Zombieland: Headshot Fever Reloaded – Review

Μερικές φορές, είναι ωραίο να πηγαίνεις πίσω, στο παρελθόν του gaming. Ένας τίτλος που θυμίζει τα παλιά είναι το Zombieland: Headshot Fever Reloaded, στο PS VR2.

Το Zombieland: Headshot Fever Reloaded είναι αυτό ακριβώς που περιμένεις ότι θα παίξεις διαβάζοντας τον τίτλο του.

Είναι ένα παιχνίδι τύπου arcade shooter, που βασίζεται στο franchise Zombieland και σε βάζει να σκοτώνεις ζόμπι.

Γοητευτική επιστροφή στο παρελθόν, με arcade shooting

Δεν υπάρχουν καινοτομίες, δεν αξιοποιείται η συσκευή του PS VR2 με εντυπωσιακούς τρόπους, το παιχνίδι είναι πάρα πολύ απλό και σύντομο, αλλά αυτή είναι η γοητεία του.

Zombieland: Headshot Fever Reloaded

Photo: XR Games

Παίζοντας το Zombieland: Headshot Fever Reloaded συναντάς χαρακτήρες από τις ταινίες, με φωνές που μοιάζουν με εκείνες των ηθοποιών που τους ερμήνευσαν, και πηγαίνεις σε πίστες για να σκοτώσεις ζόμπι, να πιάσεις υψηλό σκορ και να ξεκλειδώσεις μυστικά.

Το σενάριο δεν έχει σημασία, πρόκειται απλώς ως υπόβαθρο, ως «skin» από τις ταινίες, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι απλώς ένα zombie game. Τέλος πάντων, προσπαθεί να έχει χιούμορ, δεν έχει, σε βάζει να ακούσεις διάλογο μεταξύ αποστολών, που είναι βαρετός, αλλά δεν δίνει πολύ χρόνο σε τέτοια τμήματα. Το βασικό κομμάτι είναι το shooting.

Το gameplay είναι όσο απλό γίνεται, αλλά με ικανοποιητικό ρυθμό και διασκεδαστικές πινελιές. Δεν χειριζόμαστε τον χαρακτήρα μας στην κίνηση στον χώρο: σκοτώνουμε τα ζόμπι σε ένα δωμάτιο και μετά ξεκλειδώνεται το επόμενο, στο οποίο πηγαίνουμε απλώς κοιτώντας στο κατάλληλο σημείο. Πρόκειται για εμπειρία «on-rails», που θυμίζει παλιά arcade shooter όπως το House of the Dead ή το Time Crisis.

Οι πυροβολισμοί γίνονται όπως θα γίνονταν στην πραγματικότητα, με στόχευση και τράβηγμα της σκανδάλης, χωρίς ιδιαίτερους μηχανισμούς.

Reloading σε στιλ VR

Η μόνη λειτουργία που μας βάζει να κάνουμε κάτι παραπάνω είναι το γέμισμα του όπλου, που γίνεται με πραγματική κίνηση του χεριού μας: πατάμε τον μοχλό του χειριστηρίου Sense προς τα κάτω, στο χέρι που κρατάει το όπλο, και μετά φέρνουμε ολόκληρο το όπλο στο σημείο όπου βρίσκεται ο γεμιστήρας του, εκεί που θα ήταν η ζώνη μας. Είναι ένα απλό σύστημα, που βελτιώνει την εμπειρία αξιοποιώντας ελαφρώς τις δυνατότητες του VR.

Οι πίστες είναι, επίσης, απλές, αλλά υπάρχουν διάφορα είδη ζόμπι για να δίνουν ποικιλία στις αναμετρήσεις -ένα, για παράδειγμα, πετά πράγματα πάνω σας, άλλο δεν πρέπει να το σκοτώνετε κλπ.

Διαβάστε επίσης:  Τα παιχνίδια του πρώτου PS VR δεν θα παίζουν στο PS VR2

Επίσης, εκτός από το πιστόλι που κρατάμε μόνιμα στο ένα χέρι (και έχει άπειρες σφαίρες), μπορούμε να διαλέξουμε και ένα δεύτερο, ειδικό όπλο, όπως shotgun ή πολυβόλο, το οποίο, όμως, θα πρέπει να το κρατάμε συνεχώς με τη σκανδάλη όσο το χρησιμοποιούμε, αντίθετα με το βασικό που στέκεται μόνιμα στη λαβή μας.

Zombieland: Headshot Fever Reloaded

Photo: XR Games

Τα perks και τα upgrades του Zombieland: Headshot Fever Reloaded

Για τα όπλα υπάρχουν upgrades που ξεκλειδώνουμε μέσω challenges και πόντων, ενώ ξεκλειδώνουμε και perks που μας δίνουν ειδικές ιδιότητες, όπως λέιζερ για καλύτερη στόχευση.

Μερικά perks παραείναι βοηθητικά και κάνουν σημαντικά ευκολότερο το gameplay, πλήττοντας κάπως την ισορροπία. Επίσης, υπάρχει αρκετό trial and error: πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουμε σε κάθε σημείο της πίστας, για να την περάσουμε, αφού πεθαίνουμε με ένα χτύπημα. Αυτή η δομή γίνεται κάπως κουραστική στην πορεία.

Οι διαφορετικοί τύποι εχθρών, πάντως, καταφέρνουν να δίνουν ένα «άρωμα» στρατηγικής στις μάχες, σε πολύ χαλαρό επίπεδο βέβαια, αφού καλούμαστε να επιλέγουμε ποιο ζόμπι θα σκοτώσουμε πρώτο κάθε φορά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Ωστόσο, κι εδώ προκύπτει γρήγορα το trial and error, αφού κάθε φορά, στο ίδιο σημείο, οι εχθροί συμπεριφέρονται πανομοιότυπα.

Zombieland: Headshot Fever Reloaded

Photo: XR Games

Double tap

Ο πιο διασκεδαστικός μηχανισμός του Zombieland: Headshot Fever Reloaded είναι το slow motion, που ενεργοποιείται όταν σκοτώνουμε ένα ζόμπι με δύο διαδοχικές σφαίρες. Αν συνεχίζουμε τα combos, επεκτείνεται η διάρκεια της αργής κίνησης και έτσι μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα στη μάχη.

Οπτικά, το Zombieland: Headshot Fever Reloaded ακολουθεί ένα καρτουνίστικο στιλ που ταιριάζει στο ύφος των ταινιών και είναι ικανοποιητικό, αλλά τα γραφικά δεν είναι επαρκή για ένα σύγχρονο παιχνίδι του είδους -υπάρχουν έντονες θολούρες σε σημεία, ας πούμε.

Διαβάστε επίσης:  Metal: Hellsinger - Preview

Σε γενικές γραμμές, πάντως, πρόκειται για ένα παιχνίδι που ξεπερνά τις προσδοκίες. Δεν καινοτομεί, δεν αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία του VR, αλλά είναι διασκεδαστικό, εύκολο στην εκμάθηση και γοητευτικά απλό. Αν ψάχνετε ένα παιχνίδι τύπου arcade για να χαλαρώνετε, αν σας αρέσουν τα ζόμπι, τότε το Zombieland: Headshot Fever Reloaded θα σας ικανοποιήσει, ειδικά αν νοσταλγείται παλιότερες εποχές του είδους.

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PlayStation VR2Zombieland: Headshot Fever Reloaded
Δοκιμάστηκε σε: PS VR2
Εταιρεία Ανάπτυξης: XR Games
Εκδότρια Εταιρεία: XR Games
Είδος: Action / Shooter / Arcade
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2023
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Απλό, διασκεδαστικό gameplay
  • Πετυχημένοι μηχανισμοί
  • Ικανοποιητικά upgrades

Αρνητικά

  • Αδιάφορο χιούμορ, βαρετοί διάλογοι
  • Θολούρες στα γραφικά
  • Πολύ trial and error, μη ιδανική ισορροπία στα perks

Βαθμολογία

7.5
Καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ