Tekken 8 – Review

Η δημοφιλής σειρά fighting επιστρέφει

Το Tekken 8 αποτελεί την πρώτη next-gen προσθήκη της σειράς, που επιστρέφει ανανεωμένη επτά χρόνια μετά τον έβδομο τίτλο.

To 2023 αποτέλεσε μια εξαιρετική χρονιά για τα παιχνίδια “ξύλου”, καθώς οι δυο από τις τρεις δημοφιλέστερες fighting σειρές κυκλοφόρησαν νέο παιχνίδι. Λίγο αργότερα, μόλις στις αρχές της χρονιάς, ήρθε η ώρα και για το τρίτο δημοφιλές fighting franchise να αναμετρηθεί μαζί τους. Μετά τα Street Fighter 6 [review] και Mortal Kombat 1 [review], έρχεται λοιπόν και το Tekken 8.

tekken-8

Photo: Bandai Namco Entertainment – VG24.gr

Το παιχνίδι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022 και μετά από μερικές beta και ένα demo, η ανυπομονησία μας και το hype είχαν αυξηθεί κατακόρυφα. Παίζοντας το πλήρες παιχνίδι πλέον, έχουμε να ομολογήσουμε ότι η αναμονή τόσων χρόνων άξιζε και με το παραπάνω.

O Kazuya Mishima απειλεί τον πλανήτη με αφανισμό

Ξεκινώντας το Tekken 8, την προσοχή μας τράβηξε το The Dark Awakens, το οποίο και αποτελεί και το campaign του τίτλου. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Kazuya Mishima, ο οποίος 6 μήνες μετά τα γεγονότα του Tekken 7 και τον θάνατο του πατέρα του, απειλεί να καταστρέψει τα πάντα γύρω του. Ο Jin Kazama ο οποίος είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποτρέψει αυτήν τη καταστροφή.

Η συνολική διάρκεια των 15 chapters του The Dark Awakens είναι περίπου 3,5 ώρες (ανάλογα με τη δυσκολία που θα επιλέξετε), διάρκεια που κρίνεται αρκετή για το campaign ενός fighting τίτλου. Σεναριακά, το The Dark Awakens απευθύνεται στους fans της σειράς, προσφέρει ανατροπές, επικές μάχες και φαντασμαγορικά cutscenes. Ίσως μιλάμε για το πιο ενδιαφέρον campaign σε fighting τίτλο το τελευταίο διάστημα.

Πλούσιο περιεχόμενο…

Εκτός του story mode, στο Tekken 8 θα βρείτε μια πληθώρα από άλλα mode,s τόσο για offline, όσο και για online παιχνίδι. Για να ολοκληρώσετε τα του σεναρίου, προτείνουμε να ασχοληθείτε με τα Character episodes, στα οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε χαρακτήρα, μέσα από μερικά cutscenes και κάποιες μάχες. Παράλληλα μπορείτε να φτιάξετε ένα avatar και να ασχοληθείτε με το Arcade Quest, στο οποίο μπορείτε να παίξετε μάχες με τη CPU, ανεβάζοντας το rank σας, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνετε και τις κινήσεις των παικτών. Με το ίδιο avatar μπορείτε να μπείτε στο multiplayer lounge του Tekken 8, ώστε να αλληλεπιδράσετε live με άλλους παίκτες, από όλες τις πλατφόρμες, αφού το παιχνίδι υποστηρίζει και cross-play.

Ό,τι mode μπορεί να ζητήσει κάποιος από έναν τίτλο fighting, υπάρχει στο Tekken 8, εκτός από τα Tag Battles, που η αλήθεια είναι ότι τα ζητούσαν οι οπαδοί. Όμως θα βρείτε Practice, Arcade Battle και Versus mode για να κάνετε προπόνηση ή να παίζετε ενάντια στους φίλους σας, από τον ίδιο καναπέ.

Μια μεγάλη επιστροφή όμως είναι το Tekken Ball, το οποίο έχουμε να το δούμε σε παιχνίδι της σειράς από το Tekken 3. Σε αυτό οι δυο αντίπαλοι χαρακτήρες προσπαθούν να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον με μια μπάλα και όποιος κάνει περισσότερη ζημιά είναι ο νικητής.

Tekken Ball

Photo: Bandai Namco Entertainment – VG24.gr

…αλλά μειωμένο roster

Το Tekken 8 έρχεται με ένα αρκετά μεγάλο roster 32 χαρακτήρων, με τους 29 από αυτούς να αποτελούν επιστροφές από παλαιότερους τίτλους και μόλις 3 να είναι καινούργιοι. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι ακόμα και αν οι 32 χαρακτήρες είναι ένας μεγάλος αριθμός, το Tekken 7 είχε κυκλοφορήσει με 36, ενώ υπάρχουν σημαντικότατες ελλείψεις πρωτοκλασάτων χαρακτήρων, όπως ο Eddy Gordo. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα είναι ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει στα επερχόμενα DLC, όμως και πάλι, δεν γίνεται να λείπουν εμβληματικοί χαρακτήρες από το launch.

Παρ’ όλα αυτά θα βρείτε χαρακτήρες, όπως ο Jin Kazama, Kazuya Mishima, Kuma, Paul, Nina, King, Yoshimitsu, κ.α.  Στις νέες προσθήκες έχουμε την Azucena, η οποία θυμίζει τον Eddy με το χορευτικό της στιλ. Επόμενος είναι ο Victor Chevalier, ο οποίος ειδικεύεται σε high-tech εξοπλισμό, daggers και σπαθιά. Τέλος, υπάρχει η Reina Mishima, η οποία γνωρίζει το Mishima-style και θυμίζει αρκετά τους άλλους χαρακτήρες με το ίδιο επώνυμο.

Fighters

Photo: Bandai Namco Entertainment – VG24.gr

Αναβαθμισμένο και εξαιρετικό gameplay

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά το gameplay του Tekken 8 παραμένει ο κύριος λόγος αγοράς του. Το παιχνίδι παίρνει την ήδη πετυχημένη συνταγή και την πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, προσθέτοντας χαρακτηριστικά που το κάνουν και πιο noob-friendly, αλλά και πιο hardcore. Για παράδειγμα, με τη χρήση ενός κουμπιού εμφανίζεται μια λίστα και μπορείτε να δείτε live μερικές από τις κινήσεις του χαρακτήρα σας, ενώ έχει προστεθεί και ένα σύστημα που ονομάζεται “Special Style” και επιτρέπει στους αρχάριους να κάνουν combos και ειδικές κινήσεις, που δεν θα μπορούσαν να εκτελέσουν αλλιώς. Από την άλλη έχουν προστεθεί αρκετά combos και για το παραδοσιακό σύστημα, τα οποία θα χρειαστούν αρκετές “εργατοώρες” για να τα τελειοποιήσετε.

Η βασικότερη προσθήκη όμως είναι το Heat System. Με το πάτημα ενός κουμπιού οι κινήσεις του χαρακτήρα σας boost-άρονται τόσο σε δύναμή, όσο και ταχύτητα. Έτσι οι επιθέσεις κάνουν περισσότερη ζημιά, είναι πιο φαντασμαγορικές και το κυριότερο: περνούν την άμυνα των αντιπάλων. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο μια φορά σε κάθε γύρο.

Tekken 8 – Η ουσία του next-gen

Το Tekken 8 έχει δημιουργηθεί με την Unreal Engine 5 και σε κάθε σημείο του είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι λεπτομερέστατα, τα περιβάλλοντα εξαιρετικά και τα εφέ τόσο των κινήσεων όσο και των καταστροφών εντυπωσιάζουν. Μικρές λεπτομέρειες όπως ο ιδρώτας των χαρακτήρων ή η λάσπη που μαζεύουν μετά από κάποιο πέσιμο, πραγματικά απογειώνουν την εμπειρία. Συνολικά μιλάμε ίσως για το πιο όμορφο τεχνικά παιχνίδι της κατηγορίας του και με μηδενικά bugs.

Συνοπτικά, το Tekken 8 αποτελεί την κορυφαία επιλογή αυτήν τη στιγμή για κάποιον που επιθυμεί να αγοράσει ένα fighting τίτλο. Προσφέρει εξαιρετική ποιότητα στα τεχνικά, πλουραλισμό σε modes και ένα φανταστικό -φιλικό για όλους- gameplay. Αν η Bandai Namco δεν “έκρυβε” εμβληματικούς χαρακτήρες πίσω από DLC, τώρα θα μιλούσαμε για το κορυφαίο Tekken που έχει κυκλοφορήσει.

Διαβάστε επίσης:  The Dark Pictures Anthology: House of Ashes - Review

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PS5, Xbox Series X|S, PCTekken 8 - Boxart
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PC
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Bandai Namco / Arika
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Bandai Namco Entertainment
Είδος:‌ Fighting
Ηλικίες:‌ 16+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 26 Ιανουαρίου 2024
Official website:‌ link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Εξαιρετικός οπτικός τομέας
  • Κορυφαίο gameplay
  • Φιλικό για τους νέους παίκτες
  • Πλουραλισμός από modes, τόσο offline, όσο και online
  • Ενδιαφέρον σενάριο

Αρνητικά

  • Λιγότεροι χαρακτήρες από τα προηγούμενα παιχνίδια

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ