Logitech G502 X Plus – Review

Παύλος Κρούστης

Δοκιμάζουμε το νέο gaming «υπερ-ποντίκι» της Logitech, το G502 X Plus, το ασύρματο mouse της νέας σειράς της εταιρείας με τον φωτισμό RGB.

Η Logitech αποφάσισε να εξελίξει ένα από τα δημοφιλέστερα gaming ποντίκια της αγοράς, το G502. Κατά συνέπεια, η νεότερη σειρά της είναι η εξής τριπλέτα ποντικιών: το G502 X, το G502 X Lightspeed και το G502 X Plus.

Logitech G502 X Plus

Photo: VG24.gr

Οι διαφορές των τριών εκδόσεων του G502 X

Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι τα τρία ποντίκια G502 X που κυκλοφορούν είναι σχεδόν ίδια σε όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά τους. Οι μόνες διαφορές έχουν να κάνουν με το ότι το «σκέτο» G502 X είναι ενσύρματο, με τα G502 X Lightspeed και G502 X Plus να είναι ασύρματα, ενώ η μόνη διαφορά του Lightspeed με το Plus είναι ότι το Plus διαθέτει φωτισμό RGB. Φυσικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στο βάρος τους, οι οποίες είναι σχεδόν αμελητέες για τα δύο ακριβότερα μοντέλα (106 γρ. το Plus και 102 γρ. το Lightspeed), ενώ λίγο πιο κάτω, στα 89 γρ. είναι το ενσύρματο.

Logitech G502 X Plus – Το ικανό έγινε ικανότερο

Στα χέρια μας έχουμε το Logitech G502 X Plus, το ακριβότερο εκ των τριών της σειράς. Αρχικά, να πούμε ότι ο σχεδιασμός του G502 X Plus είναι πολύ κοντά σε αυτόν του G502, καθώς έχουν γίνει πολύ διακριτικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα ότι δεν εξέχουν πλέον τα βασικά κουμπιά εκτός του σώματος κι έτσι το νεότερο μοντέλο δίνει μια λιγότερο επιθετική εικόνα, κάτι όμως το οποίο προτιμούμε, καθώς φαίνεται πως βελτιώνει ακόμη περαιτέρω την εργονομία, με τις στρογγυλεμένες του άκρες.

Logitech G502 X Plus

Photo: VG24.gr

Η ματ πλαστική επιφάνεια παραμένει, όπως παραμένει και το λάστιχο στο πλάι, με διαφορετικά όμως σχήματα. Συνολικά, σαν εμφάνιση είναι ένα καθαρά gaming ποντίκι, που φαίνεται πιο στιλάτο και λιγότερο… «καγκούρικο» σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Ένα εξεζητημένο χαρακτηριστικό είναι αυτό του RGB φωτισμού, το οποίο ακόμη και τώρα δεν γνωρίζουμε πόσους χρήστες ελκύει. Ακόμη κι αν αφήσουμε στην άκρη αυτόν τον υποκειμενικό παράγοντα όμως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο RGB φωτισμός «τρώει» περίπου τα 3/4 της ζωής της μπαταρίας, οπότε προτείνουμε οπωσδήποτε να είναι κλειστό. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν ενοχλείται από τη μικρότερη αυτονομία, τότε θα πρέπει να ξέρει ότι ο φωτισμός δεν φαίνεται καν όταν ο χρήστης έχει το ποντίκι στο χέρι του, αφού η παλάμη καλύπτει όλη τη γραμμή RGB. Υπάρχουν 8 διαφορετικές ζώνες φωτισμού και μπορείτε να τις αλλάξετε κατά βούληση, ενώ μπορούν να ταιριάξουν ακόμη και με συγκεκριμένα παιχνίδια. Τέλος, να αναφέρουμε ότι αν κάποιος δεν «χρειάζεται» τον RGB φωτισμό, τότε καλά θα κάνει να μεταβεί στο φθηνότερο G502 X Lightspeed, αφού αυτό διαθέτει όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του Plus.

Διαβάστε επίσης:  Logitech: G535 LIGHTSPEED, ασύρματα ακουστικά για gaming -Πάντα έτοιμα για παιχνίδι

Απ’ την πρώτη εικόνα καταλαβαίνει κάποιος ότι το G502 X Plus διαθέτει πολλαπλές ευκολίες στην εξατομίκευση, με διάφορα κουμπιά και προγραμματιζόμενες εντολές. Υπάρχουν κυριολεκτικά παντού κουμπιά. Θα βρείτε στα πλάγια, θα βρείτε στο κέντρο, κάτω από τον διακόπτη αλλαγής χρήσης του τροχού, ενώ υπάρχει ακόμη και sniper button στον αντίχειρα, το οποίο μάλιστα μπορείτε να απενεργοποιήσετε, απλά αποσπώντας το (στο κουτί, θα βρείτε ένα «καπάκι» για να κλείσετε την οπή). Κάτι που μας ενόχλησε κάπως είναι τα πλαϊνά κουμπιά τα οποία είναι αρκετά εύκολο να πατηθούν κατά λάθος, όμως μιλάμε για ένα σχετικά ογκώδες ποντίκι (131.4 mm x 41.1 mm x 79.2 mm), οπότε ίσως δεν πατιούνται τόσο εύκολα από κάποια χέρια.

Στο κάτω μέρος έχουμε τρομερή βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, καθώς αυτήν τη φορά, αντί για πλαστικές επιφάνειες, το ποντίκι γλυστρά επάνω σε PTFE, ένα πολυμερές υλικό το οποίο μειώνει στο ελάχιστο τις τριβές, κάνοντας το ποντίκι σχεδόν να… αιρωείται! Σε συνδυασμό με το σχετικά μικρό βάρος, θα βρείτε ότι είναι πάρα πολύ βολικό στη χρήση.

Σχετικά με το βάρος, δεν είναι το πιο ελαφρύ gaming ποντίκι, καθώς ακόμη κι η ίδια η Logitech G έχει πιο ελαφριά, όμως στα περισσότερα παιχνίδια είναι προτιμότερο ένα ποντίκι κοντά στα 100 γρ. και μόνο σε first-person shooter τίτλους, σε επαγγελματικό επίπεδο, ίσως χρειάζεται κάποιος ακόμη πιο ελαφρύ. Σαφώς, μιας και μιλάμε για gaming ποντίκι, είναι σίγουρα πιο ελαφρύ από άλλες κατηγορίες (συνήθως κοντά στα 130-140 γρ.) και είναι επίσης πιο ελαφρύ σε σχέση με το G502 (121 γρ.).

Συνολικά, η κατασκευή του είναι ιδιαίτερα στιβαρή, παρά τα λεπτά πλαστικά που χρησιμοποιεί, με εξαιρετικά εργονομικές καμπύλες και δίνει εξαιρετική άνεση και ευκολία χρήσης.

Logitech G502 X Plus

Photo: VG24.gr

Τι κρύβεται κάτω από το καπό;

Μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις του G502 X Plus και απ’ τα πολύ δυνατά του στοιχεία είναι οι νέοι διακόπτες Lightforce. Το G502 X Plus διαθέτει υβριδικούς οπτικο-μηχανικούς διακόπτες, που διατηρούν τα πλεονεκτήματα και απ’ τις δύο τεχνολογίες. Λόγω της χρήσης optical διακόπτη, η απόκριση είναι κυριολεκτικά άμεση και από τις πιο γρήγορες που έχουμε δει ποτέ. Παράλληλα, μέσω του μηχανικού κλικ διατηρείται η ανάδραση και ο ήχος που περιμένει κάποιος πατώντας τα κουμπιά σε ένα τέτοιο ποντίκι.

Η απόκριση ενισχύεται από την ασύρματη σύνδεση Lightspeed, που λειτουργεί μέσω του USB adapter και επιπλέον, η ακρίβεια του οπτικού αισθητήρα είναι στα 25600 dpi, εξαιρετική σε κάθε περίπτωση.

Logitech G502 X Plus

Photo: VG24.gr

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε για αυτό το ποντίκι;

Η «κανονική» του αυτονομία φτάνει τις 120 ώρες και φορτίζει μέσω USB-C, μια καλοδεχούμενη αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ με ανοιχτά τα RGB φτάνει περίπου τις 35 ώρες. Γι’ αυτό και μόνο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, αξίζει να διατηρήσετε κλειστό τον φωτισμό RGB.

Εντός του πακέτου θα βρείτε έναν αντάπτορα από USB-C σε USB-A, όπως και καλώδιο USB-C σε USB-A για τη φόρτιση.

Διαβάστε επίσης:  Αφεθείτε στο παιχνίδι με το νέο Logitech G Astro A30 Wireless Gaming Headset

Τέλος, συνολικά, διαθέτει 12 κουμπιά και μπορείτε να προσαρμόσετε 25 διαφορετικές λειτουργίες του!

Ένα από τα καλύτερα gaming ποντίκια

Το Logitech G502 X Plus είναι ένα από τα καλύτερα gaming ποντίκια της αγοράς, απλά. Φέρνει διακριτικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όμως αποτελεί αναμφίβολα έναν ιδιαίτερα άξιο διάδοχο και πιθανώς θα το δούμε να λανσάρεται και αυτό στις λίστες με τα δημοφιλέστερα ποντίκια παγκοσμίως.

Θετικά

  • Τρομερή εργονομία
  • Διακριτικές, αλλά καίριες βελτιώσεις
  • Ιδανικό για χρήση σε πολλά είδη παιχνιδιών
  • Εξαιρετική αυτονομία
  • Τάχιστη απόκριση

Αρνητικά

  • Το RGB είναι, ως συνήθως, κάτι... αχρείαστο
  • Τα πλαϊνά κουμπιά πατιούνται εύκολα κατά λάθος

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ