Princess Peach: Showtime! – Review

Το Princess Peach: Showtime! βάζει την αγαπημένη πριγκίπισσα σε μια νέα περιπέτεια με… πολλούς ρόλους!

Το franchise του Super Mario πάντα ήταν ένα από τα αγαπημένα χαρτιά της Nintendo. Με συνεχόμενες κυκλοφορίες και spin-offs, ίσως είναι το IP με τις περισσότερες κυκλοφορίες στις κονσόλες της. Σε ένα ντόμινο κυκλοφοριών, που συνέπεσαν -καθόλου τυχαία- με την ταινία, βλέπουμε όχι μόνο παλιούς, αλλά και νέους τίτλους.

Super Mario Bros. Wonder [review] και Super Mario RPG [review] έκλεισαν το προηγούμενο έτος. Το 2024, το σερί συνεχίζεται από το Princess Peach Showtime! Δεν είναι η πρώτη φορά που η Princess Peach έχει το δικό της παιχνίδι. To 2005 είχε κυκλοφορήσει άλλη μία προσωπική της περιπέτεια με τίτλο Super Princess Peach, για το Nintendo DS. Σχεδόν 20 χρόνια μετά, η Peach επιστρέφει με μία νέα ιστορία γεμάτη… μεταμφιέσεις!

Princess Peach Showtime!

Photo: Nintendo – VG24.gr

Εδώ οι καλές παραστάσεις!

Όλα ξεκινούν όταν ένας Toad βρίσκει το διαφημιστικό φυλλάδιο του Sparkle Theater. Βλέποντάς το, η Peach αποφασίζει να επισκεφτεί το θέατρο μαζί με δύο Toads. Κατά την άφιξή τους, συναντούν τη μάγισσα Grape, η οποία καταλαμβάνει το θέατρο και καταστρέφει όλες τις παραστάσεις! Με όλους τους επισκέπτες και την Peach να βρίσκονται κλειδωμένοι στο εσωτερικό, εμφανίζεται η Stella, προστάτιδα του θεάτρου. Σε συνεργασία με την Peach, καλούνται να επαναφέρουν την τάξη στο θέατρο και να σώσουν τα Sparklas, τους πρωταγωνιστές των παραστάσεων.

Η περιπέτεια μπορεί να φανεί μεγάλη, μιας και το θέατρο έχει πέντε ορόφους. Σε κάθε όροφο βρίσκουμε τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις, με σύνολο τα 20 επίπεδα. Α! Μην ξεχάσουμε και το υπόγειο, όπου μας περιμένουν άλλα 10 επίπεδα. Στην πραγματικότητα, όμως, η περιπέτεια είναι σχετικά μικρή, ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με το Super Mario Bros. Wonder που έχει 69 κύρια επίπεδα και πολλά μικρότερα.

Princess Peach Showtime!

Photo: Nintendo – VG24.gr

Παίξτε ρόλους… κλειδιά για κάθε παράσταση

Κάθε επίπεδο είναι και μέρος μιας θεματικής ενότητας. Μπαίνοντας σε κάθε ένα από αυτά, η Peach αναλαμβάνει και τον αντίστοιχο πρωταγωνιστικό ρόλο. Από Detective και Patissier, μέχρι Mermaid και Ninja. Οι δέκα θεματικές των παραστάσεων έχουν πλάκα και διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Μπορεί οι ιστορίες τους να έχουν ενδιαφέρον, όμως είναι μικρές, με κάποια επίπεδα να διαρκούν μόλις λίγα λεπτά. Τουλάχιστον, αυτά τα λεπτά έχουν ενδιαφέρον και πολλά… εφέ!

Διαβάστε επίσης:  Mario + Rabbids Sparks of Hope - Preview

Θα περίμενε κανείς πως κάθε ρόλος θα έχει και κάτι διαφορετικό. Πράγματι, η Peach-γοργόνα χειρίζεται τα ψάρια του βυθού με τη μαγική φωνή της. Η Peach-ντετέκτιβ χρησιμοποιεί τον μεγεθυντικό φακό της για να βρει στοιχεία. Αυτό θα μπορούσε να δώσει βάθος σε κάθε ρόλο, όμως τα πράγματα είναι υπερβολικά απλά. Ουσιαστικά έχουμε δύο ενέργειες. Το jump κα το action. Όπου action, βάλτε το τραγούδι στη γοργόνα, την επίθεση στο ρόλο του ninja κ.ο.κ. Γενικότερα, θα μπορούσε να έχει περισσότερες κινήσεις, αλλά και μεγαλύτερα επίπεδα που θα μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν.

Princess Peach Showtime!

Photo: Nintendo – VG24.gr

Οι πίστες είναι γεμάτες με coins και Sparkle Gems. Τα πρώτα, τα χρησιμοποιούμε για να αγοράσουμε νέες αμφιέσεις, τόσο για την Peach, όσο και τη Stella. Τα Sparkle Gems τα συλλέγουμε ώστε να ξεκλειδώσουμε τα boss fights κάθε ορόφου. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος να επιστρέψει κανείς για replayability, μαζί με κάποια challenges που ξεκλειδώνονται post game. Τα coins και τα gems μπορεί να κρύβονται σε μυστικά σημεία, στα οποία πρέπει να… ποζάρουμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση.

Princess Peach Showtime!

Photo: Nintendo – VG24.gr

Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε το 2017

Όλα αυτά εμφανίζονται με έναν μοναδικό τρόπο. Μια σοβαρή προσπάθεια, με έξυπνη σκηνοθεσία και γραφικά που θα μπορούσαν άνετα να εμφανιστούν σε μια 4K τηλεόραση. Όμως, για άλλη μια φορά, ακόμα και για παιχνίδι της ίδιας της Nintendo δεν “τραβάει”. Το απαρχαιωμένο hardware προκαλεί όχι μόνο πτώσεις καρέ στο handheld mode, αλλά και “θολούρα”. Αν για κάτι ήταν γνωστή η Nintendo με το Switch, ήταν πως φρόντιζε αρκετά τους τίτλους της. Δεν θα μας έκανε εντύπωση, αν στο μέλλον μάθουμε πως ο τίτλος προοριζόταν -αρχικά- για τον διάδοχο της κονσόλας.

Princess Peach Showtime!

Photo: Nintendo – VG24.gr

Η παράσταση των παραστάσεων: Princess Peach Showtime!

Το Princess Peach Showtime! είναι ένα όμορφο platformer που θα μπορούσε να είναι πολλά περισσότερα. Ο υπερβολικά απλός χειρισμός, αλλά και το ελάχιστο περιεχόμενο αφαιρούν από τη “μαγεία” που θα μπορούσε να προσφέρει. Επιπλέον, ο αδύναμος τεχνικός τομέας λόγω hardware, αλλά και η έλλειψη replayability δεν βοηθούν την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:  Nintendo Switch 2: Σύμφωνα με το Bloomberg έρχεται το 2024 με οθόνη LCD

Αν συγκριθεί με άλλους τίτλους της εταιρείας, σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη επιλογή. Από την άλλη, οι ρόλοι χρησιμοποιούνται με έξυπνο τρόπο. Έχουμε μια εξαιρετική παρουσίαση που θα ήταν ακόμα καλύτερη σε ισχυρότερο hardware. Με περισσότερες -ή μεγαλύτερες σε διάρκεια- πίστες και πιο σύνθετο gameplay, θα μιλούσαμε για μια εξαιρετική κυκλοφορία.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ Nintendo SwitchPrincess Peach Showtime! Cover Art
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ Nintendo Switch
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Good-Feel
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Nintendo
Είδος:‌ Platform
Ηλικίες:‌ 7+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 22 Μαρτίου 2024
Official website:‌ link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Όμορφη παρουσίαση με έξυπνα σκηνικά
  • Πολλές διαφορετικές δυνάμεις

Αρνητικά

  • Υπερβολικά απλό gameplay
  • Τεχνικός τομέας
  • Μικρό περιεχόμενο με έλλειψη replayability

Βαθμολογία

7
Καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ