Trek to Yomi – Preview

Το ταξίδι στη χώρα των νεκρών

Το Trek to Yomi είναι το νεότερο παιχνίδι της Flying Wild Hog, η οποία επιστρέφει άμεσα, μετά το Shadow Warrior 3.

To Trek to Yomi παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην E3 του 2021 και αμέσως μας τράβηξε το ενδιαφέρον, κυρίως για λόγους αισθητικούς. Όλο το παιχνίδι βρίσκεται πίσω από ασπρόμαυρο φίλτρο, καθώς είναι άμεσα επηρεασμένο από κλασσικές ταινίες σαμουράι και ειδικότερα από αυτές του Akira Kurosawa. Κάτι αντίστοιχο είχαμε δει και στο Ghost of Tsushima, όμως εκεί υπήρχε επιλογή για απενεργοποίηση.

 

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια early build έκδοση του παιχνιδιού λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, η οποία αναμένεται στις 5 Μαίου και πιο συγκεκριμένα, είδαμε τα πρώτα δυο chapters του τίτλου.

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Στο Trek to Yomi χειριζόμαστε τον Hiroki ο οποίος σε μικρή ηλικία και όντας μαθητευόμενος ακόμα, αναγκάζεται να “μεγαλώσει” απότομα, καθώς το χωριό του δέχεται επίθεση και εκείνος προσπαθεί να προστατεύσει τους κατοίκους του. Στην προσπάθειά του αυτή, ο δάσκαλός του πεθαίνει και τον αφήνει υπεύθυνο για το χωριό, καθώς του ζητάει να βρει τους λόγους πίσω από την επίθεση.

Τα πρώτα δυο κεφάλαια δεν μαρτυρούν πολλά για το σενάριο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε ολοκληρωμένα. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κρίνουμε είναι η μικρή διάρκεια τους, καθώς χρειαστήκαμε μόλις 70 λεπτά για να τα ολοκληρώσουμε, ενώ σύμφωνα με τους developers το τελικό παιχνίδι δεν θα ξεπερνάει τις 5 ώρες.

ΕΝΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ SIFU

To Trek to Yomi είναι ένα action, κατά κύριο λόγο side-scrolling, παιχνίδι με αρκετά απλό gameplay. Υπάρχουν τα κλασσικά light και heavy attacks, block και parry, το οποίο αν γίνει την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να “σπάσει” το stance του αντιπάλου σας. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε με τα κουμπιά κατεύθυνσης να διαλέξετε σε ποιο ύψος θα χτυπήσετε τον αντίπαλο, κάτι που σε μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να αμύνεται στο ύψος του κεφαλιού, αλλά εσείς μπορείτε να τον χτυπήσετε στα πόδια, καταφέρνοντάς του ζημιά.

Διαβάστε επίσης:  State of Play: Όλες οι ανακοινώσεις της παρουσίασης του Μαρτίου

Στο early build είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε μόνο το βασικό katana και τα shurikens, όμως σύμφωνα με τους developers όσο προχωράτε, θα ξεκλειδώνετε και άλλα όπλα, όπως τόξα, που αναμένεται να προσφέρουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις μάχες.

 ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ KOΣΜΟΣ

Την ώρα που δεν θα βρίσκεστε σε μάχη, θα μπορείτε να περιηγηθείτε στον κόσμο του παιχνιδιού και να συνομιλήσετε με NPCs. Βέβαια, μην φανταστείτε ανοιχτό κόσμο κλπ., καθώς το Trek to Yomi είναι τελείως γραμμικό και σε ελάχιστα σημεία υπάρχει και μια υποτυπώδης εξερεύνηση.  Στα κρυμμένα σημεία μπορείτε να βρείτε αναβαθμίσεις για τη ζωή και το stamina σας, αλλά και collectibles με αρκετές πληροφορίες.

Παράλληλα σε μερικά σημεία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον, δημιουργώντας καταστάσεις που μπορούν να σκοτώσουν αρκετούς αντιπάλους σας ταυτόχρονα. Για παράδειγμα σε ένα σημείο κόψαμε έναν κορμό, ο οποίος πλάκωσε 5 αντιπάλους, τους οποίους θα πολεμούσαμε, αν πηγαίναμε από τον κανονικό δρόμο.

Τέλος, στον κόσμο υπάρχουν αρκετά shrines, τα οποία λειτουργούν σαν save points και μπορούν να αναπληρώσουν την ζωή και το stamina μας, όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μια φορά το καθένα.

Συνοπτικά, μείναμε ικανοποιημένοι από τα πρώτα δυο κεφάλαια του τίτλου, αν και είχαν αρκετά μικρή διάρκεια. Το Trek to Yomi έχει τα φόντα να είναι ένα ενδιαφέρον action παιχνίδι και με την ιδιαίτερη αισθητική του, σίγουρα θα κερδίσει τους φαν της ιαπωνικής κουλτούρας.

Η προσθήκη του στο Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του αναμένεται να του δώσει το απαραίτητο boost ώστε να το μάθει και να το παίξει ακόμα περισσότερος κόσμος. Ανυπομονούμε για την πλήρη έκδοση, σε λίγες μέρες.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PCtrek-to-yomi-boxart
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PC
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Flying Wild Hog
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Devolver Digital
Είδος:‌ Action/Adventure, Hack n’ Slash
Ηλικίες:‌ 18+
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 5 Μαΐου 2022
Official website: trektoyomi.com/

Διαβάστε επίσης:  Τα Παιχνίδια Του Μήνα - Μάιος 2022

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του preview.

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ