηχείο για να μπορείτε να ακούτε μουσική, αλλά και να απολαμβάνετε τις κλήσεις σας. Για όσους θεωρούν ότι πρόκειται για gimmick, να αναφέρουμε ότι πολλές φορές μάς έτυχε να μην μπορούμε να σηκώσουμε το τηλέφωνό μας, όμως η πρόσβαση στο ρολόι ήταν πολύ πιο άμεση κι έτσι αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική, αν δεν θέλετε να πιάσετε στα χέρια σας το κινητό σας. Μάλιστα, οι ομιλίες εκατέρωθεν ήταν και πολύ καθαρές.

HUAWEI WATCH GT 4

Photo: VG24

Λειτουργίες

Το HUAWEI WATCH GT 4 λειτουργεί με το Harmony OS 4.0 της HUAWEI. Είναι συμβατό με όλες τις συσκευές Android 8.0 και έπειτα, αλλά και iOS 13.0 και νεότερες. Μπορεί κάποιος να κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή HUAWEI Health από το επίσημο site της εταιρείας και να έχει πρόσβαση σε περαιτέρω λειτουργίες και ρυθμίσεις της συσκευής.

Διαβάστε επίσης:  HUAWEI nova 10 SE: Νέο, πρωτοποριακό, με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά!

Οι διαφορές του WATCH GT 4 έρχονται μαζί με το Harmony OS 4.0, το οποίο προσφέρει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης από ποτέ. Συγκεκριμένα, θα βρείτε επιλογές για να φτιάξετε δικές σας καρτέλες με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο ή όποιες άλλες θέλετε να έχετε στη συγκεκριμένη οθόνη. Πρόκειται για μια επιλογή που χρειαζόταν και δίνει περισσότερο βάθος στα μενού της συσκευής, χωρίς να γίνεται πολύπλοκη η χρήση.

Gameathlon 2024

Φυσικά και πάλι μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από τις εφαρμογές του κινητού σας, τις οποίες θα επιτρέψετε εσείς, όμως και πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα απάντησης μέσω του ρολογιού, πέραν κάποιων προκαθορισμένων, στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε όσες θέλετε. Δεν μπορείτε όμως να πληκτρολογήσετε από το ρολόι, όμως. Απλά να επιλέξετε κάποια από αυτές ή κάποιο emoji, πχ.

Στις εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες, θα βρείτε το Petal Maps, που πλέον είναι αρκετά χρηστική εναλλακτική του Google Maps, όπως και ημερολόγιο, εφαρμογή για τον καιρό, αγαπημένες επαφές (μπορείτε να τις ορίσετε από το smartphone) και άλλα, μαζί με τις εφαρμογές fitness & health, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουμε βελτιωμένο GPS, που έρχεται χάρη στην υποστήριξη dual-band GNSS.

Νέες λειτουργίες

Photo: VG24

Η εμπειρία χρήσης του ρολογιού είναι εξαιρετική, με τις ειδοποιήσεις να λειτουργούν όπως πρέπει και τις συντομεύσεις να διευκολύνουν σε κάθε περίσταση. Χρησιμοποιούσαμε το ρολόι περισσότερο για να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις για τα mail ή τα μηνύματά μας και όποτε χρειαζόταν να απαντήσουμε, απλά ενεργοποιούσαμε το κινητό μας, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς θα κάναμε, γιατί δεν βολεύει ιδιαίτερα η πληκτρολόγηση κειμένου στην οθόνη του ρολογιού, όπως και να έχει. Συνεπώς, δεν θα λέγαμε η αδυναμία πληκτρολόγησης απάντησης υστερεί κάπου, εφόσον υπάρχουν και οι προκαθορισμένες απαντήσεις. Επιπρόσθετα, παρά την έλλειψη υποστήριξης eSIM, είχαμε το ρολόι μόνιμα συνδεδεμένο με το τηλέφωνο και ήταν πολλές οι φορές που πραγματοποιήσαμε κλήσεις μέσω του ρολογιού, γιατί δεν μπορούσαμε να πιάσουμε το τηλέφωνο, είτε ήταν στην τσέπη, είτε κάπου πιο μακριά. Ο ήχος του μικροφώνου, αλλά και του ηχείου ήταν πολύ καθαρός και βολεύει για τέτοιες «γρήγορες» κλήσεις. Συνεπώς το ρολόι βολεύει και για αυτό.

Gameathlon 2024

Λειτουργίες Health & Fitness

Όσον αφορά στο tracking, το ρολόι έρχεται με βελτιωμένους αλγόριθμους που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. Μια ουσιαστική βελτίωση είναι το TruSeen 5.5+, το οποίο υπόσχεται βελτιωμένη καταγραφή των καρδιακών παλμών και υπόσχεται κατ’ επέκταση καλύτερη καταγραφή σε δραστηριότητες, αλλά και ταχύτερες καταγραφές για το οξυγόνο. Δεν υπάρχει αισθητήρας για ηλεκτροκαρδιογράφημα βέβαια, που μπορεί να βρει κάποιος στα WATCH 4 Pro και WATCH GT 3 Pro.

Διαβάστε επίσης:  HUAWEI WATCH 4 Pro: Επισκόπηση υγείας 7 σημείων σε 1 λεπτό

Επιπλέον, έχει πλέον τα activity rings, που βασίζονται στις συστάσεις του ΠΟΥ και είχαμε δει στο Watch 4 Pro. Παράλληλα, θα βρείτε και βελτιώσεις στο tracking του ύπνου μαζί με τη νέα λειτουργία για το Sleep Breathing Awareness, που βοηθά στις περιπτώσεις άπνοιας με διάφορες συμβουλές, εφόσον εντοπιστεί κάτι τέτοιο.

Οκτάγωνος σχεδιασμός

Photo: VG24

Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες έχει να κάνει με την καταγραφή θερμίδων. Πλέον δεν θα δείτε μόνο όσες θερμίδες καίτε, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τα γεύματά σας (μέσα από έναν κατάλογο που θα βρείτε στην εφαρμογή) και να μετρήσετε με ακρίβεια τη θερμιδοληψία, ώστε να δείτε αν είστε εντός των στόχων σας. Μαζί θα βρείτε και μια νέα οθόνη, που δείχνει με μπάρες τα παραπάνω metrics και σας δίνει άμεσα σαφή εικόνα.

Gameathlon 2024

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, θα βρείτε πάνω από 100 δραστηριότητες για αθλήματα και γυμναστική, ανάμεσα στις οποίες προστέθηκαν το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.

Τέλος, όσον αφορά στην αυτονομία της συσκευής, η HUAWEI αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού το ρολόι φτάνει και πάλι έως και 14 ημέρες πλήρους χρήσης, ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε και πολλαπλές οθόνες always-on, με τις οποίες μειώνεται ελάχιστα ο χρόνος. Με always-on και όλους τους αισθητήρες ανοιχτούς, είχαμε εύκολα μια εβδομάδα χρήσης, κάτι το οποίο δεν συναντάμε στον ανταγωνισμό.

Το μοντέλο με τον μπρασελέ

Photo: VG24

Μια ακόμα εξαιρετική πρόταση από τη HUAWEI

Λαμβάνοντας υπόψη τις διακριτικές αλλά χρήσιμες αλλαγές και προσθήκες σε επίπεδο tracking και λειτουργιών, αλλά φυσικά και τις μεγάλες αλλαγές στον σχεδιασμό, θα λέγαμε ότι το HUAWEI WATCH GT 4 είναι πιθανώς πιο ελκυστικό all-around ρολόι της εταιρείας. Ο νέος οκτάγωνος σχεδιασμός και η πανέμορφη οθόνη του εύκολα το καθιστούν ως κόσμημα για το χέρι σας και οι νέες λειτουργίες, όπως η καταγραφή της θερμιδοληψίας θα ικανοποιήσουν περαιτέρω τους χρήστες.

Gameathlon 2024

Θετικά

  • Φανταστικός νέος σχεδιασμός
  • Συμβατό με Android και iOS συσκευές
  • Πιο ακριβείς μετρήσεις
  • Εξαιρετικό value for money
  • Η αυτονομία και πάλι είναι απίθανη

Αρνητικά

  • Περιορισμένo πλήθος εφαρμογών

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
Gameathlon 2024
 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ