Αν έχετε παίξει με τουβλάκια LEGO, θα ξέρετε ποια είναι η «μαγεία» που τα κάνει τόσο αγαπητά, την οποία προσπαθεί να μας θυμίσει το Bricktales.

Διαστημόπλοια, σαλούν, κάστρα, με τα τουβλάκια LEGO φτιάχναμε ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε, σε απλά ή ιδιαίτερα περίπλοκα σχέδια, αλλά πάντα πολύ διασκεδαστικά.

Το χτίσιμο σε αυτό το στιλ έχει μεταφερθεί αρκετές φορές σε μορφή βιντεοπαιχνιδιού, είτε σε επίσημα παιχνίδια LEGO είτε σε άλλες προσπάθειες. Τώρα, κυκλοφορεί το LEGO Bricktales, ένα παιχνίδι που επιχειρεί να «πιάσει» πλήρως τη «μαγεία» της δημιουργίας κόσμων με τουβλάκια.

lego bricktales gameplay

Λοιπόν, το Bricktales τα καταφέρνει. Έχει κάποια προβλήματα, αλλά η γενικότερη εμπειρία είναι πράγματι «μαγική».

Πανέμορφη παρουσίαση

Τι είναι, όμως, το Bricktales; Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα παιχνίδι γρίφων, το οποίο όμως παρουσιάζεται μέσω τούβλων LEGO. Χειριζόμαστε έναν χαρακτήρα που ταξιδεύει μέσω ενός portal σε κάποιους κόσμους για να βοηθήσει τους κατοίκους τους και να επαναφέρει την κατάσταση στη σωστή μορφή της.

Υπάρχει σενάριο και, αν και δεν αποτελεί το βασικό ατού του τίτλου, είναι ικανοποιητικό, επαρκώς καλογραμμένο, διασκεδαστικό και αστείο, χωρίς να μπαίνει στο προσκήνιο. Οι κόσμοι είναι εντελώς κλασικοί: ζούγκλα, πυραμίδες, μεσαιωνικά κάστρα κλπ.

Ωστόσο, κάθε πίστα που επισκεπτόμαστε είναι σχεδιασμένη πλήρως με τουβλάκια LEGO και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο. Τα επίπεδα είναι μικρά σε μέγεθος αλλά πυκνά σε περιεχόμενο και πολύ όμορφα, γεμάτα με λεπτομέρειες και ευχάριστες πινελιές. Τα γραφικά συνοδεύουν απόλυτα ικανοποιητικά το εικαστικό στιλ και το ίδιο κάνει η μουσική.

Γρίφοι με τουβλάκια LEGO

Όταν φτάνουμε στους ξεχωριστούς κόσμους μέσω ενός κεντρικού hub, λοιπόν, καλούμαστε να βρούμε τι πάει στραβά και να το διορθώσουμε. Θα φτιάξουμε γέφυρες, πυραμίδες, σκάλες κινδύνου, θα επιδιορθώσουμε το χαλασμένο ψηφιδωτό μιας βασίλισσας στην Αίγυπτο αλλά και τον σπασμένο θρόνο ενός μεσαιωνικού βασιλιά.

Για να τα κάνουμε όλα αυτά, πρέπει να συνδυάσουμε με κατάλληλο τρόπο τα τουβλάκια που μας δίνονται σε κάθε περίπτωση, ώστε να φτιάχνουμε το σωστό σχήμα χωρίς να υπάρχουν «κενά» στην κατασκευή, για να μπορούμε, για παράδειγμα, να περάσουμε από μια γέφυρα χωρίς αυτή να σπάσει.

building

εικόνα: Thunderful Publishing

Η διαδικασία της δημιουργίας «πιάνει» το πνεύμα των LEGO: μέσω ενός απλού interface, πρέπει να βάλουμε τα τουβλάκια σε σωστούς σχηματισμούς, ακούγοντας τους υπέροχα ικανοποιητικούς ήχους που κάνουν όταν συνδέονται μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης:  Tetris Effect: Connected (PS VR2) - Review

Μπορούμε να φτιάχνουμε ακριβώς ό,τι μας ζητείται, χωρίς αισθητικές παρεμβάσεις, απλώς για να προχωρήσουμε παρακάτω, αλλά έχουμε και τη δυνατότητα, αν θέλουμε, να φτιάχνουμε μεγαλειώδεις δημιουργίες -τις οποίες μετά βλέπουμε χτισμένες στις πίστες που εξερευνούμε. Είτε ασχοληθείτε σε βάθος είτε όχι, η διαδικασία είναι διασκεδαστική και ανταμείβει.

Ο χειρισμός, το βασικό πρόβλημα του LEGO Bricktales

Έχει γίνει καλή προσπάθεια στο στήσιμο του χειρισμού ώστε να είναι το χτίσιμο όσο πιο εύχρηστο γίνεται, όμως δεν μπορεί, αναμενόμενα, να φτάσει στα επίπεδα των πραγματικών LEGO. Όταν, στο Bricktales, φτιάχνουμε σχετικά απλές κατασκευές, ο χειρισμός τα πηγαίνει περίφημα.

Όταν, όμως, χτίζουμε περίτεχνα κτίρια, με ορόφους, σκάλες, κολόνες κλπ., δημιουργούνται κάποια ζητήματα, επειδή είναι δύσκολο να πετύχουμε ακριβώς το σημείο που θέλουμε με τον κέρσορα. Αναπόφευκτο πρόβλημα, μάλλον, και σε γενικές γραμμές εξαιρετική προσπάθεια. Όπως και να ‘χει, αν σας φαίνεται ελκυστική η ιδέα ενός ψηφιακού LEGO, θα περάσετε πολύ όμορφα με το Bricktales για τις δέκα περίπου ώρες που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε το campaign (μπορείτε να συνεχίσετε για να βρείτε collectibles κλπ., για αρκετές ακόμη ώρες).

diorama

εικόνα: Thunderful Publishing

Όταν δεν χτίζετε, θα εξερευνάτε τις πίστες του παιχνιδιού για να βρείτε μυστικά, να εντοπίσετε τις αποστολές που πρέπει να ολοκληρώσετε, και να λύσετε γρίφους. Εδώ, επίσης, υπάρχουν αρκετοί μηχανισμοί για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον αμείωτο, όπως για παράδειγμα κάποιες ιδιότητες που ανοίγουν προηγουμένως μη προσβάσιμα σημεία του χάρτη, σε στιλ metroidvania.

Οι πίστες είναι σχεδιασμένες με σωστό τρόπο, το στήσιμό τους έχει αρκετό ενδιαφέρον ώστε η εξερεύνηση να είναι διασκεδαστική, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: ο χειρισμός, σε συνδυασμό με την κάμερα.

building with lego

εικόνα: Thunderful Publishing

Οι κινήσεις του χαρακτήρα μας (τον οποίο δημιουργούμε και ντύνουμε εμείς) και η αίσθηση του collision δεν είναι αρκετά ακριβείς, ο τρόπος που στρίβουμε είναι κάπως χοντροκομμένος και η κάμερα πασχίζει να ακολουθήσει την πορεία μας όταν βρισκόμαστε σε περίπλοκα σημεία με τοίχους και διαδρόμους, χωρίς τελικά να τα καταφέρνει επαρκώς.

Διαβάστε επίσης:  Lost in Play - Review

Τα προβλήματα δεν είναι αρκετά για να εξαφανίσουν τη «μαγεία»

Επίσης, σε κάποια σημεία προκύπτει αναίτιο backtracking, αφού καλούμαστε να πάμε συνεχώς, διαδοχικά, από το ένα σημείο στο άλλο και μετά πίσω, και μετά πάλι πίσω, χωρίς σημαντικό λόγο. Δεν πρόκειται για απαγορευτικά προβλήματα, πάντως, και η ύπαρξη τμημάτων εξερεύνησης παραμένει ένα θετικό στοιχείο.

Ακόμα, υπάρχουν κάποιοι προβληματικοί γρίφοι: για παράδειγμα, σε μια περίπτωση, έφτιαξα μια σκάλα κινδύνου όπως έπρεπε, έλυσα τον γρίφο, ολοκλήρωσα τη δραστηριότητα, αλλά δεν μπορούσα να προχωρήσω γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να ανέβω στη σκάλα, «κολλούσε» ο χαρακτήρας μου και «έβρισκε» σε αόρατο τοίχο.

Τελικά, το LEGO Bricktales, παρά τα προβλήματά του, πετυχαίνει επαρκώς τους βασικούς του στόχους. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων, πανέμορφο, ευχάριστο, αστείο, χαλαρό αλλού και απαιτητικό όπου πρέπει, γεμάτο με τη «μαγεία» των LEGO.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One,Xbox Series X|Slego bricktales mini key art
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PC
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ ClockStone
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Thunderful Publishing
Είδος:‌ Adventure, Puzzle, Adventure
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 12 Οκτωβρίου 2022
Ηλικίες: 3+
Επίσημη ιστοσελίδα: link

Θετικά

  • Πανέμορφη παρουσίαση
  • Διασκεδαστικοί γρίφοι με «άρωμα» LEGO
  • Η «μαγεία» της δημιουργίας

Αρνητικά

  • Προβληματικός χειρισμός
  • Δύστροπη κάμερα που πλήττει τη διαδικασία της εξερεύνησης
  • Κάποιοι γρίφοι παρουσιάζουν «κολλήματα»
  • Υπάρχει ανούσιο backtracking

Βαθμολογία

7.5
Καλό
 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ