The Mageseeker: A League of Legends Story – Review

Άρης Φουρναράκης

To The Mageseeker: A League of Legends Story έρχεται από την Digital Sun, δημιουργό του Moonlighter, και αποτελεί ένα ακόμα παιχνίδι της Riot Forge.

Έπρεπε να περάσουν δυο χρόνια, μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού Ruined King [review] και του Hextech Mayhem, ώστε να δούμε ένα ακόμα παιχνίδι που θα φέρει το σημάδι των Riot Forge games. Αυτά αποτελούν spin-off παιχνίδια, διάφορων genre, τα οποία δημιουργούνται από third-party developers.  Έτσι, ενώ το Ruined King ήταν RPG και το Hextech Mayhem rhythm game, το The Mageseeker: A League of Legends Story αποτελεί μια καθαρή hack n’ slash εμπειρία, με pixelated γραφικά και απλοϊκή αφήγηση. Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω είναι σίγουρα ότι διαδραματίζονται στο σύμπαν του LoL και αφορούν έναν ή και περισσότερους χαρακτήρες του.

The Mageseeker: A League of Legends Story

Photo: VG24.gr – Riot Forge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H ιστορία του Sylas of Dregbourne

Στο The Mageseeker: A League of Legends Story αναλαμβάνουμε το ρόλο του Sylas, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια κατά τα οποία βρισκόταν φυλακισμένος σε κάποιο μπουντρούμι στην πόλη Demacia, καταφέρνει να δραπετεύσει και να ανακτήσει τις μαγικές του δυνάμεις. Σκοπός του είναι να ελευθερώσει την πόλη την οποία υπηρετούσε από τους Mageseekers και την τυραννία τους.

Το σενάριο είναι αρκετά απλοϊκό, όμως αν είστε fan του σύμπαντος του LoL, τότε ίσως να βρείτε ενδιαφέρον για την ιστορία και το παρελθόν του Sylas. Το παιχνίδι διαρκεί περίπου 9 ώρες αν ολοκληρώσετε τα πάντα, ενώ μέσα σε  αυτές θα δείτε να παρελαύνουν αρκετοί ακόμα χαρακτήρες του σύμπαντος, όπως ο Garen, η Lux, η Morgana κλπ.

Ενδιαφέρον, βαθύ -αλλά και κουραστικό σε σημεία- σύστημα μάχης

Το gameplay του The Mageseeker: A League of Legends Story, είναι το δυνατότερό του κομμάτι, αν και σε ορισμένα σημεία μπορεί να μπερδέψει τον παίκτη. Ο Sylas χρησιμοποιεί σαν όπλα τις αλυσίδες που ήταν δεμένος για μάχες σώμα με σώμα, ενώ διαθέτει και αρκετά μαγικά ξόρκια για πιο… “range” καταστάσεις. Κάθε στιγμή μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας μέχρι και 4 ξόρκια (τα slots τα ξεκλειδώνετε σταδιακά) και το ποια θα είναι αυτά παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς στον κόσμο του παιχνιδιού κάποια elements προκαλούν παραπάνω ζημιά, ανάλογα με τον τύπο του εχθρού. Για παράδειγμα, η φωτιά προκαλεί παραπάνω ζημιά σε εχθρούς με μαγικές δυνάμεις, όπως πάγου κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:  Song of Nunu: A League of Legends Story - Review

Παράλληλα, οι αλυσίδες του Sylas δεν χρησιμεύουν μόνο για melee μάχες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν hooks, για να τραβάτε τους εχθρούς πάνω σας ή να πηγαίνετε εσείς σε αυτούς, ενώ θα τις χρειαστείτε και σε platforming καταστάσεις και επίλυση γρίφων. Επιπροσθέτως, με τις αλυσίδες μπορείτε να δανειστείτε τα ξόρκια που κάνουν οι αντίπαλοί σας και μπορείτε να το εξαπολύσετε την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε μαγικά. Αν δεν έχετε «κλέψει» ξανά εκείνο το ξόρκι, τότε το μαθαίνετε και μπορείτε να το ξεκλειδώσετε μια και καλή για να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε. Τέλος, ανάλογα ποιους χαρακτήρες έχετε πάρει μαζί σας στην αποστολή, θα μπορείτε να κάνετε και 2 μοναδικές combo επιθέσεις που θα προσφέρουν μόνο εκείνοι.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται αρκετά ενδιαφέροντα και όντως προσθέτουν βάθος στις μάχες, όμως σε ορισμένα σημεία μπορεί να κουράσουν ή και να μπερδέψουν τους παίκτες, καθώς θα υπάρχουν αρκετοί εχθροί στην οθόνη. Θα πρέπει δηλαδή να θυμάστε πιο element υπερισχύει έναντι ποιου, να σημαδέψετε τον σωστό εχθρό ώστε να του «κλέψετε» το ξόρκι, να σημαδέψετε τον σωστό εχθρό, ώστε να τον χτυπήσετε με το ξόρκι αυτό και όλα αυτά ενώ παράλληλα κάνετε συνεχόμενα dodges και melee επιθέσεις. Καταλαβαίνω ότι η Digital Sun ήθελε να δημιουργήσει ένα «βαθύ» σύστημα μάχης, όμως σε ορισμένα σημεία οι παίκτες ίσως καταλήξουν να χρησιμοποιούν τα ίδια ξόρκια, επειδή βολεύουν.

Το camp των outlaws

Όταν δεν πολεμάτε, θα περιφέρεστε με τον Sylas στο «αρχηγείο» του. Εκεί μπορείτε να μιλήσετε με τους άλλους rebels, να κάνετε upgrade δυνάμεις και χαρακτηριστικά (ζωή, μάνα, damage, κλπ.) και να ορίσετε τις επόμενες αποστολές σας. Στο The Mageseeker: A League of Legends Story, κατά τη διάρκεια των αποστολών, θα σώσετε αρκετούς χαρακτήρες, οι οποίοι χειρίζονται ένα συγκεκριμένο element. Όσο κάνετε αποστολές μαζί τους, αυτοι δυναμώνουν, και μαζί τους τα αντίστοιχα elements που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, αν δυναμώσετε αρκετά την outlaw που χειρίζεται τη φωτιά, όταν την παίρνετε μαζί σας στις αποστολές, τότε τα spell φωτιάς θα κάνουν παραπάνω ζημιά. Οπότε πριν ξεκινήσετε την αποστολή, πρέπει να βλέπετε τι element έχουν οι αντίπαλοι σας, ώστε να εξοπλίζεστε ανάλογα.

Διαβάστε επίσης:  Wo Long: Fallen Dynasty - Review

Στο κεντρικό τραπέζι του camp μπορείτε να βρείτε τα main και τα side missions, αλλά και ειδικές αποστολές που μπορείτε να στείλετε τους outlaws μόνους τους, με σκοπό να σας φέρουν πίσω περισσότερο κόσμο και χρήματα. Οι βασικές αποστολές είναι ευφάνταστες, με αρκετά κομμάτια platforming και εξαιρετικά boss fights. Από την άλλη, τα side missions είναι βαρετά και επαναλαμβανόμενα, όμως προσφέρουν έξτρα loot. Είναι στο χέρι σας αν θέλετε να τα κάνετε ή οχι.

Απλό, αλλά όμορφο

Το The Mageseeker: A League of Legends Story, όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες, προσφέρει pixelated γραφικά, τα οποία όμως ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος του παιχνιδιού. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές (και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς), αφού το παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ.

Ηχητικά, δεν θα ακούσετε ομιλίες, καθώς όλοι οι διάλογοι είναι σε μορφή κειμένου, όμως τόσο στο narration όσο και στα boss fights η μουσική επένδυση είναι εξαιρετική, με συμφωνικά ορχήστρα να έχει ντύσει τις περισσότερες μάχες.

The Mageseeker: A League of Legends Story

Photo: VG24.gr – Riot Forge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνοπτικά, το The Mageseeker: A League of Legends Story αποτελεί ένα πολύ καλό παιχνίδι, με το οποίο οι fans του σύμπαντος του LoL θα περάσουν αρκετά καλά. Αν δεν ανήκετε σε αυτήν τη κατηγορία, τότε ίσως να μην μπορέσετε να ακολουθήσετε το σενάριο, όμως θα ανταμειφθείτε από ένα αρκετά βαθύ και ελκυστικό, παρά τα προβλήματα του, σύστημα μάχης.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Nintendo SwitchThe Mageseeker: A League of Legends Story - Boxart
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Digital Sun Games
Εκδότρια Εταιρεία: Riot Forge
Είδος: Hack n’ Slash / RPG
Ηλικίες: 12+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 18 Aπριλίου 2023
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

 

Θετικά

  • Ενδιαφέρον σενάριο και χαρακτήρες -Βοηθάει αν είστε φαν του σύμπαντος
  • Τα pixelated γραφικά και η μουσική επένδυση
  • Εξαιρετικά boss fights
  • Ενδιαφέρον και βαθύ gameplay...

Αρνητικά

  • ... που μπορεί να κουράσει σε σημεία
  • Επαναλαμβόμενα και βαρετά side missions
  • Απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό

Βαθμολογία

7.5
Καλό
 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ