No Man’s Sky (PS VR2) – Review

Το No Man’s Sky στην έκδοσή του για το PS VR2 είναι βελτιωμένο οπτικά σε σχέση με ό,τι είδαμε στην προηγούμενη συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Sony.

Ωστόσο, πάλι, η εικόνα είναι κάπως θολή, ακόμα και στην αναβαθμισμένη εκδοχή της. Πάντως, ένα τόσο εντυπωσιακό παιχνίδι όπως το No Man’s Sky ταιριάζει πάρα πολύ στην εικονική πραγματικότητα: ακόμα και την υποδεέστερη μορφή του, στο πρώτο PS VR, πάλι μπορούσε να εντυπωσιάσει με το τεράστιο μέγεθος των πλανητών και του κόσμου γενικότερα.

Το PS VR2 βελτιώνει οπτικά το No Man’s Sky σε σχέση με το πρώτο

Τώρα, η δεύτερη συσκευή εικονικής πραγματικότητας του PlayStation έρχεται να βελτιώσει διάφορες πτυχές του τίτλου και, σε γενικές γραμμές, τα καταφέρνει. Για την ακρίβεια, η εμπειρία είναι κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη που είδαμε στην πρώτη επίσκεψη της Sony όταν μιλάμε για το ταξίδι στο διάστημα, αλλά όχι σε όλες τις πτυχές της.

No Man's Sky

Photo: Hello Games

Το μέγεθος του κόσμου είναι πιο εντυπωσιακό τώρα, καθώς αυτή τη φορά βλέπουμε πιο έντονα χρώματα, πιο έντονο μαύρο και επίσης βλέπουμε πιο μακριά τις λεπτομέρειες, με υψηλότερη ανάλυση. Η εικόνα παραμένει πάντως θολή και δεν φτάνει με τίποτα σε καθαρότητα εκείνη που βλέπουμε στην οθόνη της τηλεόρασής μας, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτή τη φορά επαρκές, ειδικά αν το συγκρίνουμε με ό,τι είδαμε στο πρώτο PS VR.

Εξαιρετικός χειρισμός στο διαστημικό σκάφος

Επίσης ο χειρισμός του διαστημοπλοίου αυτήν τη φορά είναι πολύ καλύτερος με τα νέα χειριστήρια του PS VR2, Sense. Όταν πιλοτάρουμε το διαστημικό σκάφος, πιάνοντας τους μοχλούς με τα χέρια μας, το χειριζόμαστε σαν να ήταν πραγματικό.

Η διαδικασία είναι λειτουργική και οι μηχανισμοί αρκετά καλοδουλεμένοι ώστε τελικά η πτήση να είναι πιο διασκεδαστική από ποτέ και πιο immersive απ’ ό,τι τη θυμόμαστε.

No Man's Sky

Photo: Hello Games

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν είναι εξίσου καλοστημένο όταν μιλάμε για την κίνηση στον χώρο στην επιφάνεια ενός πλανήτη, όταν κινούμαστε δηλαδή με τα πόδια. Σε αυτό το κομμάτι της διαστημικής εξερεύνησης, αν και έχει γίνει καλή προσπάθεια, το αποτέλεσμα δεν είναι επαρκώς λειτουργικό.

Πολύ περίπλοκο το No Man’s Sky σε VR, στο έδαφος

Για την ακρίβεια, ο χειρισμός παραείναι περίπλοκος σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Η προεπιλεγμένη μορφή κίνησης είναι αυτή του teleport με περιστροφή snap (απότομη, για να μην ζαλίζει), αλλά εμείς μπορούμε -μέσω των αρκετών επιλογών που έχουμε στα options- να διαλέξουμε την πιο ελεύθερη μορφή, με την οποία περπατάμε με τον έναν μοχλό του χειριστηρίου και στρίβουμε με τον άλλον, αν αυτό προτιμούμε.

Διαβάστε επίσης:  PS VR2: Βελτιωμένη η πορεία του σε σχέση με το πρώτο headset

Δεν είναι ότι ο χειρισμός είναι κακοστημένος, απλώς είναι πολύ περίπλοκο παιχνίδι για να μπορέσει να λειτουργήσει όσο καλά πρέπει σε αυτήν τη μορφή. Ειδικά όταν πρέπει να περιηγηθούμε σε ένα μενού επιλογών, είναι προφανές ότι η απλή μορφή του παιχνιδιού -στην τηλεόραση και με το χειριστήριο στα χέρια- είναι προτιμότερη.

Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, το No Man’s Sky, παρόλο που είναι πολύ εντυπωσιακό στην εκδοχή του PS VR2, δεν είναι πάντα όσο εύχρηστο θα έπρεπε. Το μέγεθος των πλανητών φαίνεται εντυπωσιακό στην εικονική πραγματικότητα, ο χειρισμός του διαστημόπλοιου είναι συναρπαστικός, η εξερεύνηση με το σκάφος στα πέρατα του διαστήματος είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα και οι διαστημικές μονομαχίες πάντα διασκεδαστικές. Ακόμα, οι δονήσεις στα χέρια και το κεφάλι αυξάνουν το immersion.

Ωστόσο, όταν τα πόδια μας πατούν στο έδαφος κάποιου πλανήτη, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο ικανοποιητικά. Σε μία πιο απλοποιημένη μορφή του παιχνιδιού, το mode εικονικής πραγματικότητας θα ήταν εξαιρετικό. Ως έχει, το No Man’s Sky παίζεται καλύτερα στην τηλεόραση, εκτός από το κομμάτι της διαστημικής εξερεύνηση με το διαστημόπλοιο, που κόβει την ανάσα.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS4, PS5, PS VR, PS VR2, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Oculus Rift, SteamVR, Nintendo SwitchNo Man's Sky - Boxart
Δοκιμάστηκε σε: PS VR2
Εταιρεία Ανάπτυξης: Hello Games
Εκδότρια Εταιρεία: Hello Games
Είδος: Action Adventure / Suvival
Ηλικίες: 7+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2023 (PS VR2) / 9 Αυγούστου 2016 (αρχική κυκλοφορία σε PS4)
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Βελτιωμένο οπτικά σε σχέση με την έκδοση του πρώτου PS VR
  • Εντυπωσιακό το διαστημικό ταξίδι
  • Ο χειρισμός του διαστημόπλοιου είναι διασκεδαστικός και καλοστημένος
  • Αυξημένο immersion
Διαβάστε επίσης:  Starfield - Review

Αρνητικά

  • Ο χειρισμός στο έδαφος παραείναι περίπλοκος
  • Η οπτική αναβάθμιση δεν είναι όσο μεγάλη θα θέλαμε

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ