Samba de Amigo: Party Central – Review

Κούνα τες, κούνα τες, σπάσ' τες, σπάσ' τες.

Ένας αγαπημένος ήρωας της SEGA επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια και φέρνει μαζί του τις εμβληματικές… μαράκες του στο Samba de Amigo: Party Central!

Το 1999, ο κόσμος στην Ιαπωνία χόρευε στα arcades. Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα παιχνίδι ρυθμού από τη SEGA έκανε την εμφάνισή του, με τους παίκτες να καλούνται να χορέψουν σε ρυθμούς μουσικής latin. Ο λόγος για το Samba de Amigo, που κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα και στην κονσόλα της εταιρείας, το Dreamcast. Μετά από ένα port στο Wii το 2008, έχουμε τη μεγάλη επιστροφή του ήρωα, με το Samba de Amigo: Party Central.

One more time

Photo: SEGA – VG24.gr

Sorry, no story!

Το opening του παιχνιδιού ξεκινάει με έναν… μυστήριο τρόπο, με μια φωνή να μας καλεί να τις σηκώσουμε. Τις μαράκες, φυσικά. Σαν άλλος Link που σηκώνει το Master Sword, αφού τις σηκώσουμε μας ζητείται να φέρουμε ξανά τον ρυθμό στον κόσμο. Κουνώντας τες. Τις μαράκες, φυσικά. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε! Και όχι, δεν υπάρχει ιστορία μετά από το δραματικό opening, αν και θα μπορούσε, με μεγάλη ευκολία.

Combo

Photo: SEGA – VG24.gr

Τοπικό… καρναβάλι

Υπάρχουν δύο τρόποι να παίξουμε το παιχνίδι που μας ετοίμασε η SEGA. Ο πρώτος είναι με τα πλήκτρα του χειριστηρίου μας. Ο δεύτερος είναι τα motion controls των Joy-Cons. Η επιλογή να μπορούμε να παίξουμε και με τους δυο τρόπους είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος. Θα μπορούσε να κάνει αποκλειστική χρήση των motion controls και να αφήσει εκτός του παίκτες του Switch Lite. Επιπλέον, η επιλογή των controls είναι κάπως πιο… παραδοσιακή για τους λάτρεις των rhythm games, αλλά τα motion controls πιο πιστά στην «ψυχή» του παιχνιδιού. Ιδανικό για όλους.

Αφού επιλέξουμε τον τρόπο που θα παίξουμε και μετά από ένα εισαγωγικό tutorial, βρισκόμαστε στο κύριο μενού του τίτλου. Εκεί θα βρούμε πέντε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Πρώτος και κυριότερος είναι το Rhythm Game, στο οποίο απλά επιλέγουμε το τραγούδι που θέλουμε να παίξουμε, τη δυσκολία και… παίζουμε.

Samba de Amigo: Party Central Review

Photo: SEGA – VG24.gr

Γίνε streamer!

Ακολουθεί το StreamiGo!, ένα mode που θα μπορούσε να είναι το κύριο και να βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα mode με διαφορά missions, που μας βάζουν να συλλέξουμε followers και να γίνουμε οι καλύτεροι streamers. Καλά performances και boss fights δημιουργούν ένα όμορφο mode, με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί κανείς, αν θέλει μια πιο συγκεκριμένη αλληλεπίδραση με αυτό.

Διαβάστε επίσης:  Η Microsoft δεσμεύεται να φέρει το Call of Duty στις κονσόλες της Nintendo

Τα local modes ολοκληρώνει το Party for Two, που, όπως λέει και το όνομά του, είναι σχεδιασμένο για δύο παίκτες. Σε αυτό βρίσκουμε τέσσερα διαφορετικά modes, τα οποία έχουν σκοπό να φέρουν τους παίκτες πιο κοντά, αλλά και πιο μακριά. Κι αυτό επειδή τους καλεί να έρθουν σε τέλειο συγχρονισμό και να μονομαχήσουν. Η αλήθεια είναι πως μας λείπει ένα mode για παραπάνω παίκτες τοπικά, είτε με ολοκληρωμένα σετ από Joy-Cons, είτε με μονά για να μην απαιτούνται πολλαπλά χειριστήρια. Θα λέγαμε πως είναι μια χαμένη ευκαιρία να ενταχθεί στη λίστα των party games για παρέες 4 ατόμων.

Samba de Amigo: Party Central Review

Photo: SEGA – VG24.gr

Παγκόσμιο party!

Ως προς το multiplayer, πέρα από το κλασικό multiplayer που χρησιμοποιεί το σύστημα εύρεσης δωματίου με κωδικό, υπάρχει και το World Party. Στο συγκεκριμένο mode, 20 παίκτες έρχονται αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι τριών φάσεων που θυμίζει battle royale. Στην πρώτη φάση καλούμαστε να είμαστε στους 17 καλύτερους, στην δεύτερη στους 12 κ.ο.κ. Πέρα από τις μαράκες, έχουμε και όπλα, με το οποία μπορούμε να δυσκολέψουμε τους αντιπάλους μας. Είναι αρκετά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον ως mode και αν κάποιος ολοκληρώσει το StreamiGo!, σίγουρα θα κινηθεί προς τα εκεί.

multiplayer

Photo: SEGA – VG24.gr

Από μουσική… σαλάτα

Η επιλογή των τραγουδιών είναι… ιδιαίτερη. Σίγουρα, απαιτούνται περισσότερα pop τραγούδια για να μπορεί να ταυτιστεί με το κοινό. Όμως, ταυτόχρονα χάνεται η ταυτότητα της «μαράκας» και του λάτιν στοιχείου. Όπως και να ’χει, συναντήσαμε πολλές αγαπημένες επιτυχίες προηγούμενων ετών, με τραγούδια από Ariana Grande, Bastille και Lady Gaga.

Κάτι που παρατηρήσαμε και μας έκανε αρνητική εντύπωση, ήταν η διάρκεια των τραγουδιών. Τα τραγούδια είναι… πετσοκομμένα, με αποτέλεσμα αν κάποιος φαν περιμένει έναν στίχο ή κάποιο συγκεκριμένο σημείο του τραγουδιού να μην μπορεί να το απολαύσει. Επίσης, η φωνή του announcer για τις κινήσεις ήταν τόσο συχνή που κυριολεκτικά χάναμε το τραγούδι. Πάντως, ο αριθμός των τραγουδιών είναι ικανοποιητικός και καλύπτει πολλά γούστα.

Samba de Amigo: Party Central Review

Photo: SEGA – VG24.gr

Τα κλασικά extras της SEGA

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το κομμάτι του customization. Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το χρώμα του χαρακτήρα μας, τα ρούχα, ακόμα και τις μαράκες. Ανεβαίνοντας level, καθώς παίζουμε το παιχνίδι, ξεκλειδώνουμε νέες αμφιέσεις και λαμβάνουμε in-game currency για να αγοράσουμε ό,τι θέλουμε. Οι επιλογές είναι αρκετές και σίγουρα είναι ωραίο να ξεχωρίζεις στο World Party!

Samba de Amigo: Party Central Review

Photo: SEGA – VG24.gr

Βάλε ψυχή και… κούνα τες

Το Samba de Amigo: Party Central είναι ένα διασκεδαστικό rhythm παιχνίδι, που θα καλύψει όσους θέλουν να παίξουν τόσο με τα κουμπιά, όσο και με τα motion controls. Το περιεχόμενο είναι αρκετό, με τα World Party και StreamiGo! Modes να ξεχωρίζουν. Η επιλογή των τραγουδιών δεν είναι κακή, με γνωστές επιτυχίες, όμως η μειωμένη διάρκειά τους δεν αφήνει θετική εντύπωση. Σίγουρα απουσιάζει ένα τοπικό mode για περισσότερα από δύο άτομα και θα μπορούσε να δοθεί περισσότερη έμφαση στο StreamiGo!, ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο campaign mode με μια τυπική ιστορία.

Διαβάστε επίσης:  Phil Spencer: Είναι αδύνατο να ανταγωνιστούμε Sony και Nintendo

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ Nintendo Switch
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ Nintendo Switch
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ SEGA
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ SEGA
Είδος:‌ Rhythm
Ηλικίες:‌ 3+‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 29 Αυγούστου 2023
Official website:‌ sambadeamigo.sega.com

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Δυνατότητα παιχνιδιού με πλήκτρα, αλλά και motion controls
  • Τα StreamiGo! και World Party modes
  • Γνωστά τραγούδια

Αρνητικά

  • Μειωμένη διάρκεια τραγουδιών
  • Χαμένη ευκαιρία για το StreamiGo!, που με λίγη περισσότερη αγάπη θα μπορούσε να είναι ένα story mode
  • Τοπικό παιχνίδι μόνο με 2 παίκτες
  • Κάποια τραγούδια δεν ταιριάζουν στο concept με τις μαράκες

Βαθμολογία

7
Καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ