We Are OFK – Review

on the verge of tears or dancing

Τρεις φίλοι, μια μουσική παραγωγός, καθημερινές δουλειές και προβλήματα. Πώς όλα αυτά οδηγούν στη δημιουργία ενός EP;

Τα παιχνίδια που σχετίζονται με τη μουσική δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο. Μετά από το album / video game Sayonara Wild Hearts και το No Straight Roads, ήθελα πολύ να παίξω και άλλα παιχνίδια που είτε ήταν βασισμένα στον ρυθμό, είτε είχαν ενδιαφέρον soundtrack. Το We Are OFK μού είχε κινήσει το ενδιαφέρον από όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα The Game Awards το 2020, με το τραγούδι Follow / Unfollow. Δύο χρόνια αργότερα, το παιχνίδι κυκλοφορεί και μένει να δούμε αν αξίζει την προσοχή μας.

Με την εκκίνηση του τίτλου, βρισκόμαστε σε μια οθόνη που θυμίζει streaming υπηρεσία και καλούμαστε να φτιάξουμε «λογαριασμό». Ουσιαστικά, δημιουργούμε έως 6 διαφορετικά save files, αλλά ο τρόπος που παρουσιάζεται ταιριάζει γάντι σε ό,τι ακολουθεί. Το We Are OFK ουσιαστικά αποτελεί το biopic της virtual band OFK. Ουσιαστικά, μας δείχνει την ιστορία που προηγήθηκε μέχρι την κυκλοφορία του EP.

We Are OFK Itsumi

Μία νέα αρχή στο Los Angeles

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε πέντε επεισόδια, με κάθε ένα από αυτά να εστιάζει σε διαφορετικό μέλος του συγκροτήματος και να περιλαμβάνει ένα μουσικό βίντεο κλιπ. Ξεκινάμε με την Itsumi, η οποία μετακομίζει στο Los Angeles για να δουλέψει με τον φίλο της Luca σε μια εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών. Η ίδια καλείται να αφήσει πίσω της μια μεγάλη σχέση προκειμένου να κυνηγήσει τα όνειρά της. Στο μεταξύ, η καθημερινότητά της δεν της επιτρέπει να ασχοληθεί με το πιάνο, μιας και δεν βρίσκει δουλειές που να την πληρώνουν για αυτό.

Ο Luca γράφει το lore του παιχνιδιού στην ομάδα ανάπτυξης που δουλεύει. Όταν δεν ψάχνει το άλλο του μισό, γράφει τραγούδια που όμως δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Την παρέα συμπληρώνει @ Carter που μένει με τον Lucas, πετυχημέν@ DJ που έχει γίνει γνωστ@ στον χώρο με ορισμένες επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης:  Omori: Στο Game Pass ένα ακόμα λαμπρό indie διαμάντι

Οι τρεις τους έχουν μια καλή παρέα, όπως θα είχε κάθε άτομο στα mid-20s. Στον δρόμο τους εμφανίζεται η Jey, μια μουσική παραγωγός που θέλει να δώσει μια ευκαιρία στον Luca και να ηχογραφήσουν ένα demo. Το τι γίνεται παρακάτω, το αφήνουμε σε εσάς για να αποφύγουμε τα spoilers.

To We Are OFK αγγίζει καθημερινά προβλήματα

Πέρα από την παρέα, έχουν και τα προβλήματα που θα είχε κάθε νέος στην ηλικία τους. Η αναζήτηση ενός συντρόφου, η δυσκολία της επαγγελματικής αποκατάστασης, η πίεση που ασκούν οι γονείς, και το να κάνεις αυτό που πραγματικά θες στη ζωή σου. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους καλογραμμένους χαρακτήρες και το όμορφο σενάριο, χτίζουν μια σειρά που βλέπεται με ευκολία και σε βάζει μέσα στον κόσμο της. Τα συναισθήματα που δημιουργούνται, πολλά και διαφορετικά.

We Are OFK Clip

Περιορισμένο gameplay, αλλά δυνατά μουσικά κλιπ!

Σειρά, επειδή το gameplay του παιχνιδιού είναι αρκετά περιορισμένο. Ακόμα και όταν μας δίνεται η επιλογή να απαντήσουμε σε μια συζήτηση, φαίνεται να μην επηρεάζει την ιστορία. Ωστόσο, ανάλογα με την αλληλεπίδραση που έχουμε με τους χαρακτήρες σε κάθε επεισόδιο, μπορεί να ξεκλειδώσουμε ένα voicemail το οποίο ακούγεται κατά τη διάρκεια του video clip που το συνοδεύει.

Τα interactive μουσικά βίντεο είναι ιδιαίτερα. Το πρώτο τραγούδι εστιάζει πιο πολύ στη fun πλευρά και το καταφέρνει. Τα mini games που περιλαμβάνει θυμίζουν WarioWare. Τα υπόλοιπα βίντεο κλιπ είναι κάπως πιο… καλλιτεχνικά. Υπάρχει αλληλεπίδραση, αλλά θυμίζουν περισσότερο ένα μουσικό κλιπ, παρά mini games που συνοδεύονται από μουσική. Και αυτό μας άρεσε ακόμα περισσότερο.

Κάθε ένα από αυτά καταφέρνει να ξεχωρίσει και να απεικονίσει με μοναδικό τρόπο το συναίσθημα που θέλει να περάσει. Αντιμετωπίσαμε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα σε ένα από αυτά, που δεν επέτρεψε την αλληλεπίδραση σε ένα συγκεκριμένο segment, κάτι που όμως λύθηκε όταν παίξαμε ξανά το τραγούδι.

Διαβάστε επίσης:  Under the Waves - Review

We Are OFK Home

Τα ιδιαίτερα χρώματα του We Are OFK θα σας συναρπάσουν!

Όλα αυτά στο περιτύλιγμα ενός ιδιαίτερου και ξεχωριστού art direction. Τα έντονα χρώματα, ο τρόπος που είναι σχεδιασμένοι οι χαρακτήρες, τα ρούχα τους, οι τοποθεσίες, δημιουργούν ένα ξεχωριστό setting παρόλο που διαδραματίζεται στο Los Angeles. Συνδυασμένα με catchy pop τραγούδια, κάνουν το We Are OFK μια όμορφη μουσική εμπειρία, που καταφέρνει να θίξει καθημερινά θέματα που έχουν νέοι στα μέσα των 20 τους.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PS4, PS5, PC, Nintendo SwitchWe Are OFK
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Team OFK
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Team OFK
Είδος:‌ Adventure
Ηλικίες:‌ 16+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 18 Αυγούστου 2022
Official website:‌ dotemu.com

 

 

Θετικά

  • Καλογραμμένοι χαρακτήρες
  • Interactive video clips
  • Ιδιαίτερο art direction

Αρνητικά

  • Περιορισμένο gameplay χωρίς αντίκτυπο
  • Μικρά τεχνικά προβλήματα

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ