PlayStation VR2 – Unboxing

Παύλος Κρούστης

Το PlayStation VR2 κυκλοφορεί στις 22 Φεβρουαρίου και είχαμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Η πρώτη γεύση έρχεται με το unboxing του PlayStation VR2, αλλά και τον σχολιασμό της εμφάνισης και της αίσθησης που αφήνει η συσκευή.

 

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος στο σετ κεφαλής εικονικής πραγματικότητας της Sony είναι η κατά πολύ μικρότερη συσκευασία, η οποία είναι αρκούντως λιτή, αφού περιλαμβάνει πολύ λιγότερα πράγματα σε σχέση με την αντίστοιχη του πρώτου PlayStation VR. Αυτήν τη φορά, βρίσκουμε στο κουτί μόνο το σετ κεφαλής, τα δύο χειριστήρια, τα ακουστικά, που ενσωματώνονται στο headset, ένα καλώδιο USB-C για τη φόρτιση των χειριστηρίων και το συνοδευτικό φυλλάδιο. Δεν έχουμε ούτε εξωτερική μονάδα, ούτε ειδικό μετασχηματιστή ρεύματος, ούτε τα επιπλέον καλώδια που χρειάζονταν για τη λειτουργία του πρώτου PS VR. Δημιουργεί ανακούφιση…

PlayStation VR2 Unboxing

Photo: VG24.gr

Τα δύο χειριστήρια είναι πανάλαφρα στα 168 γρ. το καθένα, ενώ και το ίδιο το σετ κεφαλής αντιστοιχεί σε μόλις 560 γρ. Επάνω στη χρήση δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στον παίκτη, καθώς το γεγονός ότι η συσκευή ενώνεται μόνο με ένα καλώδιο, το οποίο μάλιστα είναι και αρκετά μακρύ, δεν περιορίζει καθόλου τις κινήσεις μας. Ειδικότερα δε, αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι πλέον δεν χρησιμοποιείται κάμερα, οπότε μπορούμε να γυρίσουμε, να σκύψουμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε, βοηθά σε αυτήν την ευελιξία.

PlayStation VR2 Unboxing

Photo: VG24.gr

Ο σχεδιασμός ακολουθεί τις γραμμές και τα χρώματα του PS5. Οι καμπύλες του headset θυμίζουν κάτι από το προηγούμενο VR, όμως ξεχωρίζουν οι 4 κάμερες που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος και αποτελούν τους βασικούς αισθητήρες. Έχουμε πιο παχιά μαξιλαράκια στο πίσω μέρος, αλλά και στο μπροστινό, που ακουμπά το κούτελό μας, ενώ διατίθεται και αεραγωγός αυτήν τη φορά για καλύτερη ροή του αέρα.

Τα χειριστήρια ακολουθούν τα στάνταρ που έχουν θέσει άλλες συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Διαθέτουν αεροδυναμικό σχήμα και θυμίζουν κάτι από το logo της Sony Ericsson που ήταν κάπως σαν σφαίρα. Με το που περάσει κάποιος το χέρι του μέσα από τον κύκλο, που αποτελεί το περίβλημα των νέων χειριστηρίων, νιώθει αμέσως οικεία. Τα κουμπιά του PlayStation είναι όλα εκεί, με τη χρήση διπλών αναλογικών μοχλών, αλλά και πιο εξειδικευμένων λειτουργιών, όπως είναι η απτική ανάδραση.

Πέρα από την εμφάνιση και την αίσθηση που αφήνει η συσκευή, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι άλλο. Σύντομα όμως, θα επανέλθουμε με νεότερο περιεχόμενο, με το πλήρες review της συσκευής, στο οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά για όλες τις λειτουργίες του, τι μας εντυπωσίασε και τι πιστεύουμε πως θα μπορούσε να έχει σχεδιαστεί καλύτερα.

PlayStation VR2 Unboxing

Photo: VG24.gr

Έως τότε, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι, από την πρώτη χρήση κιόλας, το PlayStation VR2 φαίνεται πως αποτελεί ένα πολύ πιο πλήρες προϊόν σε σχέση με τον προκάτοχό του και εξαλείφει αμέτρητα προβλήματα με δεκάδες νέες προσθήκες και σαφώς βελτιωμένο σχεδιασμό. Περισσότερα σε λίγες μέρες.

Διαβάστε επίσης:  Fallout 4: Αναβάλλεται για το 2024 το Next-Gen Update
 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ