Nintendo Switch Sports – Review

Προσοχή στις τηλεοράσεις

Το 2013 κυκλοφορεί το Wii, η -τότε- νέα κονσόλα της Nintendo που έφερε μαζί της το motion gaming, κάτι που θα ξεκινούσε ένα μεγάλο trend που ακολούθησαν πολλές εταιρείες. Μαζί με την κονσόλα ερχόταν και ένα παιχνίδι που είχε σκοπό να επιδείξει τις ικανότητες της κονσόλας. Ο λόγος για το Wii Sports, ένα αθλητικό παιχνίδι με πέντε αθλήματα που σύντομα θα γινόταν η αγαπημένη συνήθεια πολλών, εκτός των τηλεοράσεων που έσπασαν. Το κόνσεπτ ήταν αρκετά απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύ διασκεδαστικό. Μπορεί όμως να σταθεί το ίδιο κόνσεπτ σχεδόν μία δεκαετία αργότερα με το Nintendo Switch Sports;

MODES

Η πρώτη μεγάλη επιστροφή που αντικρίζουμε είναι οι σημάνσεις για τα straps στα joycons, για να μην δούμε χειριστήρια να εκτοξεύονται για άλλη μια φορά. Μέσα ένα πολύ σύντομο animation, βρισκόμαστε στο κύριο μενού του παιχνιδιού, όπου συναντάμε τρεις επιλογές παιχνιδιού, online, local, και online σε κλειστό lobby φίλων.

Το online multiplayer θα λέγαμε πως είναι το βασικό mode του τίτλου, και εκεί που περάσαμε τις περισσότερες ώρες που παίξαμε. Αφού περάσουμε από το tutorial κάθε αθλήματος, μπορούμε να βρούμε παίκτες από όλο τον κόσμο και να έρθουμε αντιμέτωποι. Το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν ανάμεσα στην αναζήτηση για ένα άθλημα μόνο, να επιλέξουν πολλαπλά αθλήματα, ή στο τελείως τυχαίο matchmaking όλων των αθλημάτων.

Nintendo Switch Sports Tennis

Σε αυτό το mode, κάθε φορά που ολοκληρώνουμε έναν αγώνα, λαμβάνουμε πόντους επιβράβευσης με τους οποίους ανεβαίνουμε levels, που αυτά με τη σειρά τους προσφέρουν ένα νέο αντικείμενο για το customization του χαρακτήρα μας. Η επιπλέον επιβράβευση πόντων για τις νίκες είναι σχεδόν ασήμαντη, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί ιδιαίτερο κίνητρο για επιπλέον προσπάθεια.

Επίσης, τα items που ξεκλειδώνουμε έρχονται σε μορφή καρτέλας, όπου αν συμπληρωθεί ξεκλειδώνεται ένα outfit για τον χαρακτήρα μας, ωστόσο τα αντικείμενα της καρτέλας δίνονται τυχαία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να αφιερώσουμε παραπάνω χρόνο μέχρι να μας κάτσει το αντικείμενο που θέλουμε, ή τελικά να ολοκληρώσουμε την καρτέλα, η οποία κάνει rotate ανά χρονικά διαστήματα.

Nintendo Switch Sports Volleyball

Πέρα από τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουμε αντικείμενα, το online multiplayer δεν προσφέρει κάτι άλλο. Μπορεί το 2013 αυτό να ήταν αρκετό, ωστόσο στο 2022, ο κάθε παίκτης θα περίμενε ένα είδος ranked συστήματος για να έχει νόημα η επιπλέον προσπάθεια, ή έστω μια επιλογή συμμετοχής σε τουρνουά και όχι απλά έναν αγώνα. Με λίγα λόγια, η online εμπειρία, πέρα από τα levels είναι σχετικά φτωχή.

Αντίστοιχα, στο τοπικό παιχνίδι, οι επιλογές είναι εξίσου περιορισμένες, όμως δεν θα λέγαμε πως έχουν ιδιαίτερη σημασία, μιας και σε αυτές τις περιπτώσεις, σκοπός είναι ένα παρεΐστικο παιχνίδι για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Δυστυχώς, εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα προόδου για τα αντικείμενα. Τέλος, στα κλειστά lobby της τρίτης επιλογής, η Nintendo δείχνει για άλλη μια φορά το πολύπλοκο σύστημα της για το voice chat μεταξύ των παικτών, στέλνοντας μας στην εφαρμογή του Nintendo Switch Online στο κινητό. Παρόλο που η κονσόλα υποστηρίζει bluetooth ήχο, δεν υποστηρίζει ασύρματα μικρόφωνα, κάτι που θα έπρεπε να αλλάξει επιτέλους για να έχουμε voice chat απευθείας από την κονσόλα.

Διαβάστε επίσης:  Το The Legend of Zelda: Majora's Mask έρχεται στο Switch τον Φεβρουάριο

Nintendo Switch Sports Bowling

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στο κομμάτι των αθλημάτων, στο Nintendo Switch Sports βρίσκουμε γνώριμες, αλλά και καινούργιες εμπειρίες. Ας ξεκινήσουμε με τα κλασικά. Το τένις επιστρέφει στη σειρά Sports της Nintendo, κάνοντας το ένα από τα πιο κλασικά και διασκεδαστικά αθλήματα. Η οπτική αναβάθμιση από το τελευταίο remake του Wii U, Wii Sports Club είναι αισθητή, με το gameplay να θυμίζει έντονα του Wii, χωρίς αυτό να είναι κακό. Μιλάμε για ένα απολαυστικό άθλημα και θα σας κάνει να θυμηθείτε τα παλιά.

Το bowling ίσως είναι το καλύτερο άθλημα του τίτλου, μιας και φέρνει μαζί του το κόνσεπτ του πρωταθλήματος. Σε live χρόνο, βλέπουμε τους αντιπάλους μας δίπλα μας να κάνουν τις δικές τους προσπάθειες για ένα καλό σκορ. Σε κάθε γύρο, ορισμένοι παίκτες αποκλείονται, και συνεχίζουν αυτοί με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό μας έκανε να θυμηθούμε battle royale καταστάσεις, και ομολογουμένως ήταν αρκετά διασκεδαστικό.

Chambara

Εκτός από τον κλασικό τίτλο, επιστρέφει και ένα άθλημα από το Wii Sports Resort, το chambara. To συγκεκριμένο άθλημα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο online και είναι το πιο έντονο σαν εμπειρία, καθώς πρέπει να προβλέψει κανείς πως θα κινηθεί ο αντίπαλος του και γενικότερα να υπάρχει συγκέντρωση.

Περνάμε στις νέες προσθήκες και ξεκινάμε με το soccer. Το ποδόσφαιρο παίζεται τόσο με το αξεσουάρ που δίνεται στη retail συσκευασία, όσο και χωρίς αυτό. Για την ώρα το συγκεκριμένο αξεσουάρ χρησιμοποιείται μόνο στο shoot-out και όχι στους κανονικούς αγώνες, κάτι που όμως θα προστεθεί σε μελλοντικό update. Οι πρώτες εντυπώσεις δίνουν την αίσθηση πως παίζουμε Rocket League με τα avatar μας, ωστόσο σύντομα καταλαβαίνουμε πως το pace του αθλήματος είναι αρκετά αργό και δεν γίνονται συχνά “δυνατές” φάσεις στον αγώνα. Σαν ιδέα έχει πλάκα, αλλά θα θέλαμε να είναι λίγο πιο γρήγορο στο σύνολο του.

Διαβάστε επίσης:  Nintendo Direct: Όλες οι ανακοινώσεις του πρόσφατου event

Nintendo Switch Sports Soccer

Ένα ακόμη νέο άθλημα είναι το volley. Οι αγώνες γίνονται μεταξύ τεσσάρων ατόμων, σε ομάδες των δύο. Στο συγκεκριμένο άθλημα, σημαντικό ρόλο παίζει το timing, μιας και οι κινήσεις είναι προκαθορισμένες και απλά πρέπει να εκτελεστούν τη σωστή χρονική στιγμή και με “δύναμη”. Άμυνα, πάσα, κάρφωμα και μπλοκάρισμα είναι οι κινήσεις που εκτελούνται, και ίσως είναι το άθλημα με τις περισσότερες κινήσεις σώματος στο παιχνίδι, κάνοντας το αρκετά διασκεδαστικό.

Τέλος, έχουμε το badminton το οποίο ουσιαστικά είναι ένα πιο γρήγορο τένις, με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των παικτών να είναι πιο σύντομες και έντονες. Θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν έχει τρομερή διαφορά από το τένις, και πως θα μπορούσε να δώσει τη θέση του σε ένα άλλο άθλημα, αλλά είναι εξίσου διασκεδαστικό και ιδιαίτερο.

Bowling

Τα συναισθήματα για το Nintendo Switch Sports είναι ανάμεικτα. Σίγουρα είναι διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η εταιρεία με τα παιχνίδια της. Όμως, δεν είμαστε σίγουροι για το αν το κόστος του τίτλου δικαιολογεί το περιεχόμενο. Με μόλις έξι αθλήματα, τα βασικά modes και μόνο λόγο ενασχόλησης την απόκτηση νέων αξεσουάρ, η εμπειρία είναι κάπως λειψή. Θα θέλαμε πολύ να δούμε ένα σύστημα κατάταξης (Ranked) για κάθε αγώνισμα, ή έστω την λειτουργία των τουρνουά. Για την ώρα, το Switch Sports δεν προσφέρει πάρα πολλά, πέρα από την κλασική διασκέδαση που γνωρίσαμε στο Wii Sports.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ Nintendo SwitchNintendo Switch Sports Cover
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ Nintendo Switch
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Nintendo EPD
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Nintendo
Διανομή: CD Media
Είδος:‌ Sports
Ηλικίες:‌ 7+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 29 Απριλίου 2022
Official website:‌ nintendoswitchsports.nintendo.com

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Κλασική διασκέδαση που γνωρίσαμε στο Wii Sports
  • Τα νέα αθλήματα είναι ενδιαφέροντα
  • Το customization των χαρακτήρων με τα αντικείμενα που ξεκλειδώνουμε

Αρνητικά

  • Λίγα αθλήματα
  • Έλλειψη βάθους στο multiplayer (Ranked, Τουρνουά)
  • Οι νίκες δεν ανταμοίβονται αρκετά
  • Η επιμονή της Nintendo με το Nintendo Switch Online app για voice chat μέσω κινητού και όχι κονσόλας

Βαθμολογία

7
Καλό
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ