Rez Infinite (PS VR2) – Review

Το Rez Infinite, ένα κλασικό παιχνίδι πλέον, έρχεται στο PS VR2 ανανεωμένο και με νέες λειτουργίες.

Αν δεν έχετε παίξει το Rez Infinite ακόμα, μια σύντομη περιγραφή: είναι ένα σύντομο (περίπου 2 ώρες, αλλά έχει replayability) παιχνίδι που προσφέρει οπτικοακουστικό υπερθέαμα, με υπέροχες μουσικές μελωδίες, ψυχεδελικά visuals και έξυπνους τρόπους συνδυασμού εικόνας-ήχου, με ηχητικά εφέ σε κάθε κίνησή μας.

Στην ουσία του, το Rez Infinite είναι ένα on-rails shooter, σαν το Panzer Dragoon, ας πούμε, στο οποίο στοχεύουμε και πυροβολούμε εχθρούς, ενώ κινούμαστε αυτόματα σε πολύχρωμες, αλλόκοτες τοποθεσίες.

Rez Infinite: Η έκδοση του PS VR2 αναβαθμίζει την εμπειρία

Είναι ένα ιδιαίτερο, πανέμορφο και πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι και τώρα έρχεται στο PS VR2, με υψηλότερη ανάλυση, αξιοποίηση του HDR, πιο ομαλή κίνηση με την υποστήριξη 120 Hz, αλλά και με νέες δυνατότητες στον χειρισμό.

Rez Infinite

Photo: Enhance

Η οπτική αναβάθμιση είναι μεγάλη, η ανάλυση και μόνο είναι αρκετή για να βελτιωθεί η εικόνα σημαντικά, αλλά η ομαλή κίνηση και το HDR που κάνει τα χρώματα να «ζωντανεύουν» περισσότερο κάνουν την εμπειρία σουρεαλιστικά υπέροχη. Αν φορέσετε το PS VR2 στο κεφάλι και βάλετε στα αυτιά ένα καλό σετ ακουστικών που υποστηρίζει τρισδιάστατο ήχο, θα «χαθείτε» τελείως στον κόσμο του Rez Infinite.

Επίσης, η εμπειρία έχει κι άλλες βελτιώσεις, που προκύπτουν από την αξιοποίηση των χειριστηρίων και του eye tracking.

Τα haptics αυξάνουν πολύ το immersion

Η απτική ανάδραση ανεβάζει σημαντικά το immersion, με δονήσεις στα χέρια αλλά και στο κεφάλι, στις κατάλληλες στιγμές και με σωστό τρόπο.

Rez Infinite

Photo: Enhance

Ο χειρισμός με τα χειριστήρια Sense είναι εξαιρετικός, με ακριβές tracking πάντα, αλλά αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι ένα νέο mode ελέγχου, που βασίζεται στο eye tracking.

Διαβάστε επίσης:  PlayStation VR2: Μάθαμε την τιμή του -Πιο ακριβό από το PS5

Λοιπόν, μπορείτε να παίξετε με διάφορους τρόπους: να κουνάτε τον στόχο με τα Sense, να τον κουνάτε με το κεφάλι και με τα Sense μαζί (παίζει και με DualSense, σε πιο απλό σύστημα χειρισμού), ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε και την ένταση της κίνησης της κάμερας, για να μειώνετε τις ζαλάδες.

Rez Infinite: Το νέο mode με eye tracking

Όλα τα mode αυτά του χειρισμού είναι καλοστημένα, αλλά το τελευταίο είναι το καλύτερο και πιο εντυπωσιακό: χειριζόμαστε τον στόχο μόνο με τα μάτια (και την κάμερα με το κεφάλι) και πυροβολούμε με ένα πλήκτρο.

Άρα, σε αυτό το mode μπορούμε να παίξουμε σχεδόν αποκλειστικά με το κεφάλι με τα μάτια, και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε την αξιοποίηση του eye tracking σε τέτοιο βαθμό, καθώς είναι κάτι που λείπει από τους άλλους τίτλους του λανσαρίσματος του PS VR2 (όσοι έχω παίξει ως τώρα, αν χρησιμοποιούν eye tracking, το αξιοποιούν είτε σε μενού, είτε υποστηρικτικά).

Το μόνο πρόβλημα που εντοπίζεται είναι μικρό και συνηθίζεται εύκολα: οι εχθροί που βρίσκονται στην άκρη του πεδίου της όρασής μας μπορεί να μας δυσκολεύσουν, καθώς μερικές φορές το eye tracking δεν τους φτάνει με άνεση.

Μια εξαιρετική αναβάθμιση για έναν πολύ δυνατό τίτλο

Στο Rez Infinite, πάντως, μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα με τα μάτια μας, με άριστο tracking στις περισσότερες περιπτώσεις, και με αυτόν τον τρόπο μπαίνουμε πολύ περισσότερο «μέσα» στο παιχνίδι, σε πρωτοφανές σημείο. Γενικά, αυτό είναι και το selling point του VR: το έντονο immersion.

Rez Infinite

Photo: Enhance

Και το Rez Infinite, με τις εύστοχες αλλαγές στα συστήματα και με τη σημαντικά βελτιωμένη εικόνα, πετυχαίνει κορυφαίο επίπεδο immersion. Να σημειωθεί ότι το upgrade για τη νέα έκδοση δεν είναι δωρεάν (€9,99), αλλά φέρνει το παιχνίδι στην καλύτερη μορφή του ως τώρα και εκμεταλλεύεται πλήρως ό,τι έχει να προσφέρει το PS VR2.

Διαβάστε επίσης:  The Talos Principle 2 - Review

Θα μπορούσε να έχει νέο περιεχόμενο, καθώς είναι πολύ σύντομη εμπειρία και ένας κλασικός τίτλος που πολύς κόσμος έχει παίξει πια, αλλά, όπως και να ‘χει, η αναβάθμιση είναι αρκετή για να κάνει ένα νέο playthrough να μοιάζει με πρώτο.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS VR2, PS VR, PS4,  PC, Oculus Rift, SteamVR, Android, DaydreamRez Infinite - Boxart
Δοκιμάστηκε σε: PS VR2
Εταιρεία Ανάπτυξης: Enhance
Εκδότρια Εταιρεία: Enhance
Είδος: Shooter / Music
Ηλικίες: 7+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2023 (PS VR2) / 13 Οκτωβρίου 2016 (αρχική κυκλοφορία σε PS4 / PS VR)
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Εξαιρετική οπτική αναβάθμιση για έναν πανέμορφο τίτλο
  • Αξιοποιεί πλήρως και με συναρπαστικό τρόπο τις δυνατότητες του PS VR2
  • Το mode χειρισμού με το eye tracking είναι πολύ διασκεδαστικό
  • Η καλύτερη μορφή του κλασικού παιχνιδιού

Αρνητικά

  • Το eye tracking εχθρών που βρίσκονται στις άκρες του πεδίου όρασης δεν λειτουργεί ιδανικά
  • Λίγο νέο περιεχόμενο δεν θα έβλαπτε

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ