Advertisement Advertisement

Sword and Fairy: Together Forever – Review

Τα παιχνίδια που βασίζονται σε μυθολογίες έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ένα από αυτά, το Sword and Fairy: Together Forever, παρουσιάζει εντυπωσιακά στοιχεία της κινεζικής μυθολογίας.

Για το κοινό που δεν γνωρίζει τους μύθους της Κίνας και τις εικόνες τους, ένα παιχνίδι σαν το Sword and Fairy: Together Forever μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστικό.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσθήκη σε μια διάσημη σειρά παιχνιδιών, που όμως δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή στη Δύση. Όπως και να ‘χει, δεν χρειάζεται να έχετε παίξει προηγούμενους τίτλους του franchise για να απολαύσετε τον νεότερο.

battle

εικόνα: Softstar

Το Sword and Fairy: Together Forever είναι ένα action RPG που μας στέλνει να αντιμετωπίσουμε δαίμονες, να γνωρίσουμε θεότητες και να εξερευνήσουμε εντυπωσιακές τοποθεσίες, όλα «βουτηγμένα» σε κινεζικούς θρύλους.

Διασκεδαστικό σενάριο, μέτρια δομή της πλοκής

Το σενάριο είναι ικανοποιητικό, γεμάτο με υπερβολικά cutscenes, με μονομαχίες μεταξύ τεράστιων δυνάμεων, θεϊκών πλασμάτων και αλλόκοτων δαιμόνων. Την ιστορία πλαισιώνει ένα ενδιαφέρον καστ χαρακτήρων και, γενικά, πρόκειται για αξιόλογη δουλειά, ιδιαίτερα ελκυστική για άτομα που δεν έχουν συνηθίσει τέτοιου τύπου εικόνες, που βασίζονται στην κινεζική παράδοση.

sword and fairy

εικόνα: Softstar

Το campaign, που διαρκεί περίπου 20-30 ώρες, μάς στέλνει να ταξιδέψουμε σε διάφορες τοποθεσίες, κάποιες ανθρώπινες, όπως χωριά ψαράδων, κι άλλες τελείως εξωπραγματικές, με φωτιές και τεράστια ξόρκια. Τα τέρατα που συναντάμε, επίσης, είναι εμπνευσμένα από θρύλους και μυθολογίες που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα στη Δύση και έτσι έχουμε ένα αποτέλεσμα που κάνει εντύπωση. Βοηθά και ο σχεδιασμός που είναι εξαιρετικός και πολύ ιδιαίτερος, όσον αφορά πλάσματα αλλά και τοποθεσίες.

Δυστυχώς, ο ρυθμός με τον οποίον εκτυλίσσεται η πλοκή έχει μερικά προβλήματα. Το βασικότερο εντοπίζεται στο μέγεθος των cutscenes, στη διάρκειά τους, και στη σύγκριση της διάρκειας αυτής με εκείνη του gameplay -αλλά και με την ποιότητα του περιεχομένου του gameplay.

character

εικόνα: Softstar

Τα cutscenes εμφανίζονται πολύ συχνά και διαρκούν πολύ, παίρνοντας συχνά το focus από το gameplay, ενώ αρκετές φορές, μετά από ένα cutscene, καλούμαστε απλώς να περπατήσουμε σε έναν διάδρομο για μερικά δευτερόλεπτα και τότε ξεκινά το επόμενο. Πάντως, πολλά cutscenes είναι εντυπωσιακά, γεμάτα με χορογραφίες, μαγικά, μονομαχίες και δραματικές στιγμές. Η πλοκή, παρά τις εκπλήξεις εδώ κι εκεί, είναι σε γενικές γραμμές εύκολα προβλέψιμη, αλλά δεν παύει να διασκεδάζει ως το τέλος της.

Διαβάστε επίσης:  Shattered: Tale of the Forgotten King -Έρχεται και στις κονσόλες

Αδιάφορες δραστηριότητες, γεμάτες με fetch quests

Ένα ακόμα πρόβλημα εντοπίζεται στη μετάφραση (δεν υπάρχει μεταγλώττιση) στα Αγγλικά, αφού τα λάθη στους υπότιτλους και στα μενού είναι πολύ συχνά και αρκετά έντονα ώστε πολλές φορές να μην βγαίνει καν νόημα.

Έπειτα, προκύπτει και ζήτημα με το περιεχόμενο: η εξερεύνηση είναι τελείως αδιάφορη, σε κενές τοποθεσίες -αν και όμορφες- που είναι γεμάτες με προαιρετικές δραστηριότητες που δεν προσφέρουν τίποτα και κουράζουν εύκολα με συνεχή fetch quests. Το παιχνίδι είναι γραμμικό, πάντως, χωρισμένο σε ξεχωριστές τοποθεσίες που επιτρέπουν ελάχιστη παρέκκλιση από το βασικό μονοπάτι, και η παρέκκλιση αυτή δεν έχει ιδιαίτερη ουσία.

scenery

εικόνα: Softstar

Πάντως, τα μέρη είναι πανέμορφα, αν και όχι πλήρως ικανοποιητικό στο τεχνικό κομμάτι. Οι εντυπωσιακές τοποθεσίες πλήττονται από έντονο pop-in, αλλά τα δέντρα τα βουνά, τα ποτάμια, αλλά και οι χαρακτήρες και τα ρούχα τους, έχουν σχεδιαστεί ευφάνταστα και ικανοποιούν. Η μουσική, από τη μεριά της, είναι μάλλον το δυνατότερο στοιχείο όλου του Sword and Fairy: Together Forever: ατμοσφαιρική, ταιριαστή, πανέμορφη.

Απλό αλλά ικανοποιητικό σύστημα μάχης

Τώρα, όταν δεν τριγυρνούμε για να ολοκληρώνουμε βαρετά fetch quests, μπλέκουμε σε μάχες με διάφορα, αλλόκοτα πλάσματα. Οι εχθροί είναι εντυπωσιακοί οπτικά, όμως οι συμπεριφορές τους στη μάχη δεν ακολουθούν.

Οι μάχες, γενικά, βασίζονται σε ένα πολύ απλό σύστημα, με δυνατά και γρήγορα χτυπήματα, dodge και ειδικές επιθέσεις. Οι αντίπαλοι αντιμετωπίζονται πάρα πολύ εύκολα, σε σημείο οι μάχες να γίνονται αγγαρεία, αν και υπάρχουν αρκετά συστήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον για περισσότερο χρόνο.

sword and fairy

εικόνα: Softstar

Κοιτώντας το συνολικά, το σύστημα μάχης είναι διασκεδαστικό, απλό, και θα μπορούσε με μερικές προσθήκες και διαφοροποιήσεις, αλλά και με την αύξηση της δυσκολίας του, να είναι συναρπαστικό.

Διαβάστε επίσης:  Zenith: Έρχεται και στο Nintendo Switch όπως ανακοίνωσε η Badland Publishing

Το Sword and Fairy: Together Forever μπορούσε καλύτερα

Τελικά, το Sword and Fairy: Together Forever είναι ένα όμορφο, ατμοσφαιρικό παιχνίδι, γεμάτο ευφάνταστο σχεδιασμό, υπέροχες μελωδίες, ιδιαίτερες τοποθεσίες και αλλόκοτα πλάσματα. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον, οι χαρακτήρες και οι σχέσεις τους ικανοποιούν, ο κόσμος είναι όμορφος και γραμμικός στην εξερεύνηση.

Οι μάχες είναι πανεύκολες και πολύ απλές, σε σημείο που φτάνουν να μην είναι ιδιαίτερα συναρπαστικές, μπορούν όμως να προσφέρουν διασκέδαση αν δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις για περίπλοκα συστήματα. Αν ξέρετε τι να περιμένετε και αν σας φαίνεται ελκυστικό το concept, θα περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες αλλά θα σκέφτεστε συχνά πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι αυτό το παιχνίδι, με μερικές αλλαγές.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS4, PS5sword and fairy key art
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Softstar
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Softstar
Είδος:‌ Role-playing
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 4 Αυγούστου 2022 (PS4, PS5) / 22 Οκτωβρίου 2021 (PC)

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Απλό, διασκεδαστικό σύστημα μάχης
  • Ενδιαφέρουσα ιστορία
  • Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες, όμορφες τοποθεσίες
  • Υπέροχη μουσική

Αρνητικά

  • Λάθη στη μετάφραση
  • Κουραστικός ρυθμός, με πολλά cutscenes
  • Γεμάτο με fetch quests
  • Πάρα πολύ εύκολες μάχες
  • Ανούσια εξερεύνηση

Βαθμολογία

6.5
Μέτριο

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ