Huawei FreeClip – Review

Παύλος Κρούστης

Τα Huawei FreeClip είναι τα νέα ακουστικά της εταιρείας που συνδυάζουν καινοτομίες στον ήχο, αλλά και τον σχεδιασμό.

Η Huawei φροντίζει ανά τακτά διαστήματα να προμηθεύει την αγορά με νέα προϊόντα στην κατηγορία των wearables, ενώ εξίσου συχνά καταφέρνει και καινοτομεί, προσφέροντας χαρακτηριστικά που δεν έχουμε δει ξανά στην εκάστοτε κατηγορία. Αυτήν τη φορά έχουμε τα νέα Huawei FreeClip, τα πρώτα ασύρματα ακουστικά του είδους τους, που προσφέρουν μοναδικό σχεδιασμό, παράλληλα με καινοτόμες ηχητικές τεχνολογίες.

Ξεχωριστός σχεδιασμός

Σίγουρα, δεν έχετε δει ξανά ασύρματα ακουστικά σαν αυτά. Τα FreeClip καταφέρνουν και ξεχωρίζουν εμφανισιακά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η εταιρεία στοχεύει σε λύσεις που αφορούν και τη στυλιστική εμφάνιση, με το σλόγκαν Fashion Forward, και στα FreeClip αυτό είναι περισσότερο εμφανές από ποτέ. Τα νέα ακουστικά της εταιρείας διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό, που θυμίζει κάτι περισσότερο σε σκουλαρίκι, παρά σε ακουστικό και απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που θέλουν να έχουν ακουστικά, τα οποία ξεχωρίζουν εμφανισιακά.

Παράλληλα, η άνεση είναι επίσης ένα βασικό κομμάτι στο οποίο στοχεύουν τα FreeClip. Το σενάριο της ολοήμερης χρήσης, για παράδειγμα, στο γραφείο ή στο σπίτι για κλήσεις ή meetings είναι κάτι, στο οποίο έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία, ενώ παράλληλα απευθύνεται και σε όσους ασκούνται ή ασχολούνται με το fitness, αφού η πολύ σταθερή τους εφαρμογή, αλλά και ο πανεύκολος χειρισμός, βολεύει για κάτι τέτοιο. Επιπρόσθετα, αφήνουν ελεύθερο το αυτί να «αναπνεύσει», χωρίς να χρειάζεται να «σφηνώσουν» μέσα και να νιώσει άβολα ο χρήστης.

Huawei FreeClip

Photo: VG24.gr

Δεν υπάρχουν πολλά ακουστικά εκεί έξω με σχεδιασμό open-ear και η Huawei σίγουρα έχει τα πιο προηγμένα, αφού υπάρχει ειδική τεχνολογία (και είναι, φυσικά, ειδικά σχεδιασμένα) να μπορείτε να τα φορέσετε σε όποιο αυτί θέλετε. Αυτό σημαίνει ότι αν μπερδευτείτε και δεν ξέρετε ποιο είναι το αριστερό και ποιο το δεξί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να τα τοποθετήσετε ξανά στη θήκη και αυτόματα θα οριστούν ξανά ως αριστερό και δεξί, αναλόγως με το πού τα τοποθετήσατε.

Τα Huawei FreeClip αποτελούνται από τρία μέρη: το Comfort Bean, το Acoustic Ball και το C Bridge. Το κάθε ακουστικό έχει διαστάσεις μόλις 22 χιλ. x 15,65 χιλ. x 10,34 χιλ., ενώ η απόσταση από το Acoustic Ball ως το Comfort Bean είναι μόλις 3,4 χιλ. Το βάρος του κάθε ακουστικού είναι μόλις 5,6 γρ. Γενικά η εφαρμογή είναι πανεύκολη και εξαιρετικά βολική, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε earbud, καθώς απλά το περνάτε ως σκουλαρίκι στο αυτί και το κουνάτε λίγο πάνω-κάτω μέχρι να εφαρμόσει τέλεια στο δικό σας αυτί.

Διαβάστε επίσης:  HUAWEI nova Y70: η κομψότητα συναντά την τεχνολογία!

Το ηχητικό αποτέλεσμα

Τα FreeClip δεν διαθέτουν τον συγκεκριμένο σχεδιασμό μόνο για να είναι όμορφα ή άνετα. Διαθέτουν διπλούς μαγνητικούς οδηγούς (10,8 χιλ.), διατηρώντας την καθαρότητα του ήχου. Καταφέρνει και παράγει πολύ καλή ποιότητα ήχου και αναδεικνύει τους διαφορετικούς τόνους της μουσικής που ακούει ο χρήστης, από το αντηχητικό μπάσο, μέχρι τα πρίμα των τραγουδιών.

Παράλληλα, υποστηρίζεται μια «έξυπνη» λειτουργία multi-EQ, που επιτρέπει στο ακουστικό να προσαρμόσει αυτόματα τις ρυθμίσεις του EQ, αναλόγως περιεχομένου (Elevate, Treble Boost και Voices), όπως για παράδειγμα να καθαρίζει τις φωνές, αν είστε σε κάποιο call ή ακούτε κάποιο podcast.

Τυχόν διαρροές ελαχιστοποιούνται από ένα εξελιγμένο σύστημα αντίστροφων ηχητικών κυμάτων που είναι ενσωματωμένο μέσα στην ακουστική μπάλα, το οποίο σημαίνει ότι οι ήχοι μεταδίδονται με ακρίβεια στον ακουστικό πόρο. Αυτό σημαίνει ότι παρά τον «ανοιχτό» σχεδιασμό τους, δεν υπάρχει διαρροή προς τα έξω και έτσι οι διπλανοί σας δεν θα μπορούν να ακούσουν το παραμικρό.

Οι codecs που υποστηρίζονται είναι SBC, AAC, L2HC και LC3. Δεν υποστηρίζεται δυστυχώς LDAC, ενώ τα FreeClip δεν ενσωματώνουν και ενεργή ακύρωση θορύβου, κάτι που ίσως αποζητούν κάποιοι.

Όσον αφορά στα μικρόφωνα, έχουμε εξαιρετική απόδοση. H Huawei έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία για το μικρόφωνο που χρησιμοποιεί την οστική αγωγιμότητα (bone conduction), η οποία χρησιμοποιεί αλγόριθμο για την πολυκάναλη ακύρωση θορύβου στις κλήσεις μέσω DNN (Deep Neural Network). Με λίγα λόγια, χρησιμοποιεί AI (μηχανική εκμάθηση) για τη βελτιστοποίηση του ηχητικού σας σήματος στις κλήσεις. Αυτό αφαιρεί τον αέρα ή περαιτέρω θορύβους, όταν είστε σε call, για να ακούν τη φωνή σας από την άλλη μεριά με μεγάλη καθαρότητα.

Huawei FreeClip

Photo: VG24.gr

Γενικά, ο ήχος τους δεν είναι ο ιδανικός για να ακούτε μουσική με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα, καθώς υστερούν κάπως στα μπάσα. Τα ακουστικά στοχεύουν σε άλλους τομείς, όπως είναι η ευκολία χρήσης και η άνεση, παρέχοντας τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα στις κλήσεις σας.

Αυτονομία και χρήσιμα χαρακτηριστικά

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας βοηθά σε πολλά από τα πιθανά σενάρια χρήσης στο γραφείο ή στο γυμναστήριο, αφού είναι αρκετά ικανοποιητική και φτάνει έως και 32 ώρες, με το κάθε ακουστικό να κρατά περίπου 8 ώρες. Φυσικά, σε περίπτωση που κάνετε χρήση του ενός ακουστικού, μπορείτε να πάρετε ακόμη περισσότερες ώρες χρήσης, φορώντας όποιο θέλετε στη μεριά που σας βολεύει.

Για παράδειγμα, στο παρελθόν, έχει τύχει να φοράμε το δεξί μόνο για χρήση στο γραφείο, σε κλήσεις, κλπ. Κάποια στιγμή, τελείωσε η μπαταρία του και έπρεπε να φορέσουμε το αριστερό. Με τα FreeClip θα μπορείτε να βάλετε το άλλο ακουστικό ως δεξί και να συνεχίσετε για άλλες 8 ώρες, ενώ φορτίζει το άλλο ακουστικό στη θήκη. Για την πλήρη φόρτιση της θήκης απαιτούνται περίπου 60 λεπτά, ενώ με 10 λεπτά φόρτισης μπορείτε να πάρετε 3 ώρες χρήσης. Υποστηρίζουν και ασύρματη φόρτιση (120 λεπτά για 100%).

Για όσους ενδιαφέρονται για την ανθεκτικότητα, τα FreeClip διαθέτουν πιστοποίηση IP54 (για σκόνη και νερό) και έτσι δεν θα πάθουν το παραμικρό από τον ιδρώτα ή αν πιτσιλιστούν. Παράλληλα ο σχεδιασμός C-bridge είναι κάπως ελαστικός και δεν χρειάζεται να φοβάστε μήπως σπάσει εύκολα, ενώ το γεγονός ότι δεν εισχωρούν μέσα στο αυτί σημαίνει ότι παράλληλα δε φθείρονται με τον ίδιο τρόπο, όπως τα συμβατικά earbuds.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε έως και δύο συσκευές, ενώ η διαχείριση της συσκευής (για περαιτέρω παραμετροποίηση) γίνεται μέσω της εφαρμογής AI Life.

Διαβάστε επίσης:  Black Friday: Αυτές είναι οι πιο hot προσφορές της Huawei

Huawei FreeClip – Επιτέλους κάτι διαφορετικό

Τα Huawei FreeClip διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με τα περισσότερα ακουστικά τύπου earbuds, που κυκλοφορούν εκεί έξω. Προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη άνεση, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ πιο στιλάτα, αποκλίνοντας από την «κλασική» εικόνα των «σφηνωμένων» ακουστικών στο αυτί.

Θα θέλαμε να ακούσουμε κάπως καλύτερο ήχο σε μουσική και πολυμέσα, όμως η ποιότητα των κλήσεων εκατέρωθεν είναι εξαιρετική και, παράλληλα, η αυτονομία δεν απογοητεύει. Είναι σίγουρα από τα πιο πρωτότυπα ακουστικά που κυκλοφορούν εκεί έξω και διαφοροποιούνται επαρκώς από άλλα αντίστοιχα προϊόντα της εταιρείας, στοχεύοντας σε διαφορετικά σενάρια.

Θετικά

  • Στυλάτος και μοναδικός σχεδιασμός
  • Ό,τι πιο άνετο σε αυτήν την κατηγορία, δεν εισχωρούν στο αυτί
  • Εξαιρετική ποιότητα κλήσεων
  • Ικανοποιητική αυτονομία
  • Δυνατότητα εναλλαγής των ακουστικών

Αρνητικά

  • Η ποιότητα του ήχου στα πολυμέσα δεν εντυπωσιάζει
  • Θα μπορούσαν να υποστηρίζουν LDAC
  • Οι επιλογές για την παραμετροποίηση είναι κάπως φτωχές

Βαθμολογία

8.5
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ