Sackboy: A Big Adventure (PC) – Review

Η μεγάλη περιπέτεια των τσουβαλένιων τώρα και στα PC

Άρης Φουρναράκης

Το Sackboy: A Big Adventure, που κυκλοφόρησε μαζί με το PS5 και επέδειξε τις δυνατότητες της νέας κονσόλας, έρχεται τώρα και στα PC.

Photo: VG24.gr – SIE

Το τελευταίο διάστημα τον δρόμο τους για τα PC έχουν βρει αρκετά αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Uncharted: Legacy of Thieves και Marvel’s Spider-Man Remastered, στα οποία έρχονται να προστεθούν τα Sackboy: A Big Adventure, αλλά και το Miles Morales που μόλις κυκλοφόρησε.

Η Sony επενδύει στα PC και αυτό φαίνεται από τα όλο και περισσότερα αποκλειστικά της, τα οποία γίνονται διαθέσιμα σε ακόμα περισσότερο κόσμο για να τα παίξει. Μέσα στον χαμό των action-adventures, σίγουρα έλειπε ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια και για να παίξουμε παρέα με τους φίλους μας . Έτσι, η Sony επέλεξε να μας δώσει την πρώτη solo περιπέτεια του Sackboy, της μασκότ που έχει «ξεπηδήσει» (spin-off) από τη σειρά LittleBigPlanet.

Sackboy-A -big-Adventure

O Sackboy χαίρεται που ήρθε στα PC / Photo: VG24.gr – SIE

ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Στον Craftworld, το χωριό των τσουβαλένιων δέχεται επίθεση από τον σατανικό Vex ο οποίος σκίζει τον ουρανό και ρουφάει όλους τους κατοίκους με σκοπό να τους κάνει σκλάβους του. Ο Sackboy με κάποιον τρόπο καταφέρνει να ξεφύγει και με τη βοήθεια της Scarlet ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με σκοπό να αποτρέψει τον Vex από το να ολοκληρώσει τις συσκευές του και να κατακτήσει τον Craftworld.

Γενικά, το σενάριο του Sackboy: A Big Adventure δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Θυμίζει κάποιο παιδικό που βλέπαμε όταν ήμασταν μικροί, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού σε αυτό το κοινό απευθύνεται κυρίως. Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν θα απολαύσετε το παιχνίδι μέσα σε αυτές τις 16 ώρες που διαρκεί για να ολοκληρώσετε τους κόσμους του.

Sackboy-A -big-Adventure

Photo: VG24.gr – SIE

ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΡΕ ASTRO BOT;

Από άποψη gameplay, το Sackboy: A Big Adventure θυμίζει αρκετά ένα άλλο αποκλειστικό platformer του PlayStation, το Astro Bot. Η κάμερα είναι στατική σε κάθε επίπεδο (αν και σε ορισμένες περιπτώσεις το παιχνίδι μετατρέπεται σε side-scrolling) και το Sackboy μπορεί να πηδήξει, να χτυπήσει και να τραβήξει εμπόδια, καθώς καλείστε να συλλέξετε διάφορα orbs και να φτάσετε στο τέλος του επιπέδου. H απουσία του τρεξίματος είναι αισθητή, αν και γενικά, η κίνηση του Sackboy δεν είναι αργή.

Διαβάστε επίσης:  Mario vs. Donkey Kong - Review

Κάθε επίπεδο είναι γεμάτο από collectibles, μυστικά και διαφορετικά μονοπάτια, ενώ ανάλογα με το πόσα orbs θα έχετε μαζέψει στο τέλος κάθε πίστας μπορεί να πάρετε ένα ακόμα δώρο, όπως κάποιο skin. Γενικά, μπορείτε να ντύσετε το Sackboy με skins από άλλα παιχνίδια του PlayStation όπως God of War, The Last of Us κ.α. Εφόσον μαζέψετε τα απαραίτητα orbs από κάθε πίστα, στο τέλος κάθε κόσμου ξεκλειδώνει το επίπεδο με το boss, με τις μάχες όμως να είναι ανέμπνευστες και γενικά χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με το υπόλοιπο gameplay.

Days of Play 2024 - 300x250

Αυτό που κάνει το Sackboy: A Big Adventure να ξεχωρίζει είναι το level design και το art direction. Τα επίπεδα είναι εξαιρετικά και  προσφέρουν ένα σορό από διαφορετικά εμπόδια.  Στις δεκάδες πίστες του παιχνιδιού δεν θα βρείτε κάποια που να μοιάζει με την προηγούμενη, δείγμα της τεράστιας ποικιλίας και της δουλειάς που έχει γίνει. Και αν δεν σας φτάνουν τα βασικά επίπεδα, θα βρείτε δεκάδες ακόμα με διαφορετικά challenges, όπως τα Knitted Knight time trials.

ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ

Την μεγάλη περιπέτεια του Sackboy μπορείτε να την περάσετε μόνοι ή και με ακόμα δυο φίλους σας, καθώς το παιχνίδι διαθέτει τόσο online, όσο και local multiplayer. Τα επίπεδα είναι κατασκευασμένα με στόχο το co-op, αλλά μπορείτε να τα ολοκληρώσετε και μόνοι σας. Αυτά που δεν μπορείτε να παίξετε σε single player είναι μόνο κάποια ειδικά επίπεδα που απαιτούν party για να τα ξεκινήσετε.

Days of Play 2024 - 300x250

Δυστυχώς, η online εμπειρία μας ήταν λίγο φτωχή, καθώς παρόλο που κάναμε host από την αρχή του playthrough μας, καταφέραμε να βρούμε ελάχιστους παίκτες.  Σε αυτό μπορεί να οφείλεται η περίεργη τακτική που χρησιμοποιεί το παιχνίδι στο online και ζητάει login μέσω λογαριασμού Epic Store, ακόμα και αν έχετε αγοράσει το παιχνίδι στο Steam ή η παντελής και ανεξήγητη απουσία της δυνατότητας cross-play με τις κονσόλες του PlayStation.

ΓΕΜΑΤΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Οπτικά, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές από την έκδοση του PlayStation 5. Ανάλογα με το PC σας, μπορείτε να το φέρετε αρκετά στα μέτρα σας, ενώ με την χρήση ακόμα και ray tracing, το Sackboy: A Big Adventure αποτελεί το ομορφότερο και πιο «ζωντανό» platformer που έχουμε δει στους υπολογιστές. Αν διαθέτετε και DualSense, τότε μπορείτε να απολαύσετε τόσο την απτική ανάδραση, όσο και τα δυναμικά εφέ που προσφέρουν οι σκανδάλες.

Days of Play 2024 - 300x250

Το Sackboy: A Big Adventure διαθέτει και εξαιρετική μουσική επένδυση με αρκετά γνωστά τραγούδια όπως το Uptown Funk (Mark Ronson και Bruno Mars) ή το Let’s Dance του David Bowie.

Photo: VG24.gr – SIE

ΣΥΝΟΨΗ

Το Sackboy: A Big Adventure μπορεί να μην φτάνει την ποιότητα στο gameplay άλλων platformer που έχουμε δει κατά καιρούς στους υπολογιστές, όμως προσφέρει αρκετή διασκέδαση, εξαιρετικό οπτικοακουστικό τομέα και όλα αυτά με την ποιότητα της Sony, η οποία διαθέτει σε ένα ακόμα τίτλο της και πλήρη μεταγλώττιση, ώστε να μπορούν να παίξουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας ή άτομα που δεν γνωρίζουν αγγλικά. Όλα αυτά κάνουν το Sackboy ένα δελεαστικό πακέτο για gamers κάθε ηλικίας.

Days of Play 2024 - 300x250

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5, PS4, PCSackboy: A Big Adventure - Boxart
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Sumo Digital
Εκδότρια Εταιρεία: Sony Interactive Entertainment
Είδος: Platform
Ηλικίες: 3+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου 2022
Official website: playstation.com

Διαβάστε επίσης:  DualSense Edge - Review

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Days of Play 2024 - 300x250

Θετικά

  • Ο οπτικοακουστικός τομέας
  • Με την ελληνική μεταγλώττιση μπορεί να το απολαύσει περισσότερος κόσμος
  • Εξαιρετικό level design και art direction
  • Διασκεδαστικό gameplay, ειδικά σε co-op

Αρνητικά

  • Ανέμπνευστα boss fights
  • Απουσία cross-play με το PlayStation, που οδηγεί σε φτωχή online εμπειρία
  • Σε σημεία μοιάζει αρκετά στο Astro Bot

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Days of Play 2024 - 300x250
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ