POCO M6 Pro – Review

Φώτης Λαμπρινός

Το POCO M6 Pro είναι ένα καλό smartphone που θα τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών χρηστών που ψάχνουν μια οικονομική συσκευή.

Διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2024 και ήδη έχουμε δει δύο συσκευές, όσον αφορά την τιμή και τα χαρακτηριστικά τους, που φιλοδοξούν να ξεχωρίσουν στη μεσαία κατηγορία φέτος. Πρόκειται για το POCO M6 Pro, και το POCO X6 Pro [review] που δοκιμάσαμε νωρίτερα. Στο παρόν review εξετάζουμε την περίπτωση του M6 Pro και αναλύουμε όλα όσα έχει να προσφέρει η συσκευή.

Στη συσκευασία του POCO M6 Pro, έχουμε ένα πλήρες σετ αξεσουάρ. Μια καλή θήκη για την προστασία της πίσω πλευράς, έναν φορτιστή 67 W και εγκατεστημένο screen protector. Επομένως, δεν χρειάζεται να αγοράσουμε απολύτως τίποτα για να προστατεύσουμε τη συσκευή, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η POCO.

Σχεδιασμός

Στη δεξιά πλευρά της συσκευής έχουμε τα κουμπιά έντασης ήχου και κλειδώματος, στην αριστερή πλευρά βρίσκεται η υποδοχή της κάρτας SIM, στην κάτω πλευρά θύρα USB-C μαζί με το ηχείο και τέλος στη πάνω πλευρά έχουμε ηχείο και υποδοχή 3,5 mm. Το τηλέφωνο είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ.

POCO M6 Pro - Review

Photo: VG24.gr

Το πλαστικό είναι το υλικό κατασκευής που επέλεξε η Xiaomi, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της σειράς στην οποία βρισκόμαστε. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα εφέ καθρέφτη που όπως πάντα, μαζεύει πολύ εύκολα δακτυλικά αποτυπώματα. Υπάρχει επίσης μια ογκώδης μονάδα κάμερας στο πίσω μέρος, η οποία προεξέχει ίσως αχρείαστα πολύ από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής και όταν την τοποθετούμε σε επίπεδη επιφάνεια είναι τρομερά ασταθής.

Οθόνη

Περνώντας στην οθόνη, έχουμε μια  AMOLED 6,7 ιντσών 120Hz, με πολύ καλή αίσθηση, καλή βαθμονόμηση και τα χρώματα είναι πολύ φυσικά, χωρίς να τείνουν να γίνονται υπερβολικά. Η ανάλυση δεν ξεπερνά το FullHD+, αλλά είναι αρκετή για κατανάλωση περιεχομένου με καλή ποιότητα και μάλιστα με πολύ καλές γωνίες θέασης. Προσφέρει επίσης τη λειτουργία “Always On Display”, αν και με κόστος την αύξηση της κατανάλωσης, καθώς δεν πρόκειται για πάνελ LTPO που μπορεί να μειώσει το ρυθμό ανανέωσης στο 1 Hz.

POCO M6 Pro - Review

Photo: VG24.gr

Όσον αφορά στη φωτεινότητα,  φτάνει τα 1.300 nits και αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες αν ο ήλιος πέφτει απευθείας στην οθόνη, αλλά η φωτεινότητα είναι αρκετή. Ο ήχος είναι ίσως το πιο αδύναμο σημείο, αλλά ούτε αυτός είναι κακός. Διαθέτει ένα διπλό στερεοφωνικό ηχείο που βρίσκεται σε κάθε άκρο (το ένα στο κάτω μέρος, δίπλα στη θύρα φόρτισης, και το άλλο στο πάνω μέρος δίπλα στην υποδοχή 3,5 mm). Φτάνει σε μια καλή μέγιστη ένταση χωρίς να παραμορφώνει υπερβολικά.

Χαρακτηριστικά

Η συσκευή που δοκιμάσαμε είναι στα 12+512 GB, επομένως είναι η πιο πλούσια έκδοση του POCO M6 Pro. Στο εσωτερικό βρίσκουμε έναν Helio G99 Ultra. Πρόκειται για έναν βελτιωμένο επεξεργαστή σε σύγκριση με τον Helio G99 που παρουσίασε η MediaTek πριν από δύο χρόνια για συσκευές αυτής της σειράς.

POCO M6 Pro - Review

Photo: VG24.gr

Στις καθημερινές εργασίες και ακόμη και στα παιχνίδια αποδίδει καλά, αλλά αν ανεβάσουμε τα γραφικά δυσκολεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να υποστούμε, αλλά ενδεχομένως στις εκδόσεις με λιγότερη RAM τα πράγματα ίσως είναι χειρότερα.

Στον αποθηκευτικό χώρο έχουμε 512GB UFS 2.2, οπότε δεν είναι η ταχύτερη μνήμη που μπορούμε να φανταστούμε, αλλά αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό και αν και πάλι δεν είναι αρκετό, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το 1TB με μια κάρτα μνήμης.

Διαβάστε επίσης:  Η OPPO εισέρχεται στην ελληνική αγορά

Μπαταρία

Το POCO M6 Pro έρχεται με φορτιστή 67W ικανό να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε λίγο περισσότερο από τρία τέταρτα. Όσον αφορά τη γρήγορη φόρτιση, το POCO M6 Pro τα πηγαίνει εξαιρετικά, με τη μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του, μπορούμε να φορτίσουμε τη μισή μπαταρία σε μόλις 20 λεπτά και να έχουμε σχεδόν μια ημέρα χρήσης. Με ενεργοποιημένα τα 120 Hz από προεπιλογή, υψηλή φωτεινότητα και με παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις γραφικών, η συσκευή φτάνει στο τέλος της ημέρας με άνεση και μια κάποια διαχείριση φτάνουμε τις δυο ημέρες.

Λογισμικό

Το λειτουργικό σύστημα είναι το MIUI 14 βασισμένο σε Android 13, ωστόσο θα αναβαθμιστεί σε Android 14. Είναι καλό νέο, καθώς εγγυάται ότι, τουλάχιστον για τους μήνες που ακολουθούν την κυκλοφορία του, θα έχουμε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που είναι διαθέσιμη.

POCO M6 Pro - Review

Photo: VG24.gr

Ξεκινώντας από κάτι αρνητικό, έχουμε περίπου έως και 20 εφαρμογές προ εγκατεστημένες,  που έπρεπε να αφαιρέσουμε χειροκίνητα. Έρχονται ως αποτέλεσμα των εμπορικών συμφωνιών της Xiaomi, αλλά είναι απαράδεκτο να έχουμε φακέλους που δημιουργούνται αυτόματα με ελάχιστες ή καθόλου γνωστές εφαρμογές και, ως επί το πλείστον, παιχνίδια. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές όπως το Booking, το Netflix και το πρόγραμμα περιήγησης Opera που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να εξαρτάται από τον χρήστη και όχι από τον κατασκευαστή.

Κάμερα

Στον τομέα της φωτογραφίας, το POCO M6 Pro διαθέτει τέσσερις κάμερες. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχει μια απλή selfie κάμερα 16 megapixel, η οποία, αν και έχει καλή απόδοση, δεν ξεχωρίζει με ιδιαίτερο τρόπο. Στο πίσω μέρος συναντάμε τους άλλους τρεις φακούς, με έναν κύριο αισθητήρα 64 megapixel με οπτική σταθεροποίηση εικόνας, έναν Wide 8 megapixel και έναν macro 2 megapixel.

POCO M6 Pro - Review

Photo: VG24.gr

Η φωτογραφία με τον κύριο αισθητήρα είναι αρκετά φωτεινή, με αρκετά καθαρό αποτέλεσμα. Ως συνήθως, η λειτουργία 64 megapixel προσφέρει καλύτερη ποιότητα κατά τη μεγέθυνση. Με τον Wide αισθητήρα των 8 megapixel διαπιστώνουμε ότι τείνει να εμφανίζει πιο ψυχρά χρώματα. Λείπει μια καλύτερη επεξεργασία από το λογισμικό, ειδικά στις wide λήψεις, οι οποίες εκτός από το ότι παραμορφώνουν τις πλευρές, χάνουν και λεπτομέρειες. Σε νυχτερινές λήψεις, και παρά την επεξεργασία που κάνει ο αισθητήρας μαζί με το λογισμικό, χάνονται πολλές λεπτομέρειες και γίνονται εμφανείς οι αδυναμίες του συστήματος.

POCO M6 Pro - Review

Photo: VG24.gr

Για selfies τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έχουμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αν η πρόθεσή μας είναι απλά να τραβήξουμε μια φωτογραφία του εαυτού μας και να φαίνεται καλά το πρόσωπό μας σε γενικές γραμμές. Αν θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό επίπεδο λεπτομέρειας, δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Διαβάστε επίσης:  POCO X5 - Review

Συμπέρασμα

Το POCO M6 Pro είναι ένα καλό smartphone που θα τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών χρηστών που ψάχνουν μια οικονομική συσκευή. Φυσικά, ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι τεράστιος και η συσκευή έχει τα ελαττώματά της. Παρ’ όλα αυτά, άφησε θετική εντύπωση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την τιμή της. Διαθέτει ποιοτική οθόνη, υψηλή ταχύτητα φόρτισης, την αξιοπρεπή ποιότητα κατασκευής, υποδοχή 3,5 mm και φυσικά το γεγονός ότι έχουμε στη συσκευασία φορτιστή, θήκη και screen protector. Οι κάμερες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, αλλά και πάλι δεν είναι κακές για την τιμή και είναι θυσίες που μπορούμε να δεχτούμε.

Θετικά

  • Διαθέτει στο πακέτο φορτιστή, θήκη και screen protector
  • Ταχεία φόρτιση στα 67W και πολύ καλή αυτονομία
  • Ικανοποιητική οθόνη

Αρνητικά

  • Κάμερες
  • Bloatware

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ