Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – Review

Πάλι εδώ!

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το Kirby and the Forgotten Land, ο αγαπημένος ήρωας επιστρέφει στο Nintendo Switch με μια παλιά, αλλά ανανεωμένη περιπέτεια!

Χρονιά χωρίς Kirby γίνεται; Δεν γίνεται. Ο αγαπημένος ροζ ήρωας της Nintendo επιστρέφει για άλλη μια φορά, μετά το επιτυχημένο Kirby and the Forgotten Land [review] που κυκλοφόρησε το 2022. Όμως, αντί για έναν νέο τίτλο, έχουμε ένα remaster του Kirby’s Return to Dream Land, που κυκλοφόρησε αρχικά το 2011 για το Wii. Μετά από μία δεκαετία (και κάτι), μπορεί να σταθεί ο τίτλος με τα σημερινά δεδομένα και να απολαύσουν όλοι άλλη μία περιπέτεια του Kirby;

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe - Snow Kirby

Photo: VG24.gr

Ένας επισκέπτης στον πλανήτη Popstar

Η ιστορία παραμένει η ίδια. Μία μέρα ένα διαστημόπλοιο που ακούει στο όνομα Lor Starcutter, βγαίνει από ένα wormhole και πέφτει στον πλανήτη του Kirby, τον Popstar. Ο ροζ ήρωας, μαζί με τους Waddle Dee, Meta Knight και King Dedede τρέχουν να ερευνήσουν το συμβάν. Εκεί βρίσκουν τον Magolor, ο οποίος ζητά τη βοήθειά τους, μιας και έχουν διασκορπιστεί πέντε βασικά κομμάτια του πλοίου, αλλά και 120 σφαίρες ενέργειας, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του.

O Kirby περιηγείται μέσα από θεματικούς κόσμους με κάθε έναν από αυτούς να αποτελείται από επίπεδα και ένα τελικό boss fight. Φεύγουμε από το 3D περιβάλλον που απολαύσαμε στο Forgotten Land, και επιστρέφουμε σε μια πιο… «παραδοσιακή» περιπέτεια. 2D γραμμικά επίπεδα με γνώριμους εχθρούς, κρυφά μονοπάτια, collectables και bosses έρχονται να πλαισιώσουν την ιστορία του παιχνιδιού. Ο ανανεωμένος οπτικός τομέας κάνει το παιχνίδι «πεντακάθαρο» με επιπλέον εφέ σε σύγκριση με την παλαιότερη έκδοση. Η απεικόνιση δε στην OLED οθόνη του Switch είναι ακόμα πιο απολαυστική.

Kirby + Ευκολία = L.F.E.?

Η… φαρέτρα του Kirby, κλασική και αγαπημένη. Πετάει στον αέρα, ρουφάει εχθρούς και αντικείμενα, και αντιγράφει τις ικανότητες των αντιπάλων του. Το gameplay κινείται στα γνωστά μονοπάτια της σειράς, χωρίς παραλλαγές. Όπως και σε άλλους τίτλους της σειράς, το παράπονο μας είναι πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία. Ούτε στην αντιμετώπιση των εχθρών, ούτε στη συλλογή των energy spheres που πολλές φορές «κρύβονται», αλλά όσοι παίζουν συχνά platformers δεν θα δυσκολευτούν να τα βρουν.

Για να έρθετε αντιμέτωποι με μία μεγαλύτερη πρόκληση, θα πρέπει να ολοκληρώσετε την ιστορία, ώστε να ξεκλειδωθεί το Extra Mode. Δυστυχώς, δεν βρίσκουμε τον λόγο να εμφανίζεται μια τέτοια επιλογή αφού ολοκληρώσουμε το παιχνίδι. Κατανοούμε πως κάποιες μάχες θα είναι κάπως… διαφορετικές, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ιδανικά, η επιλογή θα έπρεπε να είναι άμεσα διαθέσιμη και για οποιαδήποτε αλλαγή σε bosses και ό,τι άλλο προκύπτει από το Extra Mode να εμφανίζεται με άλλον τρόπο.

Νέες και Super δυνάμεις

Εμπόδιο θα σταθούν κλασικοί και αγαπημένοι αντίπαλοι. Απλά Waddles, η Bouncy Sis και άλλοι από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε δυνάμεις που έχουν σκοπό να κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον. Όποια δύναμη και αν έχουμε, θα λέγαμε πως το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο εύκολο με τη βοήθεια τους. Υπάρχουν και σημεία που χρειάζεται η σωστή δύναμη στο σωστό μέρος, για να ξεκλειδώσουμε τα energy spheres.

Εκτός των κλασικών δυνάμεων, εμφανίζονται και οι super δυνάμεις που δίνουν τη δυνατότητα ακόμα και να «σπάσουμε» ορισμένα από τα σκηνικά κάθε πίστας. Πέρα από τις δυνάμεις που είχε ήδη το παιχνίδι, προστέθηκαν και δύο νέες, με τον Kirby να μπορεί να πετάξει lasers με τη δύναμη Mecha και να μεταμορφώνεται σε… Sandman με τη δύναμη Sand. Παρά την ποικιλία, θα λέγαμε πως όλες είναι εξίσου δυνατές και δεν προσφέρουν ιδιαίτερο βάθος στην αντιμετώπιση των εχθρών.

Drop in, Drop Out

Ένα από τα καλύτερα features της αρχικής έκδοσης επιστρέφει! Οι παίκτες μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή drop in και drop out και να παίξετε μαζί με έως και 4 χαρακτήρες συνολικά. Αυτό κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό για τους μικρούς φίλους της σειράς, αλλά παράλληλα μειώνει την πρόκληση. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη λειτουργία δεν υπάρχει για online co-op, οπότε θα πρέπει να αρκεστείτε στο κλασικό και αγαπημένο couch co-op.

Η βασική ιστορία ολοκληρώνεται σε περίπου 8-10 ώρες στο 100% της. Αν σας… “λείπουν” ώρες, αυτές αυξάνονται με τα mini-games και τα challenges. Τα mini-games μπορούν να παιχτούν με παρέα, προσφέροντας μια μικρή “party” εμπειρία. Τα challenges είναι για αυτούς που θέλουν μια επιπλέον πρόκληση μέσα από διάφορες δοκιμασίες με βάση κάθε δύναμη. Και τα δύο ξεκλειδώνονται σταδιακά με τα power spheres που συλλέγουμε στο story mode. Αν και διασκεδαστικά, τα mini-games θα μπορούσαν να στηθούν καλύτερα με κάποιου είδους τουρνουά. Φυσικά, δεν λείπει και η Arena, που ουσιαστικά είναι ένα Boss Rush και είναι αρκετά διασκεδαστικό.

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe - Magolor

Photo: VG24.gr

Magolor joins the battle!

Η μεγαλύτερη προσθήκη στο παιχνίδι είναι αυτή μιας επιπλέον ιστορίας, με πρωταγωνιστή τον Magolor. Με τον ρόλο του επιλόγου, η ιστορία The Interdimensional Traveler βρίσκει τον Magolor σε μία άλλη διάσταση, χωρίς τις δυνάμεις του. Σκοπός είναι να τις ανακτήσει και παράλληλα να βρει τα κομμάτια του Gem Apple. Το απλοποιημένο gameplay στα πρώτα στάδια της ιστορίας λειτουργεί θετικά, προσφέροντας επιπλέον πρόκληση, όταν ξαφνικά βρισκόμαστε με ένα «κιτ» που περιλαμβάνει μόνο τα βασικά.

Σκεφτείτε πως δεν έχουμε την άνεση να πετάξουμε, ούτε να ρουφήξουμε όλους τους αντιπάλους μας. Ο τρόπος που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη ιστορία ήταν αρκετά έξυπνος και μας δείχνει πόσο διαφορετικό θα ήταν το σύμπαν του Kirby, χωρίς τις γνωστές δυνάμεις. Σίγουρα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη που προσφέρει μερικές επιπλέον ώρες παιχνιδιού.

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Photo: VG24.gr

Επιστροφή στην Dream Land; Γιατί όχι;

Το Kirby’s Return to Dream Land Deluxe είναι μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Από τη μία, φέρνει στο σήμερα ένα παιχνίδι δεκαετίας, προσθέτοντας παράλληλα μία νέα ιστορία. Το “κλείδωμα” της μεγαλύτερης δυσκολίας μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού δυστυχώς δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα. Επίσης, η απουσία της προσθήκης του online multiplayer σε co-op, αλλά και στα minigames μοιάζει με χαμένη ευκαιρία. Αν υπήρχε, οι παίκτες θα είχαν έναν λόγο παραπάνω να ασχοληθούν με τον τίτλο. Όπως και να ’χει η εμπειρία είναι ευχάριστη και ιδανική για όποιον θέλει να παίξει «κλασικό» Kirby μετά το The Forgotten Land.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ Nintendo SwitchKirby’s Return to Dream Land Deluxe - Cover
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ Nintendo Switch
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ HAL Laboratory
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Nintendo
Είδος:‌ Platformer
Ηλικίες:‌ 7+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 24 Φεβρουαρίου 2023
Official website:‌ kirby.nintendo.com

Διαβάστε επίσης:  The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Καθυστέρησε τουλάχιστον ένα χρόνο να κυκλοφορήσει

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review.

 

Θετικά

  • Ο επίλογος φέρνει κάτι καινούργιο στη σειρά
  • Αρκετό υλικό χωρισμένο σε story, mini-games, challenges

Αρνητικά

  • Η μεγαλύτερη δυσκολία ξεκλειδώνεται μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας
  • Απουσία online multiplayer σε co-op και mini-games

Βαθμολογία

7.5
Καλό
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ