VG24 Essentials: Η ιστορία του Star Wars Jedi: Fallen Order

Λίγο πριν την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Survivor, το VG24 παρουσιάζει τη σύνοψη του προηγούμενου παιχνιδιού της σειράς, Star Wars Jedi: Fallen Order για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι.

Δεκαετίες μετά το πρώτο του κεφάλαιο, το Star Wars συνεχίζει μέχρι σήμερα να σημειώνει τεράστια επιτυχία. Το franchise έχει παρουσία σε όλα τα μέσα ψυχαγωγίας και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το gaming. Έχουμε δει αρκετά παιχνίδια, ποικίλων ειδών και σε διάφορες χρονικές περιόδους, ένα όμως που κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο και τη θέση του στο lore του συγκεκριμένου σύμπαντος είναι το Star Wars Jedi: Fallen Order [review]. Πρόκειται για έναν τίτλο που αναπτύχθηκε από τη Respawn Entertainment, με publisher την ΕΑ, και μπόρεσε να ακολουθήσει το πρόσφατο hype του Star Wars. Είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, που τώρα θα αποκτήσει και τη δική του συνέχεια, ονόματι Star Wars Jedi: Survivor. Καθώς προετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη περιπέτεια του Cal Kestis, ας θυμηθούμε τι έγινε ως τώρα στην ιστορία του.

Δείτε το βίντεο του VG24 με την ιστορία του Star Wars Jedi: Fallen Order

 

Το Fallen Order διαδραματίζεται στο σύμπαν του Star Wars, μεταξύ των γεγονότων του Episode III: Revenge of the Sith και του Episode IV: A New Hope. Η ιστορία ακολουθεί το ταξίδι ενός νεαρού Jedi, ονόματι Cal Kestis, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή να αποκαταστήσει το Τάγμα των Jedi και να πολεμήσει την Αυτοκρατορία.

Το παιχνίδι ξεκινά με τον Cal να κρύβεται στον πλανήτη Bracca, εργαζόμενος ως scrapper σε πολεμικά σκάφη από τους Πολέμους των Κλώνων. Προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ, αλλά αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τη Δύναμη για να σώσει τον φίλο του, Prauf, από μια επικίνδυνη πτώση. Αυτό προσελκύει την προσοχή της Αυτοκρατορίας, η οποία στέλνει τους Inquisitors, μια ομάδα κυνηγών Jedi, να τον βρουν και να τον σκοτώσουν. Εν μέσω μαζικής ανάκρισης συναδέλφων του Cal, ο Prauf αποφασίζει να μιλήσει δημόσια κατά της Αυτοκρατορίας, κάτι που η επικεφαλής της ομάδας των Ιnquisitors, η Second Sister, δεν αφήνει ατιμώρητο και στη στιγμή σκοτώνει τον φίλο του Cal. O πρωταγωνιστής της ιστορίας βγάζει το φωτόσπαθό του, αποκαλύπτοντας τον εαυτό του και καταλήγει αιχμάλωτος. Ωστόσο, δραπετεύει γρήγορα και πηδά σε ένα τρένο εν κινήσει, ξεφεύγοντας τελικά.

Ο Cal, στη συνέχεια, διασώζεται από μια πρώην ιππότη Jedi, με το όνομα Cere Junda και τον πιλότο της, Greez Dritus, οι οποίοι βρίσκονται σε μια αποστολή να βρουν ένα Holocron, μια συσκευή, που περιέχει μια λίστα με παιδιά «ευαίσθητα» στη Δύναμη, η οποία πιστεύουν ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ξαναχτίσουν το Τάγμα των Τζεντάι. Ο Cal συμμετέχει στην αποστολή τους και μαζί ταξιδεύουν με το σκάφος τους, το Stinger Mantis, σε διάφορους πλανήτες για να ανακτήσουν τα κομμάτια του αντικειμένου. Ενώ βρίσκεται στο σκάφος τους, ο Cal αποκαλύπτει ότι μπορεί να μαθαίνει για το παρελθόν διαφόρων αντικειμένων χρησιμοποιώντας τη Δύναμη.

Ο πλανήτης Bogano και η αρχή του ταξιδιού

Η Cere παίρνει, αρχικά, τον Cal στον πλανήτη Bogano, ελπίζοντας ότι εκεί θα μπορέσει να έχει πρόσβαση σε ένα αρχαίο κτίσμα, που είναι σημαντικό για την αποστολή. Εκεί, ο Cal θα συναντήσει ένα μικρό droid, το BD-1, το οποίο του δείχνει ένα μήνυμα από έναν πρώην Jedi, τον Eno Cordova. Το μήνυμα αποκαλύπτει ότι το κτίσμα χτίστηκε από έναν αρχαίο πολιτισμό που ονομάζεται Zeffo και ότι ένα Jedi Holocron που περιέχει έναν κατάλογο παιδιών ευαίσθητων στην Δύναμη είναι κρυμμένο στο εσωτερικό του. Ο Καλ χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να λύσει γρίφους στον ναό και τελικά βρίσκει έναν κρύσταλλο που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει το Holocron. Ωστόσο, πέφτουν σε ενέδρα της Second Sister. Μετά από μια σκληρή μάχη, καταφέρνουν να ξεφύγουν και να διαφύγουν στον πλανήτη Zeffo.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Photo: EA

Στον Zeffo, εξερευνούν έναν εγκαταλελειμμένο χώρο ανασκαφών σε αναζήτηση του επόμενου κομματιού του Holocron και βρίσκουν πληροφορίες για έναν φίλο του Cordova, o οποίος ανήκει στη φυλή των Wookiee. Στην πορεία, συναντούν την Ninth Sister, μια άλλη Inquisitor που επίσης κυνηγάει τον Cal. Τη νικούν και ανακτούν το κομμάτι του Holocron, αλλά μαθαίνουν επίσης ότι η Αυτοκρατορία αναζητά έναν αρχαίο τάφο που περιέχει ένα ισχυρό όπλο.

Ο Cal και η ομάδα του ταξιδεύουν στον πλανήτη των Wookiees, Kashyyyk , όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Αντίσταση και τον διαβόητο Saw Gerrera για να εμποδίσουν την Αυτοκρατορία να τους υποδουλώσει και να εκμεταλλευτεί τους πόρους τους. Ελπίζουν επίσης να βρουν το τρίτο κομμάτι του αντικειμένου στον πλανήτη. Ενώ βρίσκονται στον Kashyyyk, ο Cal βλέπει ένα όραμα του πρώην δασκάλου του Jedi, του Jaro Tapal, ο οποίος θυσιάστηκε για να σώσει τον Cal κατά τη διάρκεια του Order 66. Ο Jaro λέει στον Cal να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και να νικήσει την Αυτοκρατορία.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Photo: EA

H προδοσία της Cere, ο πρώην Jedi και η Σκοτεινή Πλευρά

Αφού ολοκληρώνουν με επιτυχία την αποστολή τους στο Kashyyyk, ο Cal και η ομάδα του επιστρέφουν στον πλανήτη Zeffo, για να βρουν περισσότερα στοιχεία. Εκεί, τους στήνει παγίδα η Second Sister, η οποία αποκαλύπτει ότι ονομάζεται Trilla Suduri και είναι πρώην μαθητευόμενη της Cere. Λέει στον Cal πως η Cere θα τον προδώσει, όπως έκανε και με την ίδια.

Μετά από διάφορα στοιχεία που τους έχει αφήσει ο Cordova, ταξιδεύουν στον πλανήτη Dathomir, όπου ελπίζουν να βρουν το τελευταίο κομμάτι του Holocron. Ο Dathomir είναι ένας επικίνδυνος πλανήτης γεμάτος με Nightsisters, μια ομάδα ισχυρών μαγισσών που χειρίζονται τη Δύναμη. Ο Cal και η ομάδα του πρέπει να πολεμήσουν τις Nightsisters και την αρχηγό τους, τη Merrin, για να ανακτήσουν το κομμάτι του Holocron. H Merrin κατηγορεί τους Jedi για τη σφαγή του λαού της κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Κλώνων. Στον πλανήτη Dathomir, υπάρχει ακόμη ένας πρώην Jedi, ο Taron Malicos, τον οποίο έχει κερδίσει η Σκοτεινή Πλευρά. Η Merrin αποφασίζει να αφήσει πίσω το μίσος, να συνεργαστεί με τον Cal για να εξοντώσουν τον Malicos και να ακολουθήσει το πλήρωμα του Stinger Mantis ώστε να βοηθήσει στον αγώνα τους.

Διαβάστε επίσης:  Star Wars Outlaws: Μάθαμε πότε έρχεται

Εντωμεταξύ, η Cere αποκαλύπτει στον Cal ότι αποφάσισε να αποκοπεί από τη Δύναμη, καθώς ενέδωσε στη Σκοτεινή Πλευρά για λίγο, όταν έμαθε ότι η Trilla έγινε Inquisitor.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Photo: EA

Ο Darth Vader κι η λίστα του Holocron

Με όλα τα κομμάτια του στην κατοχή τους, ο Cal και η ομάδα επιστρέφει στον Bogano για να ξεκλειδώσει το αρχαίο κτίσμα και να βρουν επιτέλους τη λίστα. Η Second Sister, Trilla, εμφανίζεται, κλέβει το Holocron και καταφέρνει να δραπετεύσει. Η Cere ξαναπαίρνει τη θέση της ως Jedi Master και παραχωρεί στον Cal τον βαθμό του ιππότη Jedi. Ο Cal καταφέρνει να νικήσει τον Trilla και να ανακτήσει το Holocron. Η Cere προσπαθεί να επανορθώσει με την Trilla, αλλά σε μια σοκαριστική στιγμή, επεμβαίνει ο Darth Vader και σκοτώνει την Trilla για την αποτυχία της. Ο Cal και η Cere αποφεύγουν με δυσκολία τον Vader και δραπετεύουν. Η Cere χάνει τις αισθήσεις της επειδή χρησιμοποίησε όλη της τη δύναμη για να καθυστερήσει τον Vader και ο Cal τη σώζει καθώς επιστρέφει όλη η ομάδα στο σκάφος.

Με το Holocron πλέον στην κατοχή τους, το πλήρωμα αναρωτιέται τι πρέπει να κάνουν με αυτό. Συνειδητοποιώντας ότι αν η λίστα έπεφτε στα χέρια της Αυτοκρατορίας, θα έβαζε στο στόχαστρο όλα αυτά τα παιδιά, ο Cal αποφασίζει να καταστρέψει το Holocron και ότι η Δύναμη θα πρέπει να είναι αυτή που θα καθορίσει τη μοίρα των παιδιών.

Κάπου εκεί κλείνει η ιστορία του Fallen Order και αναμένουμε να μάθουμε στο Survivor ποιες θα είναι οι νέες περιπέτειες του Cal και της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης:  Star Wars Jedi: Νέες φήμες γύρω από το όνομα του sequel
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ