Monster Hunter Rise: Sunbreak – Review

Ένας κυνηγός μένει πάντα άγρυπνος...

Λεωνίδας Πάτρας

Το Sunbreak φέρνει νέα πνοή στο ήδη επιτυχημένο Monster Hunter Rise.

Είναι μεγάλα τα κατορθώματα της Capcom σε ό,τι αφορά το Monster Hunter Rise. Όχι μόνο κατάφερε να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν στη σειρά μετά το καταπληκτικό Monster Hunter World, αλλά μας απέδειξε πως ακόμη και σε μια αρκετά μικρότερης ισχύος παιχνιδομηχανή, όπως αυτή του Nintendo Switch, μπορεί η σειρά να λάμψει και να διατηρήσει τον μοντέρνο χαρακτήρα της.

Πέρυσι, είχαμε εξυμνήσει στο review μας το Monster Hunter Rise ως μια εξαιρετική συνέχεια του World με μια τρομερά optimized μεταφορά σε μια κονσόλα όπως το Nintendo Switch. Έναν χρόνο και πλέον μετά, και έπειτα από δεκάδες μικρά δωρεάν updates έρχεται το κυρίως «πιάτο»: το expansion του τίτλου με το όνομα Monster Hunter Rise: Sunbreak.

sunbreak dragon

εικόνα: Capcom

Οι απαιτήσεις για να «μπείτε» στο expansion

Το Sunbreak είναι ένα αρκετά μεγάλου βεληνεκούς expansion και άμεσα συνδεδεμένο με την πρόοδο του κυρίως τίτλου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει την αρκετά προχωρημένη αποστολή “Serpent Goddess of Thunder” για να μπορέσετε να εισέλθετε στο Sunbreak (περίπου στις 50 ώρες gameplay του main τίτλου).

Αυτό θα ήταν καλό να το έχουν στα υπόψιν τους οι νέοι παίκτες που θέλουν να αγοράσουν το πακέτο με το βασικό παιχνίδι και το expansion. Μπορεί οι παραπάνω ώρες να φαίνονται πολλές για τον νέο παίκτη, όμως το Rise θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω με την ποιότητά του και τις τρομερές μάχες του.

Η ιστορία του Sunbreak μάς μεταφέρει στο Elgado Outpost, ένα παραθαλάσσιο φρούριο όπου οι hunters θα προσπαθήσουν να βρουν και να εξοντώσουν τους Τρεις Λόρδους, τρία τεράστια νέα τέρατα, και να φέρουν την ειρήνη πάλι στη γη.

Το Elgado Outpost λειτουργεί ως η νέα βάση μας και έχει όλες τις λειτουργίες που υπήρχαν και στο χωριό Kamura του base game -αν και δεν είναι τόσο εντυπωσιακό ούτε έχει αντάξιο soundtrack με αυτό του Kamura.

Η ιστορία, όπως σε όλα σχεδόν τα Monster Hunter, λειτουργεί απλώς ως ένας τρόπος ώστε να περάσουμε από το ένα τέρας στο επόμενο και δεν είναι κάτι αξιομνημόνευτο. Για όσους αναρωτιέστε πάντως, χρειάζονται τουλάχιστον 20 ώρες για να φτάσετε στην εξόντωση του τελικού boss του παιχνιδιού, αριθμός ωρών που μπορεί να διπλασιαστεί, να τριπλασιαστεί ή ακόμη και να αγγίξει τριψήφια νούμερα για τους πιο φανατικούς της σειράς και ανάλογα με το πόσο ασχολείστε με τα μη απαραίτητα Hunts.

gameplay

εικόνα: Capcom

Τα νέα Switch Skills του Sunbreak κλέβουν την παράσταση

Οι κυνηγοί τεράτων πλέον αποκτούν καινούριες κινήσεις με την ονομασία Switch Skills για κάθε ένα από τα 14 όπλα του παιχνιδιού, ενώ υπάρχουν και νέα Wirebug attacks, με τον ιστό (μια πρωτοτυπία στους μηχανισμούς της σειράς που εισήλθε με το MH RIse).

Το ήδη πλούσιο σε κινήσεις ρεπερτόριο εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο ενώ μπορείτε με το πάτημα δύο πλήκτρων να αλλάζετε και το loadout των skills. Πέρα από τα skills του χαρακτήρα που χειριζόμαστε, στο Sunbreak συστήνονται και νέα skills και για τα ζωάκια-συντρόφους που παίζουν μεγάλο ρόλο στο κυνήγι μας.

Διαβάστε επίσης:  Cyberpunk 2077: Το Phantom Liberty, το μοναδικό expansion -Γιατί θα κυκλοφορήσει μόνο σε next-gen

Οι αποστολές του Sunbreak αναβαθμίζονται σε ένα καινούριο και δυσκολότερο Rank (μετά τα Low και High Rank του βασικού παιχνιδιού) και αυτή τη φορά της ξεχωρίζουμε ως Master Rank Quests. Τα καινούρια τέρατα ξεπερνούν τα 13 στον αριθμό τους με 4 εξ αυτών να είναι εντελώς καινούρια ενώ τα υπόλοιπα να είναι αρκετά πιο δυνατά variations ήδη υπαρχόντων τεράτων.

Για ένα expansion που κοστίζει 40 ευρώ ίσως περιμέναμε λίγο περισσότερα «φρέσκο» υλικό για να κυνηγήσουμε, όμως αυτά που θα δείτε σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν, αντιθέτως μάλιστα.

battle with monster

εικόνα: Capcom

Χάρτες και ακόμη περισσότερο υλικό

Από τους δύο νέους χάρτες ξεχωρίσαμε το Citadel, έναν χάρτη με μεγάλη ποικιλία και θεματολογία που, όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, μας θύμισε χάρτη του Dark Souls με κάστρα, δάση, βάλτους και παγετώνες.

Ο άλλος χάρτης (Jungle) είναι ένα remake παλαιότερου χάρτη της σειράς και, παρότι είναι αρκετά όμορφος, θα τον χαρακτηρίζαμε υπερβολικά τυπικό για να ξεχωρίσει ιδιαίτερα.

Η μετακίνησή μας και η ανάβαση έχουν γίνει πιο εύκολες στο Sunbreak, μιας και ο χαρακτήρας μπορεί να σκαρφαλώνει σε πλαγιές χωρίς τη βοήθεια του ιστού (αρκεί να προσέχουμε το stamina μας).

Όσο για το τι άλλο περιλαμβάνει το expansion, αυτά φυσικά είναι νέες στολές και όπλα βασισμένα στα υλικά των νέων τεράτων, νέα δυνατότερα decorations αλλά και companion quests, αποστολές που παίζονται μόνο ως solo αλλά με τη βοήθεια NPC companions -οι οποίοι πάντως είναι ανέλπιστα αποτελεσματικοί και έξυπνοι στη μάχη.

sunbreak gameplay

εικόνα: Capcom

Παρόλο που το Sunbreak δεν είναι το expansion που θα φέρει τα πάνω κάτω, είναι αρκετά πλήρες από άποψη υλικού διατηρώντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα του βασικού Monster Hunter Rise.

Οι μικρές προσθήκες στο gameplay -και κυρίως στις κινήσεις των όπλων- είναι αρκετά προσεγμένες και εντυπωσιακές πολλές φορές, ικανές να δώσουν ώθηση στους παίκτες που ίσως έχουν μείνει αδρανείς με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:  Game Pass: Εξαιρετικό νέο κύμα τίτλων στην υπηρεσία

Ίσως μεν, για την τιμή των 40 ευρώ θα μπορούσαμε να ζητήσουμε έναν ακόμη χάρτη και ορισμένα επιπλέον τέρατα, αλλά ο τρόπος που εμπλουτίζει το παιχνίδι η Capcom είναι πανέξυπνος -ενώ μπορείτε να αναμένετε και πολλά ακόμη δωρεάν updates πάνω στα ήδη υπάρχοντα.

Το Monster Hunter Rise: Sunbreak προτείνεται σε όλους, ενώ όσοι έχουν και την κατάλληλη παρέα θα απογειώσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία που προσφέρει αυτή η καταπληκτική σειρά.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, Nintendo Switchkey art mini
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ Nintendo Switch
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Capcom
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Capcom
Διανομή: CD Media
Είδος:‌ Action role-playing
Ηλικίες:‌ 12+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 30 Ιουνίου 2022
Official website:‌ https://www.monsterhunter.com/rise-sunbreak/en-uk/

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review. 

Θετικά

  • Εντυπωσιακά νέα τέρατα και ο χάρτης Citadel
  • Τα νέα skills των όπλων
  • Πλούσιο και ποιοτικό υλικό σαν σύνολο

Αρνητικά

  • Θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα νέα τέρατα

Βαθμολογία

8.5
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ