Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PC) – Review

Η ιδανική Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια

Άρης Φουρναράκης

To Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, που διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία σε σχέση με το βασικό παιχνίδι, ήρθε πλέον και στα PC.

Το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ήταν από τα πρώτα παιχνίδια που παίξαμε στο launch του PlayStation 5. Αποτελεί spin-off του βασικού Marvel’s Spider-Man και επικεντρώνεται σε διαφορετικό… αραχνάνθρωπο, τον Miles Morales, τον οποίο γνωρίσαμε στο βασικό παιχνίδι, όπου απολαύσαμε μάλιστα αρκετά λεπτά με αυτόν στο επίκεντρο.

Το Miles Morales συνεχίζει τον «χορό» των αποκλειστικών τίτλων του PlayStation που έχουν βρει τον δρόμο τους για τα PC. To τελευταίο διάστημα έχουμε παίξει το πρώτο Spider-Man, το Sackboy: A Big Adventure και το Uncharted: A Legacy of Thieves Collection, ενώ αναμένονται ακόμα περισσότεροι τίτλοι, όπως το φημολογούμενο Returnal.

Days of Play 2024 - 300x250

To port για τα PC έχει αναλάβει η Nixxes Software, εταιρία που μας προσέφερε και το port του βασικού Spider-Man λίγους μήνες νωρίτερα. Σε σχέση με το τελευταίο, στο Morales έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, τόσο στη μεταφορά όσο και στις επιδόσεις του τίτλου.

Ο SPIDER-MAN ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στο Marvel’s Spider-Man: Miles Morales χειριζόμαστε τον Miles, ένα πιο μικρό Spider-Man, που έχει μόλις αποκαλυφθεί στον Peter Parker και αυτός αναλαμβάνει τον ρόλο του μέντορα του. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι που ο Peter χρειάζεται να απουσιάσει από την Νέα Υόρκη και αφήνει στο «πόδι» του τον Miles, o οποίος «τα βρίσκει μπαστούνια», καθώς προσπαθεί να προστατέψει την πόλη, την γειτονιά του και το σπίτι του, από δυο διαφορετικές ομάδες κακών και… τον Ρινόκερο.

Days of Play 2024 - 300x250

Αντίθετα με το βασικό παιχνίδι, στο οποίο δεν βλέπουμε το origin story του Peter Parker, αλλά έναν Spider-Man που φοράει τη μάσκα του για μια δεκαετία, στο Miles Morales έχουμε να κάνουμε με τις απαρχές του ήρωα, αφού ο Miles μαθαίνει σιγά σιγά για τις δυνάμεις του, δημιουργεί τη στολή του και προσπαθεί να προστατέψει τους πάντες. Μέχρι το τέλος της χριστουγεννιάτικης περιπέτειάς του, ο Miles «μεγαλώνει» τόσο ως Miles, όσο και ως Spider-Man, αφού σταματάει να θεωρεί τον εαυτό του “sidekick” και αρχίζει να αισθάνεται ισάξιος με τον «κανονικό» Spider-Man. H εξέλιξη των χαρακτήρων είναι ένα από τα δείγματα της εξαιρετικής γραφής του σεναρίου, που σε αρκετά σημεία είναι χαλαρό και χριστουγεννιάτικο και σε άλλα καταπιάνεται με πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την οικογένεια, τους φίλους, κ.α.

Για να δούμε τους τίτλους τέλους χρειαστήκαμε περίπου οκτώ ώρες, χωρίς να ολοκληρώσουμε όλες τις δραστηριότητες του παιχνιδιού. Αν θελήσετε να ολοκληρώσετε τα πάντα, η διάρκεια αυξάνεται στις 10-12 ώρες, που είναι προτιμότερη και σίγουρα δεν προλαβαίνει να κουράσει.

Days of Play 2024 - 300x250

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Όσον αφορά στο gameplay του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, έχουμε να κάνουμε με ακριβώς το ίδιο παιχνίδι, όπως και το απλό Spider-Man. To swinging είναι το ίδιο, οι επιθέσεις και οι κινήσεις είναι οι ίδιες. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές διαφορές. Ο Miles έχει μόλις τέσσερα gadgets (ο Peter είχε οκτώ), αλλά στηρίζεται πιο πολύ στις δυνάμεις βιο-ηλεκτρισμού του. Σε σχέση με τον Peter,  το σώμα του μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό και να κάνει boost τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις του, ενώ μπορεί να γίνει μέχρι και αόρατος βελτιώνοντας έτσι το στοιχείο του stealth.

Το περιεχόμενο σίγουρα είναι πιο μικρό και περιορισμένο, καθώς μιλάμε για ένα παιχνίδι αρκετά μικρότερης διάρκειας, όμως δεν χρειαζόταν περισσότερο. Υπάρχουν και πάλι διάφορα challenges και έξτρα αποστολές διασκορπισμένες στην πόλη, όμως πλέον τις περισσότερες μπορείτε να τις βρείτε με το πάτημα ενός κουμπιού, από την ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή που έφτιαξε ο Ganke, φίλος του Miles. Αυτός ο τρόπος είναι σίγουρα πιο βολικός και πιο εύκολος από το να μαρκάρετε στον χάρτη την επόμενη αποστολή. Ολοκληρώνοντας τις δραστηριότερες κερδίζετε tokens (μόλις δυο ειδών και όχι «το χάος» που υπήρχε στο βασικό παιχνίδι) με τα οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε στολές, να αναβαθμίσετε τα gadgets σας, αλλά και τις δυνάμεις σας στο ειδικά διαμορφωμένο skill tree.

Days of Play 2024 - 300x250

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ

Ο χάρτης του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales και η πόλη είναι ακριβώς ίδια με το βασικό παιχνίδι, όμως τη βρίσκουμε στολισμένη με κάποιες παραλλαγές, καθώς το παιχνίδι διαδραματίζεται στην περίοδο των Χριστουγέννων. Τεχνικά, το Morales δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την Remastered έκδοση του Spider-Man, αν και σε σημεία (κυρίως στα πρόσωπα των χαρακτήρων, τις υφές και στα εφέ) το Morales είναι ποιοτικά ανώτερο.

Σε σχέση με το port του Spider-Man και τα αρκετά προβλήματα και bugs που υπήρχαν κατά την κυκλοφορία εκείνου του παιχνιδιού στα PC, το Morales είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σχεδόν αψεγάδιαστο: μηδενικά κολλήματα, bugs και frame drops και γενικά ό,τι πρόβλημα υπήρχε στον προηγούμενο τίτλο έχει εξαλειφθεί.

Days of Play 2024 - 300x250

Ηχητικά, κυριαρχεί η rap μουσική για να ταιριάζει με τα ακούσματα και το ύφος του χαρακτήρα, ενώ για μια ακόμη φορά θα βρείτε ελληνικούς υπότιτλους και μενού, όπως συνηθίζει άλλωστε η Sony στα παιχνίδια της.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Photo: VG24.gr – SIE

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales είναι το τέλειο spin-off. Παίρνει μια ήδη επιτυχημένη συνταγή, τη βελτιώνει και τη φέρνει στα μέτρα του, δημιουργώντας το τέλειο δεκάωρο παιχνίδι, με ελάχιστα έως καθόλου αρνητικά. Ίσως η τιμή θα μπορούσε να είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, καθώς προσφέρεται μόλις 10€ χαμηλότερα από το βασικό παιχνίδι, ενώ το περιεχόμενο είναι σημαντικά πιο περιορισμένο.

Days of Play 2024 - 300x250

Το port για PC όμως είναι κορυφαίου επιπέδου και μας ώθησε να τερματίσουμε το Miles Morales για πολλοστή φορά. Κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμα το βασικό παιχνίδι, όσο εξαιρετικό και αν είναι.

Διαβάστε επίσης:  Το Marvel's Spider-Man 2 είναι πλέον πανέτοιμο να κυκλοφορήσει

Days of Play 2024 - 300x250

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5, PS4, PC
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Insomniac Games (original) / Nixxes Software (PC port)
Εκδότρια Εταιρεία: Sony Interactive Entertainment
Είδος: Action Adventure
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 18 Νοεμβρίου 2022
Official website: marvels-spider-man-miles-morales/

Days of Play 2024 - 300x250

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Όλα τα θετικά στοιχεία του βασικού παιχνιδιού επιστρέφουν
  • Η εξέλιξη του Miles Morales κατά τη διάρκεια της ιστορίας
  • Εξαιρετικό port
  • Πιο μαζεμένο και πιο διασκεδαστικό από το πρώτο, δεν προλαβαίνει να κουράσει

Αρνητικά

  • Υψηλή τιμή για τον όγκο του περιεχομένου

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
Days of Play 2024 - 300x250
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ