Crash Team Rumble – Review

3... 2... 1...

O Crash Bandicoot επιστρέφει μέσα από το Crash Team Rumble, έναν spin-off τίτλο, που είχε γίνει tease στο Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Καταφέρνει να μεταφέρει την τρέλα του αγαπημένου μαρσιποφόρου;

Τα spin-offs δεν είναι κάτι ξένο για τη σειρά Crash Bandicoot. Ο πορτοκαλί ήρωας έχει βρεθεί πολλές φορές σε μη-platforming περιπέτειες, με την πρώτη να είναι το Crash Team Racing. Πέρα από τα racing, δεν έλειψαν και τα party games, με το Crash Bash και Crash Boom Bang. Τι μας επιφυλάσσει λοιπόν αυτήν τη φορά; Το Crash Team Rumble! Στο τιμόνι της ανάπτυξης βρίσκεται για άλλη μια φορά η αγαπημένη Toys for Bob, υπεύθυνη και για το sequel, Crash Bandicoot 4: It’s About Time, που είδαμε πριν μερικά χρόνια.

Ιστορία; Καμία! Όλοι οι αγαπημένοι ήρωες και «κακοί» της σειράς καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες των τεσσάρων, να συλλέξουν wumpas και να σκοράρουν πρώτοι 2000 από αυτά. Αυτό είναι το βασικό concept του παιχνιδιού. Η εταιρεία επιμένει πως το παιχνίδι δεν είναι MOBA και θα λέγαμε πως έχει δίκιο. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα 3D brawler, με μοναδικό όμοιο παιχνίδι που έρχεται στο μυαλό να είναι το Bleeding Edge.

Crash Team Rumble

Photo: Activision Blizzard – VG24.gr

Tawna + N. Trophy = B.F.F.?

Ο τίτλος κυκλοφόρησε με οκτώ χαρακτήρες: τρεις scorers (με Crash, Tawna και το ολοκαίνουργιο Catbat), τρεις blockers (Dingodile που είδαμε στη beta, N. Brio και Female N. Trophy) και 2 boosters (Coco και Neo Cortex). Αντίστοιχα, υπάρχουν 7 διαφορετικές δυνάμεις που μπορούν να συνδυαστούν με τους χαρακτήρες. Το roadmap της πρώτης σεζόν ήδη δείχνει την προσθήκη δύο χαρακτήρων και ενός νέου power up. Με αυτούς τους ρυθμούς, σύντομα το pool των χαρακτήρων θα είναι μεγάλο και θα υπάρχει μεγαλύτερο βάθος στη στρατηγική που μπορεί να ακολουθήσει κάθε ομάδα.

Crash Team Rumble

Photo: Activision Blizzard – VG24.gr

2-1-1 – Scorer Scorer Blocker Booster

Οι χαρακτήρες χωρίζονται στους τρεις βασικούς ρόλους που προαναφέραμε: Scorer, Blocker και Booster. O Scorer έχει τη δυνατότητα να συλλέγει περισσότερα wumpas από άλλους ρόλους, κάνοντάς τον ιδανικό στο να σκοράρει. Οι τρεις χαρακτήρες που είναι Scorers χαρακτηρίζονται και από την ευκινησία τους, που τους επιτρέπει να μετακινηθούν γρήγορα στον χάρτη. O Blocker έρχεται με μειωμένο (συνήθως) mobility, αλλά με κινήσεις που αποτρέπουν τους αντιπάλους από το να σκοράρουν στη βάση τους. Τέλος, ο Booster παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, με κύριο στόχο να προσφέρει bonuses στην ομάδα. Φυσικά, όλοι μπορούν να τα κάνουν όλα, και αν χρειαστεί, είναι καλό να βοηθήσει κάποιος την κατάσταση ανεξάρτητα από τον ρόλο του.

Πέρα από τους βασικούς ρόλους, το gameplay έρχονται να εμβαθύνουν τα power-ups. Οι συγκεκριμένες βοηθητικές δυνάμεις μπορούν να προσφέρουν από επιπλέον χώρο στα wumpa που μπορούμε να έχουμε πάνω μας, μέχρι βοηθητικούς χαρακτήρες που θα επιτεθούν στους αντιπάλους μας. Παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, καθώς μπορούν να αποβούν «μοιραία» στην άμυνα της μπάνκας, αλλά και στη βοήθεια κατάκτησης των bonuses. Τα power-ups θα εμπλουτίζονται και αυτά με κάθε season.

Crash Team Rumble

Photo: Activision Blizzard – VG24.gr

Let’s Rumble!

Και ο αγώνας ξεκινάει! Μετά την beta του Crash Team Rumble [preview] που είδαμε μόλις τρεις χάρτες, το full release έγινε με 9 χάρτες, προσφέροντας αρκετή ποικιλία. Κάθε ένας από αυτούς είναι εμπνευσμένος από τοποθεσίες που έχουμε δει στους τέσσερις βασικούς τίτλους της σειράς, με έμφαση στο πιο πρόσφατο μέρος της σειράς (μιας και υπήρχαν προφανώς έτοιμα assets).

Κάθε χάρτης έχει και τα δικά του bonuses, με το κυριότερο, που πρωταγωνιστεί σε κάθε χάρτη τα gem pads. Και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο booster, ο οποίος καλείται να τα ενεργοποιήσει προκειμένου να δώσει στην ομάδα σημαντικό πλεονέκτημα με κάθε drop off των wumpas να αυξάνεται κατά ένα ποσοστό. Εκτός αυτών, υπάρχουν και τα relic stations, τα οποία προσφέρουν πλεονεκτήματα, όπως να γίνει ο χαρακτήρας μας μια μπάλα και να απομακρύνει τους αντιπάλους ή να επηρεάσουμε την αντίπαλη μπάνκα αποτρέποντας τους αντιπάλους να σκοράρουν.

Διαβάστε επίσης:  This Means Warp - Review

Η ποικιλία των χαρτών είναι ικανοποιητική για το λανσάρισμα, με κάθε έναν από αυτούς να προσφέρει κάτι διαφορετικό και το rotation τους να μας κρατά σε εγρήγορση. Μπορεί το βασικό concept να παραμένει κοινό, όμως διαφοροποιούνται αρκετά ώστε να μην βαριέται κανείς. Με την ομάδα ανάπτυξης να έχει ήδη ανακοινώσει έναν ακόμη χάρτη για την πρώτη σεζόν του παιχνιδιού, το pool είναι ήδη αρκετά μεγάλο και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να αυξάνεται, με τη δεύτερη σεζόν να υπόσχεται παραπάνω από έναν νέο χάρτη.

Crash Team Rumble

Photo: Activision Blizzard – VG24.gr

Χαοτική διασκέδαση

Ως προς τα gameplay… χάος! Με την καλή έννοια. Οι αγώνες είναι γρήγοροι και απολαυστικοί. Ακόμα και αν ο καθένας προσηλωθεί στον στόχο του, σίγουρα θα έρθει αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο και σίγουρα θα γίνει πανικός! Με κάθε χαρακτήρα να έχει το δικό του σετ από κινήσεις, κάθε προσέγγιση είναι διαφορετική. Η μέση διάρκεια θα λέγαμε πως είναι τα 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο γρήγορα σκοράρει μια ομάδα και το πόσο αντεπιτίθεται η άλλη. Όπως και να έχει, μιλάμε για fast-paced δράση που είναι άκρως διασκεδαστική και κυριολεκτικά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παίζουμε.

Το βασικό mode του Crash Team Rumble είναι το Competitive που μπορεί στην αρχή να φέρνει στο μυαλό το ranked mode, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια κατάταξη (τουλάχιστον για την ώρα). Τα modes συμπληρώνουν τα Practice και Private Match, καλύπτοντας -οριακά- τα απαραίτητα για έναν τέτοιο τίτλο.

Crash Team Rumble

Photo: Activision Blizzard – VG24.gr

Battle Pass. Yyyyup.

Tο περιεχόμενο του παιχνιδιού θα εμπλουτίζεται με τη λογική των seasons. Με την… παράδοση των live service games, και στο Crash Team Rumble έχουμε τα battle passes. Σύμφωνα με το πρώτο, περιλαμβάνει 100 levels γεμάτα cosmetics. Από skins χαρακτήρων, μέχρι banners, μουσική νίκης βασισμένη σε αγαπημένα επίπεδα της τετραλογίας και πολλά ακόμη. Το πρώτο πάσο είναι δωρεάν για όλους τους παίκτες. Όσοι αγόρασαν την Deluxe έκδοση θα έχουν στην κατοχή τους και το δεύτερο πάσο. Το κόστος είναι «κλασικό» και θα λέγαμε πως αξίζει τα χρήματά του για κάποιον που θα ασχοληθεί εντατικά με το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης:  Call of Duty: Modern Warfare III - Preview

Ευτυχώς, αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να ξεκλειδώσει κανείς cosmetics. Κάθε χαρακτήρας έχει το προσωπικό του level, με μέγιστο αυτή τη στιγμή το 15. Σε κάθε επίπεδο, ξεκλειδώνουμε cosmetics βασισμένα στον χαρακτήρα εντελώς δωρεάν, ενώ δεν λείπουν και τα challenges που προσφέρουν ακόμα περισσότερα.

Το μεγαλύτερο «άγχος» όλων για το Crash Team Rumble ήταν το πώς θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον των παικτών. Η Toys for Bob ανακοίνωσε πρόσφατα ένα αναλυτικό roadmap για την πρώτη σεζόν που θα διαρκέσει τρεις μήνες και, ομολογουμένως, φαίνεται γεμάτο! Κάθε Σαββατοκύριακο «τρέχει» event με bonus XP για όλους. Παράλληλα με τη σταδιακή κυκλοφορία των χαρακτήρων και του νέου χάρτη, θα κάνουν την εμφάνισή τους και limited time modes. Γενικότερα φαίνεται να έχει «μελετηθεί» αρκετά το πώς θα κινηθούν, ώστε να κρατούν τους παίκτες συντονισμένους στο παιχνίδι.

Crash Team Rumble

Photo: Activision Blizzard – VG24.gr

Το «δέκα το καλό» ή το… bot το κακό;

Τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα προβλήματα του παιχνιδιού έρχονται στο κομμάτι του matchmaking. Όταν δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες, τις κενές θέσεις συμπληρώνουν bots. Όμως, πολλές φορές δεν κάνουν τίποτα και φέρνουν βόλτες. Αποτέλεσμα; Να πολεμάει κανείς ακόμα και «μόνος» του ενάντια σε μια ολόκληρη ομάδα πραγματικών παικτών. Οι ομάδες πολλές φορές είναι άνισες ως προς τους πραγματικούς παίκτες και το «συμπλήρωμα» των bots. Ταυτόχρονα, μπορεί την τελευταία στιγμή να αλλάξουμε «μεριά» με αποτέλεσμα η ομάδα μας να μην έχει τη συνοχή που είχαμε στο μυαλό μας όταν διαλέγαμε τον χαρακτήρα μας.

Τη στιγμή που μιλάμε για ένα online multiplayer, τα ψεγάδια αυτά είναι αρκετά σημαντικά. Αξίζει να σημειωθεί πως γίνονται συνεχόμενες προσπάθειες για τη βελτίωση του τίτλου. Μέσα στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας υπήρξαν αρκετά updates, που βελτίωσαν τον τίτλο με ουσιαστικές αλλαγές.

Crash Team Rumble

Photo: Activision Blizzard – VG24.gr

Crash Team Rumble: Ναι ή ου;

Tο Crash Team Rumble είναι ένα εξαιρετικό online παιχνίδι, ιδανικό για όσους θέλουν να παίξουν κάτι στα γρήγορα, αλλά και για τους fans του μαρσιποφόρου που θέλουν να «λιώσουν». Αν εξαιρέσει κανείς τα λίγα, αλλά σημαντικά προβλήματα, η Toys for Bob έκανε μια αρκετά καλή δουλειά με το να μεταφέρει την τρέλα του Crash σε ένα brawler, με ρόλους που έχουν σημασία και αρκετό υλικό. Με το roadmap να δείχνει πως το παιχνίδι θα έχει bonus weekends, limited time modes και νέο υλικό σε κάθε σεζόν, φαίνεται πως η εταιρεία έχει σκεφτεί πολύ καλά την υποστήριξή του.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|SCrash Team Rumble Thumbnail
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Toys for Bob
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Activision
Είδος:‌ Platform
Ηλικίες:‌ 7+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 20 Ιουνίου 2023
Official website:‌ crashbandicoot.com/crashteamrumble

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Απολαυστικό και εθιστικό gameplay
  • Cosmetics και για χρήστες που δεν θέλουν να πληρώσουν
  • Συνεχόμενα events
  • Αρκετοί χάρτες, με περισσότερους να προστίθενται ανά σεζόν

Αρνητικά

  • Τα AI bots χρειάζονται βελτίωση επειγόντως
  • Προβλήματα σε ισορροπημένες ομάδες με αληθινά άτομα και bots

Βαθμολογία

8
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ