Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PC) – Review

Η θρυλική σειρά δράσης τώρα και στους υπολογιστές

H σειρά Uncharted έρχεται για πρώτη φορά στα PC, με τα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια της, στο Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

uncharted-legacy-of-thieves-collection

Καλά «κρατιέται» ο Nathan / photo: VG24.gr – Sony Interactive Entertainment

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation βρίσκουν τον δρόμο τους προς τα PC. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Marvel’s Spider-Man Remastered και την επιστροφή του δημοφιλούς ήρωα στους υπολογιστές μετά από τόσα χρόνια, ήρθε η ώρα για ένα ακόμα τεράστιο franchise να κάνει την εμφάνιση του στα ταπεινά μηχανήματα μας.

Η σειρά Uncharted και πιο συγκεκριμένα το Uncharted: Legacy of Thieves Collection περιέχει δυο από τα πιο ποιοτικά παιχνίδια της σειράς, αν και δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που δεν έχει καταπιαστεί ποτέ ξανά με τα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς περιέχει τους δυο πιο πρόσφατους τίτλους: τα Uncharted 4: A Thief’s End και Uncharted: The Lost Legacy.

Η συγκεκριμένη συλλογή είχε κυκλοφορήσει και στις αρχές του 2022 για το PS5 με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τις εκδόσεις του PS4, όπως 3D audio, haptic feedback, τρία διαφορετικά modes γραφικών και γενικά κατάφερε να αξιοποιήσει όλες τις νέες τεχνολογίες που φέρει το PS5. Τώρα στα PC που δεν διαθέτουμε τίποτα από τα παραπάνω, τι μπορεί να προσφέρει το Uncharted: Legacy of Thieves Collection; Θα το μάθουμε στη συνέχεια.

uncharted-legacy-of-thieves-collection

photo: VG24.gr – Sony Interactive Entertainment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;

Κακά τα ψέματα και οι δυο τίτλοι βρίσκονται στην αγορά για πάνω από μια πενταετία, οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλήσουμε εκτενώς για το σενάριο τους. Στο Uncharted 4: A Thief’s End ακολουθάμε τον Nathan Drake στην αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στο Uncharted: The Lost Legacy η πρωταγωνίστρια μας είναι η Chloe Frazer (που την είχαμε γνωρίσει στο 2ο παιχνίδι) η οποία επίσης αναζητά ένα θησαυρό στα βάθη της Ινδίας. Συνολικά, η συλλογή θα σας κρατήσει για περίπου 25 ώρες, διάστημα που κρίνεται επαρκές για να ακολουθήσετε τους ήρωές μας σε δυο εξαιρετικές περιπέτειες, γεμάτες δράση, αρκετό χιούμορ και εξερεύνηση.

Σε αυτό το σημείο, αρκετοί, και με το δίκιο σας, θα αναρωτηθείτε: Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Δυστυχώς το Collection δεν περιέχει κάποιο catch up με το τι έχει συμβεί στα προηγούμενα τρία παιχνίδια και έτσι κάποιος που δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με τη σειρά, βρίσκεται να παίζει κατευθείαν το τέταρτο μέρος αυτής και θα πρέπει να δεθεί με χαρακτήρες που έχουν περάσει «χιλιόμετρα» από τις κονσόλες του PlayStation όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί απλά θα παίξουν δυο καταπληκτικά παιχνίδια δράσης, με shooting/climbing mechanics, γρίφους και υψηλά production values. Μέχρι εκεί.

LARA CROFT MUCH?

Όσον αφορά στο gameplay, δεν ξεφεύγει σε τίποτα από όλα τα κλασσικά action-adventure που έχετε παίξει και κυρίως τα Tomb Raider. Υπάρχει αρκετό platforming και γρίφοι, αλλά ενδιάμεσα κυριαρχούν τα πιστολίδια και οι ανατινάξεις για να ανεβάζουν την ένταση του παίκτη. Η έξυπνη και επιθετική AI των εχθρών συμβάλλει στη ένταση της κάθε συμπλοκής.

Η διαφορά με τις κονσόλες είναι σίγουρα ο χειρισμός με το πληκτρολόγιο/ποντίκι. Σίγουρα στα action based παιχνίδια το ποντίκι πάντα προσφέρει περισσότερη ακρίβεια και αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Όμως η κατάσταση δεν είναι ιδανική, αφού στα σημεία που υπάρχει platforming το χειριστήριο προσφέρει περισσότερη ακρίβεια, ενώ στις μάχες συμβαίνει το αντίθετο αφού κυριαρχεί το πληκτρολόγιο με το ποντίκι. Γενικά, αντί να αλλάζετε ανάλογα την περίσταση, θα σας προτείναμε να παίξετε με χειριστήριο καθώς υπάρχει το aim-assist που θα σας λύσει τα χέρια, όσον αφορά  στη σκόπευση.

ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΑΚΙ;

Όπως και στην έκδοση του PS5, έτσι και στα PC, μόνο απορία μπορεί να προκαλέσει η απουσία του multiplayer mode και από τα δυο παιχνίδια. Και δεν θα το ζητούσαμε αν οι original κυκλοφορίες δεν το διέθεταν. Όχι μόνο διέθεταν multiplayer, αλλά ήταν και αρκετά ενδιαφέρον και σίγουρα προσέθετε πόντους στο replayability.  Ειδικά στα PC, το εν λόγω mode πιστεύουμε ότι θα απογείωνε τη συλλογή, ειδικά από την στιγμή που οι servers των παιχνιδιών στο PS4 είναι ακόμα ενεργοί.

uncharted-legacy-of-thieves-collection

Δυστυχώς δεν θα μπορείτε να παίξετε με την κοπέλα σας / photo: VG24.gr – Sony Interactive Entertainment

ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Τι και αν βρίσκονται στην αγορά πάνω από πέντε χρόνια, οι δυο τίτλοι του Uncharted: Legacy of Thieves Collection είναι δυο από τους ομορφότερους που έχουμε δει στους υπολογιστές. Σίγουρα δεν υπάρχει άλλος τίτλος 6 χρονών που να κρατιέται τόσο καλά όσο το Uncharted 4, ενώ μέσα από τις πολλαπλές ρυθμίσεις γραφικών μπορείτε να το φέρετε στα «μέτρα» του PC σας. Η παρουσία του DLSS θα βοηθήσει στην αύξηση του framerate, που σε τέτοια παιχνίδια είναι σχεδόν αναγκαίο.

Διαβάστε επίσης:  The Last of Us Season 2: Πιθανόν να βρέθηκε η ηθοποιός της Abby

Ορισμένα τεχνικά προβλήματα όπως κάποια «χαλασμένα» textures και κάποιες απότομες πτώσεις στο framerate, δεν αρκούν για να χαλάσουν την εμπειρία αφού θα διορθωθούν με τα πρώτα patches και τους νέους drivers.

uncharted-legacy-of-thieves-collection

Τα “χαλασμένα” textures / photo: VG24.gr – Sony Interactive Entertainment

 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ COLLECTION;

Αυτό που αναρωτιόνται όλοι οι χρήστες των PC είναι σίγουρα αν αξίζει το Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Σίγουρα η κυκλοφορία της διάσημης σειράς στους υπολογιστές αναμένεται να προσδώσει αξία στις βιβλιοθήκες πολλών χρηστών.  Πρόκειται για δυο κορυφαία  παιχνίδια της σειράς Uncharted, που πολλοί θα έχουν την τύχη να παίξουν για πρώτη φορά. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν δυο παιχνίδια που έχουν από πίσω τους ιστορία τόσων χρόνων και άλλους τρεις τίτλους, χωρίς μια υποτυπώδη σύνοψη για να βάλεις τον νέο παίκτη στο κλίμα. Σίγουρα όσοι δεν είχαν την τύχη να έχουν στην κατοχή τους κάποια κονσόλα PlayStation, δύσκολα θα νοιαστούν για τον Nathan Drake και τις περιπέτειες του. Πόσο μάλλον όταν η έκδοση των PC δεν είναι η καλύτερη εκεί έξω. Αυτή του PS5 προσφέρει πολλά περισσότερα next-gen features και μπορεί να αγοραστεί και σε χαμηλότερη τιμή. Το παραπάνω όμως δεν αναιρεί τη ποιότητα και την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από τους developers. Σίγουρα σε μια έκπτωση τιμής αξίζει να τα αγοράσετε, αφού πρώτα κάνετε catch up από κάποιο βίντεο στο YouTube.

 

 

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5,  PC
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Naughty Dog / Iron Galaxy Studios
Εκδότρια Εταιρεία: Sony Interactive Entertainment
Είδος: Action-adventure
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 28 Ιανουαρίου 2022 (PlayStation 5) / 19 Οκτωβρίου 2022 (PC)
Official website: Link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Δυο εξαιρετικά παιχνίδια δράσης
  • Η σειρά Uncharted για πρώτη φορά στα PC
  • Ίσως τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια που έχουμε δει στα PC
  • Διασκεδαστικό -αν και απλοϊκό- gameplay
Διαβάστε επίσης:  Για κάποιον λόγο, το Netflix θεωρεί καλή ιδέα μια ταινία BioShock

Αρνητικά

  • Το multiplayer απουσιάζει από τη συλλογή και στα PC
  • Ορισμένα τεχνικά προβλήματα
  • Απουσία κάποιου summary των προηγούμενων παιχνιδιών
  • Δύσκολα θα νοιαστούν για το σενάριο οι νέοι παίκτες

Βαθμολογία

8.5
Πολύ καλό
Δείτε το νέο VG24 Podcast:

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ