PAC-MAN WORLD Re-PAC – Review

Wakawakawakawakawakawakawaka

Σαν παιδί των ’90s, μεγάλωσα κυρίως με τα παιχνίδια του PlayStation 1. Τα περισσότερα από αυτά ήταν platformers, από το Crash Bandicoot μέχρι το Gex. Ανάμεσα σε ένα είδος, που είχε ανθίσει για τα καλά εκείνα τα χρόνια, βρέθηκε και το Pac-Man World.

Ο ήρωας που όλοι αγάπησαν στα arcades ξεκινάει μια νέα περιπέτεια, και για πρώτη φορά σε 3D περιβάλλον. Με τρία παιχνίδια στη σειρά, η Bandai Namco αποφάσισε να κάνει ένα remake του αρχικού, που κυκλοφόρησε το 1999. Άραγε άντεξε στο χρόνο; Μπορεί να σταθεί σε μια αγορά γεμάτη από remasters, remakes, αλλά και νέες επιλογές;

Pac-Man Party! Πάει το πάρτι…

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Pac-Man και η οικογένεια του δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια εορτασμού των 20 χρόνων. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης απαγάγουν όλη την οικογένεια και τους κρατούν στο Ghost Island. Μία από τις πρώτες αλλαγές που θα διαπιστώσει κανείς, είναι η αντικατάσταση της Ms. Pac-Man με την Pac-Mom, και τις αλλαγές στο Pac-Baby. Όλα αυτά εξαιτίας μιας δικαστικής διαμάχης με την AtGames που δεν έχει λυθεί ακόμα. Όπως και να έχει, η ουσία της ιστορίας δεν άλλαξε και μπήκαν στον κόπο να δημιουργήσουν νέα cutscene. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, δεν γίνεται σε όλα τα remake/remaster και παίρνει έναν πόντο.

Καθώς ξεκινήσαμε το πρώτο επίπεδο, όλες οι αναμνήσεις ξύπνησαν. Μόνο που όλα ήταν… πεντακάθαρα! Η δουλειά που έχει γίνει στον οπτικό τομέα είναι εξαιρετική. Καταφέρνει όχι απλά να διατηρήσει το ύφος κάθε πίστας, αλλά και να της δώσει ακόμα περισσότερη ζωή. Παράλληλα, στο PS5 που δοκιμάσαμε τον τίτλο, διαπιστώσαμε πως υποστηρίζει και adaptive triggers, και ας είναι στην πιο απλή τους μορφή.

Διαβάστε επίσης:  Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Digimon Survive στην Ιαπωνία

Δεν μένει στο 1-1 remake!

Το Pac-Man World: Repac είναι αυτό που θα λέγαμε 1-1 remake. Τουλάχιστον στον οπτικό τομέα. Ως προς το gameplay έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες. Αρχικά, πέρα από το «τρέξιμο» και το bounce, ο αγαπημένος ήρωας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα pac dots που συλλέγει για να επιτεθεί στους αντιπάλους του. Παράλληλα, προστέθηκε και η δυνατότητα να παραμείνει για λίγη ώρα στον αέρα για να μην πέσουμε στο κενό. Οι προσθήκες αυτές είναι καλοδεχούμενες. Αν και οι εχθροί δεν αποτελούν και ιδιαίτερο κίνδυνο, σίγουρα θα φανούν χρήσιμες στους speedrunners.

Εκτός των κινήσεων του χαρακτήρα, υπάρχουν αλλαγές και στα boss fights προσθέτοντας επιπλέον sequences σε κάποια από αυτά, και δίνοντας περισσότερη ζωή σε κάποια άλλα για να κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή. Κλείνοντας με τις προσθήκες του παιχνιδιού, έχουμε και δύο επιπλέον Modes, το Maze mode με τη δυνατότητα να παίξουμε λαβυρίνθους με μοντέρνα γραφικά και εμπόδια, και το Classic mode που προσφέρει το κλασικό arcade παιχνίδι, για να θυμηθούμε τα παλιά.

Ναι μεν, αλλά…

Ωραία όλα αυτά, καλός και ο νοσταλγικός παράγοντας, αλλά κάποια πράγματα δεν άλλαξαν. Μπορεί τα επίπεδα και το design τους να άντεξαν στο χρόνο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον τεχνικό τομέα. Για παράδειγμα, τα ledges στα οποία μπορούμε να κρεμαστούμε είναι κάπως… επιλεκτικά, μιας και δεν δίνεται η δυνατότητα να κρεμαστούμε σε όλα. Αντίστοιχα υπάρχουν κάποιοι «αόρατοι» τοίχοι που μπορεί να εμποδίσουν κάποιο διαγώνιο άλμα. Και πάλι επιλεκτικά, με άλλα σημεία να είναι πολύ πιο «ανοιχτά». Τελευταίο «παράπονο» είναι η μουσική του παιχνιδιού που θύμιζε εποχές PS1, με χαμηλή ποιότητα.

 

Διαβάστε επίσης:  Shadow of the Erdtree: Η αποκάλυψη του DLC του Elden Ring συγκλονίζει

Με 10 ώρες παιχνιδιού φτάσαμε στο 97% του παιχνιδιού, με λίγες παραπάνω να χρειάζονται για το 100% και την πολυπόθητη «πλατίνα». Σε γενικές γραμμές, το Pac-Man World Re-PAC έχει δεχτεί αρκετή αγάπη. Σίγουρα περισσότερη από πολλά remasters/remakes που βλέπουμε από εκείνη την εποχή. Χωρίς να μείνει μόνο στον οπτικό τομέα, έκανε ουσιαστικές αλλαγές και προσθήκες για να αποτελέσει μια απολαυστική εμπειρία ακόμα και 20 χρόνια μετά, παρά τα μικρά ψεγάδια του.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo SwitchPac-Man World Cover
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Now Production
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Bandai Namco Entertainment
Είδος:‌ Action Adventure
Ηλικίες:‌ 7+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 26 Αυγούστου 2022
Official website:‌ bandainamcoent.eu/pac-man

 

 

Θετικά

  • Μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές
  • Οπτικός τομέας
  • Βελτιωμένα bossfights
  • Νέα modes, και ας είναι «απλά»

Αρνητικά

  • Μουσική
  • Μικρά ψεγάδια μέσα στα επίπεδα

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ