Ruined King: A League of Legends Story – Review

Η Airship Syndicate συνεχίζει την παράδοση των εξαιρετικών παιχνιδιών, αφού μετά τα Battle Chasers: Nightwar και Darksiders Genesis, παραδίδει το Ruined King: A League of Legends Story, έναν τίτλο που βρίθει από ποιότητα.

Το League of Legends κυκλοφόρησε το 2009 και από τότε έχει αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς, αλλά και πιθανόν άλλους τόσους haters. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε δεν μπορείτε να μην αναγνωρίσετε τη συνεχή εξέλιξη τόσο του σύμπαντος, αλλά και του lore του παιχνιδιού.

Τα πρώτα χρόνια το LoL “έτρεχε” μόνο του, όμως τα τελευταία χρόνια η Riot αποφάσισε ότι το χρυσορυχείο που είχε στα πόδια της έπρεπε να επεκταθεί. Έτσι εδώ και λίγο καιρό έχουμε δει να ξεπετάγονται σειρές (όπως το εξαιρετικό Arcane στο Νetflix), αλλά και διάφορα spin-off παιχνίδια βασισμένα στον κόσμο του LoL, με τελείως διαφορετικό ύφος και genre. Ένα από αυτά, το Ruined King: A League of Legends Story της Airship Syndicate, είναι αυτό για το οποίο θα σας μιλήσουμε σήμερα.

Ruined King: A League of Legends Story

Photo: Riot Forge

Το Ruined King: A League of Legends Story διαδραματίζεται στο Bilgewater, μια πειρατική πόλη, αλλά και τα Shadow Isles, τα οποία απειλούνται από το Black Mist, μια ομίχλη που μετατρέπει τους ανθρώπους σε «ζόμπι». Σκοπός των ηρώων μας είναι να βρουν την πηγή του Black Mist και να σταματήσουν τον Gangplank, ο οποίος ελευθέρωσε την ομίχλη για να εξυπηρετήσει έναν μεγαλύτερο σκοπό.

Σεναριακά δεν θα λέγαμε ότι βλέπουμε κάτι πρωτότυπο, καθώς στα ίδια επίπεδα είχε κινηθεί και το Battle Chasers: Nightwar, με τις απαραίτητες αλλαγές. Η ιστορία του παιχνιδιού έχει ενδιαφέρον και δεν θα σας κουράσει, απλά μην περιμένετε ανατροπές ή κάποια ιδιαίτερη κορύφωση. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, κινείται στο ίδιο τέμπο.

Από την άλλη, οι 6 χαρακτήρες (Miss Fortune, Illaoi, Braum, Pyke, Ahri και Yasuo), που θα χειριστείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είναι αρκετά ενδιαφέροντες, ο καθένας με τους δικούς του σκοπούς και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ειδικά αν είστε γνώστες του κόσμου του LoL θα μάθετε και πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το παρελθόν τους, καθώς το παιχνίδι εμβαθύνει αρκετά τόσο με διαρκείς συζητήσεις μεταξύ τους, όσο και με διάφορες αποστολές που έχουν κάποιον συγκεκριμένο χαρακτήρα στο επίκεντρο. Συνολικά, στη μεγαλύτερη δυσκολία, το παιχνίδι μας απασχόλησε 35 ώρες, ολοκληρώνοντας σχεδόν τα πάντα.

Ruined King: A League of Legends Story

Photo: Riot Forge

Το Ruined King: A League of Legends Story είναι ένα κλασικό turned-based RPG, όπου χειρίζεστε μια ομάδα τριών ατόμων, με τον κάθε χαρακτήρα να παίζει διαφορετικό ρόλο στο party. Για παράδειγμα, η Illaoi και ο Braum είναι πιο tanky, ενώ οι υπόλοιποι στρέφονται πιο πολύ στο damage, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Μπορείτε να κάνετε αρκετούς συνδυασμούς για να βρείτε την τριάδα που σας ταιριάζει, αν και σε μερικά σημεία θα αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους χαρακτήρες. Πέρα από αυτά έχετε την απόλυτη ελευθερία να σχηματίσετε την ομάδα σας όπως σας αρέσει. Εμείς χρησιμοποιήσαμε την Illaoi από την αρχή, με μια μίξη tank/heal και τους Pyke, Yasuo για το damage.

Διαβάστε επίσης:  Baldur's Gate 3: Το 2023 φαίνεται πως στοχεύει η κυκλοφορία

Παράλληλα, ανεβάζοντας επίπεδα τους χαρακτήρες δυναμώνετε τα spells τους, μαθαίνετε καινούργια και κερδίζετε attribute points και runes με τα οποία μπορείτε να δυναμώσετε τα spells και κάποια βασικά στατιστικά. Αυτά μπορείτε να τα αλλάξετε ανά πάσα στιγμή, αν θεωρείται ότι χρειάζεται διαφορετική στρατηγική σε κάποια μάχη.

Ruined King: A League of Legends Story

Photo: Riot Forge

Όσον αφορά στο gameplay, υπάρχουν τεράστιες ομοιότητες, αλλά και κάποιες διαφορές με το Battle Chasers: Nightwar. Καταρχάς, πλέον ο χαρακτήρας δεν κινείται πάνω σε χάρτη, αλλά διαρκώς μέσα σε πόλεις. Mπορεί να συνομιλήσει με NPCs και γενικά υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνετε, από μικρότερα, απλά side quests, μέχρι μεγαλύτερα με γρίφους, ψάρεμα και κυνηγητό ιδιαίτερων κακών, μέσω bounties, τα οποία προσφέρουν εξαιρετικά rewards. Το μεγάλο αρνητικό σε αυτό είναι ο κακός σχεδιασμός του χάρτη και των σημείων ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, αν έχετε αρκετά quests, εμφανίζονται στον χάρτη με αστέρι, αλλά δεν δίνουν την παραμικρή πληροφορία για το ποιο είναι ποιο, ενώ αν κάποιο άλλο quest επιβάλει την επίσκεψη άλλου μέρους, δεν εμφανίζεται πουθενά, παρά μόνο μέσω του μενού. Με τόσες πληροφορίες που υπάρχουν στο παιχνίδι ο χάρτης θα έπρεπε να είναι πιο αναλυτικός, ενώ και η απουσία κάποιου είδους mini-map δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Οι μάχες είναι το πιο απολαυστικό κομμάτι του Ruined King. Ούτε αυτές διαφέρουν ιδιαίτερα από του Battle Chasers, όμως έχουν ένα σημαντικό twist: όπως σε κάθε παιχνίδι του είδους, οι χαρακτήρες μας επιτίθονται σε γύρους και στην κεντρική μπάρα μπορείτε να δείτε ποιος προηγείται χρονικά να κάνει επίθεση. Στο Ruined King έχουν προστεθεί δύο ακόμα μπάρες, το Speed Lane και το Power Lane, οι οποίες κάνουν αυτό ακριβώς που αναφέρει το όνομά τους. Αν επιλέξετε να κάνετε μια επίθεση στο Speed Lane θα την κάνετε πιο γρήγορα, αλλά θα έχει μειωμένη επίδραση (λιγότερο damage ή heal), ενώ αν την κάνετε στο Power Lane θα έχει αυξημένη επίδραση, αλλά θα την κάνετε αργότερα. Παράλληλα, με τα attribute points μπορείτε να εμπλουτίσετε τα spells σας να κάνουν διαφορετικά πράγματα σε Speed και Power Lane, ανεβάζοντας έτσι το τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού στα ύψη. Πρέπει να προσέχετε διαρκώς τα Lanes, γιατί τα εκμεταλλεύονται αρκετά συχνά και οι κακοί είτε με τις δυνάμεις τους, είτε με κάποια debuffs, τα οποία μπορεί να σας βλάψουν σοβαρά. Γενικότερα, η Airship Syndicate συνεχίζει την εξαιρετική δουλεία που είχε κάνει στο Battle Chasers, τελειοποιώντας ένα ήδη εξαιρετικό σύστημα μάχης.

Διαβάστε επίσης:  Octopath Traveler II - Review

Οπτικά, δεν θα λέγαμε ότι είδαμε ιδιαίτερη εξέλιξη σε σχέση με το Battle Chasers, το οποίο όμως είναι παιχνίδι του 2017. Τα textures σε ορισμένα σημεία είναι ιδιαίτερα φτωχά και οι χαρακτήρες «λάμπουν» μόνο στις μάχες, όπου φαίνονται και αυτοί και τα εφέ των επιθέσεων τους. Τα cutscenes, από την άλλη, παρουσιάζονται σαν ακίνητες εικόνες και θυμίζουν κόμικ, είναι καλοσχεδιασμένα και δεν απογοητεύουν.

Ruined King: A League of Legends Story

Photo: Riot Forge

Εν κατακλείδι, το Ruined King: A League of Legends Story βρίθει από ποιότητα. Με ελάχιστα αρνητικά, ακόμα και αν δεν είστε φαν του LoL θα ασχοληθείτε με ένα αρκετά στιβαρό turn-based RPG, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και εξαιρετικό gameplay, χαρακτηριστικά που θα σας κρατήσουν για αρκετές ώρες. Η Airship Syndicate συνεχίζει την παράδοση των εξαιρετικών παιχνιδιών, αφού μετά τα Battle Chasers: Nightwar και Darksiders Genesis, παρέδωσε έναν ακόμα ποιοτικό τίτλο.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS4, Xbox One, PC, Nintendo SwitchRuined King: A League of Legends StoryΔοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Airship Syndicate
Εκδότρια Εταιρεία: Riot Forge
Είδος: RPG
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 16 Νοεμβρίου 2021
Official website: link

Θετικά

  • Εξαιρετικό gameplay
  • Διασκεδαστικές και γεμάτες τακτική μάχες
  • Ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ιστορία
  • Πληθώρα από αποστολές, αντικείμενα και πράγματα να κάνετε

Αρνητικά

  • Κακός σχεδιασμός χάρτη και απουσία mini map
  • Παρωχημένος τεχνικός τομέας

Βαθμολογία

8.5
Πολύ καλό

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ