Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy – Review

OBJECTION!!

H Capcom συνεχίζει να επενδύει στη σειρά Ace Attorney και φέρνει μία ακόμα συλλογή στις μοντέρνες κονσόλες.

Μετά από το Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy και το The Great Ace Attorney Chronicles, η σειρά επιστρέφει με μία ακόμα συλλογή. Ο λόγος για το Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει τρεις τίτλους που κυκλοφόρησαν αρχικά στο Nintendo DS και το Nintendo 3DS: τα Apollo Justice: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies και Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit Justice. Με αυτήν τη συλλογή ολοκληρώνεται η μεταφορά της σειράς στις μοντέρνες κονσόλες.

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Photo: Capcom – VG24.gr

Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά Ace Attorney αποτελείται από τίτλους visual novel που ακολουθούν τις περιπέτειες δικηγόρων. Στην πρώτη τριλογία, πρωταγωνιστής είναι ο Phoenix Wright, ενώ σε αυτούς τους τίτλους βλέπουμε το ντεμπούτο του Apollo Justice και όχι μόνο! Οι δικηγόροι έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες και σύνθετες υποθέσεις. Ξετυλίγοντας το κουβάρι κάθε μιας, νέα στοιχεία και πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια!

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Photo: Capcom – VG24.gr

Νέοι δικηγόροι, νέες υποθέσεις

Το πρώτο παιχνίδι της τριλογίας, Apollo Justice: Ace Attorney έρχεται από το μακρινό -πλέον- Nintendo DS. Όμως, ο τίτλος έχει δει επανακυκλοφορίες σε smartphones και Nintendo 3DS. Αποτέλεσμα; Να μιλάμε για ένα remaster από μια ήδη βελτιωμένη έκδοση και όχι την αρχική του. Μέσα από τέσσερα πολύωρα επεισόδια, ο Apollo κάνει το ντεμπούτο του ως δικηγόρος σε μερικές επεισοδιακές δίκες. Ανάλυση στοιχείων, πιέσεις σε κατηγορούμενους και μάρτυρες, αλλά και έρευνες μας περίμεναν στο πρώτο μέρος της τριλογίας.

Παρά την ηλικία του παιχνιδιού, η Capcom φρόντισε να ανανεώσει ξανά το οπτικό κομμάτι του τίτλου και να ανεβάσει την ανάλυση. Έτσι, από ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόνο σε μικρότερες οθόνες, ξαφνικά σκάει σε μεγάλες οθόνες και αποδίδει! Οι εικόνες των χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται είναι πεντακάθαρες, με το παιχνίδι να καλύπτει ολόκληρη την οθόνη, χωρίς ειδικά περιθώρια για να “γεμίσουν” τον επιπλέον χώρο, όπως έχουμε δει σε άλλες συλλογές παλιών παιχνιδιών.

Η εξέλιξη της σειράς σε μία συλλογή

Το “ιδιαίτερο” κομμάτι της συλλογής είναι πως βλέπουμε άμεσα την εξέλιξη της σειράς με τη μετάβαση από το Apollo Justice στο Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies. Ήταν ο πρώτος τίτλος της σειράς που κυκλοφόρησε στο 3DS και φρόντισε να εκμεταλλευτεί τις λειτουργίες του. Από τα 2D γραφικά περνάμε σε 3D μοντέλα για τους χαρακτήρες και ορισμένες τοποθεσίες που καλούμαστε να ερευνήσουμε προκειμένου να βρούμε στοιχεία για κάθε δίκη που έρχεται.

Διαβάστε επίσης:  Humble Bundle: Αποκτήστε εξαιρετικά παιχνίδια της Capcom πληρώνοντας ό,τι θέλετε

Γενικότερα υπάρχει μια μίξη μεταξύ 2D και 3D, ενώ σε κύρια σημεία της ιστορίας υπάρχουν και cutscenes με voice acting. Εκεί μας “χτύπησε” το γεγονός πως σαν μια καλή προσθήκη στην remastered έκδοση των παιχνιδιών θα ήταν να δώσουν φωνή στους χαρακτήρες και να προσφέρουν μια ακόμα καλύτερη εμπειρία με περισσότερο συναίσθημα. Όπως και να ’χει, και στο Dual Destinies και στο Spirit of Justice έχει γίνει εξίσου καλή δουλειά στο να ανανεώσουν τα γραφικά με μεγάλη επιτυχία.

Hammer time

Photo: Capcom – VG24.gr

Προσθήκες και… “κλασικά” extras

Πέρα από τα γραφικά, υπάρχουν και quality of life βελτιώσεις. Βασικότερο παράδειγμα, είναι η προσθήκη του History στο Apollo Justice: Ace Attorney, με το οποίο μπορούμε να δούμε τι ακριβώς προηγήθηκε στον διάλογο. Επιπλέον, αν κάποιος έχει ήδη παίξει τη συγκεκριμένη τριλογία, μπορεί απλά να επιλέξει και να παίξει το αγαπημένο του επεισόδιο μέσα από το αρχικό μενού. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα extra επεισόδια των Dual Destinies και Spirit of Justice περιλαμβάνονται στη συλλογή.

Φυσικά δεν λείπουν και τα “κλασικά” extras μιας τέτοιας συλλογής. Το Orchestra Hall έρχεται με τα soundtracks των παιχνιδιών, αλλά και επετειακές εκτελέσεις τραγουδιών. Μια βιβλιοθήκη με art concepts και designs, αλλά και το Animation Studio στο οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε στιγμιότυπα με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες. Τέλος, “τολμηρή” θα χαρακτηρίζαμε τη λειτουργία Story Mode που είδαμε και στις προηγούμενες συλλογές της σειράς. Όλα γίνονται στον… αυτόματο. Ο παίκτης μπορεί απλά να απολαύσει την ιστορία βλέποντάς τη να διαδραματίζεται χωρίς να κάνει κάτι. Δεν ξέρουμε που μπορεί να ωφελεί κάτι τέτοιο μιας και μηδενίζει την αναζήτηση και τη σκέψη που απαιτούν οι υποθέσεις.

Hmm...

Photo: Capcom – VG24.gr

Apollo Justice approves!

Το Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy είναι μια εξαιρετική συλλογή, με την οποία ολοκληρώνεται η μεταφορά ολόκληρης της σειράς στις μοντέρνες κονσόλες. Σε συνδυασμό με το Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy, οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν τη βασική σειρά στην καλύτερή της εκδοχή. Οι βελτιώσεις είναι εξαιρετικές, τόσο οπτικά όσο και σαν QoL. Ωστόσο, θα θέλαμε πολύ να δούμε τη σειρά με ολοκληρωμένο voice acting μιας και θα την απογείωνε. Και είναι το μοναδικό μας… OBJECTION! Αν είστε φαν της σειράς, σίγουρα θα εκτιμήσετε το art gallery και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας στιγμιότυπα.

Διαβάστε επίσης:  Resident Evil: Κινηματογραφικό reboot για τη σειρά από τον Paul W.S. Anderson

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS4, Xbox One, Nintendo SwitchApollo Justice: Ace Attorney Trilogy - Boxart
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ Xbox Series X
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ CAPCOM Co., Ltd.
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ CAPCOM Co., Ltd.
Είδος:‌ Visual Novel
Ηλικίες:‌ 12+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 25 Ιανουαρίου 2024
Official website:‌ link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Το οπτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για μεταφορά από μικρές οθόνες σε… μεγάλες
  • Συμπεριλαμβάνονται τα extra episodes
  • “Κλασικές” επιπλέον λειτουργίες
  • Ολοκληρώνει τη μεταφορά της σειράς στις μοντέρνες κονσόλες

Αρνητικά

  • Ιδανικά θα θέλαμε ολοκληρωμένο voice acting
  • Αμφιλεγόμενη λειτουργία Story Mode

Βαθμολογία

9
Τούμπανο!
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ