Ο δημιουργός του Cyberpunk, Mike Pondsmith, μιλά για τον ρόλο του Keanu Reeves στο παιχνίδι και για το αν θα επιστρέψει στο sequel.
Ο δημιουργός του Cyberpunk, Mike Pondsmith, αποκάλυψε πως θέλει τον Keanu Reeves να επιστρέψει στο ρόλο του Johnny Silverhand στο επερχόμενο sequel του Cyberpunk 2077, ενώ όπως λέει, «έχει τρόπους να το κάνει».
Ο Pondsmith, δημιουργός του αυθεντικού tabletop παιχνιδιού Cyberpunk (1988), μίλησε σε livestream της CD Projekt Red, όπου αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην ερμηνεία του Reeves στο ρόλο του εμβληματικού ροκ σταρ-επαναστάτη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης είπε χαρακτηριστικά:
«Πρόσφατα είδα ότι ο Keanu θα ήθελε να επιστρέψει από τους νεκρούς και να παίξει ξανά τον Johnny. Έχω τρόπους να το κάνω, Keanu —επικοινώνησε μαζί μου».
Παρόλο που τα φινάλε του Cyberpunk 2077 δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια για την επιστροφή του Silverhand, ο Pondsmith φαίνεται να υπονοεί ότι υπάρχουν δημιουργικές λύσεις μέσα στο σύμπαν του παιχνιδιού που θα μπορούσαν να τον επαναφέρουν.
Η συμμετοχή του Reeves στο αρχικό παιχνίδι αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας του, ειδικά μετά τις μεταγενέστερες ενημερώσεις και την τεράστια απήχηση του anime Cyberpunk: Edgerunners. Με δεδομένο ότι το DLC Phantom Liberty έφερε και τον Idris Elba στο cast, δεν θα ήταν απίθανο να δούμε τον Reeves να επιστρέφει στο μέλλον.
Η CD Projekt Red εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω στο The Witcher 4, ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως το sequel του Cyberpunk 2077 βρίσκεται σε ανάπτυξη, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάποια περίοδος κυκλοφορίας. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και η παραγωγή του Cyberpunk: Edgerunners 2, που σημαίνει πως η επιστροφή στη Night City πλησιάζει.