Splatoon 3 – Review

Το τρίτο μέρος του Splatoon είναι εδώ, λίγα χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία. Καταφέρνει να ξεχωρίσει και ενδεχομένως να εξελιχθεί;

Το Splatoon έκανε το ντεμπούτο του σε μία από τις χειρότερες περιόδους της Nintendo, με τον πρώτο τίτλο να κυκλοφορεί στο Wii U. Παρά τις χαμηλές πωλήσεις της κονσόλας, ο τίτλος έγινε γρήγορα διάσημος και απέκτησε φανατικό κοινό. Λίγα χρόνια αργότερα, έρχεται και στο Nintendo Switch με το δεύτερο μέρος και ένα πολύ ενδιαφέρον expansion. Η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη, και η μεγαλύτερη βάση κοινού βοήθησε τον τίτλο να τα πάει αρκετά καλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 5 χρόνια μετά, να κυκλοφορεί το Splatoon 3.

Splatoon 3 Story Mode

εικόνα: Nintendo

To Splatoon… Μεταφέρθηκε!

Η ιστορία λαμβάνει χώρα 5 χρόνια μετά τα γεγονότα του τελευταίου Splatfest του Splatoon 2. Από το Splatlands μεταφερόμαστε στο Splatsville, μια χαοτική πόλη που αναπτύχθηκε αρκετά εξαιτίας της μεταφοράς των Inklings και Octolings από τη μία περιοχή στην άλλη. Και πράγματι, αφού επιλέξουμε την εμφάνιση του χαρακτήρα μας, η πληροφορία που εμφανίζεται μπροστά μας είναι όντως χαοτική. Τα μεγάλα κτίρια, οι φωτεινές κινούμενες πινακίδες, οι ήχοι της πόλης και οι κάτοικοι που εμφανίζονται, κάνουν το Splatsville ένα hub γεμάτο ζωντάνια.

Splatoon 3 Challenge

εικόνα: Nintendo

Ιστορία ή Challenges;

Το single player mode επιστρέφει, και αυτή τη φορά ακολουθούμε τον Cap’n Cuttlefish που μας κάνει recruit ώστε να επαναφέρουμε για άλλη μία φορά το Great Zapfish. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, πέφτουμε σε μια παραμελημένη περιοχή που φαίνεται να έχει καλυφθεί από μια ροζ θανατηφόρα ουσία, την οποία και μπορούμε να καθαρίσουμε με τον νέο μας φίλο, Smallfry. Δεδομένου πως το single player ήταν κάπως… «δευτερεύον» στη σειρά, η βελτίωσή του από το Octo Expansion του Splatoon 2 φαίνεται και εδώ.

Ουσιαστικά έχουμε νησιά/sites τα οποία αποτελούνται από πολλά μικρά επίπεδα. Μπαίνουμε σε ένα από τα επίπεδα, επιλέγουμε όπλο από τις επιλογές που εμφανίζονται και ολοκληρώνουμε το task που μας δίνεται. Τα είδη των επιπέδων είναι διαφορετικά, αλλά η γενική αίσθηση είναι πως είναι απλά challenges: από το να φτάσουμε στο τέλος ενός επιπέδου μέσω platforming, μέχρι να εξολοθρεύσουμε όλους τους στόχους χωρίς να μας ξεφύγει κάτι.

Το «αρνητικό» είναι πως τα επίπεδα δεν θυμίζουν μια περιπέτεια με συνοχή, πέρα από τους διαλόγους και τα boss fights, ας πούμε ένα third-person shooter σε έναν πιο ανοιχτό κόσμο, κάτι για να το δούμε να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Το θετικό είναι πως είναι άκρως διασκεδαστικά, παρά τη μικρή τους διάρκεια. Η συνολική διάρκεια είναι ικανοποιητική το εγχείρημα καταφέρνει τον σκοπό του.

Splatoon 3 Salmon Run

εικόνα: Nintendo

Multiplayer με… προβλήματα!

Περνάμε στο βασικότερο και σημαντικότερο mode του τίτλου, με το οποίο θα ασχοληθούν οι περισσότεροι. Τα κλασικά και αγαπημένα modes επιστρέφουν: το turf war παραμένει η «ναυαρχίδα» των modes με τις πίστες να κάνουν το καθιερωμένο τους rotate. Δεν θα μπορούσε να λείπει το anarchy mode, με γρήγορους συνεχόμενους γύρους. Τέλος, το -προσωπικά- αγαπημένο Salmon Run επιστρέφει με μια πιο… μόνιμη παρουσία μιας και δεν ανοίγει συγκεκριμένες ώρες και μέρες.

Το οπλοστάσιο του παίκτη είναι πιο μεγάλο από ποτέ. Νέα βασικά και δευτερεύοντα όπλα, ρούχα που προσφέρουν διάφορα μπόνους και πολλά ακόμη, δίνουν βάθος και νόημα στη στρατηγική που θα ακολουθήσει κάθε ομάδα. Καλά όλα αυτά, αλλά έχει έναν μεγάλο και χρόνιο αντίπαλο απέναντι του: το Nintendo Switch Online. Περίπου 1 στους 5 αγώνες κατέληγε σε communication error, είτε από τη μεριά μας, είτε από τη μεριά άλλου παίκτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνας να τερματίζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του και να επιστρέφουμε στο lobby.

Διαβάστε επίσης:  Ένας νέος Sonic τίτλος πιθανόν να κυκλοφορήσει το 2024

Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα ήταν αυτό του matchmaking. Από τους πρώτους κιόλας αγώνες, ενώ ήμασταν στα πρώτα levels, απέναντι είχαμε άτομα με αναβαθμισμένο εξοπλισμό- όλα τα perks των ρούχων ήταν ξεκλειδωμένα και τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους ξεκλειδώνονται με μια «Χ» πρόοδο. Πράγμα που μας προβληματίζει τη στιγμή που υπάρχουν ξεκάθαρα levels στους χαρακτήρες.

Splatoon 3 TCG

εικόνα: Nintendo

Κάνε ένα διάλειμμα, κάνε ένα… TCG;

Μια νέα προσθήκη είναι το table turf battles, ένα «διάλειμμα» από όλο το shooting, για ένα χαλαρό παιχνίδι καρτών. Σκοπός είναι να καλύψεις τα περισσότερα τετράγωνα στο ταμπλό, με βάση τις κάρτες στα χέρια σου. Μέσα σε λίγους γύρους, αυτός με τα περισσότερα χρωματισμένα τετράγωνα κερδίζει -κάτι σαν το Turf Wars. Για τη λίγη ώρα που ασχοληθήκαμε μαζί του, ήταν αρκετά ευχάριστο time killer, αλλά δεν υπάρχει επιλογή για online μάχες με κατάταξη ή κάτι αντίστοιχο για να παίξουμε με πραγματικούς αντιπάλους.

Splatoon 3 Puzzle

εικόνα: Nintendo

Κλείνοντας, το Splatoon 3 είναι η πιο ολοκληρωμένη εμπειρία της σειράς μέχρι σήμερα. Με αρκετό νέο υλικό για να δώσει βάθος στις μάχες σας, ένα απολαυστικό single-player mode που θα μπορούσε να τολμήσει παραπάνω, και το -επιτέλους- μόνιμο Salmon Run, είναι βέβαιο πως θα το απολαύσετε, ειδικά αν είστε λάτρεις της σειράς. Το μόνο που μας κρατάει «πίσω», είναι τα προβλήματα με το matchmaking και τις συνδέσεις στο online κομμάτι, και το γεγονός πως δεν τολμά να φέρει κάτι εντελώς καινούργιο στη σειρά.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ Nintendo SwitchSplatoon 3 Cover
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ Nintendo Switch
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Nintendo EPD
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Nintendo
Είδος:‌ Third-Person Shooter
Ηλικίες:‌ 7+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 9 Σεπτεμβρίου 2022
Official website:‌ splatoon.nintendo.com

Διαβάστε επίσης:  The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Σημαντικές διαρροές για το παιχνίδι, με spoilers να κατακλύζουν το διαδίκτυο

 

 

Θετικά

  • Ολοκληρωμένη εμπειρία Splatoon
  • Αρκετά όπλα και gear για βάθος στις μάχες
  • Διασκεδαστικά challenges στο single player mode

Αρνητικά

  • Προβλήματα στο Matchmaking και το Nintendo Switch Online
  • Δεν τολμά για κάτι νέο

Βαθμολογία

8.5
Πολύ καλό
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ