Convergence: A League of Legends Story – Review

Ένα ακόμα A League of Legends Story

Άρης Φουρναράκης

H Riot Forge συνεχίζει να επεκτείνει το σύμπαν του League of Legends με ταχύτατο ρυθμό, προσθέτοντας το Convergence: A League of Legends Story.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από τότε που ασχοληθήκαμε με το προηγούμενο A League of Legends Story, το The Mageseeker. Η Riot Forge έχει βαλθεί να επεκτείνει το σύμπαν του γνωστού παιχνιδιού, δίνοντας βάση σε συγκεκριμένους ήρωες και διαφορετικά genres. Το Convergence: A League of Legends Story αφήνει πίσω το hack n’ slash του Mageseeker και δίνει έμφαση σε στοιχεία platforming και metroidvania.

Το Convergence έχει επιμεληθεί η Double Stallion και αποτελεί ίσως το κορυφαίο παιχνίδι, μαζί με το Ruined King, που φέρει στον τίτλο του το διακριτικό A League of Legends Story.

convergence: a league of legends story

Photo: VG24.gr-Riot Forge

Ο Ekko και ο Ekko

Το Convergence: A League of Legends Story διαδραματίζεται γύρω από έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα του σύμπαντος του LoL, τον Ekko. Για όποιους δεν τον γνωρίζετε, πρόκειται για έναν έφηβο εφευρέτη με μια πολύ ισχυρή ικανότητα. Μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω αρκετά ώστε να διορθώσει ή και να χαλάσει περαιτέρω το παρόν και το μέλλον.

Το σενάριο του παιχνιδιού διαδραματίζεται στη Zaun, την υπόγεια πόλη που βρίσκεται κάτω από το τεχνολογικά ανεπτυγμένο Piltover. O Ekko θα βρεθεί ανάμεσα στη διαμάχη δυο οργανώσεων, της Ferris Gank και της Poingdestre Family, οι οποίες μάχονται για την πλειοψηφία ενός σπάνιου πετρώματος που βρίσκεται διάσπαρτο στην πόλη. O Ekko δεν καταφέρνει να τους σταματήσει μόνος του και αναζητάει βοήθεια από… τον εαυτό του. Τον μελλοντικό και πιο ώριμο εαυτό του, ο οποίος έρχεται στο παρελθόν για να βοηθήσει τον νεότερο Ekko αλλά και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του μέλλοντος.

To σενάριο του παιχνιδιού καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του παίκτη μέχρι το τέλος, ενώ και οι χαρακτήρες εξελίσσονται αρκετά όσο περνάνε τα chapters. Για να δούμε τους τίτλους τέλους του Convergence: A League of Legends Story, χρειαστήκαμε 7 ώρες, ενώ αν θελήσετε να ψάξετε τα πάντα μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους μέχρι και 10 ώρες.

Gameplay που ξεχωρίζει

Το Convergence: A League of Legends Story καταφέρνει να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή του gameplay του. O Ekko μαθαίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αρκετές δυνάμεις (σύνολο 10), προσθέτοντας από νωρίς αρκετό βάθος στις μάχες. Όσο περνάνε οι ώρες στο παιχνίδι θα μαθαίνετε ακόμα καλύτερα τις δυνάμεις του, με αποτέλεσμα το gameplay να γίνεται όλο και πιο διασκεδαστικό. Επίσης, οι δυνάμεις του δεν χρησιμεύουν μόνο για μάχες, αλλά για την επίλυση μερικών puzzles που σχετίζονται κυρίως με το να σας ανοίξουν δίοδο, ώστε να προχωρήσετε. Τις δυνάμεις αυτές μπορείτε να τις αναβαθμίσετε σε σχετικούς merchants που θα βρείτε πίσω στη βάση σας.

Παράλληλα μπορείτε να έχετε ενεργοποιημένα και κάποια gadgets, τα οποία κάνουν power up τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις σας. Το πόσα από αυτά θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξαρτάτε από τα ανοιχτά slots που έχετε. Αυτά ανοίγουν μετά από κάθε boss που κερδίζετε και συνολικά υπάρχουν 8 διαθέσιμα slots (άρα και 8 bosses).  Όλα τα bosses  απαιτούν πολύ καλή χρήση των δυνάμεων σας όμως επ’ ουδενί δεν είναι δύσκολα. Συνολικά μόνο η Jinx θα λέγαμε ότι μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα, σε σημείο που κλείσαμε το παιχνίδι.

Εκτός από τα βασικά 8 bosses υπάρχουν και αρκετά mini-bosses τα οποία είναι ακόμα πιο εύκολα, όμως αφού τα κερδίσετε σας ανταμείβουν με ένα νέο ability (τα 10 που αναφέραμε πιο πάνω). Συνολικά το παιχνίδι προσφέρει πληθώρα διαφορετικών εχθρών, bosses και mini-bosses, με όλα να απαιτούν διαφορετικές στρατηγικές και δυνάμεις για να τα κερδίσετε.

Διαβάστε επίσης:  Temtem - Review

Βέβαια, παρόλο που το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως action-platformer, έχει αρκετά στοιχεία metroidvania, καθώς αρκετές περιοχές δεν είναι προσβάσιμες εξαρχής, αλλά μπορείτε να τις επισκεφθείτε αργότερα αφού ξεκλειδώσετε τα αντίστοιχα abilities. Αυτή η έξτρα αναζήτηση θα σας κάνει “καλό” καθώς ο κόσμος του παιχνιδιού κρύβει ένα σωρό “δωράκια” και challenges, τα οποία προσφέρουν αρκετά καλές ανταμοιβές.  Προτείνουμε να παρεκκλίνετε συχνά από την πορεία σας και να ψάχνετε λίγο παραπάνω. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

convergence: a league of legends story

Photo: VG24.gr-Riot Forge

Στιλ που εμπνέει

Οπτικά, το Convergence: A League of Legends Story ξεχωρίζει, όχι τόσο για την ποιότητα, αλλά για το στιλ του. Πολλά χρώματα και εφέ γεμίζουν την οθόνη από τις δεκάδες δυνάμεις. Το καρτουνίστικο ύφος τού πηγαίνει τέλεια και από πλευράς επιδόσεων δεν ζορίζει ούτε τα πιο παλαιά μηχανήματα, καθώς τρέχει “νερό”.

Η μουσική του επένδυση είναι εξαιρετική, ταιριάζει απόλυτα με το ύφος των χαρακτήρων ενώ και οι ερμηνείες των ηθοποιών ολοκληρώνουν το “πακέτο”.

Ένα από τα κορυφαία League of Legends Story

Το Convergence μπορεί να μην εφευρίσκει τον τροχό για τα παιχνίδια του είδους, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας.  Προσφέρει μια αγνή, διασκεδαστική και βαθιά εμπειρία gameplay με σχεδόν καθόλου αρνητικά στοιχεία, που σίγουρα όλοι οι φαν των παιχνιδιών του είδους θα λατρέψετε. Είτε είστε λάτρεις του σύμπαντος του LoL είτε όχι.

Λεπτομέρειες
Διαθέσιμο σε: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, PC
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Double Stallion
Εκδότρια Εταιρεία: Riot Forge
Είδος: Platformer / Metroidvania
Ηλικίες: 12+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 23 Μάϊου 2023
Official website: link

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Θετικά

  • Βαθύ και διασκεδαστικό gameplay
  • Οι δυνάμεις "ξεκλειδώνουν" το gameplay και τον κόσμο σταδιακά
  • Πληθώρα εχθρών, mini-bosses και bosses
  • Η εξερεύνηση επιβραβεύει τον παίκτη
  • Ενδιαφέρον σενάριο
Διαβάστε επίσης:  Thymesia - Review

Αρνητικά

  • Σε ορισμένα σημεία χρειάζεται καλή εξοικείωση με τις δυνάμεις του Ekko
  • Δεν φέρνει τίποτα νέο στο genre

Βαθμολογία

8.5
Πολύ καλό
 
Ακολουθήστε το VG24.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο πρόσφατα νέα από τον κόσμο των video games, του entertainment και της τεχνολογίας. Ακολουθήστε το VG24.gr σε Facebook, X, Instagram, YouTube, Spotify και TikTok.
  Δείτε το νέο VG24 Podcast:  

Αφήστε σχόλιο

* Με τη συμπλήρωση των στοιχείων, αποδέχεστε την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών σας από την ιστοσελίδα.

Thanks for submitting your comment!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ