Outriders Worldslayer – Review

Ελένη Δρίβα

Το Worldslayer αποτελεί το πρώτο expansion του Outriders και εξελίσσει το παιχνίδι σε διάφορους τομείς.

Το Outriders κυκλοφόρησε αρχικά τον Απρίλιο του 2021. Ο action RPG τίτλος των People Can Fly και Square Enix έγινε αποδέκτης θετικών κριτικών τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου, όσο και από τους ίδιους τους παίκτες, παρά τα πολύ γνώριμα concepts που χρησιμοποιούσε. Ένα παιχνίδι που ακολουθεί την ανθρωπότητα στην προσπάθειά της να βρει έναν νέο κατοικήσιμο πλανήτη, έπειτα την καταστροφή της Γης, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Ούτε το γεγονός ότι επέτρεπε να κάνετε αυτό το ταξίδι είτε μόνοι, είτε με παρέα. Όμως, ακόμα και έτσι, ο εν λόγω τίτλος βρήκε το κοινό του, καθώς ό,τι έκανε, το έκανε αρκετά καλά.

Outriders Worldslayer

Outriders Worldslayer / Photo: Square Enix

Η προσέγγιση της People Can Fly ήταν ελαφρώς ανορθόδοξη. Εξοπλισμένο με όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ένα on-going multiplayer looter shooter, το Outriders βαφτίστηκε από το κοινό ένας νέος αντίζηλος για τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας, όμως η εταιρεία ανάπτυξης αποποιούταν αυτή την ταμπέλα επανειλημμένως, παρότι σκόπευε να το εμπλουτίσει με νέο περιεχόμενο στο άμεσο μέλλον. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά από το ντεμπούτο του, το υβριδικό project της Square Enix εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις κάτω από το ραντάρ των μεγαλύτερων looter shooters που προσπαθεί να αποφύγει, όπως το Destiny και το Borderlands, όμως δεν παύει να ακολουθεί το στιλ τους εντατικά με το Worldslayer expansion.

Η μάχη για επιβίωση συνεχίζεται ανέμπνευστα

Το νέο κεφάλαιο στη μάχη της ανθρωπότητας για επιβίωση τοποθετείται χρονολογικά αμέσως μετά από τα βασικά γεγονότα του παιχνιδιού. Ο χρόνος που απομένει στην ανθρωπότητα έως ότου ο πλανήτης Enoch πάψει να είναι ασφαλής είναι ελάχιστος και σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσουν το είδος τους οι παίκτες καλούνται να βρουν έναν επιστήμονα από τη μεριά των εχθρών που φαίνεται να έχει ανακαλύψει κάτι σημαντικό σχετικά.

Outriders Worldslayer

Outriders Worldslayer / Photo: Square Enix

Οι βασικές αποστολές του Worldslayer δεν είναι πολλές σε αριθμό και θα σας απασχολήσουν από 4 έως 10 ώρες, ανάλογα με τον ρυθμό που ακολουθείτε. Δυστυχώς ούτε σε ουσία, ούτε σε δομή θα σας προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο. Ο χρόνος που διαρκεί η βασική πλοκή του expansion είναι λίγος για να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από ένα απλό background για… πιστολίδια, κάτι που ενθαρρύνει και η μορφή των αποστολών, οι οποίες είναι μια επανάληψη του μοτίβουμπαίνω σε έναν χώρο, σκοτώνω τους εχθρούς, μπαίνω στον επόμενο χώρο, καθαρίζω το νέο κύμα εχθρών” και ούτω καθεξής. Εν ολίγοις, αν και η κεντρική πλοκή του expansion είναι ενδιαφέρουσα και παρουσιάζει σημαντικά γεγονότα, η υλοποίηση είναι απογοητευτικά μέτρια.

Το highlight του Outriders και αυτή τη φορά είναι οι μάχες του λοιπόν. Όχι επειδή το Worldslayer τους δίνει ιδιαίτερο νέο βάθος, αλλά επειδή ο γρήγορος και επιθετικός ρυθμός εξακολουθεί να παραμένει απολαυστικός. Παρ’ όλα αυτά, το expansion φέρνει και μερικές μικρές προσθήκες, έτσι, για το καλό. Οι εν λόγω προσθήκες είναι δύο νέα trees από upgrades για τον χαρακτήρα σας. Το ένα, το pax tree, αποτελείται ουσιαστικά από δύο νέα παρακλάδια των βασικών skill trees που έχει το κάθε class και οι πόντοι που χρειάζονται για να το αναβαθμίσετε προκύπτουν από διάφορα objectives και όχι μέσω των experience points. Το δεύτερο είναι πιο παραδοσιακό, επιτρέποντάς σας να αναβαθμίσετε χαρακτηριστικά γενικής φύσεως, όπως η άμυνα και η ζωή του Outriders σας, μαζεύοντας πόντους με το Exp.

Shoot to loot, loot to shoot

Τι γίνεται με το loot όμως; Το Worldslayer φέρνει νέες πανοπλίες για να αποκτήσετε (δύο αποκλειστικές για κάθε class και διάφορα κομμάτια που είναι διαθέσιμα για όλους ανεξαρτήτως), νέα όπλα και μια καινούργια έκδοση των παλιών, που έχει ένα παραπάνω mod slot. Η διάφορα είναι ότι το slot αυτό δεν αλλάζει μέσω crafting, οπότε πρέπει να πετύχετε κάποιο perk που σας εξυπηρετεί εξαρχής.

Μια εξαιρετική κίνηση που έχει κάνει η People Can Fly με το expansion είναι πως πλέον δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να farmαρουν συγκεκριμένα κομμάτια από armor στο νέο endgame activity του παιχνιδιού. Αν, για παράδειγμα, σας λείπει ένα καλό helmet, τότε μπορείτε να παίξετε ξανά και ξανά το encounter που προσφέρει την αντίστοιχη ανταμοιβή. Την ίδια στιγμή τα νέα tiers δυσκολίας (apocalypse tiers) αυξάνουν τις πιθανότητες σας να σας πέσει κάτι σπάνιο και καλό. Όσο μεγαλύτερη είναι δυσκολία, τόσο καλύτερο είναι το loot. Να διευκρινίσουμε πως αν και τα apocalypse tiers αντικαθιστούν τα παλιά world tiers, ουσιαστικά λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Outriders Worldslayer

Outriders Worldslayer / Photo: Square Enix

We are in the endgame now, Outriders

Όπως προαναφέραμε υπάρχει ένα νέο endgame activity στο παιχνίδι πια. Το Trial of Tarya Gratar είναι μια σειρά από δοκιμασίες που αποτελούνται από μάχες με στρατιές εχθρών, αλλά και boss fights. Στη διάθεσή σας έχετε τρεις ευκαιρίες για να τελειώσετε το κάθε run, το οποίο περιέχει πάντα τρία συγκεκριμένα bosses και μερικά ακόμα trials που δεν είναι όλα υποχρεωτικά (αλλά δίνουν το στοχευμένο loot που αναφέραμε παραπάνω). Αν ξεμείνετε από ευκαιρίες, τότε ξεκινάτε πάλι από την αρχή.

Η νέα αυτή πρόκληση είναι γενικά πολύ γενναιόδωρη με τα rewards της, το οποίο είναι πάντα ένα πολύ θετικό γεγονός. Παράλληλα, τα boss fights που προσφέρει είναι όλα μοναδικά και απολαυστικά. Όμως, δυστυχώς, είναι πάντα τα ίδια, στην ίδια σειρά. Μπορεί λοιπόν τα άλλα trials να γίνονται randomise, αλλά τα bosses όχι, που σημαίνει ότι αν έχεις ολοκληρώσει μια φορά το activity έχεις πλέον δει ό,τι έχει να προσφέρει το endgame του Outriders.

Outriders Worldslayer

Outriders Worldslayer / Photo: Square Enix

Έπεται και συνέχεια

Ο επίλογος του Worldslayer δεν κρύβει σε καμία περίπτωση πως θα υπάρξει μια συνέχεια. Η κοστολόγηση του στα 40€ όμως δεν είναι κάτι που δικαιολογεί με επιτυχία και στο μέλλον αποτελεί ένα μελανό σημείο που η People Can Fly καλό θα ήταν να εξετάσει εκ νέου. Το Outriders παραμένει ένα καλό παιχνίδι, που κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται, αλλά έχει πλέον έρθει η ώρα να κάνει κάτι παραπάνω πέρα από ό,τι είναι απλά απαραίτητο για να γίνει αποδεκτό. Γιατί, πάνω από όλα, το νέο expansion τονίζει αυτό το πρόβλημα, ό,τι προσθήκες και αλλαγές και αν έφερε.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|SOutriders Worldslayer
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ People Can Fly
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Square Enix
Διανομή: CD Media
Είδος:‌ Third-person shooter, action role-playing
Ηλικίες:‌ 18+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 28 Ιουνίου 2022
Official website:‌ Outriders-Worldslayer

Διαβάστε επίσης:  Disney Illusion Island - Review

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

 

 

Θετικά

  • Σας δίνει την ευκαιρία να φαρμάρετε συγκεκριμένα κομμάτια από armor
  • Τα νέα skill trees

Αρνητικά

  • Μικρό σε διάρκεια και σχετικά φτωχό σε περιεχόμενο
  • Δεν δικαιολογεί την κοστολόγησή του
  • Επαναλαμβάνει όλα τα λάθη του base game

Βαθμολογία

7
Καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ