H THQ Nordic έκανε τη δική της καλοκαιρινή παρουσίαση, μέσα από την οποία μάθαμε για σημαντικές ενημερώσεις, ενώ είχε και μερικές όμορφες εκπλήξεις.
Συνολικά είδαμε 23 παιχνίδια μέσα σε περίπου μία ώρα. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν «ισχυρά» IPs, αλλά και πολλά νέα. Μία από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις είναι το reimagine του Alone in the Dark, του πρώτου survival horror παιχνιδιού, που φαίνεται να έχει στοιχεία από τα αρχικά παιχνίδια της σειράς, όμως με μια διαφορετική μορφή. Το Alone in the Dark, ειδικότερα στις αρχές του συνδύαζε την Αμερική του 1920 μαζί με πολλαπλές αναφορές σε έργα του συγγραφέα H.P. Lovecraft. Τα παζλ, η στημένη κάμερα εντός του σπιτιού που εξερευνούσατε, οι δύο διαφορετικοί πρωταγωνιστές και οι μάχες με τα τέρατα έδωσαν όλα έμπνευση στους δημιουργούς του… Resident Evil, το οποίο και όρισε τον τρόμο στα games, όπως τον μάθαμε αργότερα.
Άλλη μεγάλη στιγμή της παρουσίασης ήταν το trailer για το remake του κλασικού open world RPG, Gothic, που έρχεται πλήρως εκμοντερνισμένο.
Στο σόου εμφανίστηκαν και τα Jagged Alliance 3, Outcast 2 – A New Beginning και ένα νέο παιχνίδι με τον SpongeBob, ενώ το κλείσιμο έγινε με ένα πολύ σύντομο teaser για νέο παιχνίδι South Park, ανάμεσα σε άλλα.
Στο τέλος της παρουσίασης, η THQ Nordic ανακοίνωσε πως έχει υπό ανάπτυξη συνολικά (εκτός των παιχνιδιών της HandyGames) 43 τίτλους, εκ των οποίων οι 25 ακόμη δεν έχουν ανακοίνωθεί, ούτε μετά από τη συγκεκριμένη παρουσίαση!
Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της THQ Nordic:
Alone in the Dark
Πρόκειται για το τρίτο reimagine της σειράς, που ξεκίνησε με μια τριλογία της θρυλικής Infogrames από το 1992 έως το 1994. Το πρώτο reimagine ήρθε με το Alone in the Dark: The New Beginning του 2001, που πλέον είχε επηρεαστεί από το παιχνίδι που το ίδιο το AitD είχε επηρεάσει, το Resident Evil. Το δεύτερο reimagine ήρθε με το Alone in the Dark του 2008. Ήταν ένα παιχνίδι πραγματικά εμπνευσμένο, με καινοτόμες ιδέες, που όμως μαστιζόταν από πολλαπλά προβλήματα, τα οποία εν μέρει διορθώθηκαν με την έκδοση «Inferno», που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα.
Το νέο Alone in the Dark έρχεται 14 χρόνια αργότερα να μας μεταφέρει και πάλι στην έπαυλη Derceto του πρώτου παιχνιδιού, με πρωταγωνιστή για μία ακόμη φορά τον ντετέκτιβ Edward Carnby, αλλά και τη δεύτερη πρωταγωνίστρια του πρώτου παιχνιδιού, την Emily Hartwood. Εδώ οι χαρακτήρες είναι αρκετά διαφορετικοί από αυτά που γνωρίζουμε όμως, καθώς έχουν υποστεί ολικό ρετουσάρισμα, τόσο στο backstory τους, όσο και στο σύνολο του σεναρίου.
Το σενάριο έχει ως εξής: «Επιστροφή στην έπαυλη Derceto. Βαθιά στον αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του 1920, ο θείος της Emily Hartwood έχει εξαφανιστεί. Μαζί με τον ιδιωτικό ερευνητή Edward Carnby, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην έπαυλη Derceto για να αποκαλύψουν τα μυστικά αυτού του μυστηριώδους τόπου και τις συνθήκες εξαφάνισης του συγγενή της.
Θα συναντήστε περίεργους ενοίκους, εφιαλτικά βασίλεια, επικίνδυνα τέρατα και τελικά αποκαλύψτε μια πλοκή ενός… ανερχόμενου κακού. Στη διασταύρωση της πραγματικότητας, του μυστηρίου και της παραφροσύνης, περιμένει μια περιπέτεια που θα αμφισβητήσει τις βασικές σας πεποιθήσεις».
Το Alone in the Dark αναπτύσσεται από τη σουηδική Pieces Interactive (Titan Quest, Magicka) και θα κυκλοφορήσει στο μέλλον για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.
Destory All Humans! 2 – Reprobed
Space for Sale
Gothic 1 Remake
Jagged Alliance 3
The Valiant
Tempest Rising
Knights of Honor II: Sovereign
Outcast 2 – A New Beginning
Wreckreation
Way of the Hunter
AEW: Fight Forever
Stuntfest – World Tour
SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake