Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge – Review

Τα… καρτούν των παιδικών μας χρόνων δεν ξεχνιούνται εύκολα. Κάποια παραμένουν δυναμικά, κάποια έχουν χάσει την αίγλη τους και άλλα έχουν εκλείψει.

Τα «Χελωνονιντζάκια» είναι ένα διαχρονικό franchise που έχει περάσει από πολλές φάσεις. Πέρα από τις animated σειρές και τις ταινίες, τα Teenage Mutant Ninja Turtles είχαν παρουσία και στα βιντεοπαιχνίδια από το 1989 τόσο σε οικιακές κονσόλες, όσο και τα arcades.

Είτε με δικά τους παιχνίδια, είτε με guest εμφανίσεις, έδιναν πάντα το παρόν και παρέμειναν στο προσκήνιο. Έτσι και φέτος, οι αγαπημένες μας χελώνες επιστρέφουν μέσω του Shredder’s Revenge.

Οι Teenage Mutant Ninja Turtles επιστρέφουν και μας γεμίζουν νοσταλγία!

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την τηλεοπτική σειρά του 1987 με τους Leonardo, Donatello, Michelangelo και Raphael να καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Shredder και να καταστρέψουν τα σχέδιά του.

Στην προσπάθειά τους, βοηθούν ο Master Splinter και η April O’Neil, συμπληρώνοντας το ρόστερ. Όλες οι τοποθεσίες είναι εμπνευσμένες από τη σειρά και ξυπνούν πολλές παιδικές αναμνήσεις, ενώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με κλασικούς εχθρούς, μεταξύ άλλων οι Bebop και Rocksteady αλλά και ο Krang.

Shredder's Revenge gameplay

εικόνα: Dotemu

Όλα αυτά τα ζούμε μέσα από το Arcade και το Story Mode σε ένα παιχνίδι beat ‘em up που είναι εμπνευσμένο από τα κλασικά arcades. Τα χρώματα είναι έντονα, τα animations πολύ “smooth”. Παρόλο που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, στέκονται με ευκολία το 2022 για μια απολαυστική οπτική εμπειρία.

Ανάμεσα σε έξι -αρχικά- χαρακτήρες, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον αγαπημένο μας πρωταγωνιστή. Ο τρόπος με τον οποίο διαφοροποιούνται είναι στα στατιστικά και στις ειδικές επιθέσεις, πράγματα που βελτιώνονται καθώς κάνουν level up κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι σχετικά αδιάφορο μιας και δεν φάνηκε να έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο, τουλάχιστον στις χαμηλότερες δυσκολίες που παίξαμε. Από την άλλη, αυτό δίνει την ελευθερία να παίξει κανείς με τον αγαπημένο του χαρακτήρα χωρίς περιορισμούς.

Ένα σύντομο, κλασικό, πολύ διασκεδαστικό beat ’em up

Η διάρκειά του είναι σχετικά μικρή, αν και συνηθισμένη για τέτοιου είδους παιχνίδια. Έχουμε 16 επίπεδα που έχουν μέση διάρκεια τα δέκα λεπτά.

Αυτό σημαίνει πως με ένα μεγάλο session μπορεί κανείς να ολοκληρώσει το παιχνίδι. Το «βάθος» που προσφέρεται έρχεται μέσω των challenges και των collectables που είναι κρυμμένα μέσα στις πίστες.

Διαβάστε επίσης:  The Last of Us Part I (PC) - Review

Κάποια από τα challenges είναι όντως δύσκολα, με το παιχνίδι να μας ζητά να μην δεχτούμε ούτε ένα χτύπημα κατά τη διάρκεια μιας πίστας. Από την άλλη, η αναζήτηση των collectables είναι πιο διασκεδαστική.

Το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge είναι καλύτερο με παρέα

Το δυνατό σημείο του παιχνιδιού είναι το multiplayer κομμάτι του. Με τη δυνατότητα να μπουν στη μάχη μέχρι και έξι παίκτες, όλοι έχουν μια θέση στις μονομαχίες, με ένα χαοτικό αποτέλεσμα.

Η εύρεση παιχνιδιού online είναι πολύ εύκολη και άμεση. Δυστυχώς, υπήρξαν προβλήματα κατά την ολοκλήρωση μιας πίστας, όπου το παιχνίδι απλώς κολλούσε και χρειάστηκε να βγούμε όλοι από το lobby. Επαναλήφθηκε ορισμένες φορές, αλλά ήταν σχετικά σπάνιο.

gameplay

εικόνα: Dotemu

Το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge δεν είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά σίγουρα προσφέρει μερικές ώρες κλασικής beat ’em up διασκέδασης.

Το ύφος μπορεί να παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, όμως η Dotemu έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να το απολαύσει ο σημερινός παίκτης. Αν το… τιμήσετε πρέπει οπωσδήποτε να παίξετε multiplayer με την παρέα!

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PS4, PC, Xbox One, Nintendo SwitchTeenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS4
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Tribute Games
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Dotemu
Είδος:‌ Beat ’em up
Ηλικίες:‌ 12+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 16 Ιουνίου 2022
Official website:‌ dotemu.com

 

 

Θετικά

  • Κλασική εμπειρία beat 'em up
  • Ξυπνά όμορφες αναμνήσεις
  • Όλο το κομμάτι του multiplayer

Αρνητικά

  • Τα στατιστικά δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο
  • Μικρά προβλήματα στο online

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ