Logitech G Pro X Superlight 2 – Review

Φώτης Λαμπρινός

Το Logitech G Pro X Superlight 2 εστιάζει στην ουσία και προσφέρει άνεση, ακρίβεια και υψηλές αποδόσεις για τους απαιτητικούς gamers.

Η Logitech είναι ένα τεράστιο όνομα (όχι μόνο στην gaming βιομηχανία) για την παραγωγή μερικών από τα καλύτερα περιφερειακά υπολογιστών. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το Logitech G Pro X Superlight 2, ένα ασύρματο gaming ποντίκι που υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στον ελαφρύ και εργονομικό σχεδιασμό του, τον αισθητήρα υψηλής ακρίβειας και τους γρήγορους διακόπτες. Ας δούμε αναλυτικά αν το Pro X Superlight 2 είναι το ασύρματο ποντίκι που θα σας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η πρώτη ματιά

Το κουτί διαθέτει μια εικόνα του ποντικιού στο επάνω μέρος, με ελάχιστες λεπτομέρειες σε σκούρο γκρι φόντο. Η κάτω πλευρά του κουτιού παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του, όπως οι υβριδικοί διακόπτες Lightforce, η ασύρματη τεχνολογία Lightspeed, το βάρος του που είναι μόλις 60 γραμμάρια και ο αισθητήρας Hero 2.

Pro X Superlight 2

Photo: VG24.gr

Με το άνοιγμα της συσκευασίας, θα βρούμε το Pro X Superlight 2 πάνω σε μια πλαστική βάση. Μέσα στο κουτί, υπάρχουν επίσης ένας αντάπτορας Lightspeed USB, ένα καλώδιο δεδομένων/φόρτισης USB A-C, μια προέκταση και ανταλλακτικά PTFE για το κάτω μέρος του ποντικιού. Αρκετά ικανοποιητική συσκευασία, με γενναιόδωρο περιεχόμενο και κομψή παρουσίαση.

Προδιαγραφές

Το Pro X Superlight 2 διαδέχεται το Logitech G Pro X Superlight, βελτιώνοντας βασικές πτυχές όπως το βάρος, η ακρίβεια του αισθητήρα, η εκτεταμένη διάρκεια της μπαταρίας και η προσθήκη μιας κανονικής θύρας USB-C για φόρτιση. Το ποντίκι διαθέτει μινιμαλιστική σχεδίαση με στρογγυλεμένο σχήμα που προσαρμόζεται σε διάφορα στυλ κρατήματος. Οι διαστάσεις του εμπίπτουν στο τυπικό εύρος, καθιστώντας το κατάλληλο για τους περισσότερους παίκτες. Ωστόσο, τα άτομα με πολύ μεγάλα χέρια μπορεί να το βρουν ελαφρώς μικρό.

Pro X Superlight 2

Photo: VG24.gr

Το ποντίκι διαθέτει απλή διάταξη, προσφέροντας μόνο πέντε κουμπιά: αριστερό και δεξί κλικ, τροχό κύλισης και δύο πλευρικά κουμπιά. Δεν περιλαμβάνει επιπλέον χαρακτηριστικά όπως φωτισμό RGB ή επιθετικό σχεδιασμό. Αντ’ αυτού, δίνει προτεραιότητα στην απόδοση, την απλότητα και τη χρηστικότητα.

Το ποντίκι υπερέχει όσον αφορά στις επιδόσεις, καθώς διαθέτει βάρος μόλις 60 γραμμαρίων, ρυθμό δειγματοληψίας 2000 Hz (διπλάσιο από τον προκάτοχό του) και τον αισθητήρα Hero 2 με 32000 dpi. Αυτές οι προδιαγραφές επιτρέπουν στο χρήστη να χρησιμοποιήσει το ποντίκι με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια. Το ποντίκι ενσωματώνει επίσης υβριδικούς διακόπτες για το αριστερό και το δεξί κλικ, συνδυάζοντας οπτικές και μηχανικές τεχνολογίες για ακριβείς επιδόσεις και απόδοση.

Pro X Superlight 2

Photo: VG24.gr

Για την ενίσχυση της απόδοσης ολίσθησης, το ποντίκι διαθέτει PTFE pads στο κάτω μέρος. Περιλαμβάνει επίσης ένα μαγνητικό καπάκι στην κάτω πλευρά για την αποθήκευση του ασύρματου αντάπτορα Lightspeed, καθώς και μια επιπλέον επιφάνεια με επίστρωση PTFE για όσους αναζητούν ακόμη πιο ομαλή κίνηση.

Διαβάστε επίσης:  Η Logitech ανακοινώνει την κορυφαία MX Brio webcam για εξελιγμένο streaming και εργασία

Το ποντίκι συνδέεται μέσω ενός ασύρματου αντάπτορα Lightspeed 2,4 GHz, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε μια θύρα USB 2.0 του υπολογιστή σας ή να επεκταθεί χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB A σε USB-C. Η μπαταρία του Pro X Superlight 2 παρέχει περίπου 95 ώρες συνεχούς χρήσης.  Επίσης διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη flash για την αποθήκευση έως και έξι διαφορετικών προφίλ, επιτρέποντας την απρόσκοπτη μεταφορά ρυθμίσεων σε διαφορετικούς υπολογιστές.

Days of Play 2024 - 300x250

Προδιαγραφές στην πράξη

Χρησιμοποιούμε το ποντίκι Pro X Superlight 2 εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.  Η πρώτη μας εντύπωση ήταν ότι πρόκειται απλώς για ένα εξαιρετικό ασύρματο ποντίκι. Η απλή προσέγγιση που υιοθέτησε η Logitech στον σχεδιασμό του είναι ακριβώς αυτό που μπορεί να αναζητάτε σε ένα ποντίκι που θα κάνει τέλεια δουλειά στα αγαπημένα σας παιχνίδια. Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά επιπλέον κουμπιά, ούτε φανταχτερά έξτρα, όπως RGB ή φουτουριστικός σχεδιασμός, το ποντίκι διαθέτει όλα τα βασικά που χρειάζεστε και αυτό μας αρέσει.

Pro X Superlight 2

Photo: VG24.gr

Το μόνο παράπονο που έχουμε είναι ότι υπάρχει μόνο μία έκδοση αυτού του ποντικιού, με τα δύο πρόσθετα κουμπιά στην αριστερή πλευρά. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι οι αριστερόχειρες παίκτες είναι άτυχοι, καθώς δεν μπορούν να αποκτήσουν μια έκδοση του Pro X Superlight 2 ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτούς. Κατά τα άλλα, το σχήμα και το μέγεθος του ποντικιού είναι τέτοιο που θα πρέπει να ταιριάζει σχεδόν σε όλους τέλεια.

Days of Play 2024 - 300x250

Επιπλέον, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του ποντικιού φαίνεται να είναι καλά επιλεγμένα. Το λέμε αυτό επειδή, εκτός του ότι είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, η επιφάνεια του ποντικιού είναι εξαιρετική από άποψη πρόσφυσης και δεν κάνει ούτε την παλάμη του χεριού να ιδρώνει. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, καθώς δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης.

Pro X Superlight 2

Photo: VG24.gr

Όσον αφορά στις επιδόσεις, μπορούμε να πούμε ότι το Pro X Superlight 2 είναι πολύ γρήγορο και ακριβές. Είναι μια απόλαυση παίζοντας παιχνίδια. Συνολικά, είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό ποντίκι για παιχνίδια και για τις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες.

Days of Play 2024 - 300x250

Drivers και λογισμικό

Για να προσαρμόσετε και να διαμορφώσετε το ποντίκι, πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό G Hub της Logitech. Μόλις εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, η εφαρμογή αναγνωρίζει αμέσως το ποντίκι σας και μπορείτε να αρχίσετε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις του. Το λογισμικό μοιάζει καλοφτιαγμένο, χωρίς προβλήματα ή περίπλοκο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Μας αρέσει και πιστεύουμε ότι προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να ρυθμίσετε το ποντίκι.

Pro X Superlight 2

Photo: VG24.gr

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, βρήκαμε το λογισμικό εύχρηστο και αρκετά απλό, ώστε ο καθένας να μπορεί να καταλάβει γρήγορα τι είναι τι. Αυτό μπορεί επίσης να είναι συνέπεια της εστίασης της Logitech στο hardware και την απόδοση του ποντικιού και όχι στις δυνατότητες προσαρμογής. Άλλωστε, όπως γνωρίζετε μέχρι τώρα, πρόκειται για ένα gaming ποντίκι υψηλών προδιαγραφών με μεγάλες δυνατότητες αλλά μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Pro X Superlight 2

Photo: VG24.gr

Το λογισμικό Logitech G Hub σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε διάφορα προφίλ ευαισθησίας. Μπορείτε επίσης να αναθέσετε εντολές ή να προσθέσετε ενέργειες σε οποιοδήποτε από τα πέντε κουμπιά του ποντικιού. Είναι όλα προσαρμόσιμα, όχι μόνο τα πλευρικά κουμπιά ή του τροχού .

Διαβάστε επίσης:  Η Logitech G παρουσιάζει την καινοτομία ήχου στα Esports

Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη. Εάν ταξιδεύετε και θέλετε να το πάρετε μαζί σας για να παίξετε σε έναν άλλον υπολογιστή, αυτό είναι πολύ χρήσιμο. Η ενσωματωμένη μνήμη μπορεί να αποθηκεύσει έως και έξι διαφορετικά προφίλ, οπότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το λογισμικό Logitech G Hub σε άλλους υπολογιστές.

Days of Play 2024 - 300x250

Συμπεράσματα

Το Logitech G Pro X Superlight 2 είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα ασύρματα gaming ποντίκια που μπορείτε να βρείτε σήμερα. Πρόκειται για μια premium συσκευή που προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, άνεση και μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας, πράγματα που πιστεύουμε ότι κάθε gamer εκεί έξω θέλει. Ωστόσο, είναι επίσης ένα ακριβό ποντίκι. Αν προτιμάτε ένα πιο βαρύ ποντίκι, με πιο περίπλοκο σχεδιασμό ή αν θέλετε φωτισμό RGB ή πολλά παραμετροποιήσιμα κουμπιά, τότε ίσως να μην είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ωστόσο, αν τα χρήματα δεν είναι θέμα και θέλετε κάτι που λειτουργεί εξαιρετικά σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, τότε το Logitech G Pro X Superlight 2 είναι μια ιδανική επιλογή, προσφέροντας γρήγορη και ευέλικτη εμπειρία, που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τα περισσότερα διαθέσιμα ασύρματα gaming ποντίκια.

Θετικά

  • Κομψός σχεδιασμός
  • Plug-and-play
  • Ποιότητα αισθητήρα και διακοπτών
  • Διάρκεια της μπαταρίας
  • Εντυπωσιακά ελαφρύ

Αρνητικά

  • Η τιμή είναι λίγο τσουχτερή
  • Δεν υπάρχει έκδοση για αριστερόχειρες

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
Days of Play 2024 - 300x250
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ