Logitech POP Keys and Mouse – Review

Έντονος χαρακτήρας, γεμάτο emoji

H Logitech έχει δείξει πως θέλει να καλύψει τις ανάγκες όλων των χρηστών, όσον αφορά στα περιφερειακά, με πολλαπλές σειρές. Κάπως έτσι, μας παρουσιάζει τη νέα της σειρά, POP.

Τα νέα Logitech POP έρχονται να προσθέσουν περαιτέρω επιλογές στις κατηγορίες των ασύρματων πληκτρολογίων και ποντικιών. Τα POP Keys έρχονται σε τρεις όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς που έχουν σκοπό να σας βγάλουν από τα μουντά χρώματα των κλασικών πληκτρολογίων. Το Blast με αποχρώσεις γκρι, μαύρου και κίτρινου, το Heartbreaker, με αποχρώσεις neon coral, και το Daydream που μας δόθηκε για το review. To Daydream έχει αποχρώσεις mint green, lilac, λευκό και sunshine yellow. Ο συνδυασμός τους είναι εξαιρετικός και ίσως ο πιο ιδιαίτερος από τις τρεις χρωματικές επιλογές. Αντίστοιχα χρώματα διατίθενται και στο POP Mouse.

Δείτε το βίντεο

 

POP KEYS

Ας ξεκινήσουμε με το πληκτρολόγιο. Το εξωτερικό της συσκευασίας είναι απλό και straight forward για το τι να περιμένει κανείς. Ανοίγοντας, όμως, το κουτί, μπαίνουμε στον χρωματιστό κόσμο των POP Keys με έντονο εσωτερικό χρώμα. Η συσκευασία περιλαμβάνει το πληκτρολόγιο τυλιγμένο με ένα απλό χαρτί, και από κάτω βρίσκουμε το Logi Bolt USB Bluetooth αντάπτορα, για να το συνδέσουμε στον υπολογιστή μας, και manuals.

Τα έντονα χρώματα είναι πράγματι το κύριο χαρακτηριστικό του πληκτρολογίου. Η σύνδεση έγινε άμεσα χωρίς να κάνουμε τίποτα, ενώ περιλαμβάνεται και ένα πρόγραμμα για επιπλέον παραμετροποίηση του πληκτρολογίου. Τα κουμπιά είναι στρογγυλά δίνοντας μια ρετρό αίσθηση, ενώ το γεγονός πως μιλάμε για ένα μηχανικό πληκτρολόγιο με brown switches, μας παραπέμπει σε μια μοντέρνα γραφομηχανή με τα έντονα «κλικ» του.

Logitech Pop Keys

Logitech POP Keys / Photo: VG24.gr

 

Ακόμη μια ιδιαιτερότητα της σειράς POP είναι τα πλήκτρα που είναι αφιερωμένα σε emoji. Στην δεξιά άκρη του πληκτρολογίου βρίσκουμε τέσσερα emoji, που μπορούμε να τα αλλάξουμε με άλλα που περιλαμβάνονται στη συσκευασία, και ένα βασικό που ανοίγει το πληκτρολόγιο των emoji στον υπολογιστή. Με τα στρογγυλά πλήκτρα ομολογουμένως χρειάζεται λίγη τριβή με το πληκτρολόγιο για να συνηθίσει το χέρι, καθώς τα κενά είναι μεγαλύτερα μεταξύ των πλήκτρων, με τα δάχτυλα πολλές φορές να χάνονται. 

Διαβάστε επίσης:  Edge of Eternity - Review

Το ασύρματο πληκτρολόγιο έχει και media buttons στο πάνω μέρος, με τα αντίστοιχα F1 κτλ, να κρύβονται από κάτω τους και να χρησιμοποιούνται με το κουμπί function. Επίσης, υπάρχουν πλήκτρα και ενδείξεις για συσκευές συσκευές της Apple. Η δυνατότητα σύνδεσης σε τρεις διαφορετικές συσκευές είναι πολύ βολική, και η εναλλαγή γίνεται πατώντας το κουμπί που έχει αφιερωθεί σε κάθε συσκευή. Ως χρήστης PC και tablet με βόλεψε αρκετά, μιας και η εναλλαγή μεταξύ των συσκευών γίνεται με τρομερή ευκολία και μπορούσα να συνεχίσω να γράφω τα κείμενα μου άμεσα. Το μικρό του μέγεθος μπορεί να κοστίζει το numerical pad, αλλά προσθέτει στη φορητότητα που είναι πιο σημαντική για τη συγκεκριμένη σειρά. 

Logitech Pop Mouse

Logitech POP Mouse / Photo: VG24.gr

POP MOUSE

Περνάμε στο Logitech POP mouse, που θυμίζει το Pebble, αλλά δεν είναι τόσο flat. Το ποντίκι της σειράς διατίθεται ξεχωριστά και έρχεται σε μια αρκετά μικρή συσκευασία, ακολουθώντας το απλό εξωτερικό κομμάτι της συσκευασίας του πληκτρολογίου, και το έντονο εσωτερικό. Περιέργως, η σύνδεσή του στον υπολογιστή δεν ήταν άμεση όπως αυτή του πληκτρολογίου, με αποτέλεσμα να προσθέσουμε τη συσκευή μέσω του ειδικού προγράμματος που εγκαταστήσαμε νωρίτερα. 

Σαν ποντίκι είναι αρκετά μικρό, μιας και ένας από τους στόχους της σειράς είναι η φορητότητα. Δεδομένου πως μιλάμε για ποντίκι μικρότερου μεγέθους, δεν αγκαλιάζει το χέρι, κάτι που όμως συνηθίζεται μετά από λίγη ώρα χρήσης και σωστή τοποθέτηση της παλάμης. Όσο κλικ ακούγεται από το πληκτρολόγιο, άλλο τόσο δεν ακούγεται στο ποντίκι. Είναι σχεδόν αθόρυβο, κάτι που μας άρεσε αρκετά, ωστόσο όσοι θέλουν ένα πιο έντονο και αισθητό κλικ, ίσως θα χρειαστεί να κοιτάξουν κάποια άλλη επιλογή της εταιρείας. Το ποντίκι έρχεται με optical sensor και έως 4000 DPI

Διαβάστε επίσης:  Soul Hackers 2 - Review

Πέρα από το αριστερό και το δεξί κλικ, το ποντίκι έχει δύο επιπλέον κουμπιά. Ένα πατώντας μέσα το wheel και ένα κάτω από αυτό. Οι αρχικές τους ρυθμίσεις είναι οι εξής: το κουμπί της ροδέλας να κάνει ό,τι κάνει και στα υπόλοιπα ποντίκια, ενώ το δεύτερο κουμπί έχει αφιερωθεί στα emoji, ανοίγοντας το πληκτρολόγιο τους στην οθόνη μας. Ωστόσο, και τα δύο κουμπιά μπορούν να προγραμματιστούν για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά, μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους χρειάζονται διαφορετικά shortcuts για διαφορετικά προγράμματα. Ένα πράγμα που μας έλειψε είναι τα πλαϊνά κουμπιά, μιας και απουσιάζουν. Όχι τόσο για gaming χρήση, όσο για την απλή καθημερινή πλοήγηση.

Logitech Pop Keys and Mouse

Logitech Pop Keys και Mouse / Photo: VG24.gr

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Η νέα σειρά περιφερειακών Logitech POP είναι εδώ για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα κλασικά, και να πάνε σε κάτι που θα τους φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που βλέπουν τα έντονα χρώματα τους. Με την εταιρεία να υπόσχεται διάρκεια μπαταρίας έως και τρία έτη, δυνατότητα σύνδεσης σε πολλαπλές συσκευές, φορητότητα και καλής ποιότητας κατασκευή, μπορούμε να παραβλέψουμε μικρές ατέλειες και να τα προτείνουμε εύκολα σε όσους ψάχνουν μία επιλογή με έντονο χαρακτήρα.

Θετικά

  • Έντονα, όμορφα χρώματα
  • Τα emoji keys
  • Προγραμματισμός πλήκτρων με το ειδικό πρόγραμμα

Αρνητικά

  • Τα στρογγυλά πλήκτρα θέλουν συνήθεια
  • Έλλειψη πλαϊνών πλήκτρων στο ποντίκι

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα σχετικά με τα video games, το hardware για τον ήχο και την εικόνα σας, αλλά και τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις από τις υπηρεσίες video streaming. Ακολουθήστε επίσης το VG24.gr σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify, TikTok και YouTube.

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ