HyperX Cloud Core Wireless – Review

Φώτης Λαμπρινός

Τα HyperX Cloud Core Wireless επικεντρώνονται σε αυτά που είναι σημαντικά για ένα gamer, κρύβοντας μερικές ευχάριστες εκπλήξεις.

Τα τελευταία χρόνια, τα ασύρματα gaming headsets έχουν αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Η HyperX βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της αγοράς, με στόχο να καταστήσει τα προϊόντα της προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό. Το 2018, η εταιρεία παρουσίασε το HyperX Cloud Flight ως την πρώτη της προσπάθεια στην αγορά ασύρματων gaming ακουστικών. Έκτοτε, η HyperX έχει επεκτείνει την γκάμα της, προσφέροντας μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες τιμών. Τα HyperX Cloud Core Wireless ανήκουν στη μεσαία κατηγορία της συνεχώς αναπτυσσόμενης σειράς της.

Συνήθως, η προσιτή τιμή οδηγεί σε απλούστερους σχεδιασμούς και σε πιο στοχευμένα χαρακτηριστικά, ως προς αυτό που θέλει να πετύχει το εκάστοτε προϊόν. Ωστόσο, τα HyperX Cloud Core Wireless αποτελούν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και παρακάτω θα εμβαθύνουμε στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Σχεδιασμός

Τα HyperX Cloud Core Wireless παρουσιάζουν έναν κλασικό σχεδιασμό over-ear, κυρίως σε μαύρο χρώμα με το χαρακτηριστικό κόκκινο λογότυπο HyperX σε κάθε ακουστικό. Η κομψή και μινιμαλιστική αισθητική του το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν αξεσουάρ που να είναι όσο το δυνατόν πιο λιτά.

HyperX Cloud Core Wireless

Photo: VG24.gr

Πολλά στοιχεία σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των εκτεθειμένων καλωδίων, δανείστηκαν απευθείας από το μοντέλο Cloud II Wireless, με εξαίρεση το κόκκινο φινίρισμα. Η αμιγώς μαύρη εμφάνιση όχι μόνο φαίνεται καλύτερη, αλλά συμβάλλει και στην πιο ελκυστική και προσιτή τιμή του headset.

Κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό PVC και με πλαίσιο αλουμινίου στα πλαϊνά, παρόλο που είναι αρκετά ελαφρύ, (μόλις 283 γραμμάρια)  προσφέρει μια στιβαρή κατασκευή. Τα ακουστικά δεν περιστρέφονται οριζόντια, αλλά το στήριγμα κεφαλής μπορεί να ρυθμιστεί για να πετύχουμε την επιθυμητή εφαρμογή.

Το στήριγμα κεφαλής και τα ακουστικά είναι μαλακά με memory foam και καλύπτονται από μαλακή δερματίνη, παρέχοντας μια άνετη εφαρμογή. Όπως είναι λογικό με αυτά τα υλικά, δεν είναι αρκετά δροσερά στα αυτιά μετά από κάποια ώρα χρήσης, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι ο μέσος χρήστης  δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να φοράει τα HyperX Cloud Core Wireless για παρατεταμένες περιόδους. Επιπλέον, η καλή επαφή προσφέρει και αρκετά αποτελεσματική παθητική ακύρωση θορύβου, ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις.

HyperX Cloud Core Wireless

Photo: VG24.gr

Στο αριστερό ακουστικό, έχουμε διακριτικά ενσωματωμένα χειριστήρια. Αυτά περιλαμβάνουν ένα κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης με συνοδευτική ένδειξη LED, ένα κουμπί σίγασης μικροφώνου, έναν τροχό ρύθμισης έντασης ήχου, μια θύρα φόρτισης USB Type-C και μια θύρα εισόδου για το αποσπώμενο μικρόφωνο. Το αποσπώμενο μικρόφωνο είναι ευέλικτο και μπορεί να ρυθμιστεί στη θέση που προτιμάμε.

Διαβάστε επίσης:  Η Sony αποκαλύπτει την "INZONE", ένα νέο brand με PC gaming περιφερειακά

Συμβατότητα με μια… έκπληξη

Για την ασύρματη σύνδεση απαιτείται το συνοδευτικό USB dongle, ενώ ένα καλώδιο φόρτισης USB περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το παρεχόμενο καλώδιο έχει μήκος μόνο 50 εκατοστά, το οποίο δεν επαρκεί για ταυτόχρονη φόρτιση και χρήση.

Για κάποιον λόγο η εταιρεία έχει επιλέξει να μην το αναγράφει στη συσκευασία, αλλά τα ακουστικά είναι συμβατά και με PS5. Το αναγράφει στις οδηγίες και μείναμε έκπληκτοι, ενώ με λίγη έρευνα είδαμε ότι λειτουργούν και με το Nintendo Switch (δεν το δοκιμάσαμε), ωστόσο δοκιμάσαμε με Xbox Series X και δεν λειτουργούν. Θα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αν δούλευε με τα πάντα στο setup μας, ενώ αναγράφει στη συσκευασία μόνο ότι είναι συμβατά με PC.

Απόδοση

Τα HyperX Cloud Core Wireless είναι ένα gaming προϊόν κυρίως, ωστόσο ας μιλήσουμε πρώτα για τη μουσική, γιατί από εκεί ξεκινάμε τις δοκιμές μας. Οι οδηγοί των 53 χιλιοστών στα ακουστικά δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις μεσαίες και χαμηλές συχνότητες, ενώ διατηρούν τα πρίμα υπό έλεγχο. Παρόλο που η ποιότητα του ήχου μπορεί να μην είναι υψηλού επιπέδου, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για ακρόαση μουσικής, gaming και γενική ψυχαγωγία.

HyperX Cloud Core Wireless

Photo: VG24.gr

Σε τραγούδια με αρκετά μπάσα, «πνίγονται» οι υπόλοιπες συχνότητες, αλλά ακόμα και σε υψηλές εντάσεις, δεν παρατηρήσαμε κάποια παραμόρφωση στις υψηλές συχνότητες. Ωστόσο, τα μπάσα στο gaming είναι τελείως διαφορετική ιστορία.

Εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει είναι σε τίτλους fps. Δοκιμάσαμε να παίξουμε CS:GO και Warzone, όπου ένα καλό headset μπορεί να δώσει πραγματικά το πλεονέκτημα. Μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε με άνεση την κατεύθυνση των βημάτων, από οποιαδήποτε πλευρά. Ήχοι από πυροβολισμούς και εκρήξεις ακούγονται τρομερά και μπορούμε να πούμε ότι φτάνει τα επίπεδα ακριβότερων headsets.

Το μοναδικό μειονέκτημα έχει να κάνει με το μικρόφωνο. Κατά τη διάρκεια του gaming ή σε αποκλειστική χρήση συνομιλίας (Discord), οι συνομιλητές έκαναν παράπονα ότι μας άκουγαν αρκετά χαμηλά, μουντά ή και κάποιες φορές πιο… ρομποτικά. Σίγουρα δεν μιλάμε για ένα καλό μικρόφωνο, αλλά για κάτι που απλά μας δίνει τη δυνατότατα να επικοινωνούμε. Συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο μικρόφωνο συνδυαστικά.

Διαβάστε επίσης:  Φέτος τα Χριστούγεννα αλλάξτε τα δεδομένα του Gaming με τα HyperX Cloud IIΙ

Σύνδεση και αυτονομία

Μόλις συνδέσουμε το USB dongle είμαστε στην ουσία έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Όσον αφορά sτην ισχύ του σήματος, δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι πρωτοφανές. Σε ένα αρκετά μεγάλο χώρο, χωρίς εμπόδια, μπορούμε να μετακινηθούμε αρκετά, χωρίς να χαθεί η σύνδεση. Σε ένα δωμάτιο με αρκετά φυσικά εμπόδια, αν βγούμε από αυτό, μετά από λίγο χάνεται η σύνδεση, πράγμα αρκετά φυσιολογικό.

HyperX Cloud Core Wireless

Photo: VG24.gr

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία που μπορούμε να περιμένουμε από τα HyperX Cloud Core Wireless εκτιμάται στις 20 ώρες. Μπορούμε να πούμε ότι και εδώ είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς τα χρησιμοποιούσαμε καθημερινά και βγάλαμε περίπου 25 ώρες χρήσης.  Σίγουρα βοηθά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθόλου RGB φωτισμός για να καταναλώνει πόρους. Ο συνολικός χρόνος φόρτισης της συσκευής είναι περίπου 3 ώρες μέσω της θύρας USB Type-C.

Συμπεράσματα

Τα HyperX Cloud Core Wireless προσφέρουν όλα όσα αναζητά ένας gamer σε μια τέτοια συσκευή. Κερδίζει αβίαστα μια θέση στις προτάσεις για όσους αναζητούν ακουστικά που προσφέρουν αξιοσημείωτη σχέση αξίας-τιμής. Με την άνεση στη χρήση, την ικανοποιητική ποιότητα ήχου για μουσική, την εξαιρετική απόδοση σε ανταγωνιστικά παιχνίδια και την εξαιρετική αυτονομία της μπαταρίας, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει.

Θετικά

  • Άνετα στη χρήση, ελαφρύς σχεδιασμός
  • Ικανοποιητική απόδοση για όλους τους τύπους περιεχομένου
  • Εξαιρετική λεπτομέρεια ήχων στο gaming
  • Αυτονομία
  • Συμβατά και με PS5

Αρνητικά

  • Απογοητευτικό μικρόφωνο

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ