New Tales From The Borderlands – Review

Νέα ιστορία, όχι όμως και εμπειρία

Άρης Φουρναράκης

Το New Tales From The Borderlands αν και λανσάρεται σαν αυτόνομος τίτλος, αποτελεί πνευματικό διάδοχο του Tales From The Borderlands της Telltale Games.

new-tales-from-the-borderlands

Πηγή: 2K Games – VG24.gr

Μετά το «λουκέτο» της Telltale Games, πολλά από τα παιχνίδια της βρέθηκαν «στον αέρα», αρκετά από αυτά αγαπημένα και με τεράστιο κοινό να τα παρακολουθεί. Ένα από αυτά ήταν το Tales From The Borderlands, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, με τη γνωστή επεισοδιακή μορφή, και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Η άτυπη συνέχειά του, έρχεται από την Gearbox Studio Quebec με τον «ευφάνταστο» τίτλο New Tales From The Borderlands και όπως υποδεικνύει το “New” στον τίτλο, έχουμε να κάνουμε με νέα ιστορία και χαρακτήρες, οι οποίοι όμως δεν συνδέονται με τον προηγούμενο τίτλο. Η Gearbox, χωρίς να έχει την αντίστοιχη εμπειρία για να δημιουργήσει έναν αφηγηματικό τίτλο, που προσφέρει πολλαπλές επιλογές,  προσέλαβε αρκετά άτομα από την ομάδα του πρώτου παιχνιδιού, προσδοκώντας το αποτέλεσμα να είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτής του παιχνιδιού της Telltale Games.

ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το New Tales From The Borderlands δεν αποτελεί συνέχεια του παιχνιδιού της Telltale Games, καθώς η Gearbox το λανσάρει ως standalone τίτλο.  Το παιχνίδι διαδραματίζεται έναν χρόνο μετά από τα γεγονότα του Borderlands 3, με την Tediocre να εισβάλει στον πλανήτη Promethea, για τους δικούς της σκοπούς.  Πρωταγωνιστές στο παιχνίδι της Gearbox είναι η Anu, μια επιστήμονας στα όρια της κρίσης πανικού, ο Octavio, αδερφός της Anu, μεγαλωμένος στον δρόμο και με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και η Fran, ιδιοκτήτρια ενός κατεστραμμένου παγωτατζίδικου, με το αιωρούμενο αναπηρικό της αμαξίδιο.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε πέντε επεισόδια, τα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα μέσα στο παιχνίδι, όταν το αγοράσετε, και σε κάθε επεισόδιο θα χειρίζεστε τους τρεις χαρακτήρες χωριστά, ακολουθώντας τα όνειρα και τις επιθυμίες του καθενός. Στη συνέχεια, ορισμένες καταστάσεις θα τους φέρουν κοντά και θα γίνουν «ομάδα». Την τριάδα σε ορισμένα σημεία θα συνοδεύει και το L0U13, ένα ρομπότ-δολοφόνος με εξαιρετικό χιούμορ.  Γενικά, το ιδιαίτερο χιούμορ που διακατέχει τα παιχνίδια Borderlands υπάρχει διάχυτο και εδώ, όμως σίγουρα δεν είναι για όλους. Σε ορισμένα σημεία γίνεται αρκετά cringey και μπορεί να έχει αντίστροφα αποτελέσματα.

Συνολικά, το παιχνίδι θα σας κρατήσει συντροφιά περίπου 11 ώρες (2 ώρες και κάτι για το κάθε επεισόδιο), διάρκεια που κρίνεται επαρκής για παιχνίδι του είδους.

ΣΥΝΗΘIΣΜΕΝΟ GAMEPLAY

Όσον αφορά στο gameplay, ακολουθείται το γνωστό μοτίβο: εσείς βλέπετε την ιστορία να εκτυλίσσεται και σε ορισμένα σημεία χρειάζεται να κάνετε επιλογές σε διαλόγους, άλλες σημαντικές και άλλες όχι.  Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα QTE τα οποία είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του είδους παιχνιδιών. Στο τέλος κάθε επεισοδίου, ανάλογα με τις επιλογές σας, θα βλέπετε τι διάλεξε ο υπόλοιπος κόσμος σε αντίστοιχες περιπτώσεις και πώς τα πάνε οι χαρακτήρες μεταξύ τους.  Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι ποιες από τις επιλογές ήταν οι πιο σημαντικές, καθώς δεν έχουν όλες την ίδια επίδραση στην εξέλιξη της ιστορίας.  Θα θέλαμε κάτι πιο ξεκάθαρο ίσως, όπως το As Dusk Falls για παράδειγμα, στο οποίο μπορούσαμε να δούμε ποια μονοπάτια δεν ολοκληρώσαμε και ίσως κάποιον τρόπο για να παίξουμε ορισμένα σημεία ξανά ώστε να δούμε πιθανές διαφορές. Τώρα, αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό ή να κάνετε διαφορετικές επιλογές, θα πρέπει να παίξετε το κάθε επεισόδιο από την αρχή.

Για να διαφοροποιηθεί λίγο, υπάρχουν σημεία, στα οποία το παιχνίδι γυρίζει σε 3rd person και μπορείτε να χειριστείτε τους χαρακτήρες ψάχνοντας το περιβάλλον για χρήματα που χρησιμοποιούνται μόνο σε skins, αλλά και να βρείτε φιγούρες για να συμμετέχετε σε ένα σχετικά αδιάφορο και πολύ εύκολο mini-game, με το όνομα Vaultlanders. Γενικά, οτιδήποτε πέραν του αφηγηματικού κομματιού είναι αρκετά αδιάφορο και υπάρχει μόνο και μόνο για να μεγαλώσει τη διάρκεια του τίτλου.

new-tales-from-the-borderlands

Πηγή: 2K Games – VG24.gr

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΟΠΤΙΚΑ

Το New Tales From The Borderlands είναι ανεπτυγμένο με την Unreal Engine 4 και θυμίζει αρκετά σε εικαστικά το Βorderlands 3. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι, με τις εκφράσεις των προσώπων τους να κλέβουν την παράσταση. Δεν υπάρχει αντίστοιχη ποιότητα στα περιβάλλοντα, με ορισμένα textures να βρίσκονται αρκετά πίσω σε ανάλυση.

new-tales-from-the-borderlands

Πηγή: 2K Games – VG24.gr

Τεχνικά, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς το New Tales From The Borderlands δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ παιχνίδι, και μπορεί να τρέξει ακόμα και σε πιο αδύναμα μηχανήματα.

Διαβάστε επίσης:  The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me - Review

Συνοπτικά, στο New Tales From The Borderlands συνεχίζουμε να βλέπουμε τους ιδιαίτερα ενδιαφέροντες χαρακτήρες του σύμπαντος του Borderlands, με τους τρεις πρωταγωνιστές του παιχνιδιού της Gearbox να κρίνονται επαρκείς.  Και οι τρεις ξεκινούν κάπως «μουδιασμένα», αλλά εξελίσσονται αρκετά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Το σημείο που κρατά το New Tales From The Borderlands πιο κάτω από την ποιότητα του προκατόχου του είναι το εντελώς ανέμπνευστο και αδιάφορο gameplay, το οποίο θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερο, με περισσότερες ιδέες, ειδικά μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει από τον προηγούμενο τίτλο. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, αν είστε φαν του κόσμου του Borderlands, αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία, αγοράζοντάς το σε κάποιο sale.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Nintendo SwitchNew Tales from the Borderlands boxart
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Gearbox Studio Quebec
Εκδότρια Εταιρεία: 2K Games
Είδος: Graphic Adventure
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 21 Οκτωβρίου 2022
Official website: https://newtalesborderlands.2k.com/

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Ενδιαφέροντα πρόσωπα και σενάριο
  • Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες

Αρνητικά

  • Αδιάφορο και ανέμπνευστο gameplay
  • Λίγες είναι οι επιλογές που επιδρούν ουσιαστικά στην ιστορία

Βαθμολογία

7
Καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ