Το Marvel’s Spider-Man 2, η συνέχεια του πολύ επιτυχημένου τίτλου της Insomniac Games, βελτιώνει κάθε πτυχή του προκατόχου του με έξυπνες παρεμβάσεις.
Αναμενόμενα, το Marvel’s Spider-Man 2 είναι ένα εξαιρετικό, ένα πάρα πολύ διασκεδαστικό και πανέμορφο παιχνίδι, γεμάτο με fan service για το κοινό του «Αραχνάκια».
Το δεύτερο μέρος των περιπετειών του Spidey της Insomniac (τρίτο, αν μετρήσουμε και το εξαιρετικό Miles Morales), κινείται σε γνώριμο ύφος, δεν αλλάζει πολλά, αλλά φέρνει νέα στοιχεία που βελτιώνουν την εμπειρία σε διάφορα σημεία.
Μια ακόμα αξιόλογη ιστορία για τον Spider-Man
Ξεκινώντας μετά από τα γεγονότα των δύο προηγούμενων παιχνιδιών, τώρα έχουμε έναν Peter Parker που έχει μεγαλώσει και έχει τον ρόλο του μέντορα του άλλου Spider-Man, του Miles.
Η πλοκή κινείται σε κλασικά για τον υπερήρωα λημέρια, χωρίς τεράστιες εκπλήξεις, αλλά με μερικές αξιόλογες επιλογές στην αφήγηση. Το σενάριο είναι σωστά δομημένο, η εξέλιξη των χαρακτήρων επαρκής και τα γεγονότα επικά.
Οι χαρακτήρες είναι συμπαθητικοί, οι σχέσεις μεταξύ τους διασκεδαστικές, οι εξελίξεις είναι επαρκώς συναρπαστικές (αν και κάπως προβλέψιμες) ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον ως το τέλος και αυτό είναι αρκετό για ένα παιχνίδι τύπου blockbuster.
Οι σεναριογράφοι έχουν διαχειριστεί επιτυχώς τη δομή με δύο ξεχωριστούς ήρωες στο προσκήνιο, χωρίς να παραμελούν κάποιον.
Μια πετυχημένη εκδοχή του Symbiote
Σωστή διαχείριση έχει γίνει, ευτυχώς, και στις αλλαγές του ύφους όταν μπαίνει στην πλοκή το Symbiote, ενώ η παρουσίαση των villains δεν απογοητεύει, με highlight τον εξαιρετικό Venom.
Κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι έχουν ρόλο πλήρως εισαγωγικό, ότι είναι η προθέρμανση πριν το κυρίως γεύμα, αλλά, γενικά, οι κακοί είναι πιο ενδιαφέροντες τώρα.
Αν είστε fan του ήρωα της Marvel, πάντως, σίγουρα θα ικανοποιηθείτε από το σενάριο -και αν δεν είστε, μπορεί να γίνετε.
Μάλιστα, καθώς πλέον χειριζόμαστε και τους δύο χαρακτήρες, τον Peter Parker και τον Miles Morales, έχουμε την ευκαιρία να δούμε περισσότερα και για τους δύο, μέσω των παράπλευρων αποστολών τους που επεκτείνουν το υπόβαθρο.
Πρόκειται για μια αξιόλογη, νέα ιστορία για τους δύο ήρωες, που παίρνει στοιχεία από τα κόμικ και αλλάζει κάποιες λεπτομέρειες με εύστοχο τρόπο.
Οι ηθοποιοί κάνουν πολύ καλή δουλειά, οι «κακοί» είναι σωστά σχεδιασμένοι, υπάρχει ξεκάθαρα στημένη κλιμάκωση και, συνολικά, η Insomniac πετυχαίνει τους στόχους της στο κομμάτι της πλοκής, δίνοντας μια επική ιστορία.
Marvel’s Spider-Man 2: Εντυπωσιακό με το «καλημέρα»
Τώρα, στα πιο σημαντικά τμήματα, το Spider-Man 2 τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία δείχνει τις προθέσεις και τα «δόντια» της, με ένα εντυπωσιακό set-piece.
Μέσα στην πρώτη ώρα, θα δείτε συναρπαστικές μάχες, θα δείρετε εχθρούς, θα λάβετε μέρος σε σκηνές κυνηγητού και θα τρίβετε τα μάτια σας λόγω του οπτικού/τεχνικού τομέα· σε σημεία, θα βλέπετε τμήματα της πόλης να αλλάζουν μπροστά στα μάτια σας, ενώ θα εκτοξεύεστε με μεγάλη ταχύτητα μέσα και έξω από κτίρια, χωρίς ίχνος loading.
Στη συνέχεια, έχουμε ένα κλασικό παιχνίδι του είδους, με παραδοσιακά στημένη δομή, με προβλέψιμα σχεδιασμένες δραστηριότητες, αλλά με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.
Ένα συνηθισμένο παιχνίδι του είδους του, με ασυνήθιστα υψηλή ποιότητα παντού
Πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης ανοιχτού κόσμου, με συνηθισμένη προσέγγιση, αλλά με ένα από τα καλύτερα συστήματα κίνησης στον χώρο.
Παίρνοντας το ήδη κορυφαίο σύστημα του πρώτου τίτλου, η Insomniac χτίζει πάνω στη δουλειά της, προσθέτει μερικά νέα στοιχεία και κάνει τους μηχανισμούς ακόμα καλύτερους.
Η κίνηση με τους ιστούς στους δρόμους της Νέας Υόρκης παραμένει πάρα πολύ διασκεδαστική, με ακόμα καλύτερα και πιο πειστικά animations (διαφορετικά για κάθε έναν από τους δύο ήρωες), με πιο μεγάλες ταχύτητες, με πολύ πιο «ζωντανούς» δρόμους, γεμάτους με αυτοκίνητα και περαστικούς, αλλά και με έναν νέο μηχανισμό που κάνει τη διαφορά.
Μια νέα προσθήκη κάνει τη μετακίνηση στο Marvel’s Spider-Man 2 υπέροχη
Ο λόγος για τα «Αραχνοφτερά», τα φτερά που έχει η στολή του Spider-Man κάτω από τις μασχάλες.
Πατώντας ένα πλήκτρο, ενεργοποιούμε τα φτερά και μπορούμε να πετάμε μέσα στην πόλη, αξιοποιώντας την ταχύτητα και το ύψος που αποκτούμε όσο κινούμαστε με τους ιστούς μας (δεν πετάμε πραγματικά, κάνουμε glide, αλλά με αρκετή ταχύτητα και ελευθερία κίνησης).
Ο νέος αυτός μηχανισμός ξεκλειδώνει τις δυνατότητες του συστήματος κίνησης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, δίνοντάς μας μια νέα προσέγγιση στο εναέριο ταξίδι. Επίσης, με τα φτερά αποκτούμε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, ώστε να μπορούμε να περιηγηθούμε στον -μεγαλύτερο- χάρτη του δεύτερου παιχνιδιού χωρίς καθυστερήσεις.
Τα γραφικά και οι επιδόσεις κερδίζουν τις εντυπώσεις
Επίσης, η μεγαλύτερη ταχύτητα κίνησης αναδεικνύει ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο του Marvel’s Spider-Man 2: τα γραφικά.
Ήταν αναμενόμενο ότι ένα παιχνίδι τέτοιου πρεστίζ θα είχε εντυπωσιακά γραφικά, αλλά, σε κάποια σημεία, βλέπουμε δείγματα που ξεπερνούν τη φαντασία μας και κόβουν την ανάσα.
Για παράδειγμα, το draw distance στο Marvel’s Spider-Man 2 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Ήδη, ο προηγούμενος τίτλος έδειχνε εντυπωσιακό όγκο λεπτομερειών από μεγάλη απόσταση, αλλά, τώρα, η κατάσταση… έχει «ξεφύγει».
Ας πούμε, αν ανεβείτε σε έναν ουρανοξύστη του Spider-Man 2 και κοιτάξετε στον δρόμο, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να δείτε τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους να κινούνται. Κοιτώντας στον ορίζοντα, σε μια μεγάλη γέφυρα, βλέπουμε, επίσης, ότι τα οχήματα κινούνται κανονικά (όχι με «τσεκούρι» στο frame rate).
Οι λεπτομέρειες, αναμενόμενα, μειώνονται όταν κοιτάμε από απόσταση, αλλά η Insomniac έχει χρησιμοποιήσει διάφορα κόλπα για να μην είναι ευδιάκριτη η μείωση αυτή.
Για παράδειγμα, αν πέσετε από ψηλά, θα δείτε ότι οι άνθρωποι και τα οχήματα αποκτούν σιγά-σιγά πιο ξεκάθαρη μορφή, αποκτούν σκιές και λεπτομέρειες.
Αν εξαιρέσουμε τα δέντρα και τα μεγάλα οχήματα, των οποίων η ξαφνική απόκτηση σκιών είναι πιο ευδιάκριτη, στις άλλες περιπτώσεις έχουμε ομαλή ανάπτυξη των λεπτομερειών, που, σε συνδυασμό με οπτικά εφέ -όπως το θόλωμα λόγω της μεγάλης ταχύτητας-, δεν κάνουν ποτέ απότομο «pop», με ιδανικό LOD.
«Βουτιά» στη νέα γενιά
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία μιας ιδιαίτερα πυκνής και ζωντανής εικόνας για την πόλη -για παράδειγμα, όταν κάνετε swinging με τους ιστούς και κατεβαίνετε χαμηλά, θα βλέπετε δεκάδες περαστικούς και ουρές από οχήματα.
Τα κτίρια έχουν σχεδιαστεί με περισσότερες λεπτομέρειες και αντανακλάσεις, μέσα από τα παράθυρα βλέπουμε δωμάτια και ανθρώπους να κινούνται, υπάρχει μεγαλύτερος όγκος δέντρων στους δρόμους και, γενικά, το «κάδρο» είναι πιο περίπλοκο αυτήν τη φορά.
Πρόκειται για αποτέλεσμα που δικαιολογεί άνετα τη μετάβαση σε μηχανήματα νέας γενιάς, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το μόνιμα (σε όλα τα modes γραφικών) ενεργοποιημένο ray tracing και τις εντυπωσιακές τεχνικές επιδόσεις του παιχνιδιού.
Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ ξεχωριστών modes για να δώσετε έμφαση στα γραφικά ή στις επιδόσεις, ενώ υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές για VRR και 120 hz.
Με λίγα λόγια, το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι: μπορείτε να παίξετε σε 30 fps με 4Κ ανάλυση, να φτάσετε πάνω από τα 30 καρέ με υψηλή πάλι ανάλυση, ενώ μπορείτε να πάτε σε 60ρι και πάνω frame rate, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τον εξοπλισμό σας.
Το mode με ενεργοποιημένα τα «βοηθήματα» που ανεβαίνει πάνω από το 30ρι είναι υπεραρκετό, αλλά, όποια κι αν είναι η επιλογή σας, θα δείτε εξαιρετικά γραφικά και απροβλημάτιστη, ομαλή κίνηση, χωρίς σκαμπανεβάσματα (πρώτη φορά που είδα ευδιάκριτη πτώση στα frames ήταν στις 22 ώρες παιχνιδιού, σε ένα πάρα πολύ έντονο τμήμα μάχης, μέσα σε βροχή, με κτίρια με τζάμι που αντανακλά κλπ. -και η πτώση ήταν στιγμιαία και μικρή).
Ray tracing, στιγμιαίο fast travel, το loading είναι παρελθόν
Το ray tracing δεν γίνεται να απενεργοποιηθεί, και κάνει την εικόνα ακόμα πιο εντυπωσιακή με πειστικές αντανακλάσεις και ρεαλιστικό φωτισμό (υπάρχει, μάλιστα, αντανάκλαση σε όλους τους καθρέπτες και τα τζάμια, ακόμα και σε περίπλοκες σκηνές μάχης).
Εντυπωσιακή είναι, επίσης, η ικανότητα του παιχνιδιού να διαχειρίζεται πληροφορίες με τεράστια ταχύτητα, χωρίς κολλήματα ή pop-in. Ακόμα, το fast travel είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ, καθώς γίνεται εντελώς στιγμιαία, με ένα ζουμ στον χάρτη, χωρίς loading αλλά και χωρίς «cut« σε μαύρη οθόνη.
Όλα αυτά, ενώ έπαιζα πολλές ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, χωρίς patches και updates. Για bugs και glitches ούτε λόγος -μόνο, εδώ κι εκεί, θα δείτε κάποια λάθη στην ταχύτητα των υποτίτλων ή ένα σφάλμα στο collision με πόδια μέσα σε τοίχους.
Γενικά, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα της δύναμης του PS5, αν και, πού και πού, υπάρχουν κάποιες έντονες διαφορές ποιότητας: για παράδειγμα, κάποια μοντέλα χαρακτήρων και κάποια animations προσώπων είναι αρκετά απλά και πάνε κόντρα στα εξαιρετικά in-game animations και στις τρομερά σχεδιασμένες στολές των ηρώων. Επίσης, αντίθετα με την εξαιρετικά λεπτομερή Νέα Υόρκη, μερικοί εσωτερικοί -κυρίως- χώροι δείχνουν κάπως άδειοι και «άψυχοι».
Πόσο διαρκεί το Marvel’s Spider-Man 2, πώς είναι οι αποστολές
Για να πάμε πιο βαθιά στο gameplay, ας μιλήσουμε για τη δομή της περιπέτειας. Έχουμε μια βασική ιστορία που διαρκεί περίπου 15-20 ώρες και αρκετές παράπλευρες αποστολές ώστε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τις 30.
Υπάρχουν οι κλασικές αποστολές ανοιχτού κόσμου, με μικρούς γρίφους, συλλογή αντικειμένων και με απλές μάχες, ενώ έχουμε και πιο «σοβαρές» παράπλευρες, που αναπτύσσουν το σεναριακό υπόβαθρο των ηρώων, μεταξύ των οποίων αλλάζουμε όποτε θέλουμε, εκτός κάποιων εξαιρέσεων (κάτι που βελτιώνει τη δομή της ιστορίας).
Υπάρχουν κάποια τμήματα που είναι υπερβολικά γνώριμα, πάντως, όπως το «ακολούθα τα καλώδια μέσα στον τοίχο με το σκάνερ σου» ή άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, που τις έχουμε δει δεκάδες φορές, υπάρχουν όμως και πετυχημένα mini games που δημιουργούν ποικιλία.
Σε γενικές γραμμές, οι παράπλευρες αποστολές είναι συνηθισμένες, ικανοποιητικές, χωρίς να κουράζουν -βοηθά και ο χάρτης που δεν είναι τεράστιος.
Η βασική ιστορία, επίσης, αναπτύσσεται μέσω μιας παραδοσιακής δομής, με γραμμικά τμήματα που προχωρούν στα βήματα της πλοκής, με μάχες, boss fights και διαλόγους. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό, ο σχεδιασμός είναι πλήρως αναμενόμενος, δεν υπάρχει, όμως, και κάποιο σημαντικό παράπονο, εκτός από την ταχύτητα με την οποία οι μάχες αρχίζουν να επαναλαμβάνονται.
Η μάχη, οι νέες ικανότητες του συστήματος
Παρόλο που το σύστημα μάχης είναι πολύ διασκεδαστικό, με επιθέσεις στο έδαφος και στον αέρα, κλωτσιές, γροθιές, με τους ιστούς, με διάφορα gadgets και ειδικές κινήσεις, με «χορταστικές» κινήσεις dodge και parry, το στήσιμο των αναμετρήσεων δεν είναι ιδανικό.
Μετά από μερικές ώρες, αρχίζει να φαίνεται η επανάληψη στους τύπους εχθρών, ενώ το stealth δεν καταφέρνει να ταρακουνήσει όσο θα έπρεπε τη δομή. Για την ακρίβεια, οι τύποι εχθρών που έχουν πραγματικές διαφορές είναι λίγοι και, ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζουμε διάφορες μορφές του «σφίχτης, ιπτάμενος, απλός» εχθρός.
Γίνονται προσπάθειες για καλύτερη ποικιλία, με κάποια set pieces, μερικά boss fights (πολύ βελτιωμένα σε σχέση με του πρώτου τίτλου) και νέα gadgets/skills, και σε έναν βαθμό οι προσπάθειες πετυχαίνουν τον σκοπό τους, αλλά, τελικά, ειδικά κοντά στην κορύφωση, οι συνεχείς μάχες γίνονται ελαφρώς κουραστικές.
Πάντως, όπως και στο web swinging, έτσι και στο σύστημα μάχης έχουν γίνει κάποιες αναβαθμίσεις. Αυτή τη φορά, έχουμε περισσότερα abilities για να αξιοποιήσουμε στη μάχη, με τρία ξεχωριστά skill trees (ένα για κάθε Spider-Man και ένα κοινό, και για τους δύο), με νέα gadgets και με διάφορες αναβαθμίσεις που ξεκλειδώνουν με την ολοκλήρωση παράπλευρων αποστολών, αλλά και με μια νέα κίνηση: το parry, την απόκρουση εχθρικών επιθέσεων.
Η λειτουργία αυτή ανοίγει περισσότερο το σύστημα μάχης και δίνει δυνατότητες για επιλογή προσέγγισης, ενώ κάνει και κάποιους τύπους εχθρών πιο ξεχωριστούς, με επιθέσεις που αποκρούονται μόνον με αυτόν τον τρόπο. Είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη, καλοδουλεμένη, χρήσιμη και διασκεδαστική.
Τεχνικά, το σύστημα μάχης είναι εξαιρετικό: ο χειρισμός άψογος (και το DualSense ενισχύει την αίσθηση, με καλοσχεδιασμένες δονήσεις και ήχους όποτε πρέπει), η αίσθηση της κίνησης ιδανική (όπως και στο traversal), τα animations απροβλημάτιστα και συχνά εντυπωσιακά, η κάμερα άριστη.
Απλό, αλλά διασκεδαστικό stealth
Το stealth, επίσης, του Marvel’s Spider-Man 2, είναι αξιόλογο όσον αφορά στα συστήματά του, αλλά πάσχει κάπως όταν το εξετάζουμε από τη σκοπιά της ελευθερίας που δίνει.
Μπορούμε να κρυβόμαστε σε ψηλά σημεία, να κατεβαίνουμε για να χτυπάμε κρυφά εχθρούς, να τους κρεμάμε στον ιστό μας από μεγάλο ύψος χωρίς να μας δει κανείς, ή να φτιάχνουμε γραμμές με τους ιστούς στις οποίες μπορούμε να περπατάμε, για να ελέγξουμε καλύτερα τον χώρο.
Η διαδικασία είναι ταιριαστή στις δυνάμεις του ήρωα και διασκεδαστική, αλλά είναι, συνήθως, εντελώς γραμμική. Δηλαδή: βλέπεις τρεις εχθρούς μπροστά σου, μάλλον θα βρεις και τρία αντικείμενα που λειτουργούν ως αντιπερισπασμός, ένα για τον κάθε έναν.
Επίσης, συνήθως, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μπαίνοντας σε μάχη, βγαίνοντας δηλαδή από το stealth, ακόμα κι αν το παιχνίδι μάς λέει να πάμε κρυφά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το αντίθετο. Επίσης, η ΑΙ των εχθρών είναι εντελώς απλή -σε σημείο, ενίοτε, να βλέπουν συναδέλφους τους που εξοντώσαμε και να μην αντιδρούν.
Με λίγα λόγια, το stealth δεν είναι βασικό κομμάτι της εμπειρίας και δεν αποτελεί πραγματική επιλογή προσέγγισης -είναι, κυρίως, μια μέθοδος δημιουργίας ποικιλίας στη δράση. Μπορούσε να αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βάθος, αλλά, ως έχει, πετυχαίνει τον στόχο του.
Υπάρχουν και κομμάτια στα οποία ελέγχουμε την MJ, τα οποία είναι βελτιωμένα σε σχέση με εκείνα του πρώτου παιχνιδιού, αλλά παραμένουν το χειρότερο τμήμα της εμπειρίας και στο δεύτερο.
Η ελληνική μετάφραση του Marvel’s Spider-Man 2
Τέλος, ας αναφερθούμε στην ελληνική μετάφραση, στους υπότιτλους του Marvel’s Spider-Man 2. Σίγουρα καλοδεχούμενοι, όπως πάντα, και σε γενικές γραμμές αξιόλογοι, με κάποια προβλήματα, όμως, στην απόδοση, τα οποία εμφανίζονται και σε άλλα παιχνίδια. Όταν μιλάμε για τη μετάφραση του σεναρίου, των διαλόγων, έχει γίνει καλή δουλειά, με πετυχημένη προσπάθεια για όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοσης του ύφους στα ελληνικά.
Η μετάφραση των όρων που αφορούν στο gameplay, όμως, δεν είναι ιδανική. Βέβαια, η γλώσσα είναι σε παράξενη θέση, σε κάθε περίπτωση, αφού έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους όρους αυτούς στα Αγγλικά και έτσι λέξεις όπως «βάναυσος» αντί «brute» είναι αλλόκοτες.
Ωστόσο, τα προσπερνάμε αυτά και πάμε σε διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής μετάφρασης των παιχνιδιών. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται, αλλά και οι χρόνοι, δεν αποδίδουν πάντα σωστά το νόημα. Για παράδειγμα, όταν κάνουμε ένα καλό combo με εναέρια κόλπα, το παιχνίδι μάς ενημερώνει ότι κάναμε μια καλή «συνδυαστική επίθεση» (φαντάζομαι ότι οι μεταφραστές δεν είχαν πρόσβαση στο context και έβλεπαν απλώς τη λέξη «combo»).
Επίσης, διαφωνώ με μεταφράσεις όπως «εγκατάλειψη» αντί για «quit» ή «κατάσταση φωτογραφίας» και όχι, ας πούμε, «λειτουργία φωτογραφίας» (κανείς δεν λέει «κάτσε, εγκαταλείπω το παιχνίδι και έρχομαι», θα προτιμούσα κάτι του τύπου «βγαίνω» ή «κλείνω»).
Ένα ακόμα παράδειγμα: όταν πας να αυξήσεις τη δύναμή σου στο skill tree, η επιλογή γράφει «η δύναμη αυξήθηκε», πριν την αυξήσεις καν, αντί για κάτι όπως «αύξησε τη δύναμη», δημιουργώντας, ίσως, μπέρδεμα -κάτι που έχω ξαναδεί σε μεταφράσεις παιχνιδιών και με το οποίο διαφωνώ πλήρως.
Συνολικά, πάντως, έχει γίνει αξιόλογη δουλειά, οι περισσότεροι όροι είναι κατανοητοί και το σενάριο αποδίδεται σωστά, χωρίς σημαντικά λάθη στο κείμενο.
Ένα ιδανικό μπλοκμπάστερ
Τελικά, το Marvel’s Spider-Man 2 δίνει ακριβώς ό,τι υπόσχεται: περισσότερη, πιο εντυπωσιακή δράση, βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε κάθε πτυχή της εμπειρίας, τρομερά γραφικά και άριστες επιδόσεις.
Το σενάριο είναι ικανοποιητικό, ο Venom κλέβει την παράσταση, οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι, η μουσική ταιριαστή και ο κόσμος καλοδουλεμένος.
Με ένα συναρπαστικό σύστημα μάχης που, όμως, γίνεται κάπως κουραστικό, με πλούσιες επιλογές προσβασιμότητας, με μπόλικο περιεχόμενο που διατηρεί τη διασκέδαση σε υψηλά επίπεδα και με, ενδεχομένως, το καλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύστημα traversal, σε μια πανέμορφη πόλη με πυκνές λεπτομέρειες, το νέο παιχνίδι της Insomniac Games για το PlayStation 5 μπαίνει σίγουρα στη λίστα των καλύτερων παιχνιδιών με υπερήρωες.

Δοκιμάστηκε σε: PS5
Εταιρεία Ανάπτυξης: Insomniac Games
Εκδότρια Εταιρεία: Sony Interactive Entertainment
Είδος: Action-adventure, open world
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου 2023
Official website: link
Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.