Plantronics / Poly Voyager 8200 UC – Review

Ένα headset για αυτούς που θέλουν να τα κάνουν όλα!

Φώτης Λαμπρινός

Τα Plantronics Voyager 8200 UC αποτελούν μια αρκετά καλή πρόταση γι’ αυτούς που θέλουν με ένα headset να κάνουν αρκετά διαφορετικά πράγματα.

Όταν μιλάμε για headsets και τον τομέα του ήχου γενικότερα, η Plantronics ίσως να μην είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα σας έρθουν στο μυαλό. Βασικά μπορεί να μην σας έρθει και καθόλου. Το γνωρίζατε όμως ότι η γνωστή φράση του Neil Armstrong, στην επιφάνεια του φεγγαριού, ειπώθηκε μέσω ενός ακουστικού της Plantronics;

Η ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε το 1961, όταν δύο πιλότοι αεροσκαφών αποφάσισαν να εφεύρουν μια εναλλακτική λύση για τα ακουστικά που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε η εμπορική αεροπορία. Οι Courtney Graham και Keith Larkin δημιούργησαν το πρώτο τους προϊόν σε ένα γκαράζ στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια και τα προϊόντα τους έφτασαν να χρησιμοποιούνται από τότε στα περισσότερα αεροσκάφη, μέχρι και στις αποστολές της NASA.

To 2019 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την Polycom και πλέον τα προϊόντα της Plantronics κυκλοφορούν με την ονομασία Poly, ενώ η Poly εξαγοράστηκε από την HP το 2022 και πλέον αποτελεί μέρος της. Φτάνοντας στο σήμερα, έχουμε στα χέρια μας τα ασύρματα ακουστικά Plantronics/Poly Voyager 8200 UC. Περάσαμε αρκετές ημέρες δοκιμάζοντάς τα σε διάφορα σενάρια χρήσης και θα τα δούμε αναλυτικά στις παρακάτω γραμμές.

Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής

Μόλις πάρουμε στα χέρια μας τα Voyager 8200 UC αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα προϊόν που εστιάζει στην ποιότητα και την ουσία. Το εξωτερικό μέρος των ακουστικών είναι ένας συνδυασμός ποιοτικού πλαστικού, μέταλλου και μαλακής δερματίνης. Στο εξωτερικό μέρος του ακουστικού, έχει γίνει μια επεξεργασία στο πλαστικό που μοιάζει με σκούρο ξύλο, δίνοντάς έτσι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Plantronics Voyager 8200 UC

Photo: VG24.gr

Αρχικά, τα 289 γραμμάρια γίνονται αισθητά στο χέρι, αλλά μόλις τα φορέσουμε είναι μια άλλη ιστορία. Φαίνεται να έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη στήριξη του headset στο σημείο που έρχεται σε επαφή με το κεφάλι μας, με όλα τα σημεία επαφής να είναι μαλακά και να μην κουράζουν, μετά από αρκετές ώρες χρήσης. Μόνο όπως είναι λογικό (ειδικά την εποχή που γράφεται το παρόν κείμενο) μετά από κάποια ώρα τα αυτιά ζεσταίνονται αρκετά και χρειάζεται ένα διάλειμμα. Σε αυτό συμβάλλει αρνητικά σε ένα βαθμό η χρήση της δερματίνης στο μαξιλαράκι του ακουστικού.

Εδώ να αναφέρουμε ότι, όπως είναι λογικό, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και το headset θα “κάτσει” σε κάποιον καλύτερα από ότι σε κάποιον άλλο. Στην περίπτωσή μας, τα μαξιλαράκια περιβάλλουν πλήρως το αυτί, αλλά οριακά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να χρειαστεί να τα κουνήσουμε λίγο για να βολευτούμε ξανά. Ο ελαφρύς σχεδιασμός είναι αναμφίβολα ένα πλεονέκτημα, αλλά θέτει σε κίνδυνο την παθητική απομόνωση του εξωτερικού θορύβου, με αποτέλεσμα να υπολείπονται ελαφρώς του μέσου όρου από αυτή την άποψη.

Διαβάστε επίσης:  Creative Zen Air DOT: Μικρά αλλά…απίστευτα δυνατά!

Φτιαγμένα για τον επαγγελματία

Τα χειριστήρια είναι κατανεμημένα μεταξύ των δύο ακουστικών. Το πλήκτρο ενεργοποίησης και ζεύξης συνοδεύει το πλήκτρο σίγασης στο δεξί ακουστικό, και αφήνει χώρο για το μεγάλο κουμπί απάντησης/διακοπής κλήσεων στο κέντρο του ακουστικού. Το άλλο ακουστικό στεγάζει τα χειριστήρια αναπαραγωγής, το τσιπ NFC και το διακόπτη του active noise cancelation (ANC ), το οποίο έχει τρεις θέσεις.

Plantronics Voyager 8200 UC

Ο τριπλός διακόπτης ρύθμισης του ANC | Photo: VG24.gr

Το ANC λειτουργεί αρκετά καλά. Μέσω του διακόπτη μπορούμε να το ρυθμίσουμε σε τρία επίπεδα, απενεργοποιημένο, μέτριο και πλήρως ενεργοποιημένο. Επιπλέον, υπάρχει ένα ειδικό κουμπί για γρήγορη πρόσβαση στη λειτουργία σίγασης του μικροφώνου, ενώ μας προειδοποιεί αν αρχίσουμε να μιλάμε, ενώ η λειτουργία είναι ενεργή.

Χρειάζεται κάποια ώρα εξοικείωσης για τον χρήστη για να βρίσκει εύκολα αυτό που θέλει, αλλά μόλις ξεπεραστεί αυτό το μικρό εμπόδιο, μπορούμε να κάνουμε πραγματικά τα πάντα, χωρίς να ακουμπήσουμε τη συσκευή που έχουμε συνδέσει.

Plantronics Voyager 8200 UC

Πλήκτρα ενεργοποίησης ζεύξης και απενεργοποίησης μικροφώνου | Photo: VG24.gr

Στο δεξί ακουστικό έχουμε μια υποδοχή micro USB στο κάτω μέρος για φόρτιση της μπαταρίας και μια υποδοχή 3.5mm για χρήση των ακουστικών σε λειτουργία plug-in. Για την ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή, είναι απαραίτητη η χρήση του αντάπτορα USB, ενώ για σύνδεση με το κινητό, απλά πρεπει να πατήσουμε για 2 δευτερόλεπτα το πλήκρο του Bluetooth και μόλις γίνει η σύνδεση, θα μας ζητηθεί να κατεβάσουμε την επίσημη εφαρμογή.

Multitasking παντού

Η Plantronics / Poly προωθεί το λογισμικό hub ως πολύτιμο σύντροφο και, σε μεγάλο βαθμό, ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ισχυρισμό. Δοκιμάσαμε το λογισμικό για Windows 11 και iOS. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν επιλογές για την προσαρμογή των ρυθμίσεων κλήσης και έντασης ήχου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την υπολειπόμενη αυτονομία της μπαταρίας και τον χρόνο σύνδεσης. Ωστόσο, η έκδοση του προγράμματος για iOS είχε περιορισμένες δυνατότητες σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση για Windows.

Plantronics Voyager 8200 UC

Θήκη μεταφοράς, σύντομος οδηγός και καλώδια σύνδεσης | Photo: VG24.gr

Κατά τη σύνδεση με Bluetooth, τα ακουστικά παρέχουν ασύρματη εμβέλεια σχεδόν 30 μέτρων, επιτρέποντάς μας να μετακινούμαστε άνετα στο δωμάτιο, χωρίς να έχουμε διακοπές και αποσυνδέσεις.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο το γεγονός ότι επιτρέπουν την ταυτόχρονη σύνδεση δύο συσκευών και την απάντηση των κλήσεων από οποιοδήποτε από τα δύο. Ισχύει, είτε έχουμε συνδέσει υπολογιστή και ένα τηλέφωνο, είτε δυο τηλέφωνα, με δυνατότητα λήψης κλήσεων και από τα δύο. Είναι ξεκάθαρο ότι τα Voyager 8200 UC είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στην καθημερινότητα ενός επαγγελματία, που εργάζεται σε έναν υπολογιστή και θέλει να μπορεί να απαντάει κλήσεις από τις συσκευές του, να μπαίνει σε διάφορα meetings (Zoom, Skype, κλπ. ) και όλα αυτά με άριστη ποιότητα κλήσεων.

Plantronics Voyager 8200 UC

Photo: VG24.gr

Στις δοκιμές μας, η ποιότητα των κλήσεων ήταν άψογη, ενώ ο συνομιλητής μας, μας άκουγε πάντα καθαρά χωρίς προβλήματα και με την απομόνωση των θορύβων να κάνει σωστά τη δουλειά της. Δεν ακουγόμασταν στο “βάθος”, όπως συμβαίνει με αρκετά μικρόφωνα, όταν προσπαθούν να απομονώσουν τον περιβαλλοντικό θόρυβο.

Διαβάστε επίσης:  Sonos Era 300 - Review

Let there be sound

Η ακρόαση μουσικής ήταν μια εξίσου ευχάριστη εμπειρία, ωστόσο ίσως να μην ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Ξεκινώντας από την ένταση του ήχου, τα Voyager 8200 UC φαίνεται να έχουν ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα ήχου από άλλα headsets.

Τα ακουστικά παράγουν βαθιά και πλούσια μπάσα, διατηρώντας παράλληλα μια ομαλή και καθαρή περιοχή υψηλών συχνοτήτων. Το μόνο αξιοσημείωτο ζήτημα προκύπτει όταν αυξάνουμε την ένταση του ήχου στο μέγιστο επίπεδο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κάποια παραμόρφωση, ιδιαίτερα στις υψηλές συχνότητες. Σε γενικές γραμμές μια μεγάλη ποικιλία ειδών μουσικής ακούγεται πολύ καλά, χωρίς να “ρίχνει σαγόνια”.

Plantronics Voyager 8200 UC

Photo: VG24.gr

Αυτή η ποιότητα μεταφράζεται επίσης όταν χρησιμοποιούμε τα ακουστικά για να παρακολουθήσουμε κάποιο βίντεο. Οι συζητήσεις είναι καθαρές και οι θόρυβοι του περιβάλλοντος απομονώνονται αρκετά καλά.

Αυτονομία

Κατά την ενεργοποίηση των ακουστικών, ακούμε ένα μήνυμα που μας ενημερώνει για την κατάσταση της μπαταρίας “power high”, “power medium”, “power low” ή την προτροπή “recharge headphones” (επαναφόρτιση ακουστικών). Οι αντίστοιχες φωτεινές ενδείξεις στο δεξί ακουστικό συνοδεύουν αυτά τα μηνύματα. Με πλήρη φόρτιση, ανάβουν και οι πέντε λυχνίες, ενώ σταδιακά μειώνονται. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, οι λυχνίες ανάβουν αντίστροφα, ξεκινώντας από μία λυχνία και προχωρώντας σε πέντε λυχνίες κατά την επίτευξη πλήρους φόρτισης. Η επαναφόρτιση χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες, ενώ η αυτονομία φαίνεται να είναι κοντά στον χρόνο που υπόσχεται η εταιρεία, δηλαδή 24 ώρες.

Συμπέρασμα

Τα Plantronics / Poly Voyager 8200 UC μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι εκπλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους. Παρέχουν άψογη ποιότητα κλήσεων και προσφέρουν μια ικανοποιητική μουσική εμπειρία, χωρίς να είναι τα καλύτερα όσον αφορά την παθητική απομόνωση των θορύβων. Η αξιοσημείωτη αυτονομία είναι ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει. Επιπλέον, ο διακριτικός σχεδιασμός των ακουστικών προσθέτει στην ελκυστικότητά τους και η άνεση που προσφέρουν είναι πραγματικά υποδειγματική. Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, θεωρούμε ότι η τιμή τους είναι σίγουρα τσουχτερή αλλά δεδομένου ότι απευθύνεται κυρίως σε business κοινό που ψάχνει λύσεις office, συμβαδίζει με παρόμοιες προτάσεις στην αγορά.

Θετικά

  • Ποιοτική κατασκευή
  • Άνετα, μετά από πολύωρη χρήση
  • Ποιότητα κλήσεων
  • Πολλές επιλογές συνδεσιμότητας
  • Αυτονομία

Αρνητικά

  • Μέτρια παθητική απομόνωση θορύβων
  • Η επιλογή του micro USB
  • Η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ