Thumper (PS VR2) – Review

Το Thumper, ένα από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά παιχνίδια που μπορεί κανείς να παίξει στην εικονική πραγματικότητα, κυκλοφορεί πλέον στο PS VR 2.

Το Thumper είναι ένα παιχνίδι ρυθμού, το οποίο όμως είναι ιδιαίτερα απαιτητικό -σε αντίθεση με άλλα αυτού του είδους. Χειριζόμαστε ένα φουτουριστικό σκαθάρι, το οποίο κινείται πάνω σε μία μεγάλη επιφάνεια και προσπαθεί να αποφεύγει εμπόδια και να ακολουθεί τον ρυθμό της μουσικής.

Νέα έκδοση του απαιτητικού rhythm game Thumper

Ο χειρισμός είναι πολύ απλός, αλλά αυτά που καλούμαστε να κάνουμε στο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολα, αφού χρειάζονται αντανακλαστικά και καλή εκμάθηση των συστημάτων.

Days of Play 2024 - 300x250

Πρέπει να πατάμε το κατάλληλο πλήκτρο τη σωστή στιγμή, να στρίβουμε όταν βλέπουμε μπάρες συγκεκριμένου τύπου, να πηδάμε πάνω από εμπόδια, πολλές φορές σε πολύ γρήγορη διαδοχή το ένα από το άλλο.

Οι πρώτες πίστες είναι επαρκείς ως tutorial, αλλά μετά η δυσκολία αυξάνεται γρήγορα.

Thumper

Photo: Drool

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι επιστρέφει πανέμορφο

Πάντως, πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά rhythm games -και στη νέα του εκδοχή στο PS VR2 είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές και δεν έχουμε, έτσι, ας πούμε, ένα mode το οποίο να αξιοποιεί την κίνηση μέσω των χειριστηρίων Sense.

Το παιχνίδι παραμένει ακριβώς όπως το ξέραμε στις άλλες εκδόσεις του, όσον αφορά τον χειρισμό και το περιεχόμενο.

Days of Play 2024 - 300x250

Μόνο που, αυτήν τη φορά, το Thumper είναι πιο εντυπωσιακό οπτικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των οθονών της συσκευής της Sony, με πιο έντονα μαύρα και αυξημένο αριθμό fps.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να παίζεις το παιχνίδι αυτό σε εικονική πραγματικότητα, να κοιτάς τριγύρω σου και να βλέπεις το τεράστιο μαύρο περιβάλλον και τα παράξενα σχήματα και χρώματα να πάλλονται μαζί με τη μουσική.

Thumper

Photo: Drool

Η βελτίωση της εικόνας με το PS VR2 είναι αρκετή για να δικαιολογήσει -εν μέρει- την επιστροφή του Thumper, αλλά θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο στα υπόλοιπα κομμάτια του τίτλου.

Διαβάστε επίσης:  Synapse - Review

Ο χειρισμός δεν έχει αλλάξει και μάλιστα ενδέχεται να είναι προτιμότερο να παίξετε με το κλασικό χειριστήριο του PlayStation 5 και όχι με τα χειριστήρια Sense.

Days of Play 2024 - 300x250

Αξιόλογη, αν και ολόιδια, η νέα εκδοχή του Thumper στο PS VR2

Σε κάθε περίπτωση, το gameplay είναι εξαιρετικά εθιστικό και το παιχνίδι είναι πανέμορφο, ενώ η μουσική ταιριάζει απόλυτα στο σκοτεινό ύφος της εμπειρίας. Απλώς μην περιμένετε σημαντικές αλλαγές.

Η μία αλλαγή πάντως που υπάρχει, έρχεται μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του headset και των νέων χειριστηρίων του PS VR 2.

Days of Play 2024 - 300x250

Έτσι, ενώ χειριζόμαστε το αλλόκοτο σκαθάρι στους φουτουριστικούς χώρους, νιώθουμε δονήσεις τα χέρια και στο κεφάλι μας και με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται κατά πολύ το immersion.

Thumper

Photo: Drool

Τελικά, αν δεν έχετε παίξει το Thumper, αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική εκδοχή του παιχνιδιού. Αν το έχετε ήδη παίξει βέβαια, δεν υπάρχει σημαντικός λόγος επιστροφής σε αυτήν την έκδοση, του PS VR 2.

Days of Play 2024 - 300x250

 

Days of Play 2024 - 300x250

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS4, PS5, PS VR, PS VR2, Xbox One, PC, Meta Quest 2, Oculus Quest, Oculus Rift, SteamVR, Nintendo SwitchThumper - Boxart
Δοκιμάστηκε σε: PS VR2
Εταιρεία Ανάπτυξης: Drool
Εκδότρια Εταιρεία: Drool
Είδος: Rhythm / Arcade / Music
Ηλικίες: 7+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2023 (PS5, PS VR2) / 10 Οκτωβρίου 2016 (αρχική κυκλοφορία σε PS4, PS VR, PC)
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Days of Play 2024 - 300x250

Αρνητικά

  • Μπορούσε να αξιοποιήσει περισσότερο τις δυνατότητες του PS VR2, ή να προσθέσει περιεχόμενο

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Days of Play 2024 - 300x250
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ