Kayak VR: Mirage – Review

Το Kayak VR: Mirage είναι ένα από τα παιχνίδια που θα δείχνετε σε φίλους και γνωστούς, για να τους εντυπωσιάσετε με τις δυνατότητες του PS VR2.

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ απλό, όσον αφορά στη βασική του ιδέα: είναι ένας εξομοιωτής καγιάκ, που παίζει σε VR.

Είναι μια ιδανική εμπειρία για εισαγωγή στο μέσο της εικονικής πραγματικότητας, επειδή το gameplay είναι εύκολο στην εκμάθηση (κάνουμε κινήσεις που θα κάναμε και στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να μάθουμε ειδικούς μηχανισμούς) και λόγω των πανέμορφων τοπίων που μας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε ψηφιακά.

kayak vr: mirage gameplay

photo: Better Than Life

Ξεκινώντας, βρισκόμαστε σε μια πισίνα, σε εσωτερικό χώρο, και έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις κινήσεις με το κουπί μας. Είναι μια καλή επιλογή, αφού δεν θέλουμε ούτε να πέσουμε αμέσως στα «βαθιά», ούτε όμως να χρειάζεται πολλή ώρα για να αρχίσει η «δράση».

Έπειτα, μπορούμε να διαλέξουμε μία από τις 4 πίστες, σε πάγους ή ζούγκλες, μεταξύ άλλων, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και -σε κάποιες περιπτώσεις-, σε έντονα καιρικά φαινόμενα, εν μέσω καταιγίδας.

kayak vr: mirage gameplay

photo: Better Than Life

Υπάρχουν δύο modes: το ελεύθερο (free roam) και το αγωνιστικό. Αν διαλέξουμε το δεύτερο, αγωνιζόμαστε σε διαδρομές που ορίζονται με checkpoints μέσα στο νερό, προσπαθώντας να πετύχουμε καλύτερο σκορ από άλλους παίκτες -το multiplayer είναι ασύγχρονο, δεν παίζουμε μαζί με άλλα άτομα την ίδια στιγμή, βλέπουμε μόνο το «φάντασμά» τους.

Αγώνες ή απλή χαλάρωση στα νερά του Kayak VR: Mirage

Αν σας αρέσει η ιδέα του αγώνα με καγιάκ, θα περάσετε μερικές διασκεδαστικές ώρες στο mode αυτό, καθώς η κίνηση της βάρκας είναι απλή όσον αφορά τους μηχανισμούς, αλλά η πλήρης κατανόησή τους ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά χρειάζεται εκμάθηση και εξάσκηση. Υπάρχουν δύο modes, το simulation και το arcade: το πρώτο είναι πιο ρεαλιστικό, το δεύτερο κάνει το καγιάκ να κινείται και να στρίβει πιο γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, το racing mode είναι καλοφτιαγμένο, αλλά το περιεχόμενο δεν είναι αρκετό για να διατηρήσει το ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πιο συναρπαστικό κομμάτι του παιχνιδιού, παραδόξως, είναι το χαλαρό mode της ελεύθερης εξερεύνησης -πάλι, οι πίστες είναι λίγες και θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες δραστηριότητες στο gameplay (θα μπορούσε να υπάρχει κάποιου είδους συλλογή μυστικών, ή κάτι παρόμοιο, ας πούμε).

Όμως, η χαλαρή κίνηση στα πανέμορφα περιβάλλοντα, όπου βλέπουμε ζώα, ψάρια και εντυπωσιακά φαινόμενα στον έναστρο ουρανό της νύχτας, είναι πραγματικά απολαυστική. Μπορούμε να κινούμαστε αργά, ακούγοντας το πολύ ταιριαστό soundtrack, και να απολαμβάνουμε τα τοπία, μπαίνοντας σε μικρές σπηλιές και, γενικά, ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα στους πολύ αποδοτικά σχεδιασμένους χώρους.

kayak vr: mirage gameplay

photo: Better Than Life

Επίσης, το νερό κλέβει την παράσταση και είναι πάρα πολύ ρεαλιστικό, ενώ και ο φωτισμός εντυπωσιάζει και μοιάζει πραγματικός, σε κάθε ώρα της ημέρας. Ακόμα, η γεωμετρία των χώρων είναι εντυπωσιακή και οι αντανακλάσεις, στο νερό, σε πάγο, στο καγιάκ μας, επίσης πολύ ρεαλιστικές.

Πολύ υψηλό immersion

Το VR μεταφράζει τέλεια τις κινήσεις μας και μπορούμε να κάνουμε κουπί με άριστο tracking και να κοιτάμε προς κάθε κατεύθυνση για να δούμε τις εντυπωσιακές τοποθεσίες, με υψηλό immersion πάντα. Αν παίξουμε εν μέσω καταιγίδας, ειδικά, το immersion αυξάνεται πολύ, καθώς βλέπουμε τα μεγάλα κύματα και κουνιόμαστε συνεχώς με το ρεύμα -τα εφέ των καιρικών φαινομένων, επίσης, εντυπωσιάζουν.

Διαβάστε επίσης:  Humanity - Review

Υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία βλέπουμε μπροστά μας αντικείμενα, όπως ξύλα, και πρέπει  να σκύψουμε το κεφάλι μας στην πραγματικότητα και, γενικά, είναι αρκετές οι πινελιές για την ενίσχυση του immersion. Γενικά, όλα τα αντικείμενα «υπάρχουν», αφού μπορούμε να αγγίξουμε με το κουπί βράχια και να σπρώξουμε τη βάρκα μας.

Ο ήχος είναι εξαιρετικός, με ρεαλιστικά εφέ, διαφορετικά σε κάθε συνθήκη (σε άλλο καιρό και χώρο) και υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που ενισχύουν το immersion, όπως η δυνατότητα που έχουμε να στρίβουμε απλώς με το να κουνάμε το σώμα μας δεξιά ή αριστερά. Επίσης, η ταχύτητα αυξάνεται περισσότερο αν κάνουμε μεγάλες κινήσεις (υπάρχουν επαρκείς επιλογές παραμετροποίησης και ένα βοηθητικό tutorial για την εκμάθηση) και αν βάζουμε το κουπί πιο βαθιά στο νερό. Πρόκειται για ρεαλιστικές, καλοζυγισμένες κινήσεις, σε διασκεδαστικούς μηχανισμούς.

Μεγάλη βοήθεια δίνουν οι λειτουργίες των χειριστηρίων Sense και του σετ κεφαλής του PS VR2, με κατάλληλα σχεδιασμένες δονήσεις που δίνουν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε μέσα στην καταιγίδα, ότι κάνουμε κουπί (και με τις σκανδάλες δυναμικής απόκρισης, που σκληραίνουν όπως πρέπει, γίνεται ακόμα καλύτερο) ή ότι χτυπάμε σε έναν τοίχο.

kayak vr: mirage gameplay

photo: Better Than Life

Kayak VR: Mirage-Ένα πανέμορφο, διασκεδαστικό και χαλαρωτικό παιχνίδι

Τελικά, το Kayak VR: Mirage είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για να δείτε τις δυνατότητες του PS VR2, καθώς τα γραφικά του και οι τεχνικές ενίσχυσης του immersion θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα. Το gameplay είναι απλό αλλά καλοσχεδιασμένο, οι αγώνες έχουν ενδιαφέρον και το απλό free roam είναι χαλαρωτικό και πανέμορφο. Με λίγο περισσότερο περιεχόμενο, το Kayak VR: Mirage θα ήταν πλήρως ικανοποιητικό, ως έχει είναι και πάλι μία εξαιρετική πρόταση.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5 (αποκλειστικά σε PS VR2), PCkayak vr: mirage mini key art
Δοκιμάστηκε σε: PS5 (PS VR2)
Εταιρεία Ανάπτυξης: Better Than Life
Εκδότρια Εταιρεία: Better Than Life
Είδος: Sports, simulation
Ηλικίες: 3+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2023 (PS VR2) -PC: 12 Ιουλίου 2022
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Πανέμορφο, με εξαιρετικό immersion
  • Ικανοποιητικός ήχος, ταιριαστή μουσική
  • Καλοσχεδιασμένο gameplay, με άψογο tracking
  • Αξιοποιεί τις δυνατότητες του PS VR2
Διαβάστε επίσης:  Τα παιχνίδια του πρώτου PS VR δεν θα παίζουν στο PS VR2

Αρνητικά

  • Μπορούσε να έχει περισσότερο περιεχόμενο και πιο πολλές δραστηριότητες

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ