LEGO Brawls – Review

Όταν το mobile δεν ταιριάζει στις κονσόλες...

Το LEGO Brawls μετά από τρία χρόνια κυκλοφορίας κάνει τη μετάβαση στις κονσόλες, χωρίς όμως να καταφέρνει να ξεχωρίσει.

Μπορεί τα παιχνίδια LEGO να κυκλοφορούν συχνά, αλλά συνήθως βασίζονται σε υπάρχοντα franchises και “πατάνε” πάνω στην κλασική τους φόρμουλα. Από την άλλη, υπάρχουν και τίτλοι που θέλουν να ξεφύγουν από τη λούπα και να εξερευνήσουν περισσότερα είδη για τη σειρά. Μία τέτοια δοκιμή έγινε με το LEGO Brawls όταν κυκλοφόρησε αποκλειστικά για iOS και macOS μέσω του Apple Arcade το 2019. Τρία χρόνια αργότερα, ο τίτλος κυκλοφορεί σε όλες τις σύγχρονες κονσόλες και PC. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν χρειαζόταν αυτή η μεταφορά και αν “λειτουργεί”.

LEGO Brawls Fight

LEGO, ώρα για BRAWL!

Όπως προδίδει και το όνομά του, μιλάμε για ένα brawler, στο οποίο 8 παίκτες ρίχνονται στη μάχη. Η σύγκριση με άλλα παιχνίδια του είδους είναι αναπόφευκτη. Πέρα από τη σειρά Smash Bros., το είδος έχει “ανθίσει” με πολλές επιλογές να είναι διαθέσιμες. Τι κάνει, όμως, το LEGO Brawls για να διαφοροποιηθεί; Το βασικότερο, ίσως, είναι τα πολλαπλά modes μέσα στην επιλογή Brawl. Σε κάθε αγώνα οι παίκτες του lobby καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές. Μία από αυτές είναι πάντα το Free for Brawl, που είναι το “κλασικό” mode όπου όλοι παίζουν ενάντια σε όλους και αυτός που θα μείνει τελευταίος κερδίζει.

Οι υπόλοιπες επιλογές ποικίλουν ανάμεσα σε ομαδικά modes, όπως τα control the point, collection και brawl royale. Tο πρώτο είναι το κλασικό “capture the point” που βλέπουμε σε διάφορα είδη παιχνιδιών, το collection έχει να κάνει με τη συλλογή αντικειμένων που πρέπει να διατηρήσουμε στη συλλογή μας και το Brawl Royale είναι ένα είδος team deathmatch. Η αλήθεια είναι πως η εναλλαγή μεταξύ αυτών των επιλογών γίνεται απρόσκοπτα και δεν χρειάζεται να βγει κανείς από το Brawl Mode, και αποτελούν ένα από τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού.

LEGO Brawls Control

Τώρα… παίζω;

Τα προβλήματα ξεκινούν με το gameplay. Οι κινήσεις είναι αρκετά απλές και δεν έχουν ιδιαίτερο βάθος. Σε αυτό, ίσως, φταίει το γεγονός πως αρχικά κυκλοφόρησε για συσκευές iOS, με τα touch controls να περιορίζουν πιθανούς συνδυασμούς για σύνθετο gameplay. Θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε ότι προορίζεται για μικρότερους παίκτες, αλλά δεν θα έπρεπε να σταθεί εμπόδιο. Οι δύο-τρεις βασικές κινήσεις και η χρήση όπλων/αντικειμένων, που δεν επηρεάζουν σημαντικά το παιχνίδι, είναι όλη η φαρέτρα του παίκτη. Τα μόνα αντικείμενα που έχουν αντίκτυπο είναι αυτά όπως το άλογο που μπορεί να σπρώξει παίκτες εκτός του point που πάει να γίνει control.

Και δεν μένει σε αυτά. Όσο και αν παίξαμε, δεν νιώσαμε ποτέ την ένταση της μάχης. Ναι μεν, υπάρχουν τα animations που θα έπρεπε να μας κάνουν να μπούμε στη μάχη, αλλά δεν υποστηρίζει ούτε απλή δόνηση στο χειριστήριο. Ήταν σαν να μην είχε impact το οτιδήποτε κάναμε, και δεν γινόταν ξεκάθαρο αν “πέτυχε”. Σε συνδυασμό με το απλοποιημένο combat, και την όλη “ατμόσφαιρα”, είχε ως αποτέλεσμα η συνολική εμπειρία να είναι άτονη.

Διαβάστε επίσης:  LEGO Bricktales - Review

LEGO Brawls fight two

Ντύσε τον brawler σου!

Ως προς το replayability του τίτλου, προσφέρει πολλαπλά “battle passes” που, όμως, είναι δωρεάν και περιλαμβάνονται στο παιχνίδι. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στα αγαπημένα μας LEGO θέματα και να ξεκλειδώσουμε αμφιέσεις, με την πρόοδο να έρχεται μετά από κάθε αγώνα που παίζουμε. Αρκετά θετικό, δεδομένου πως οι περισσότεροι τίτλοι τα χρεώνουν και τα διαθέτουν σε κύματα/σεζόν.

LEGO Brawls Victory

Τελικά, έπρεπε να έρθει το LEGO Brawls στις κονσόλες;

Το LEGO Brawls σίγουρα θα το απολαύσουν οι μικροί φίλοι της εταιρείας, όμως το ερώτημα είναι αν αυτό είναι αρκετό για να μπει κανείς σε τέτοια έξοδα. Το κοινό για το οποίο προορίζεται δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει το απλοποιημένο και ιδιαίτερα άτονο gameplay του. Τα modes, αλλά και το υλικό που προσφέρει είναι ικανοποιητικά, αλλά δεν είναι αρκετά για να σας προτείνουμε να στραφείτε εδώ, αντί για κάποιο άλλο παιχνίδι του είδους που προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS5, PS4, Nintendo Switch, Xbox Series X|S, Xbox One.LEGO Brawls
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Red Games Co.
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Lego Games
Είδος:‌ Fighting
Ηλικίες:‌ 7+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 2 Σεπτεμβρίου 2022
Official website:‌ legobrawlsgame.com

 

 

Θετικά

  • Ποικιλία σε τύπους αγώνα
  • Πολλά “battle passes” για να ανεβάσετε, δωρεάν

Αρνητικά

  • Υπερβολικά απλό gameplay, ενδεχομένως λόγω της mobile “καταγωγής” του
  • Απουσία βασικών χαρακτηριστικών, όπως δόνηση στο χειριστήριο
  • Όπλα και κινήσεις χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο
  • Συνολικά άτονη εμπειρία, που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό

Βαθμολογία

5
Μέτριο
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ