Sonic Superstars – Review

Είναι super; Είναι stars;

To Sonic Superstars φέρνει μία νέα 2D περιπέτεια για τον αγαπημένο μπλε σκαντζόχοιρο, με νέα γραφικά. Καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον;

Τι και αν η SEGA μάς σέρβιρε μπόλικο μπλε σκαντζόχοιρο τους προηγούμενους μήνες με το Sonic Frontiers και τη συλλογή του Sonic Origins; Η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να “δίνει πόνο” και να προωθεί το δημοφιλές franchise με ακόμα περισσότερο υλικό. Με τη σειρά Knuckles να έρχεται, το Sonic Prime να συνεχίζει δυναμικά στο Netflix, η SEGA είπε να γυρίσει στα «παλιά» με μια νέα 2D περιπέτεια, με το Sonic Superstars.

Sonic Superstars

Photo: SEGA – VG24.gr

Κλασική ιστορία για μια κλασική περιπέτεια

Η ιστορία του Sonic Superstars είναι σχετικά απλή και κλασική. O Dr. Eggman προσλαμβάνει τον Fang the Hunter και το Trip the Sungazer προκειμένου να αιχμαλωτίσουν τα τεράστια ζώα των North Star Islands. Στόχος να δημιουργήσουν έναν τεράστιο στρατό και να κατακτήσουν τον κόσμο. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα cutscenes και μηδενικοί διάλογοι, με τους χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μόνο στο τέλος ενός επιπέδου με διάφορες εκφράσεις.

Sonic Superstars

Photo: SEGA – VG24.gr

Πολλά μέρη, μικρή διάρκεια

Τα North Star Islands αποτελούνται από 12 διαφορετικές «ζώνες», με τις περισσότερες από αυτές να φιλοξενούν δύο acts και ένα bonus level ή επιπλέον act που εστιάζει σε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι αρκετά μικρό και να τερματίζεται σε περίπου 5 ώρες, αν κάποιος δεν «καίγεται» να πάει για την πλατίνα / 1000ρι και θέλει απλώς να το απολαύσει.

Από την αρχή του παιχνιδιού, τα τοπία που βλέπουμε είναι μοναδικά. Η 3D απεικόνιση σε ένα 2D παιχνίδι, τα έντονα χρώματα, αλλά και τα τοπία που μπορεί να εναλλάσσουν στο background ανάλογα με το τι συμβαίνει στην πίστα μας, συνθέτουν ένα εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα. Τα 12 zones βοηθούν να δούμε πολλά και διαφορετικά μέρη του σύμπαντος, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα.

Sonic Superstars

Photo: SEGA – VG24.gr

Πολυκοσμία στο ρόστερ!

Το gameplay κινείται και αυτό σε κλασικά μονοπάτια, πέρα από το γεγονός πως μπορούμε να παίξουμε με έως και 4 παίκτες σε τοπικό co-op για πρώτη φορά. Έχουμε στη διάθεση μας 4 διαφορετικούς χαρακτήρες: τους Sonic, Tails, Knuckles και Amy. Κάθε ένας από αυτούς έρχεται και με έναν διαφορετικό τρόπο να επιτεθεί ή να κινηθεί στον χώρο. Ο Tails μπορεί να πετάξει, ο Knuckles να κάνει glide και η Amy βαράει τους εχθρούς της με το σφυρί, ενώ μπορεί να κάνει και double jump. Κάποιες ικανότητες θα φανούν αρκετά χρήσιμες για την περιήγηση στο level και την αποκάλυψη μυστικών.

Sonic Superstars

Photo: SEGA – VG24.gr

Νέα κόλπα, που δεν αξιοποιούνται

Τις ικανότητες έρχονται να ενισχύσουν τα Chaos Emeralds. Με κάθε ένα που αποκτάμε, ξεκλειδώνουμε και μια νέα δύναμη που μπορεί να είναι να μεταμορφωθούμε σε φλεγόμενη μπάλα, μέχρι και να μειώσουμε την ταχύτητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση, των εχθρών μας. Δυστυχώς, πολύ συχνά ξεχνάμε εντελώς την ύπαρξή τους, μιας και δεν απαιτούνται στα επίπεδα και αξιοποιούνται σε ελάχιστα σημεία. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός πως η απόκτησή τους δεν είναι δεδομένη και μπορεί να γίνει ασύγχρονα.

Θα λέγαμε πως είναι μια χαμένη ευκαιρία να εμπλουτιστεί ουσιαστικά το gameplay του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με τα ελάχιστα επίπεδα που διαθέτει, αφήνει μια πικρή γεύση. Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα επίπεδα σε κάθε zone και και στο τέλος αυτού να βραβευόμαστε με ένα emerald και τη δύναμη που το συνοδεύει. Έτσι, τα επόμενα επίπεδα θα μπορούσαν να σχεδιαστούν με βάση τη δύναμη αυτή ή συνδυασμό δυνάμεων και να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.

Sonic Superstars

Photo: SEGA – VG24.gr

Αγαπημένα(?) bonus επιστρέφουν

Τα bonus levels είναι ωραία nods στο παρελθόν, με τα οποία μπορούμε να συλλέξουμε είτε chaos emeralds, είτε medals. Τα μετάλλια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στο shop. Εκεί θα βρούμε μέρη για να φτιάξουμε τον δικό μας χαρακτήρα για το battle mode.

Sonic Superstars

Photo: SEGA – VG24.gr

Sonic και Time Attack πάνε μαζί

Και κάπου εδώ περνάμε στα επιπλέον modes που έρχονται να δώσουν ένα τυπικό replayability στον τίτλο. Το Time Attack είναι το κλασικό και αγαπημένο mode, όπου καλούμαστε να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο σε κάθε πίστα. Εκτός αυτού, βρίσκουμε και το Battle Mode που είναι ίσως και το επιπλέον mode όπου θα σπαταλήσει κάποιος αρκετό χρόνο. Αν του αρέσει τόσο πολύ το παιχνίδι. Εκεί μπορούμε να αναμετρηθούμε online με άλλους παίκτες σε διάφορα mini games και να ανέβουμε στην κατάταξη. Διασκεδαστικό, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα κρατήσει κάποιον σε βάθος χρόνου.

Sonic Superstars

Photo: SEGA – VG24.gr

Είναι το Sonic Superstars και “Super” και “Stars”;

Το Sonic Superstars είναι ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι. Μόνο που ολόκληρο το παιχνίδι φωνάζει χαμένη ευκαιρία. Το περιεχόμενο είναι ελάχιστο, ειδικά αν το συγκρίνουμε με «αντίπαλα» platformers που κυκλοφόρησαν ακόμα και τον ίδιο μήνα με το Sonic Superstars. Το story telling θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερα καλύτερο με voice acting ή περισσότερη αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων. Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις που αποκτούμε κατά τη διάρκεια του playthrough μέσω των Chaos Emeralds δεν αξιοποιούνται καθόλου και πολλές φορές τις ξεχνούσαμε εντελώς, με ένα τεράστιο γιατί να πλανάται.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo SwitchSonic Superstars Cover Art
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Arzest, Sonic Team
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ SEGA
Είδος:‌ Platformer
Ηλικίες:‌ 3+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 17 Οκτωβρίου 2023
Official website:‌ sonicsuperstars.com
Διαβάστε επίσης:  Ένας νέος Sonic τίτλος πιθανόν να κυκλοφορήσει το 2024

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Καλοφτιαγμένο τεχνικά
  • Πολλά και διαφορετικά biomes της σειράς
  • Το Battle Mode έχει ενδιαφερον

Αρνητικά

  • Μικρό σε διάρκεια με πολύ μικρό αριθμό πιστών
  • Οι δυνάμεις των Chaos Emeralds δεν αξιοποιούνται όσο θα έπρεπε
  • Η ιστορία θα μπορούσε να έχει περισσότερα cutscenes/αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χαρακτήρων

Βαθμολογία

7.5
Καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ